Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Δυο χρονια ευτυχίας - χωρίς κρίσεις

Δυο χρόνια χωρίς κρίσεις, δυο χρόνια ευτυχίας, που όμως δεν την χαιρόμαστε όσο θα θέλαμε, με τόση ταλαιπωρία γύρω μας. (Βέβαια, προσπάθησαν, και φέτος να μας την στερήσουν τα εξοντωτικά εμπόδια που όρθωσε η γραφειοκρατία του Υπουργείου Υγείας, μα δεν πειράζει )
 Δύο χρόνια ευτυχίας που τα οφείλουμε στο σεμνό γιατρό μας, στον Δρα Κόταγκαλ, ο οποίος (όπως πληροφορηθήκαμε προ ημερών), σύμφωνα με επίσημες και ανεξάρτητες αμερικάνικες αξιολογήσεις, συγκαταλέγεται στους ελάχιστους κορυφαίους παιδονευρολόγους του κόσμου! Την οφείλουμε όμως και στον παππού τον Πέτρο και στο οικόπεδό του που άντεξε τόσα και τόσα δάνεια επί δανείων και υποθήκες επί υποθηκών… Την οφείλουμε και στην αυταπάρνηση την μανούλας μας που την αγαπάει όλος ο  κόσμος και μας στηρίζει.

Πάντως, κακά τα ψέματα, δίχως χρήματα δεν γίνεται τίποτε, ειδικά όταν έχεις παιδί με βαριά και ανίατη αρρώστια, αφού, (όπως λέει κι ο Όσκαρ Ουάιλντ, που μιλάει για ευτυχία) ναι μεν τα λεφτά δεν σου χαρίζουνε υγεία, αν έχεις όμως κάποια χρήματα, μπορείς να αγοράσεις κάμποση υγεία...

Γι΄ αυτό και τούτες τις δύσκολες μέρες, η σκέψη μας είναι κοντά στα άρρωστα παιδάκια από την Ελλάδα, που μέχρι πριν τρία χρόνια αγόραζαν υγεία μαζί μας στο Μέιγιο, ήταν φιλαράκια μας, μας κάνανε παρέα και μας δίνανε κουράγιο την ώρα της μεγάλη μας απελπισίας. Αυτά τα παιδάκια, έκτοτε έχουν αφεθεί αβοήθητα, άλλο στην Καρδίτσα, άλλο στη Ρόδο κι άλλα στην Αθήνα και την Πάτρα, αναμένοντας το μοιραίο...

Αυτή είναι η ζωή μας, για την τώρα, αντιφατική και ειδικά φέτος μας τη θυμίζει έντονα η Μαρία-Φωτεινή που ζητάει επίμονα ένα της παλιό φιλαράκι:

-Θέλω την Αγγελίνα

-Δεν μπορεί να έλθει η Αγγελίνα, καλή μου. Είναι μακριά…

-Όχι, τη θέλω!

-Είναι πολύ μακριά…

-Να πάμε στην Αμερική, να τη βρούμε

-Είναι  πολύ πιο μακριά... με τους αγγέλους...

12 σχόλια:

Maria Nefeli D είπε...

Ακριβως οπως τα λες ειναι.. δεν εχεις χρημα..δεν υπαρχει υγεια ως εκει που μορουμε να την αγορασουμε για να κρατηθουμε λιγο ακομη στη ζωη..απανθρωπια στο πληρως.. δεν θα ερθουν καλυτερα... το ξερω.. μονο χειροτερα θα ρθουν.. τουλαχιστον για μενα... οπως και για πολλους απο εμας..

χαιρομαι για το μικρο μου αγγελο που ειναι καλα, γιατι εχτος απο το γιατρο της και το παππου, οπως και η μανουλα, ειναι και η δυναμη της θελησης της να ζησει, το πεισμα της.. μου ελειψε πολυ..

πολυ σκληρο για τα παιδακια που περιμενουν το μοιραιο... οπως και γροθια στο στομαχι.. "Θελω την Αγγελινα"..
"Η Αγγελινα ειναι με τους αγγελους αγαπη μου"...

σας αγαπω πολυ
φιλακια στο μικρο μου αγγελο

Μαρακι1985

cindaki είπε...

Αγαπημένη μου!!!

Χαίρομαι τόσο να σε ξαναδιαβάζω!

Δυστυχώς, έτσι είναι η ζωή, έτσι έχουμε φτιάξει τα πράγματα, όσοι έχουν λεφτά, έχουν μια ελπίδα, οι υπόλοιποι, απλά περιμένουν το μοιραίο... Εύχομαι μέρα με την μέρα να γελάτε πιο πολύ! Και πιο πολύ ακόμα! Αυτό δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς!

Φιλιά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Στα απολιτιστα κρατη τυπου Γκρης & Σαιπρους,χρειαζεσαι εξτρα λεφτα για ιδιωτικη υγεια...
Στο Αμερικα,εχεις εξαρχης την αριστη περιθαλψη,μεσα απο ιδιωτικη ασφαλιση...
Τους αλλους λαους τους τρωει η μαρμαγκα του σοσιαλισμου...

Ανώνυμος είπε...

Σασ παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Διαβάζω συνέχεια τα κειμενά σασ . Τώρα τελευταία είχατε καιρό να ανεβάσετε κάτι και είχα αρχζίσει να ανησυχώ. Εύχομαι τα καλύτερα για σασ και για την κορούλα σασ

paragrafos είπε...

@ tweety (Μαρία)

Μαρία μου, Σου στέλνουμε την αγάπη μας. Φιλιά σε όλη την οικογένεια!!!

@ Sofi-k

Υγεία σου ευχόμαστε κι ας ελπίσουμε ότι η ευτυχία μας θα αντέξει λίγο ακόμα.

@ Φιλε Χάρρυ, και στο Αμερικα η κατάσταση είναι πολύ άσχημη πλέον. Όσο για τα νευρολογικά προβληματα, σαν τον δικό μας, καμί αμερικ ασφ εταιρία δνε τα καλύπτει. Μονάχα το κράτος και συνήθως παραπέμπουν τους ασθενείς στα τοπικά ιατρικά κέντρα. Αν θυμάσαι την ταινία του Έιμπ... Πολλά φιλιά!


@
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Σασ παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό.

Αγαπητέ Ανώνυμε,ευχαριστούμε για πάρα πολύ για τη συμπαράσταση. Είμαστε καλά, για την ώρα. Παρά ταύτα μας εχει πνίξει το χαρτοβασίλειο. Για κάθε τι που χρειάζεται το παιδί, μας ζητάνε τόνους χαρτιά και βεβαιώσεις επί βεβαιώσεων. Σφίξανε πλέον τα λουριά, τα λεφτά λιγόστεψαν και η δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υποφέρει από αναβλητικότητα και αναξιοπιστία,λ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες φίλων και γνωστών να ικανοποιήσουνε τα δίκαια αιτήματά μας.

Υγεία να έχετε!

Πολλά φιλιά σε όλους σας!

Με αγάπη,
Μαρία-Φωτεινή, Αντιγόνη και Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Στο Αμερικα υπαρχει παγια αρχη να καλυπτει η ασφαλεια το 80% ολων των εξοδων...
Βεβαια,αν μια δυσκολη επι κοστιζει ...100 χιλ,αντε να βρεις τα 20...
Ομως το συστημα ειναι δικαιο...
Βρεξε κ*λο & θα φας ψαρι...
Εδω βρεχεις κ*λο & τρως...γαυρο...

Christos είπε...

Μεσολάβησε κάποιο διάστημα μέχρι να αναρτηθεούν νεώτερα σας... Τώρα επανήλθατε... Πάντα να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

San filologos,eprepe na ypoptevosoun apo to styl mou oti o sholiastis me to aggliko alfavito eimai...ego...

Ανώνυμος είπε...

Οι αναφορές στο μεγάλο πιστολέρο πρόεδρο και κάτι άλλα συναφή, τα εντόπισα. Τα άλλα, που ήταν αμιγώς φιλοσοφικά, που διέφυγαν.

Ανώνυμος είπε...

O Proedras(sic) den itan pistolero,itan megalos kapitalistis & espase 40 petrina hronia sosialismou...

O Dimou ehei kollisei ston orthologismo.
Einai methodos,ohi symperasma.
Vevaia,se epohi trellas & paranoias,einai oasi...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σασ. Σασ παρακολουθώ εδώ και 2 χρόνια. Πριν λίγο καιρό σασ έστειλα τουσ χαιρετισμούσ μου . Μπαίνω τακτικά στην ιστοσελίδα σασ. Σασ εύχομαι καλέσ γιορτέσ με υγεία πάνω από όλα και ειρήνη. Παρόλου που τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά εμείσ ελπίζουμε πωσ κάποτε θα βελτιωθεί η κατάσταση. Η ελπίδα πάντα πεθαίναι τελευταία.
Και πάλι σασ εύχομαι καλεσ γιορτέσ!!!

paragrafos είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γεια σασ. Σασ παρακολουθώ εδώ και 2 χρόνια. Πριν λίγο καιρό σασ έστειλα τουσ χαιρετισμούσ μου . Μπαίνω τακτικά στην ιστοσελίδα σασ. Σασ εύχομαι καλέσ γιορτέσ με υγεία πάνω από όλα και ειρήνη. Παρόλου που τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά εμείσ ελπίζουμε πωσ κάποτε θα βελτιωθεί η κατάσταση. Η ελπίδα πάντα πεθαίναι τελευταία.
Και πάλι σασ εύχομαι καλεσ γιορτέσ!!!

13 Δεκ 2011 12:02:00 π.μ
------------------

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμπαράσταση!

Σας ευχόμαστε κι εμείς υγεία και καλές γιορτές!

Με αγάπη,
Αντιγόνη, Κώστας και Μαρία-Φωτεινή