Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Διάλογος με έναν άνθρωπο του Θεού

Α. Σχόλια από το πόστ Από το Ευαγγέλιο: θεραπεία δαιμονιζόμενου παιδιού

jean 40 said... [ 09 Οκτώβριος, 2007 21:56 ]

Αγαπητή Παράγραφε.
Διαβάζω στη σελίδα σου και διαπιστώνω έναν καταφανή πόλεμο κατά της Εκκλησίας. Aρχικά δεν γνωρίζεις τί είναι Εκκλησία, γιατί αν γνώριζες θα ήξερες ότι είσαι κι εσύ μέλος της. Εσύ περιγράφης κάποια λάθη των μελών της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να τροφοδοτής συνέχεια τον πόνο σου και να μην μπορείς να ησυχάσης καθόλου. 'Aδικα ψάχνης να βρής αγάπη και συμπαράσταση απο τους ανθρώπους, αυτοι που σου συμπαραστέκονται σήμερα αν αύριο θήξεις το συμφέρον τους μπορούν και να σε σκοτώσουν, έτσι κάνουμε σχεδόν πάντοτε εμείς οι άνθρωποι, άλλωστε το μαρτυράει η μέχρι τώρα ιστορία μας, αυτό που θεωρής ως συμπαράσταση είναι μια συναντίδραση κατα του ΘΕΟΥ που μεγαλώνει τον πόνο σου. Αγάπησέ ΤΟΝ γιατί σε ΑΓΑΠΑΕΙ. Αγάπησέ ΤΟΝ και ζήτα του να απαλυνει τον πόνο σου, μόνη σου δεν μπωρείς, είσαι άνθρωπος. Πίστεψέ ΤΟΝ γιατί σταυρώθηκε ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ομως, παλι για ΣΕΝΑ. Δεν ζητάει εσυ να κάνεις τίποτε απο αυτά, τα έκανε όλα ΑΥΤΟΣ για ΣΕΝΑ, εσυ κάνε το λίγο, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ, λίγο.
Όλα όσα κρίνης και κατακρίνης, μαζί με τους συμπαραστάτες μιας ματαιότητας, είναι αποτέλεσμα ΕΓΩΪΣΜΟΥ και ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ. Κρίνης ένα ΘΕΟ που δεν γνώρισες και μία διδασκαλία που δεν βίωσες. Με το μίσος και την έχθρα προσπαθείτε να νικήσεται την αδυναμία σας να λύσεται τα προβλήματά σας. Η αυτοθέωση είναι αδύνατη. Μας τρομάζει όλους τους ανθρώπους η ιδέα της υποταγής στο Θεό. Όμως μόνο αυτή η υποταγή μας κάνει θεούς κατα Χάρη και μας απελευθερώνει απο τα πάθη μας. Η εμπαθής μας κατάσταση μας κάνει να χάνουμε το χρόνο μας άσκοπα και μάταια. Οι αρχαίοι πρόγονοίμας θεοπόιησαν και προσκύνησαν τα πάθη τους το ίδιο και εμείς σήμερα, τα πάθη είναι οι πύλες των δαιμόνων, μην τρομάζης που υπάρχει ο διάβολός γιατί δεν είναι ανίκητος τον νίκησε ο ΧΡΙΣΤΟΣ πάνω στο ΣΤΑΥΡΟ, η μωρία του ΣΤΑΥΡΟΥ, χαρίζει ζωή στους "ανόητους" που θα τον πιστέψουν. Πίστεψε ότι ΑΥΤΟΣ "μόνο" έχει λύσεις στα προβλήματά σου. ΑΥΤΟΣ έχει την αγάπη που ψάχνης, γιατι ο ΘΕΟΣ στην ουσία του ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. Μακάρι ΑΥΤΟΣ να σε βοηθήσει να ξεπερασης τα ορατα εμπόδια, αλλά και τα αόρατα, που εμποδίζουν την αόρατη ψυχή σου να πλησιάση το ΑΟΡΑΤΟ ΘΕΟ.

paragrafos said... [ 10 Οκτώβριος, 2007 15:36 ]

Ο/Η paragrafos είπε...
Ο/Η jean 40 είπε...
Αγαπητή Παράγραφε.
Διαβάζω στη σελίδα σου και διαπιστώνω έναν καταφανή πόλεμο κατά της Εκκλησίας.
---------------------

Αγαπητέ κύριε,

οι ευαγγελιστές, οι ιερείς και οι μοναχοί δεν ούτε... Θεοί ούτε... Χριστοί. Είναι άνθρωποι!!!

Δεν σας πέρασε πότε από το νου ότι, ως άνθρωποι, μπορεί να σφάλλουν;

Δεν σας πέρασε ποτέ από τον νου ότι στο ζήτημα της επιληψίας, απλώς αναπαράγουν τις κουταμάρες και τις δεισιδαιμονίες τής εποχής τους;

Δεν θέλω να θίξω τα ιερά και τα όσιά σας. Απλώς υπερασπίζομαι, ως μάνα, το δικαίωμα τού παιδιού μου και τα δικαιώματα των παιδιών με βαριά επιληψία, να μη τα θεωρεί η κοινωνία και η Εκκλησία δαιμονισμένα, επειδή έτσι τα στιγματίζει και τα οδηγεί στον ρατσιστικό και απάνθρωπο κοινωνικό αποκλεισμό.

Κι αν υπάρχει Θεός και Χριστός, συμφωνεί μαζί μου κι όχι με τους θρησκοληπτους που ξημεροβραδιαζουν στους εξορκισμούς.

Εκτός αν τα παιδάκια με βαριά επιληψία είναι παιδιά ενός άλλου... κατώτερου Θεού...

Με αγάπη

Παράγραφος

.

Β. Σχόλια από το ποστ Δυστυχώς, κατά την εκκλησία, Επιληψία = Δαιμονισμό...
.

Jean40 said... [ 06 Οκτώβριος, 2007 23:58 ]

Θα ήθελα πραγματικά να γνωρίζατε τι πραγματικά προξενεί τόσο φόβο στις καρδιές σας. Νομίζετε ότι έχετε τόσο μεγάλη δύναμη μικρά πεπερασμένα πλασματάκια να γνωρίζετε τι συμβαίνει, υλικά όντα εσείς, στο χώρο των πνευματικών όντων? Ποιός έχει τόσο μεγάλη δύναμη ώστε να ψηλώσει το μπόϊ του ένα πόντο? Μικρά περίγελα αθεϊας και ορθολογισμού γνωρίζεται το αντίτιμο των επιλογών σας? Γνωρίζεται πού πραγματικά έχετε μπλέξει τον νού σας. Διασκεδάζω περιδιαβαίνοντας τις διάφορες σελίδες διαβάζοντας τις φοβίες σας και την ανόητη προσπάθειά σας να πολεμίσετε τον εαυτό σας. Για τα λάθη σας ούτε ο Θεός φταίει ούτε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ. Αυτά είναι δικές σας επιλογές. Είνα απλώς θέμα αυτογνωσίας και αναγνώρισης της αδυναδίας μας ως κτίσματα που προσπαθούν να μελετήσουν κάτι που ξεπερνάει τις δυνάμεις τους. Το κτιστό δεν μπορεί μόνο του να προσιγγίσει τον ΑΚΤΙΣΤΟ. Ανα τους αιώνες ο άνθρωπος φορτώνει τα λάθη του στούς άλλους.

ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ.

..

-paragrafos said... [ 07 Οκτώβριος, 2007 16:57 ]

Ο/Η Jean40 είπε...
"Θα ήθελα πραγματικά να γνωρίζατε τι πραγματικά προξενεί τόσο φόβο στις καρδιές σας.(...)"
--------------------

Αγαπητέ κύριε, σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στο μπλογκ της οικογένειάς μας.

Εν τω μεταξύ, έχετε την ευγενή καλοσύνη να μας εξηγήσετε τι εννοείτε με τη φράση "Διασκεδάζω περιδιαβαίνοντας τις διάφορες σελίδες διαβάζοντας τις φοβίες σας και την ανόητη προσπάθειά σας να πολεμίσετε τον εαυτό σας";

Με αγάπη

Παράγραφος

.

jean 40 said... [ 09 Οκτώβριος, 2007 22:27 ]

Διασκεδάζω= σκορπίζω την ύπαρξή μου.
πολεμάω τον εαυτό μου= Είμαι "κατ΄εικόνα" Θεου πλασμένος, πολεμόντας τον Θεό, ΠΟλεμώ τον εαυτό μου.
ανόητη (χωρίς νού, σκέψη) προσπάθεια= όλα τα παραπάνω.

Συγχώρεσέ με για τον αυστηρό τόνο, δέν σε κατακρίνω έχεις πόνο και άγνοια, ήδη μετάνοιωσα που το έκανα. Σου γράφω και κάπου αλλού θέλω να σε βοηθήσω. Ίσως, αν ξαναβρώ ευκαιρία ξαναγράψω. Μου εύχεσαι αγάπη, κι εγώ σ' αγαπώ γιατί είσαι εικόνα ΤΟΥ έτσι και δική μου. Προσπαθώ να ΤΟΝ αγαπάω όλο και περισσότερο. Η απόδειξη ότι ΤΟΝ αγαπώ είναι η αγάπη προς τα πλάσματά ΤΟΥ.
Να έχης αγάπη,ειρήνη και χαρά στο σπίτι σου πάντα.

6 σχόλια:

athanasia είπε...

Καλησπέρα!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχει πια συνέλθει το μικρούλι από την ίωση.

Δεν έχω άλλο σχόλιο για τον διάλογο, πλην του ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την "αλήθεια" τους σαν μαχαίρι για να πλήξουν τους άλλους...

Κρίμα? Ναι, γι' αυτούς. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται ν' ασχολούμαστε μαζί τους.

harrygrath είπε...

Με το συμπαθειο ( σικ ) αλλα μαλλον ειναι διαταραγμενο μυαλο. Ο,τι θετε κυκλοφορει στο ιντερνετ.
Μη συνεριζεστε.
Ξανανοιξε το τεχνομαγαζο.Τα αψυχα πραγματα ειναι άκακα,δεν πληγωνουν. Καντε μια περατζαδα. Φιλιά.

paragrafos είπε...

Εμφάνιση σχολίων

Ο/Η athanasia είπε...
Καλησπέρα!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχει πια συνέλθει το μικρούλι από την ίωση.

-----------------------

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Τα νέα μας θα τα μάθετε σύντομα, με λεπτομέρειες. Τώρα θα σας πω ότι χτες στις 8.00μμ είχαμε το πρώτο επεισόδιο σε δημόσιο χώρο. Απύρετο επεισόδιο. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για παρένθεση.

Με αγάπη

Αλφα

paragrafos είπε...

@ Ο/Η harrygreek

Καλησπέρα, κύριε Χάρρυ!

Σαν τα χιόνια!

Τα νέα μας θα τα διαβάσετε επιγραμματικά στο προηγούμενο σχόλιό μου και κάπως αναλυτικότερα, εντός της εβδομάδας, αν όλα πάνε καλά.

Καλη σας νύχτα

Με αγάπη

Αλφα

paragrafos είπε...

Αν ο επισκέπτης δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο, μάλλον θα πρέπει να αποσύρω το ποστ.

Με αγάπη

Παράγραφος

harrygrath είπε...

" Ασ' τον τρελλο στη τρελλα του ".