Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2006

Πίστη χωρίς... ψευδαισθήσεις!

Λίγο μετά την επιστροφή μας από τις ΗΠΑ, η παραμάνα της κορούλας μας ενώ οδηγούσε δεν είδε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο με προτεραιότητα... Πεταχτήκαμε κι εμείς να συνεννοηθούμε με την άλλη κοπέλα και να την καθησυχάσουμε. Ηταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό της και επειδή είχε ήλιο την παρακάλεσα να πάμε στη σκιά γιατι "το παιδί μας δεν μπορεί την ακτινοβολία". Οπως έβγαινε, παρατήρησα ότι το περπάτημά της κάτι μου θύμιζε...

Εκανε να ανεβεί το πεζοδρόμιο και ζαλίστηκε. Την συγκράτησε διακριτικά ο καλός μου -φαινεται κι αυτός κάτι κατάλαβε. Μια και δυο, της προτείναμε να πάμε μέχρι το σπίτι, που ήταν κοντά, να της προσφέρουμε κάτι. Δέχτηκε. Κατέβηκε πάλι με δυσκολία, ξανά με δυσκολία στο πεζοδρόμιο, στις σκάλες τής εισόδου σταμάτησε. "Δεν πειράζει, καλή μου", της είπα και ανοίξαμε το γραφείο τού εισογείου να καθήσει σε μια πολυθρόνα.

Είδε και την κορούλα μας πώς προσπαθούσε να περπατήσει και μας ρώτησε "τι έχει το παιδί;". "Πάσχει από μυοκλονική επιληψία" της είπα...

Κανονίσαμε τα των ασφαλειών, την κεράσαμε κάτι και την ξεπροβοδήσαμε πάλι με αγάπη (κι εγώ με κρυφή συγκίνηση).

Μετά από καμια βδομάδα μας τηλεφώνησε και ξαναβρεθήκαμε. "Έχω κι εγώ μυοκλονική επιληψία, από παιδί" μας είπε. "Δεν γιατρεύτηκα ακόμα και μέχρι τα 25 ήμουνα κλεισμένη στο σπίτι. Όταν όμως άρχισα γιόγκα, ξαναγεννήθηκα. Τώρα έχω προσωπική ζωή, εργάζομαι, επιτέλους ζω!".

Μας πρότεινε κι εμάς τον "σωτήρα" της. "Δεν πιστεύουμε σε αυτά" της είπα, "οπότε δεν θα ωφεληθούμε".
"Πράγματι, αν δεν πιστεύεις, δεν ωφελείσαι", με διαβεβαίωσε.

Με αγάπη - Παράγραφος

[Σχόλιο που έκανα στο σημερινό πόστ του πολυαγαπημένου μου ΝικόΔημου [ http://doncat.blogspot.com/2006/09/blog-post_30.html]

28 σχόλια:

Jason είπε...

Έτσι είναι.
Η πίστη σώζει.
Μακάρι να είχα περισσότερη πίστη, να υπάρχει να κρατιέμαι.
Όταν κάνω παιδιά, θα προσπαθοήσω να τους καλλιεργήσω μία πίστη, μία πίστη σε κάτι δικό τους, σε κάτι προσωπικό τους, αλλά πάντως μία πίστη για να έχουν κάτι να κρατιούνται.
Και να τους ωφελεί.

Yannis H είπε...

Μπράβο σου που ξεπερνάς τα "αν". Εγώ στη θέση σου μάλλον δεν θα μπορούσα...

paragrafos είπε...

@ Jason said

Η πίστη μου στον ορθό λόγο δοκιμάστηκε επανειλημμένως. Οταν όμως βρίσκεσαι με μονόξυλο στην καταιγίδα, λίγο σε κόφτει αν η θύελλα είναι θεο-μηνία ή φυσικό φαινομενο. Πρέπει να σπάσεις το κεφάλι σου να βρεις λύση με τη λογική. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν σου το προσφέρει καμία λογική: το κουράγιο, η αισιοδοξία. Αλλά και αυτά χωρίς την λογίκη είναι ορφανά.

Τουτέστιν, συν Αθηνά...

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Η " πιστη " ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι βοηθαει. Οπως βολευεται ο καθενας,οχι ομως να εχει & ιμπεριαλιστικη διαθεση επιβολης του ψωνιου του σε αλλους."
------------------
Μερικες φορές το ψώνιο είναι καταστροφικό σε ζητήματα υγείας. Ξέρω ένα ζευγάρι που το παιδάκι τους είναι το ίδιο άρρωστο με το δικό μας, δεν θέλει ν΄ ακουσε για την "Καιτη" και γυρνάει από μοναστήρια σε χαρτορίχτρες και από μάγους σε ... μέντιουμς... Τραγωδία. Εχουν σκορπίσει και ένα σωρό λεφτά σε... τάματα. Χρυσά εδώ, ασημένια εκεί...
Είναι κρίμα. Τους λυπάται η ψυχή μου. Και πιο πολύ το καημένο το παιδάκι... Και να΄΄λεγε κανείς ότι είναι του δημοτικού...

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Yannis H said...
Μπράβο σου που ξεπερνάς τα "αν". Εγώ στη θέση σου μάλλον δεν θα μπορούσα...

-------------------------
Φίλε Γιάννη, η πίστη στο Θεό είναι χρήσιμη για να μη χάσει κανείς το κουράγιο του.
Προσωπικά, όσο κι αν κάνω την άπιστη, κάπου μέσα μου μάλλον σε κάτι πιστεύω κι ας το κρύβω κι από μένα. Ποτέ δεν έπαψα να ελπίζω ότι η κόρη μου θα γιάνει.
Ο καλός μου όμως, που δεν πιστεύει καθόλου σε θεούς, είχε χάσει εντελώς την αισιοδοξία του. Ακόμα και τώρα δεν μπορει να πιστεύψει πώς ειναι δυνατόν μια δίαιτα (την οποία εξακολουθούν να δυσφημίζουν ουκ ολίγοι επιφανείς ευρωπαιοι παιδονευρολόγοι - όπως ο Δρ Αρζιμάνογλου), μάλιστα τα βάζει με τον εαυάτο του που κρυφά μέσα του είχε ξεγράψει το παιδί (ένεκα υπερβολικού ορθολογισμού καιελλιπούς ενημέρωσης).

Πάντως, του Θεού του έχω πολλά μαζεμένα. Και δεν μιλάω εγωιστικά. Δε μιλάω για τη δική μας περιπέτεια. Φερνω στου νου μου παιδακια και παιδάκια που... και κλαίω με μαύρο δάκρυ, έτσι στα ξαφνικά. Αυτό είναι ένα από τα κουσούρια μου που δεν λέει να φύγει: ολιγόλεπτη δακρύρροια μετά λιγμών, άπαξ ημερησίως...

Με αγάπη

Α.

Eleni63 είπε...

Νομίζω παράγραφε ότι η πίστη είναι στάση ζωής. Σε τι αφορά δεν έχει και τόση σημασία. Η πιστή στη γιόγκα τα κατάφερε όπως θα τα καταφέρουν grosso modo όλοι οι πιστοί σε κάτι. Ακόμη και οι αγνωστικιστές.
... Δεν θέλω να σου κάνω θεωρίες. Θέλω μόνο να πω ότι λίγα χρόνια αργότερα (νομίζω) ότι και η κόρη σου θα εξηγεί σε κάποιον ποιά πίστη την έκανε τέτοια μαγγιώρα κούκλα.
Γι΄ αυτό το νου σου από τώρα.

paragrafos είπε...

paragrafos said...
Eleni63 said...
Νομίζω παράγραφε ότι η πίστη είναι στάση ζωής.
--------------
Το να μη αφεθείς να υποκύψεις στο "πεπρωμένο", είναι πράγματι στάση ζωής.
Δεν ξέρω όμως αν θα έκανα κάτι τέτοιο για μένα, αν δηλαδή αρρώσταινα εγώ και δεν είχα παιδί.
Η αγάπη μου (καθήκον) για το παιδί και η απελπισία που ένιωθα (και ακόμα νιώθω ώρες-ώρες) μου έδιναν και μου δίνουν... κουράγιο.

Οταν επιστρέψαμε από τις ΗΠΑ, ξέρεις πώς αντέδρασε ο καλός μου; Πήγε και παρα-αύξησε τις ασφάλειες ζωής που έχουμε ούτως ώστε αν από ατύχημα (ή από ασθένεια) φύγει κάποιος από μας τους δύο πρόωρα, ο άλλος να μπορεί να ζησει το παιδί άνετα. Ε, αυτό εμενα ούτε καν μου πέρασε από το νου (Τι περίεργα όντα είναι οι άντρες!)

Με αγάπη

Α.

andy dufresne είπε...

Αγαπητή paragrafos,

απόψε θα σου αποδώσω τα εύσημα για λόγο αναπάντεχο.

Κατάφερες το harry να κάνει μπλογκ (μέσα στο μπλογκ σου)!

Είναι τόσο συχνή και τόσο εξομολογητική η παρουσία του στο μπλογκ σου, όπως δεν ήτανε ποτέ στου Νικόδημου.

Τον αισθάνομαι εδώ σαν κάτι παραπάνω από απλό σχολιαστή!

Με αγάπη,

andy

paragrafos είπε...

andy dufresne said...
Αγαπητή paragrafos,

απόψε θα σου αποδώσω τα εύσημα για λόγο αναπάντεχο.

Κατάφερες το harry να κάνει μπλογκ (μέσα στο μπλογκ σου)!
-------------------------
Φίλε Αντη,

εδώ μέσα δεν έχουμε πολλή κινηση. Ο κύριος Χάρρυ όμως κάνει για 100 σχολιαστές!

Ενας, αλλά λέων!

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Ολοι οι γονεις πρεπει να κανουν & 2ο παιδι,απο καθαρη λογικη αλλα & παιδαγωγικη. Τα μοναχοπαιδια,( σαν εμενα...),φτιαχνουν κωλοχαρακτηρα. Ξερουν οτι οι γονεις " δεν εχουν που να πανε " & τους χορευουν στο ταψι. Αισχος.
------------------------
Κι εμείς θα θέλαμε ένα παιδί ακόμα, όμως αδυνατούμε. Τα έξοδα του ενός παιδιού, με τα τόσα προβλήματα, είναι τεράστια. Ενα παιδί ακόμα σημαίνει, ένας άνθρωπος ακόμα φουλ τάιμ. Σας λέω μονο ότι η παραμάνα, εγώ και η κορουλα μας θα απουσιάσουμε πάλι την ερχόμενη άνοιξη, τουλάχιστον για δυο μήνες.

Πέραν αυτών, η εγκυμοσύνη μου ήταν πολύ δύσκολη και φοβόμαστε μήπως υπάρχει κάποια άδηλη κληρονομικότητα.

Εν πάση περιπτώσει, αν ήμασταν λίγο καλύτερα από οικονομικής απόψεως, θα υιοθετούσαμε ένα παιδί. Στο παρόν στάδιο όμως δεν δυνάμεθα. Εχουμε μια κάποια περιουσία που μπορεί να εξασφαλίσει μόνο ένα παιδί που ίσως αύριο χρειαστεί μεγάλη βοήθεια - δεν ξέρουμε τι δυσκολίες θα έχει.

Με αγάπη

Α.

tolitsa είπε...

Πιστευω σ΄ενα θεο, ακριτα, διγενη, στρατευομενο,
πασχοντα, μεγαλοδυναμο, οχι παντοδυναμο, πολεμιστη
στ'ακροτατα συνορα, στρατηγο αυτοκρατορα σε ολες
τις φωτεινες δυναμεις, τις ορατες και τις αορατες.

Πιστευω στ'αναριθμητα, εφημερα προσωπεια που πηρε
ο θεος στους αιωνες και ξεκρινω πισω απο την
απαυτη ροη του την ακαταλυτη ενοτητα.

Πιστευωστον αγρυπνο βαρυν αγωνα του, που δαμαζει
και καρπιζει την υλη-τη ζωοδοχα πηγη φυτων,
ζωων κι ανθρωπων.

Πιστευω στην καρδια του ανθρωπου,το χωματενιο αλωνι,
οπου μερα και νυχτα παλευει ο ακριτας με το θανατο.
"βοηθεια!" κραζεις, κυριε."βοηθεια!" κραζεις, κυριε,
κι ακουω.

Μεσα μου οι προγονοι κι απογονοικι οι ρατσες ολες,
κι ολη η γης,ακουμε με τρομο, με χαρα, την κραυγη σου.

Μακαριοι οσοι ακουν και χυνουνται να σε λυτρωσουν,
κυριε, και λεν:"εγω και συ μοναχα υπαρχουμε"

Μακαριοι οσοι σε λυτρωσαν, σμιγουν μαζι σου,
κυριε , και λεν :"εγω και συ ειμαστε ενα"

Και τρισμακαριοι οσοι κρατουν, και δε λυγουν,
απανω στους ωμους τους, το μεγα,
εξαισιο, αποτροπαιο μυστικο :

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !


ΑΣΚΗΤΙΚΗ
Salvatores dei


Αντι αλλου σχολιου σας αφιερωνω αυτο το αποσπασμα απο την Ασκητικη του Καζαντζακη. Δεν αρνειται τον θεο, αρνειται την θρησκεια.Η ουσια του θεου για τον Καζαντζακη ειναι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Σε αυτον τον θεο πιστευω με ολη την δυναμη την ψυχης μου. Σας ευχομαι εναν καλο και ηρεμο μηνα.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Σε 1 χρονο,θα εχει καθαρισει ο οριζοντας. Αυριο θα τα πουμε απο Αθηνα. Melancholia di...Ottobre
------------------
Χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκτιτη, νομίζω ότι ταξιδεύετε αρκετά. Εύχομαι η υγεία και η εργασίας σας να πηγαίνουν πάντα καλά!

Με πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

tolitsa said...

Αντι αλλου σχολιου σας αφιερωνω αυτο το αποσπασμα απο την Ασκητικη του Καζαντζακη. Δεν αρνειται τον θεο, αρνειται την θρησκεια.Η ουσια του θεου για τον Καζαντζακη ειναι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Σε αυτον τον θεο πιστευω με ολη την δυναμη την ψυχης μου. Σας ευχομαι εναν καλο και ηρεμο μηνα
---------------
Σ΄ευχαριστούμε αγαπημένη μας φίλη!

Αυτός είναι ο θεός μας, ο αγώνας μας!

Καλό μήνα και από εμάς και φυσικά, υγεία, υγεία, υγεία!

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Αυριο γυριζω. Η θαλασσα ειναι ακομα καλη. Η ασυρματη επικοινωνια ειναι κανονι. Οποιος μαθει,δεν αφηνει...Τσακισα 40 ΜΒ σε 12 μερες. Καλα να 'μαστε. Ριξτε στον Εημπ την ιδεα για videoconference μεσω Skype.
-----------------------------
Οταν μιλάτε για τεχνολογία, τσακίζεται η αυτοπεποίθησή μου! Μάλλον είστε ειδικός!
Πάντως, έχουμε πολλά σχέδια.

Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τον έδώ σύνδεσμο, μάλλον θα κάνουμε κάτι μόνοι μας, ένα μικρό αφιλοκερδή οργανισμό που θα βοηθάει τους γονείς (ενημέρωση, γραφειοκρατικά κλπ). Προχωράμε πολύ αργά με τον Σύνδεσμο και ανησυχώ μήπως συνηθίσουμε την ενεργητική μας... απραξία.

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Ξανα απο σταθερη συνδεση.
----------------------------

Καλη σας βδομάδα και πάλι!

Εμείς είμαστε μονίμως από σταθερή σύνδεση. Εντός των ημερών θα φέρουμε κι έναν τεχνικό να μας εξηγήσει μερικά πράγματα για να διευκολύνουμε λίγο τη σελίδα που έχουμε στα σκαριά για τον Συνδεσμο.

Υγεία σας ευχόμαστε!

Με πολλή αγάπη

Α.

An-Lu είπε...

Προτιμώ να πιστεύω στην προσωπική δύναμη του καθενός αγαπημένη μου Παράγραφε.... οι επιβεβλημένοι από άλλους "Θεοί" δεν εφευρέθηκαν από ανθρώπους σαν κι εμάς, που παλεύουμε με τα πάντα, αλλά από μοιρολάτρες μεσανατολίτες για δική τους παραμυθία....
Σε φιλώ γλυκά

paragrafos είπε...

@ An-Lu

Καλη μου φίλη,
εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους μας τι σημαίνει να παλεύεις κοντρα στο κύμα και ξανά κόντρα!



με πολλή-πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
If u d n do it yourself,it never gets done properly. Εμαθα πισι στα γεραματα ( 35+). Πρεπει να προσπαθησετε να μαθετε το πισι χωρις εξαρτηση απο ειδικους.10-20 εργατωρες χρειαζονται
---------------------------
Πρέπει να ομολογήσω ότι προσπαθώ αλλά δεν κοβει το ρημάδι! Και ο καλός μου, ακόμα χειρότερος από μένα! Πρέπει όμως, πρέπει.
Η μικρή έμαθε να γυρνάει τις φωτό στο κινητό. Μεγάλη πλάκα.

Χτες τσαντίστηκε, την ώρα που έβλεπε τις φωτογραφίες κι έκανε να πετάξει κάτω το κινητο. "Μη" της φωναξε δυνατά για πρώτη φορά, ο μπαμπάς. Τον κοίταξε δύσπιστα, δε μπορούσε να χωνέψει ότι ο μπαμπάς τη φώναζε! Εκανε πάλι να ρίξει το κινητό κάτω, "μη" της ξαναφωνάζει, πιο αυστηρά. Τώρα τον κοίταξε περισσότερο επίμονα. Στην τρίτη, ακολούθησε νέο εντονότερο "μη". Τότε έβαλε να κλάματα απαρηγόρητη!!! Δεν το πέταξε, του το έδωσε και κλαίγοντας με παράπονο έλεγε "ενάτσι μπαμπά, εντάτσι...". Σπάραξε η καρδιά μου.
"Συγγνώμη καλή μου, συγγνώμη, συγγνώμη" της είπε εκείνος.
"Εγώ, συγγνώμη, μπαμπά, εγώ, συγγνώμη, εγώ συγγνώμη, εγώ συγγνώμη έλεγε κι έκλαιγε με μαύρο δάκρυ..."

[Είναι η πρώτη φορά που είπε στα ελληνικά "εγώ".]

Με πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Ολο χαρές θα σας δινει,συντομα,μολις θεραπευτει αποτελεσματικα.
-------------------

Μακάρι να θεραπευτεί κι ας μας δίνει λύπες!

Με πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

anke said...
Γλυκια μου ενα χαδακι στην κουκλιτσα σου απο μας.

Πολλα φιλια Αννα και Σταυρος
---------------------------------

Πολλά φιλιά στα κουκλάκια σας και υγεία σε όλους σας!

Με πολλή αγάπη

Α + Κ

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Αφασια το σκηνικο για τα...δαιμονια. Δεν το φανταζομουν. Παντως,γενικα,οι δημοκρατικα εκλεγμενοι παπαδες ειναι προτιμοτεροι απο δικτατορες.
---------------------------
Το ζήτημα "εκκλησία της Κύπρου" είναι πολυσύνθετο.

Η Ε. της Κ. έχει οικονομική αυτάρκεια, αυτοτέλεια, ατέλεια φόρων, τεράστια περιουσία, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, επενδύσεις, τράπεζα κλπ κλπ κλπ

Οι επίσκοποι "μετρούν" με βάση το πόσο καλοί επιχειρηματίες και διαχειριστές είναι...

Χρυσάφι, πανάκριβα αυτοκίνητα, χλιδή, κοινωνική ζωή, ό,τι ακριβώς διδάσκει ο Χριστός με την ταπεινή γέννησή του στον σταβλο...

Πάντως, χρήματα δεν παίρνει από το κράτος και τον κόσμο της αυτή τον πληρώνει.

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Στο άλλο μπλογκ μου έχω ένα ποστ για την επιληψία. Παραθέτω εδώ το Δ. μέρος:


Δ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΕΠΙΛΗΨΙΑ & ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ

45. Ποιος θα μας θεραπεύσει από το κοινωνικό στίγμα;
Δυσπιστία και ταπείνωση: λέξεις του ποιητή που χαρακτηριστικά αποτυπώνουν δύο συνιστώσες της έννοιας του κοινωνικού στίγματος

46. Δεισιδαιμονίες: Εξορκίζοντας τον κακό
Σχόλιο: Εξαιρετικό Αφιέρωμα της καθημερινής

47. Eκσταση, καταληψία, γλωσσολαλία
Σχόλιο: Πρόκειται για Επιστημονικό άρθρο που καταδεικνύει την ρίζα των διαδεδομένων δεισιδαιμονικών περί δαιμονίων και δαιμονισμένων.

48. Ο... άγιος (μοναχός) Πορφύριος μιλάει για την επιληψία μιας κοπελίτσας
Σχόλιο: Ενας μοναχός, τσαρλατάνος εν αγνοία του, που αν τον είχα μπροστά μου θα τον σκυλόβριζα, τα βάζει με μια κοπελίτσα κατηγορώντας την για την επιληψία της!

49. Η Θεραπεία των... δαιμονισμένων κατά την Ευαγγελική Εκκλησία
Σχόλιο: Οι βλακείες της Ευαγγελικής Εκκλησίας περί δαιμονίων.

50. Δαιμόνια, εξορκισμοί κλπ στην Αρχαία Ελλάδα
Σχόλιο: Πρόκειται για ένα ψευδοεπιστημονικό κείμενο ενός φανατικού χριστιανού που διακηρύσσει την "πιστη" του στην υπαραξη των δαιμονίων άρα και των δαιμονισμένων

Τα παραπάνω και άλλα πολλά μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα:

http://epilhpsia.blogspot.com/2006/08/blog-post.html

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Δεν διαβαζω για την κακια των τραγων για να μη χαλασω τη διαθεση μου. Παντως,αν οι εκκλησιες εχουν περιουσια για φιλανθρωπικο εργο,καλως να την εχουν.Η αγαμια του ανωτερου κληρου ειναι η ριζα του κακου. Μαζευονται ολοι οι μ*λακες/κρυφοι π*υστηδες/ παιδεραστες. Φυσιολογικο παπα βρισκεις (?) μονο στο " κατωτερο " κληρο.
---------------------
Φιλανθρωπικό έργο... Αν δείτε κάτι εκκλησίες που χτίζουν εδώ στην Κύπρο, θα φρίξετε!!! Μιλάμε για εκατομμύρια υπέρ της ανέγερσης υπερπολυτελέστατων ναών... Ολα για το θεαθηναι! Είναι χριστιανισμός αυτός;

Με αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

"Αν δεν πιστεύεις δεν ωφελείσαι".

Το τραγικό είναι πως και να πιστεύεις, και μάλιστα πολύ, πάλι δεν ωφελείσαι. Ιδίως όταν προσεύχεσαι όχι για σένα, αλλά για τρίτο, αγαπημένο πρόσωπο. Κι είναι τότε που η προσευχή που δεν εισακούσθηκε δημιουργεί τη μεγαλύτερη στενοχώρια, την βαθιά απελπισία, αφού τον πόνο του άλλου αυτού προσώπου τον νιώθουμε πολλές φορές μεγαλύτερο.

Γνωρίζω φίλους που χρόνια τώρα παλεύουν μεταξύ γιατρών και θρησκευτικών γκουρού. Και οι μεν απαντήσεις των γιατρών, ακόμη και στην πιο μαύρη τους εκδοχή, τους πείθουν, λίγο ή πολύ, με την ελπίδα πάντα για νέες θεραπείες που, δεν μπορεί, θάρθουν. Οι μη απαντήσεις όμως των γκουρού τους καταθλίβουν αφόρητα. Γιατί αποδίδονται, εμμέσως, σε δικά τους σφάλματα, αμαρτίες, πράξεις και παραλείψεις. Και γιατί, να, αν προσευχηθούν λίγο ακόμη, καλύτερα, πιο ζεστά, κάτι θα γίνει, δεν μπορεί, η πίστη και βουνά μπορεί να κινήσει, ο Θεός είναι τόσο φιλέσπλαχνος ...

Τι να πω, κανείς δεν μπορεί να επέμβει σ' αυτά, τουλάχιστον όσο δεν τον ρωτούν, είναι τόσο προσωπικά θέματα ...

Σε σας πάντως εύχομαι το καλύτερο για την κορούλα σας. Με τόσες φροντίδες, τόση αγάπη, τόση αξιοπρέπεια και τόση αυταπάρνηση που την περιβάλλετε, δεν μπορεί, το θαύμα θα γίνει και θα είναι το δικό σας θαύμα.

paragrafos είπε...

antvol said...

Σε σας πάντως εύχομαι το καλύτερο για την κορούλα σας. Με τόσες φροντίδες, τόση αγάπη, τόση αξιοπρέπεια και τόση αυταπάρνηση που την περιβάλλετε, δεν μπορεί, το θαύμα θα γίνει και θα είναι το δικό σας θαύμα.
---------------------------

Σας ευχαριστούμε πάρα πολυ!
Η αλήθεια είναι ότι η "πίστη" έχει νόημα εφόσον συμβαδίζει με την λογική και ύποστηρίζει και ενθαρρύνει τις σωστες επιλογές, δηλαδή την αναζήτηση της πιο αποτελεσματικής θεραπείας σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις της οικείας επιστήμης.

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

mickey είπε...

Μακράν ο πιο όμορφος "διάλογος" που διάβασα ποτέ σε blog.

Όσο για το "θέμα", πιστεύω, αλλά προσπαθώ να μην έχω ...ψευδαισθήσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και ειδικά τον harrygreco για το ...μάθημα ;)

paragrafos είπε...

mickey said...
Μακράν ο πιο όμορφος "διάλογος" που διάβασα ποτέ σε blog.

Όσο για το "θέμα", πιστεύω, αλλά προσπαθώ να μην έχω ...ψευδαισθήσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και ειδικά τον harrygreco για το ...μάθημα ;)
-----------------------

Περασμένο το ποστ και δεν θα το βρει ευκολα ο κος Χάρρυ.

ΈΤσι, Φίλε Μιχάλη, θα ριψοκινδυνεύσω μια εξομολόγηση: ο κος Χαρρυ είναι Η συμπάθεία μου!!!

Με πολλή αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

Γνώμες, υποκειμενικές απόψεις μου:

1. Νίκος Δήμου;
Χμ...
2. Προς χρήστη Jason στο πρώτο σχόλιο..
Αν θες να έχουν πίστη τα παιδιά σου, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό το να λες "πιστεύετε εσείς, επειδή εγώ θέλω αλλά δυσκολεύομαι" όσο το να έχεις ο ίδιος πίστη και θα λειτουργήσεις ως παράδειγμα το οποίο αν θέλουν ελεύθερα θα το ακολουθήσουν.
3. Κατά τη γνώμη μου, εμείς που πιστεύουμε πως χαρτορίχτρες και μέντιουμ θα μας σώσουν, κι εμείς που πιστεύουμε πως τεχνοκρατικά πράγματα και ιατρικά φάρμακα θα μας σώσουν, κάνουμε το ίδιο ακριβώς λάθος, αν πιστεύουμε πως θα έρθει η λύτρωση με κάποιο τρόπο, κάποια κόλπα, που θα κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς (οι ειδικοί, οι επιστήμονες, οι γιατροί.. ή.. οι μέντιουμ κλπ) κι όχι με τον δικό μας κόπο.. και υποτιμώντας τον παράγοντα "αγάπη".. Το πιστεύω από την προσωπική μου πείρα ως τώρα.. Και στους καλύτερους γιατρούς του κόσμου να πάω/με πάνε, αν μέσα μου δεν επιθυμώ να έχω/δεν έχουν ανιδιοτελή αγάπη.. τότε.. δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για πολύ..
4.
"Πάντως, του Θεού του έχω πολλά μαζεμένα. Και δεν μιλάω εγωιστικά. Δε μιλάω για τη δική μας περιπέτεια. Φερνω στου νου μου παιδακια και παιδάκια που... και κλαίω με μαύρο δάκρυ, έτσι στα ξαφνικά. Αυτό είναι ένα από τα κουσούρια μου που δεν λέει να φύγει: ολιγόλεπτη δακρύρροια μετά λιγμών, άπαξ ημερησίως..."

!!!! (χωρίς μιλιά, δεν μιλώ).. Όντως.. τι φταίνει τα καημένα τα παιδάκια να πληρώνουν τα λάθη των μεγάλων;! : (


Ευχές για ό.τι καλύτερο!