Κυριακή 8 Απριλίου 2007

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & Ενημερωτικα βίντεο για την Επιληψία

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (Μάιος 2005 - Απρίλης 2007)


Επί δύο χρόνια (από τριών ετών) το παιδί μας είναι στην Κετογενική Δίαιτα.

Ενώ πριν την Δίαιτα και παρά τα φάρμακα που έπαιρνε (ντεπακότ ή ντεπακίν και τοπαμαξ) είχε φτάσει να έχει εκατό επεισόδια την ημέρα, μετά τη Δίαιτα, οι κρίσεις σχεδόν εξαφανίστηκαν! Το σπουδαιότερο: λόγω του ότι το παιδί απαλλάχθηκε επί μακρόν από τις κρίσεις, μπόρεσε και αναπτύχθηκε ψυχοκινητικά!!!

Απολογισμός: Μεσα σε 19 μήνες είχαμε ελάχιστες αφαιρέσεις και ένα γενικευμένο σπασμό (που μας κατατρόμαξε) προ 8 μηνών.

Δυστυχώς, όμως, προ ενός μήνα (όλον τον Μαρτιο του 2007) το παιδί μας είχε 7 ολιγόστιγμα γενικευμένα επεισόδια που πυροδοτήθηκαν από ένα απλό κρυολόγημα. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για παρένθεση ή απαρχή δεινών (ίδωμεν). Εκείνο που κάναμε ήταν να αυξήσουμε τα φάρμακα που παίρνει στις μάξιμουμ επιτρεπτές δόσεις, να περιμένουμε και να ελπίζουμε.

Ασφαλώς, η Δίαιτα ήταν εκείνη που (επί δυο έτη) αντιστέκεται στην Φαρμακοανθετική Επιληψία τής κόρη μας. Η Δίαιτα και όχι τα φάρμακα, γιατί και ενόσω τα έπαιρνε, επαναλαμβάνω, είχε φτάσει τα 100 επεισόδια. Φαίνεται όμως ότι και τα φάρμακα παίζουν έναν κάποιον ρόλο: στο βαθμό που η Δίαιτα πετυχαίνει, έρχονται τα φάρμακα να καλύψουν τυχόν "κενά"- κάτι σαν πολυτιμη εφεδρεία.

Στη φωτογραφία βλέπτε την αγάπη μας να κάνει... κουνελοθεραπεία, αμέσως μετά που συνήλθε από το τελευταίο μαρτιάτικο επεισόδιο, που ήταν και το ισχυρότερο (από τα επτά που υπέστη κατά τον Μάρτιο) .

Στο βάθος διακρίνεται ο εξοπλισμός των Πρώτων Βοηθειών. Σημειωτέον ότι κατά τα επεισόδια (είμασταν τυχεροί, συνέβησαν όλα μέσα στο σπίτι) τής δίναμε οξυγόνο και όταν περνούσε η κρίση και πηγαίναμε να το απομακρύνουμε, μας έπιανε, η καρδούλα μας, το χέρι και απαιτούσε το οξυγόνο να εφάπτεται στο πρόσωπό της, και αυτό παρά το γεγονός ότι έδειχνε να είναι αναίσθητη ή ανήμπορη!

Με απέραντη αγάπη - Παράγραφος

.

2. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η πηγή απ΄όπου προέρχονται τα πιο κάτω ενημερωτικά βίντεο, περιέχει και άλλα σύναφή βίντεο για την επιληψία, ορισμένα εκ των οποίων, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι από αμφιλεγόμενα έως επικίνδυνα και παράνομα. Εξηγούμαι:
. .
Κάποια παρουσιάζουν ασθενείς με σπασμούς, ερήμην όμως των ασθενών. Άλλα διακωμωδούν με τον χείριστο (προσβλητικό) τρόπο τους σπασμούς ατόμων με επιληψία, ενώ υπάρχουν και ορισμένα που με εξόργισαν καθώς είδα να αφήνονται οι ασθενείς στο έλεος των παρατεταμένων σπασμών, δίχως καμία βοήθεια (χωρίς να τους δοθούν οι στοιχειώδεις Πρώτες Βοήθειες).
.
Εν πάση περιπτώσει, τα πιο κάτω βίντεο προέρχονται από έγκυρες πηγές και είναι χρήσιμα απ΄όλες τις απόψεις επειδή καταφέρνουν να
ενημερώνουν, να προβληματίζουν και να αποδαιμονοποιουν την ασθένεια της επιληψίας.
..
Series of Videos about Epilepsy - The Center for Epilepsy & Seizure Education in British Columbia

Πρώτες Βοήθειες και επιληψία - The Center for Epilepsy & Seizure Education in British Columbia

Classroom Absence Seizure

Don't Freak Out About Epilepsy - Teens with Epilepsy talk about having seizures and what to do

Absence Seizures formerly petit mal seizures

Education video on epilepsy targeting teens

Pediatric Hemispherectomy - Surgical Treatment For Epilepsy

Ημισφαιρεκτομή ή Διατομή του μεσολοβίου - ένα παιδί αφηγείται

Seizures and You: Take Charge of the Facts

oneLife trailer from the National Society for Epilepsy (NSE)

Clint's Memory - Epilepsy can kill

Employment Anti Discrimination

Story about AJ on the Ketogenic diet on Fox2

Cooking Ketogenic Meals: Lesley Coyne and Celebrity chef Tony Tobin Discuss and create a simple Ketogenic meal. The Ketogenic diet is used in the treatment of childhood epilepsy

ΠΗΓΗ: Προ αρκετών μηνών, μία γενναία μπλόγκερ μου έκανε τη χάρη να παρουσιάσω στο μπλογκ μου ένα δικό της κείμενο, τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Θα το βρείτε ΕΔΩ.

57 σχόλια:

Sarah είπε...

Αυτα πρέπει να δειχνουν, να ξερει και ο κόσμος τι να κάνει. Δίπλα έχουν και άλλα σχετικά βιντεο. Τελικα το U-Tube είναι άξιο συγχαρητηρίων. Και μονο που μπορεις να ανεβασεις μια διαφημιση που τη δειχνουν στην Αμερική για να τη βλέπει ολος ο πλανητης... ας τα βλέπουν οι εχθροί της παγκοσμιοποίησης.

Διαβασα και μερικα σχόλια, ένα λέει το εξης:

Although it's easy to see humor in this video, I think it's still a great thing for kids to see. Why? I actually saw this video when I was in grade 6, because we had a student with epilepsy in our class.

A few months later he ended up having a seizure in the classroom during lunch hour (where there were no teachers in the classroom). Some kids freaked out, but another student and I tried to remember everything from the video, and dealt with the situation.

mary είπε...

με την αγάπη μου :)
Χρονια πολλά παράγραφε σε σένα, τον σύντροφο σου, και στην κορούλα σου :)

harrygrath είπε...

Οπως & παλια,δεν θελω να βλεπω ατομα σε αδυναμια,διοτι η αρρωστια τα ατιμαζει. Χρειαζεται σεβασμος & αξιοπρεπεια στον παθοντα.
Επι των ημερων ολο & με αηδιαζει το σκηνικο θεοκρατιας & μιλιταρισμου που αμαυρωνει το Πεσαχ. Τραγοι & καρακωλια,οι στυλοβατες του...ελληνισμου,μας χαλανε την απολαυση.Υποσχεθηκα στον εαυτο μου,του χρονου στο Αμερικα. Εχασα τα νιατα μου στη ψωροκωσταινα.
Βαρεθηκα,κουραστηκα,αηδιασα
τα νιατα μου στο Γραικισταν θυσιασα.

harrygrath είπε...

To word verification stinks. Χρειαζεται καταργηση. Μας ενδιαφερει να μαθουμε διαφορες Πασχ εθιμων σε Γρ. & Κυπρο. Η ηγεσια των παπαδων εκλεγεται ?

paragrafos είπε...

Κε Χάρρυ, απ΄ο,τι διαβάζω και στην Ελλάδα το Πάσχαλινά έθιμα διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τόπο. Πάντως εμείς δεν έχουμε "οβελια" (όπως αποκαλούμε το δικό σας σουβλιστό αρνί). Εμείς έχουμε μόνιμο έθιμο τη "σούβλα", που αντιστοιχεί στο δικό σας "κοντοσούβλι". Και φυσικά τα κόκκινα αβγά. Εχουμε όμως και τις "φλαούνες" που μονάχα στο ονομα μοιάζουν με τις δικές σας "φλαούνες ή λαγάνες" της καθαροδευτέρας. Οι δικές μας είναι αλλιώτικη... κατασκευή. Μη ξεχνάτε ότι είμαι παιδί της πόλης με γονείς πρόσφυγες. Εχω δηλαδή ξεκόψει από το "χωριό", οπότε δεν μπορώ να σας μεταφέρω τα καλώς νούμενα "χωρκάτικα έθιμα" που είναι πλούσια και γεμάτα ζωή. Και άλλη μια διαφορά: Εμείς, στο "Χριστός Ανέστη" δεν απαντάμε "Αληθώς ανέστη", αλλά "Αληθώς ο κύριος". Οσο για τις εκλογές στην ανάδειξη Αρχιεπισκόπου, μη με... κολάζετε πασχαλιάτικα.

Σας φιλώ

και με πολλή αγάπη σας εύχομαι

Χρόνια πολλά και με υγεία!

paragrafos είπε...

Το δικό μας Πάσχα
--------------------

Δεν πάμε πουθενά, όπου και να πάμε ο κόσμος τρώει! Που τολμάμε να δείξουμε στην κορουλα μας τόσα φαγώσιμα και λιχουδιές;

Είμαστε λοιπόν, και οι τρεις μας, συνεχώς μαζί, στο σπίτι ή έξω στην αυλή, μακριά από τον υπόλοιπο τον κόσμο.

Αυτό έχει και τα καλά του: η κορούλα μας που εν τω μεταξύ έχει βελτιωθεί πάρα πολυ ψυχοκινητικά [παρά τα εφτά σύντομα επεισόδια, που είχε (το τελευταίο προ δύο εβδομάδων), με αφορμή ένα κρυολόγημα] η κορούλα μας, λοιπόν, έχει κάνει μεγάλα αλματα!!!

Αρχισε να λύνεται η γλώσσα της, ανεβαίνει και κατεβαίνει μικρά σκαλάκια, αναγνωρίζει γράμματα (το άλφα, το μι, το κάπα), κάνει αστεία, διακωμωδεί τα τραγούδια που ξέρει παρατείνοντας τους μουσικούς φθόγγους και άλλα πολλά και ευχάριστα.

Αυριο είναι ίσως η τελεταία κρίσιμη μέρα: έχει ραντεβού η νταντά μας στην αμερικάνικη πρεσβεία και αγωνιούμε αν θα της δώσουνε έγκαιρα τη βίζα...

Με πολλή αγάπη και αισιοδοξία

Α.

harrygrath είπε...

Ειχα διαβασει για τις εκλογες παπαδων οτι ειναι με σωμα εκλεκτορων,δηλ. βυζαντινη δολοπλοκια.
Ιδιες λεξεις για Πασχα εχουμε & εμεις.Αν τελικα Γρ & Κυπριοι ειναι το ιδιο εθνος,οπως Οι Τουρκοι Τουρκιας & Κυπρου,τοτε να ενωθει το Β.. τμημα με Τουρκια & το Ν. με Γρ. Τοσο απλα. Τερμα οι ανωμαλες " ενωσεις ". Νερο & λαδι δεν σμιγουν,μηδε λυκος με προβατο,αν ειναι ετσι.
Οσο για βιζα,προφανως για ιατρικους λογους θα δινεται αμεσα.
Καλο ταξιδι & με τη νικη.

athanasia είπε...

Aντιγόνη,

Χρόνια Πολλά!

Πότε φεύγετε με το καλό;

Σωστή η ευχή harrygreco: "Καλό ταξίδι & με τη νίκη"!

paragrafos είπε...

athanasia said...
Aντιγόνη,

Χρόνια Πολλά!

Πότε φεύγετε με το καλό;

Σωστή η ευχή harrygreco: "Καλό ταξίδι & με τη νίκη"!

10 Απρίλιος, 2007 12:00
------------------------

Καλη μου Αθανασία, Χρόνια Πολλλλά!

Ξέρεις, εμείς στην Κύπρο (όπως και στα Δωδεκάνησα) προφέρουμε τα διπλά σύμφωνα. Δεν λέμε "ποΛά" με ένα λάμδα, αλλά ποΛΛΛΛά, με πολλλλλά λάμβδα!

Σου έστειλε ιμέιλ, όταν προ καιρού με ξαναρώτησες για το πότε φεύγουμε αλλά μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά.

Φεύγουμε το πρωί της 28ης Απριλίου.

Σήμερα τελειώσαμε με τη βίζα της παραμάνας και νοσοκόμας του παιδιού. Ομως προέκυψε άλλο πρόβλημα: ενώ εγώ έχω 10ετή βίζα στο διαβατήριό μου και 10ετή βίζα και για το παιδί που είναι γραμμένο στο διαβατήριό μου, ένας εξυπηρετικότατος κύριος (φίλος γνωστού μας) αμερικανός της αμερ. πρεσβείας μου είπε ότι καλύτερα να βγάλουμε βίζα και για το παιδί... Νέα τρεχάματα...

Σας φιλώ

με πολλή αγάπη

Α.

athanasia είπε...

Αντιγόνη,

Δεν πήρα το email, σου είχα στείλει κι εγώ ένα, παρακαλώ πολύ δοκίμασε πάλι!

Καλή επιτυχία!

harrygrath είπε...

Το παχυ " Λ " ειναι καταλοιπο σλαυιζουσας εκφορας του λογου,το Κυριλλικο "Λ". Οι ελ ( αρχαιοι),οι Αλβανοι & οι Τουρκοι εχουν σκετο λ & "l". Αρα,οσοι εχουν το λλλ πρεπει να ειναι γραικοποιημενοι Σλαυοι,οι σημερινοι Μακεδονες.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Το παχυ " Λ " ειναι καταλοιπο σλαυιζουσας εκφορας του λογου,το Κυριλλικο "Λ". Οι ελ ( αρχαιοι),οι Αλβανοι & οι Τουρκοι εχουν σκετο λ & "l". Αρα,οσοι εχουν το λλλ πρεπει να ειναι γραικοποιημενοι Σλαυοι,οι σημερινοι Μακεδονες.

10 Απρίλιος, 2007 18:45
-------------------------


Χα χα χα!!! Πλάκα έκανα με τα... πολλλλλά λάμβδα!!!

Εσείς, όμως, κε Χάρρυ, απ΄ ό,τι βλέπω, δεν χάνετε το κέφι σας!!!

Στην Κύπρο, όπως και στα Δωδεκάνησα, λέει ο Τσοπανάκης (εμείς το ζουμε) προφέρονται τα διπλά σύμφωνα.

Αλλο τα διπλά σύμφωνα κι άλλο τα παχύ ΄λ΄ που λέτε εσείς.

Για παράδειγμα, τις λέξεις Ελλάδα, θάλασσα, αλλά, αττική, εμείς τις προφέρουμε ως εξής:

Ελ-λά-δα
θά-λασ-σα
αλ-λά
ατ-τική κοκ

Αλλο το παχύ "λάμδα" ή το παχύ σίγμα, κι άλλο τα συνεχόμενα σύμφωνα όπως τα δύο λάμδα ή τα δύο ταφ.

Πάντως, δεν ξέρω αν σας το είπα, εδώ στη Λευκωσία έχουμε ένα προάστιο που λέγεται Μακεδονίτισ-σα. Λέτε να έχουμε συγγένεια:))

Πολ-λά πολ-λά φιλιά

με περισ-σότερη αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

mary said...
με την αγάπη μου :)
Χρονια πολλά παράγραφε σε σένα, τον σύντροφο σου, και στην κορούλα σου :)

08 Απρίλιος, 2007 22:43
-------------------

Χρόνια πολλά κι από μένα Μαίρη μου!!!

Υγεία, υγεία και ξανά υγεία, σου ευχόμαστε!!!

Κι ό,τι καλυτερο ποθείς, να το βρεις!!!

Σε φιλώ

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Α.

paragrafos είπε...

Πανάσχημη said...
Αυτα πρέπει να δειχνουν, να ξερει και ο κόσμος τι να κάνει. Δίπλα έχουν και άλλα σχετικά βιντεο. Τελικα το U-Tube είναι άξιο συγχαρητηρίων.
-------------------

Καλη μου Πανωραία, συμφωνώ μαζί σου εκατό τοις εκατό!!!

Μεγάλη υπόθεση αυτά τα βίντεο.

Ελαβα τρία ή τέσσερα νομίζω ιμέιλ που μου ζητάνε να τα μεταφράσω. Δυστυχώς η μεταγλώτισση είναι πολυ δύσκολη για μένα που είναι τόσο πολύ άσχετη. Οταν επιστρέψω, με το καλό, θα ζητήσουμε την άδεια από τους δημιουργους για να τα μεταγλωτίσσουμε και να τα μοιράσουμε στον κόσμο δωρεάν.

Νομίζω αυτή η ιδέα με τα ενημερωτικά βίντεο είναι πολύ σημαντική.

Σε φιλώ

με πολλή αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

όταν ήμουν στο λύκειο μία συμμαθήτρια μου έπαθε κρίση επιληψίας θυμάμαι καθαρά ότι περπατούσε μπροστά μου και ξαφνικά άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω και ξαφνικά έπεσε κάτω "κλείδωσαν" όλοι της οι μυες και άρχισε να έχει σπασμούς.Της είχε γυρίσει η γλώσσα και η γυμνάστρια θυμάμαι προσπαθούσε να της βάλει ένα κουτάλι για να την κρατήσει απ'το να μην την πνίξει.Όταν κατάφερε να το βάλει στο στόμα της το δάγκωνε τόσο δυνατά που τα χείλη της έβγαζαν αίμα.Αργότερα στη ζωή μου έμαθα ότι ήταν πολύ επικίνδυνο σαν πράξη κι ότι θα μπορούσε να της είχε κόψει τα δάχτυλα μιας και δεν έχουν συναίσθηση τι κάνουν και οι μυες λειτουργούν με μεγάλη δύναμη.Διαβάζω πολύ καιρό τη σελίδα σου απ'τα βιντεάκια φάνηκε ότι δεν είναι μια αρρώστεια εξαιρετικά επικίνδυνη.Αυτό που φοβάται λοιπόν κανείς είναι μήπως πάθει το παιδί ή ο οποιοσδήποτε κρίση και δεν είναι κάποιος εκεί να κάνει τι?Το μόνο πρόβλημα είναι λοιπόν μήπως δε μπορεί να πάρει ανάσα?Σε συγχαίρω για την ενημέρωση που κάνεις μέσα απ'τη σελίδα σου και λυπάμαι ειλικρινά για την κόρη σου, ο μόνος λόγος που τα ρωτάω όλα αυτά είναι για να μάθω περισσότερα και να καλύψω τα κενά μου μιας και πιστεύω ότι αυτή τη σκοπιμότητα έχει η σελίδα σου, την ενημέρωση.Τέλος ήθελα να σε ρωτήσω με το περιστατικό που προανέφερα..η γυμνάτρια τότε της είχε δώσει και αλάτι αλλά τώρα μάλλον ως πράξη άγνοιας και απελπισίας μου φαίνεται...έχει καμία σχέση?

πωλίνα

harrygrath είπε...

Εκανα & εγω πλακα,καθ' οτι στη Κυπρο & στα 12νησα ειναι λογικα αδυνατον να εχουν κατεβει ( μαζικα ) Σλαυοι. Παντως,οι βορειοι Βυζαντινοι ειναι Σλαυοι,γι' αυτο & οι Ποντιοι εχουν το Λ. Οι Κυπριοι πρεπει να ειναι...αρβανιτες,πολλοι εχουν αλβανικα επωνυμα,με γκ,μπ,τσ,τζ,ντ κ.ο.κ...Υπαρχουν & πολλοι Εβραιοι,Σαμψων,Σολωμου,Ισαακ,Ματσακης...

paragrafos είπε...

@ Ανώνυμο

Αγαπητή Πωλίνα, καλή σου μέρα.

Σ΄ ευχαριστώ πολυ για τις ερωτήσεις σου και αμέσως επισημαίνω τα κυριότερα.

1. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε το χερι μας στο στόμα του ασθενούς. Κινδυνεύει να τον πνίξουμε!!!

2. Αυτά που χρειάζεται, πρώτα-πρώτα ο ασθενής κατά το επιλ. επεισόδιο ειναι να βάλουμε κάτω από το κεφάλι του ένα ρούχο (προκειμένου να το προστατεύσουμε από τραύματα)

3. στη συνέχεια να τον γυρίσουμε στο πλάι, ούτως ώστε η σιελόρροια να μη φράξει την αναπνευστική οδό.

4. Τέλος, κοιτάμε το ρολόι μας και αν η κρίση κρατάει περισσότερο από πέντε λεπτά, ειδοποιούμε ασθενοφόρο.

5. Μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο, προσέχουμε το στόμα να είναι λιγάκι προς τα κατω (σε κατωφέρεια) για να φεύγει εύκολα η σιελόρροια. Αν καταφέρουμε και βρούμε κάπου εκεί κοντά οξυγόνο, καλό θα κάναμε στον ασθενή, όχι κακό.

Σημείωση: Τα επιλ επεισόδια που βλεπετε στα βίντεο είναι για... τυχερούς ασθενείς, αφού κρατάνε λιγότερο από ένα λέπτό. (Τα πρώτα επεισόδια της κόρης μου κρατούσανε δεκάδες λεπτά - ένα, μάλιστα, κράτησε δύο ολόκληρες ώρες, από λάθος των γιατρών, αφού δεν ξέρανε τι να κάνουνε!!!

Με πολλή αγάπη

Α.

giant13 είπε...

Φίλη Αντιγόνη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να επιστρέψετε νικητές.

Aphrodite είπε...

1. "Οταν επιστρέψω, με το καλό, θα ζητήσουμε την άδεια από τους δημιουργούς για να τα μεταγλωτίσσουμε και να τα μοιράσουμε στον κόσμο δωρεάν".

Ερώτηση: μπορώ να τα μεταφράσω εγώ, να προσφέρω κάπως?

2. Διαβάζω και κρατάω την αναπνοή μου, περιμενω βρε παράγραφε, και εύχομαι πραγματικά το καλύτερο, το ταχύτερο.

3. Χριστός Ανέστη, δεν είναι? Ε, και η μικρή μας η ΜΦ κάθε μέρα που περνάει "ανέστη"...

4. Κι εννοείται καλό σας ταξίδι και να γυρίσετε νικητές!!!

Με πάρα πολλή αγάπη,

Αφροδίτη και σία (you know..)
XXXXXXXXXXXX

ΥΓ- Κι ένα πασχαλινό αυγό ειδικά για την ΜΦ και την Μπρενν από τις δικές μου :)))

paragrafos είπε...

aphrodite said...
1. "Οταν επιστρέψω, με το καλό, θα ζητήσουμε την άδεια από τους δημιουργούς για να τα μεταγλωτίσσουμε και να τα μοιράσουμε στον κόσμο δωρεάν".

Ερώτηση: μπορώ να τα μεταφράσω εγώ, να προσφέρω κάπως?
--------------------------

Αφροδίτη μου, καλησπέρα!!!

Αλήθεια, πώς μπορούν να μεταγλωτιστούν; θέλω να πω, υπάρχει τρόπως ούτως ώστε είτε να "μιλάνε" ελληνικά είτε να γράφουν ελληνικά. Ειλικρινά, είμαι τόσο άσχετη που μου φαίνεται βουνό αυτή η διαδικασία! Δεν θα έπρεπε όμως να ζητήσουμε την άδεια των δημιουργών για κάτι τέτοιο; Τα λέμε και με ιμέιλ.

Σε φιλώ

Με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη

Α.

athanasia είπε...

Aντιγόνη,

΄Ελα στον Doncat, υπάρχει πάρτυ get together!

lemon είπε...

Αντιγόνη,
μα τι κουκλίτσα είναι αυτή η κουκλίτσα σας!
Διαβάζω και σε χαίρομαι, που έχεις γίνει γιατρός κανονικός, σε χαίρομαι και για το κουράγιο και τη δύναμή σου ("σας" έπρεπε να πω, συγνώμη...).
Ελπίζω όλα να πάνε καλά, καλό ταξίδι και καλή δύναμη σε όλους σας.
Σε φιλώ.

harrygrath είπε...

Τα παιδια εχουν ευφυια κληρονομικη,απο γονεις.Προτιμω να βλεπω αυτες τις φωτογραφιες & οχι βιντεα τρομακτικα. Ολα θα πανε καλα.

Ανώνυμος είπε...

Τρυφερή φωτογραφία και όμορφη η κορούλα σου. Μοιάζει μαχητής! Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά και καλή δύναμη σε όλη την οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ τι κουκλάκι είναι αυτό φτου φτου!όταν θα μεγαλώσει θα κάψει καρδιές προειδοποίησε το μπαμπά!Γιατί ο δικός μας αν και με δύο κόρες και οι δύο μεγάλες πια (η μία παντρεύεται σε λίγο καιρό) δε λέει να το καταλάβει!;))

Πωλίνα

harrygrath είπε...

Το απλογογισμος ειναι μαλλον ορθογρ. λαθος παρα...νεολογισμος.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Το απλογογισμος ειναι μαλλον ορθογρ. λαθος παρα...νεολογισμος.

15 Απρίλιος, 2007 17:22
-------------------------
Χα χα χα!!!

Κε Χάρρυ, αλβανογραικός ξεαλβανογραικός, στην γραικο-ορθογραφία είστε πρώτος!!!

Με αγάπη

Α.

APOTINEDRA είπε...

Αγαπητή μου παράγραφος,
γι αυτό το μουτράκι αξίζουν όλες μα όλες οι θυσίες του κόσμου!
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις προσπάθειες σας και είμαι σίγουρη ότι από δω θα μάθουμε πρώτοι τα καλά νέα!! Φίλα μου τη φατσούλα!

Takis Alevantis είπε...

Όλα θα πάνε καλά! Φιλάκια xxx

harrygrath είπε...

Με το γρηγορο διαβασμα,που ειναι στοιχειο της εποχης,ξεφευγουν πολλα ορθρ. λαθοι απω πωλλους...

Αρχαίος είπε...

Αντιγόνη οι ευχές μας θα σας συνοδεύουν.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως η επιληψία επιδρά στην ανάπτυξη αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα.
Καλή επιστροφή και με καλές ειδήσεις.
Φιλάκια στην κορούλα σου.

paragrafos είπε...

Αρχαίος said...
Αντιγόνη οι ευχές μας θα σας συνοδεύουν.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως η επιληψία επιδρά στην ανάπτυξη αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα.
Καλή επιστροφή και με καλές ειδήσεις.
Φιλάκια στην κορούλα σου.

17 Απρίλιος, 2007 08:28
-------------------

Αγαπητέ φίλε, καλη σου μέρα και σ΄ ευχαριστώ για το ερώτημα.

Η επιληψία γενικώς δεν επιδρά αρνητικά στην ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός ατόμου.

Ωστοσο η Γενικευμένη Υπερανθεκτική Επιληψια, όταν εμφανιστεί σε ένα μωρό έξι μηνών, έμμεσα του προκαλεί τεράστια προβλήματα επειδή τα Φάρμακα που πρέπει να πάρει το παιδί αναστέλλουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του εγκεφάλου, τον κάνουν να υπολειτουργεί.

Επιπλέον, τα απανωτά επιληπτικά επεισόδια αντιμετωπίζονται με βάλιουμε (υπόθετο στεζολιντ ή και βάλιουμ ενδοφλέβιο). Ειδικά το βάλιουμ προκαλεί υπνηλία (ηρεμεί έτσι ο εγκέφαλος και γλιτώνει τη φθορά).

Παρά ταύτα, η μονικη υπνηλία σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία, στερεί το παιδί από τα πρώιμα και βασικά ερεθίσματα που το βοηθούν να αντιληφθεί τον κόσμο και να ενεργοποιήσει ζωτικής φύσεως λειτουργίες όπως η ομιλία.

Τέλος, τα παρατεταμένα επεισόδια σε αυτήν την ηλίκια (και πριν το πέμπτο της ηλικίας) προκαλούν ζημιές στον εγκέφαλο ο οποιος βρίσκεται στο στάδιο της διαμόρφωσής του.

Συγγνωμη για τη βιαστική απάντηση

Με αγαπη

Α.

athanasia είπε...

Αντιγόνη,

Καλησπέρα!

Ελπίζω να είστε καλά.

Μετά το πάρτυ, ο Doncat έχει αναρτήσει δεύτερο ποστ για αναστολή, που όμως επί του παρόντος δέχεται σχόλια (με moderation, αλλά σχόλια).

paragrafos είπε...

athanasia said...
Αντιγόνη,

Καλησπέρα!

Ελπίζω να είστε καλά.

Μετά το πάρτυ, ο Doncat έχει αναρτήσει δεύτερο ποστ για αναστολή, που όμως επί του παρόντος δέχεται σχόλια (με moderation, αλλά σχόλια).

17 Απρίλιος, 2007 16:23
-------------

Αθανασία μου είσαι υπέροχη και στο σχόλιό σου στον Ντονκατ, εξαιρετικότατο!

σε φιλώ

με αγάπη και ευγνωμοσύνη

Α.

Artanis είπε...

Παράγραφέ μου, εύχομαι να έχετε το πιο ήσυχο ταξίδι με το αεροπλάνο ever, ξέρεις εσύ!
:-D
Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε περίφημα στην Αμερική και θα σας περιμένουμε να μας στείλετε τα καλά σας νέα!

Να δώσεις τα φιλιά μου στην πριγκίπισσά μας και στον καλό σου, ναι;

paragrafos είπε...

Artanis said...
Παράγραφέ μου, εύχομαι να έχετε το πιο ήσυχο ταξίδι με το αεροπλάνο ever, ξέρεις εσύ!
:-D
Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε περίφημα στην Αμερική και θα σας περιμένουμε να μας στείλετε τα καλά σας νέα!

Να δώσεις τα φιλιά μου στην πριγκίπισσά μας και στον καλό σου, ναι;

17 Απρίλιος, 2007 21:40

-------------------

Καρδούλα μου, σ΄ ευχαριστώ πολυ!

Σου έστειλα ιμέιλ

σε φιλω΄

Με αγάπη

Α.

Unknown είπε...

Αντιγόνη μου,
΄Ολα θα πάνε καλά, θα δεις. Η κορούλα σας θα γυρίσει έτοιμη για μια νέα ζωή γεμάτη υγεία.
Με το καλό κορίτσι μου.

λόγια του αέρα είπε...

Κορίτσι δυνατό και όμορφο,
σου στέλνω πολλές ευχές και μια μεγάλη αγκαλιά σε σένα και στους σπουδαίους γονείς σου.
Είμαι σίγουρη πως τους μοιάζεις κι έτσι δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα και θα μας μάθεις ακόμα πολλά. Άντε, και να διαβάζουμε κάποτε το δικό σου blog, το φαντάζεσαι;

Μ'ένα μεγάλο φιλί
-που ο αέρας μπορεί να στείλει και στην Κύπρο και στην Αμερική-,
τα λόγια του αέρα

Nemertes είπε...

Παραγραφούλα thanks για την παραπομπή.

Μην στεναχωριέσαι για τις κρίσεις. (βλακείες λέω, στεναχωριέσαι το ξέρω, αλλά προσπάθησε για χάρη της μικρής) Εντάξει μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Εδώ καταφέραμε να ζούμε σαν άνθρωποι...

Πρέπει να σου πω επίσης...ότι... είμαι ερωτευμένη! Με την καλή έννοια, την αθώα! Τι κουκλί είναι αυτό;

Όταν θα ανέβετε Αθήνα θέλω να την δω πάραυτα και να πάμε μαζί για παγωτό. (bounty ξυλάκι, 15 υδατάνθρακες).

Σου έχω κάνει και προσκλησούλα για το forum το lowcarblife.org. Αν θες βάλε και ένα bannieraki (έχω στο site μου) μπας και ενημερώσουμε τον κόσμο και σώσουμε καμιά ψυχή ακόμη...

Φιλιά στην μικρή!

st_darwin είπε...

Καλή τύχη και το ταξίδι στην Αμερική να μετατραπεί σύντομα σε ταξίδι αναψυχής (αφού όλα πάνε κατ' ευχήν)!

Eleni63 είπε...

Καλό ταξείδι και από εμάς. Σας αγαπάμε και σας ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να γυρίσει η μικρή μας με πολλές πολλές καινούργιες κούκλες και καλές μνήμες.

mtryfo είπε...

Καλό ταξίδι και όλα κατ ευχήν. Η σκέψη μας μαζί σας. Καλή αντάμωση με ευχάριστα νέα. Πολλά φιλιά στην κουκλίτσα ...

paragrafos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ,

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Απρίλης ήταν μήνας ευχάριστος, αφού από υγεία ήμασταν μια χαρά.

Τα τρεχάματα και οι φοβίες μου (αεροπλανοφοβία, αγοροφοβία κλπ) αν και με βασανίζουν, είναι δευτερεύοντα πράγματα - άλλα προέχουν.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΕΤΙΑ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑς ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ.

θα έχουμε ανακοινώσεις μόνο εάν και εφόσον προκύψουν μεγάλες χαρές ή μεγάλες λύπες.

Το μπλογκ αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι να επιστρέψουμε από τις ΗΠΑ.


ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Παράγραφος

An-Lu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
An-Lu είπε...

Πέρασα αλλά δεν άφησα μήνυμα...βλακεία μου...αυτές οι μπλε ματάρες της Μ-Φ όμως με κυνηγούν.
Σας φιλώ γλυκά και σας στέλνω μια διαδιτκυακή αγκαλιά ;-)
(((((((((((ΑΜΦΚ)))))))))))))))))

Με τη νίκη!!!!!!!

athanasia είπε...

Aντιγόνη,

Kαλησπέρα!

Πώς πάνε οι προετοιμασίες για το ταξίδι;

Πολλή σιωπή έπεσε γενικώς, ή εγώ αισθάνομαι μελαγχολική;

paragrafos είπε...

athanasia said...
"Πολλή σιωπή έπεσε γενικώς, ή εγώ αισθάνομαι μελαγχολική;"

23 Απρίλιος, 2007 17:53
-------------------------

Καλη μου Αθανασία,

οι φοβίες (υψοφοβία, αεροπλάνο κλπ) και η κατάθλιψή μου είναι στο φουλ. Τις βάζω όμως σε δεύτερη μοίρα. Αλλος είναι ο στόχος μας.

Οπως έλεγε κι ενας σοφός (δεν θυμάμαι ποιος) ο μεγάλος πόνος και τα μεγάλα τραύματα ξεπερνιούνται εύκολα όταν σε βρει μεγαλύτερος πόνος και πιο βαθύ τραύμα.

Κατά τ΄άλλα, έχω παρει άδεια και τρέχω μέρα νύχτα να προλάβω. Μπλέξαμε πάλι με το οξυγόνο. Ενώ μας δίνουν οξυγονο στο αεροπλάνο, μας απαγορεύουν να μεταφέρουμε το δικό μας (έχουν δίκιο οι άνθρωποι, φοβούνται τους τρομοκράτες). Και τι θα κανουμε χωρίς οξυγόνο αν μας τύχει καμιά παρατεταμένη κρίση στις αίθουσες αναμονής; Και μονο που το σκέφτομαι με πιάνει ταχυπαλμία.

Δεν είναι, λοιπόν, μελαγχολία αυτή που μας περιτριγυρίζει. Είναι ο φόβος της φοβίας μου και ο κουτός τρόπος (πανικός) με τον οποιο αντιμετωπίζω κάτι μικρές εκκρεμότητες που μας προέκυψαν στο παραπέντε.

Οπως και να έχει, οι πολλές δυσκολίες ξεπεράστηκαν. Τώρα ο δρομος είναι ανοιχτός. Πάμε κι ας ελπίσουμε ότι θα δουμε φως.

Σε φιλώ

Με πολλή αγάπη

Α.

ΥΓ. Αυτό είναι και το τελευταίο δικό μου μήνημα. Απο εδώ και πέρα τα νέα μας θα τα μαθαίνετε από τον αγαπημένο μου που μένει πίσω για να μας τροφοδοτεί. Από βδομάδα, που θα ηρεμήσει, πιστεύω πως θα βρει έναν τρόπο να σας ενημερώνει.

Και πάλι πολλά-πολλά φιλιά!!!

Με αγάπη

Α.

athanasia είπε...

Kαλό ταξίδι, να πάνε όλα καλά!

Filomila είπε...

Πολύ καλό ταξίδι στις 3 σας και καλή δύναμη στον Κ. που μένει πίσω!

Να μας βγάλεις φώτο την μικρή στο αεροδρόμιο (είπαμε, με τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο α λα φαμ φατάλ!), να την στείλεις στον Κ. να την πόσταρει να έχουμε να βλέπουμε τους επόμενους 2 μήνες!


Για τις -φοβίες σου: έχεις για τόσα άλλα, πιο σημαντικά, να αγωνίζεσαι που εγώ θα σου πρότεινα να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τις έχει.. έστω για ένα ταξίδι ακόμα και μετά τις "πολεμάς" κι αυτές.. :)


Τα βίντεο ήταν εξαιρετικά. Τα παρακολουθήσα όλα και σκεφτόμουν πόσο σημαντικό θα ήταν να προβάλλονταν σε σχολεία. Αλλά αυτά τα ξανασυζητάμε όταν με το καλό επιστρέψετε.


Γρήγορο και ξεκούραστο ταξίδι, άμεση προσαρμογή, πολύ καλά αποτελέσματα και πολλά πολλά πλατιά χαμόγελα ανακούφισης εύχομαι!
Με το καλό να ξανανταμώσουμε!
Η σκέψη μου σας ακολουθεί.

Αρχαίος είπε...

Μία άλλη "τρομακτική" εμπειρία απο γιατρούς και ασθένιες.
Χρειάζεται και αυτή την συμπαράστασή μας http://fakellaki.blogspot.com/

καλή επιστροφή Αντιγόνη

doctor είπε...

Αντιγόνη εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Δημήτρης

amelaco είπε...

Καλό ταξίδι!
ΌΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

Να ξέρετε ότι πολλοί θα σας χαιρετάνε καθώς θα περνάτε πάνω απ'την Ελλάδα αύριο το πρωί :)

proinos είπε...

Να σας περιμένουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όλα τα καλά νέα!!

proinos

Betty είπε...

Αχ αγγελούδι μου... ΜΑ-ΖΙ-ΣΟΥ!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Αχ ένα κουκλάκιιιι!

Ό,τι καλύτερο εύχομαι..

Kαπα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Great beat ! I wish to apprentice even as you amend your site, how could i
subscribe for a weblog site? The account helped
me a acceptable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast offered bright transparent idea

my website :: www.historyhaven.com
My webpage: Adams Family