Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κύριε Υπουργέ, τι θα γίνει με τα φάρμακα του παιδιού μας;

Κύριε Υπουργέ,

Παρά τις υπέρ ημών ειλικρινείς παρεμβάσεις σας σε συγκεκριμένη αρμοδία λειουργό,

όχι μόνο δεν έχουνε έλθει ακόμη τα "αμερικάνικα" πρωτότυπα φάρμακα τού παιδιού μας (που ύποσχεθηκατε ότι θα εισαχθούν και θα μας δοθούν, όπως ανέκαθεν συμβάνει και με τα άλλα πρωτότυπα φάρμακα που παίρνει το παιδί από το Μακάρειο), 

επιπλέον, έχει διακοπεί(!) και η χορήγηση ενός από τα πιο βασικά πρωτότυπα φάρμακα (του Ντεπακότ) το οποίο εισαγόταν, εδώ και χρόνια, από τις ΗΠΑ, και χορηγούνταν δωρεάν στο παιδί μας. 

Όπως γνωρίζετε, κε Υπουργέ, οι ΗΠΑ, από το 2010, απαγορεύουν αυστηρά την αποστολή φαρμάκων σε ιδιώτες ασθενείς του εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν εισαχθούν (από την Πολιτεία και τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες) τα εν λόγω πρωτότυπα φάρμακα (τόσον εκείνα που μας υποσχεθήκατε, όσο και το άλλο του οποίου η παραγγελία έπαψε να ανανεώνεται), τίθεται εν κινδύνω η υγεία και η ζωή του παιδιού μας.

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη λύση που δεν είναι καθόλου χρονοβόρα: να τα προμηθευτεί η Αντιγόνη (μια και είναι εκεί με το παιδί) απευθείας απο το νοσοκομείο, και τα έξοδα να τα αναλάβει η εκεί Πρεσβεία μας (όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν).

Με αισιοδοξία,
Αντιγόνη και Κώστας



3 σχόλια:

harrysmatic είπε...

Αχ βρε Κωσταρα...
Ενταξει,πολλα τα βασανα,αλλα σου ξεφευγουν εκφρασεις της φασιστικης γλωσσας " καθαρευουσα"...

" Εν κινδυνω"," υπερ ημων" κλπ...

Απ' ο,τι καταλαβαινω,ευτυχως που επαγγελματικα πηγαινεις καλα...

Αλλοιμονο στα φτωχαδακια...

Κουραγιο...

paragrafos είπε...

Φίλε Χαρρυ,

Νομική διάσταση έχουν αυτές οι στερεότυπες φράσεις.

Και εξηγούμαι:

Μπορεί φέτος οι ιθύνοντες να μας γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια, υπάρχουν όμως και οι ανεξάρτητες Αρχές που δικαιώνουν τους πολίτες, όταν τεκμηριωθεί η αμέλεια των αρμοδίων φορέων και λειτουργών.

Επαγγελματικά δεν πάμε άσχημα. Όσα έσοδα όμως και να έχεις, τώρα η νοσηλεία της Μαρίας-Φωτεινής στις ΗΠΑ, μαζί με τα λοιπά έξοδα, αγγίζουν τις 50 χιλιάδες ετησίως...

Εάν τώρα σε αυτά προσθέσουμε και τα φάρμακα που μας έφερναν και τα διέκοψαν, αλλά και τά άλλα φάρμακα που είπαν ότι θα μας φέρουν και δεν..., τότε τα έξοδα να γίνουν θηλειά και θα μας πνίξουν.

Το δικαστήριο, βέβαια, θα μας δικαιώσει, μετά από 5 χρόνια. Δεν έχουμε όμως χρήματα για να αντέξουμε αυτές τις δαπάνες επί μια πενταετία, ώστε να αρχίσουμε να εισπράττουμε μετά... Άσε που κι εδώ η οικονομία πάει κατά διαόλου...

Με αισιοδοξία

Πολλά φιλιά
Κώστας

harrysmatic είπε...

Αρα & στην Τσιπρον τα ιδια χαλια υπαρχουν...Φταιει το ΔΝΑ...