Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διάλογος με τον Υπουργό Υγείας

.
Εννιά η ώρα το πρωί, χτες στο γραφείο του Υπουργού Υγείας:


_  Είμαι πολύ κουρασμένος, είχα δέκα ανθρώπους απο το πρωί στην κεφαλή μου και είμαι και άρρωστος... Τι έγινε, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά σας;

-  Κε Υπουργέ, πάλι τα ίδια: μας δώσανε έγκριση μόνο για την πρώτη μέρα του ραντεβού (κοστίζει 200 δολάρια). Όπως είπατε κι εσείς πέρσι, τι νόημα έχει μια τέτοια έγκριση όταν πρόκειται για διακομιδή στην Αμερική. Εκείνο που ανέκαθεν ζητούσαμε και ζητάμε είναι επανεξέταση και θεραπεία, δηλαδή να μας δει ο γιατρός και αφού γίνουν οι όποιες εξειδικευμένες αναλύσεις, να αποφασίσει αν θα πρέπει να αλλάξουμε φάρμακα ή να προσθέσουμε...

_  Ακούστε να σας πώ, είμαι αποφασιμένος να μην ξαναστείλω κανένα ασθενή στην Αμερική. Η Μαρία-Φωτεινή είναι το μόνο μωρό που πάει Αμερική και του χρόνου θα ζητήσω εκθέσεις από τρεις Ευρωπαίους καθηγητές... Μας θέλουν για εκμετάλλευση... Κάνουν επεμβάσεις και μας παίρνουν εκατομμύρια...

-  Η Μαρία Φωτεινή δεν πάει στην Αμερική για...

_  ... τα αμερικάνικα νοσοκομεία θέλουν να μας εκμεταλλευτούν. Μας βλέπουν για χρήμα. Τις προάλλες μας είπαν ότι η εγχείριση ενός ασθενούς θα κόστιζε διακόσιες χιλιάδες δολάρια και τελικά μας κόστισε επτακόσιες χιλιάδες. Γι΄ αυτό είμαι αποσφασιμένος να κοπεί η Αμερική... Πριν λίγο καιρό ήμουνα στην Αμερική, επισκέφτηκα τα νοσοκομεία και είδα πώς δουλεύουν.

-  Μα, κύριε Υπουργέ, το παιδί μας δεν πάει στην Αμερική για εγχείριση, αλλά για επανεξέταση και θεραπεία. Το κόστος είναι οι επισκέψεις του γιατρού, τυχόν εξειδικευμένες αναλύσεις και τα αντίστοιχα φάρμακα που κοστίζουν κάπου είκοσι χιλιάδες δολάρια ετησίως. Επίσης το παιδί δεν πάει στις ΗΠΑ ως εσωτερικός ασθενής (δεν θα νοσηλευθεί), αλλά ως εξωτερικός ασθενής, που σημαίνει ότι το κόστος...

_  Όμως, πάλι δεν δίνουν πλάνο. Γιατί δεν δίνουν πλάνο; Επειδή θέλουν να κάνουν πανάκριβες επεμβάσεις για να μας παίρνουν χρήματα και να τα επενδύουν στην έρευνα. Μεγάλη κλεψά...

-  Επαναλαμβάνουμε, η Μαρία-Φωτεινή ουδέποτε χρειάστηκε επέμβαση και ουδέποτε χρέωσε την πολιτεία με επεμβάσεις, οπότε δεν χρειάζεται πλάνο. Απλώς πηγαίνει για επανανεξέταση και θεραπεία. Η περίπτωσή της είναι εξαιρετικά σπάνια (μία στα έξι εκατομμύρια) κι εκεί στη Μέιγιο υπάρχει ο ειδικός παιδονευρολόγος που επί χρόνια μας δίνει λύσεις, ενώ πριν, ακόμη και οι κορυφαίοι Ευρωπαιοι συνάδελφοί του, μας κοιτούσαν αμήχανα...

_  Όχι, όχι, υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί και στην Ευρώπη. Να πάει στην Ευρώπη!

-  Κε Υπουργέ, σας θυμίζουμε ότι το παιδί μας αρρώστησε με βαριά επιληψία από έξι μηνών. Επί δυομισι χρόνια το περιφέραμε σε νοσοκομεία της Ευρώπης και το μόνο που μας λέγανε ήταν να κάνουμε άλλο παιδί, γιατί αυτό πάσχει από ανίατη επιληψία και θα πεθάνει σύντομα. Στην Μέγιο όμως μας δώσανε λύση σε δύο.. μέρες!!! Εκείνο που αιτούμαστε είναι μας δώσετε έγκριση τουλάχιστον για δύο μήνες, από τις 12 Μαϊου έως τις 12 Ιουλίου, μέχρι να...

_  Ο Αμερικανοί δεν δίνουν πλάνο να μας πούνε πόσο θα κοστίσει... το πολύ να σας δώσω μία βδομάδα. Από του χρόνου όμως δεν θα ξαναπάει κανείς στην Αμερική. Καμία επεμβαση δεν θα ξαναγίνει εκεί... Θα ζητάω εκθέσεις από τρεις Ευρωπαίους καθηγητές... Είμαι αποφασισμένος...

7 σχόλια:

Meropi είπε...

Ο αντιαμερικανισμός και η στενομυαλοσύνη δεν πρέπει να χωρεί σε θέματα υγείας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πρυτανεύσει η σύνεση.

Γεωργία είπε...

Το ότι αντικρούατε αμέσως το μοναδικό που έλεγε και αυτός το επαναλάμβανε δείχνει ότι άλλοι είναι οι λόγοι και προφανώς θα τους ξεχνούσε αμέσως αν επρόκειτο για το δικό του παιδί.

anagnostria είπε...

Αγαπητέ Κώστα, συμπάσχω μαζί σας. Τι μπορεί να πει κανείς; Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Maria Nefeli D είπε...

Καλησπέρα σας,

Καταρχας μπηκα το απογευμα να σας ευχαριστησω θερμα και κυριως το μικρο μου αγγελο, την Μαρια-Φωτεινη
που μου χαρισατε δυο υπεροχους πινακες ΤΗΣ!! Πραγματικα ειναι ολο νοημα. Δεν ειναι τυχαια ολα αυτα που κανει το μωρο μας. Σαν πτυχιουχος ψυχολογιας, σας λεω λοιπον που θα το ξερετε ηδη, οι ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑ!!

ειδα την αναρτηση αυτη με τον υπ. υγειας και απαγοητευτηκα... ξερω πως λενε ψεματα αυτοι στο υπουργειο.. παιζουν με το μυαλο μας και τελευταια επαιξαν πολυ μαζι με το δικο μου μυαλο.. αυτο δεν θα το ανεχτω ουτε και να το αντεξω αν ακομη μια φορα, παμε και τελικα δεν γινει τιποτα..

μακαρι να βρεθει λυση και για εσας.. και τι δεν αξιζει ο μικρος αγγελος!! Το ευχομαι και προσευχομαι απο καρδιας! Το πιστευω αυτο πως ακομη και με δυσκολιες θα πανε ολα καλα στο τελος της μερας. Ειναι αγωνηστρια η μικρη.

Σας ευχαριστω πολυ για ολα. Ειστε αξιοθαύμαστοι για ολα!!

Θα σας ευχηθω απο τωρα καλο ταξιδι, γιατι δεν νομιζω να ξαναγραψω, εφοσον δυσκολευομαι, και δωστε ενα τεραστιο φιλι στην ομορφη πριγκιπεσσα, με μια τεραστια αγκαλια. Ευχομαι συντομα να μπορω εγω να την κανω αγκαλια!!

φιλια

Μαρακι

Ανώνυμος είπε...

Χ*στε το κρατος,καντε κομποδεμα,να τσονταρουμε κι εμεις ,να μην εχετε αναγκη κανεναν..." ελληνα Κυπρου "...
Ανοιξτε λογαριασμο,εγω δεχομαι να ακουμπαω 30/μηνα.
Αμα μαζευτουμε 100 ατομα,ειναι ποσό σημαντικο...

Christos είπε...

Είναι τόσο άδικο, ένας άνθρωπος να απορρίπτει όλες τις πειστικές εξηγήσεις που του δίνονται, απλά για να δείξει ... ότι γνωρίζει...βάζοντας όλες τις περιπτώσεις στον ίδιο παρονομαστή.


Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να αντιληφθούν οι αρμόδιοι.
Καλό ταξίδι.

1955 F100 FORD είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

διαβαστε στην συνεχεια το βιογραφικο σημείωμα του κου υπουργου (απο την ιστοσελιδα του υπουργείου). Αν θέλει να κόψει κοστα ο κος υπουργός συνηστώ να ξεκινήσει απο το γραφείο του και τις υπηρεσιακες του λιμουζινες??

Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Με πολλη αγαπη για την Μαρια - Φωτεινη.

Σωφρόνης Μάντολες

Μιννεάπολης, ΗΠΑ

----------------------

Αριθμός Τηλεφώνου:+ 357 22 605303
Αριθμός Τηλεομοιότυπου: +357 22 22434189
E-mail:ministryofhealth@cytanet.com.cy


Βιογραφικό Χρίστου Πατσαλίδη
Ο Δρ. Πατσαλίδης γεννήθηκε στην Πάφο στις 3 Δεκεμβρίου 1973.

Απέκτησε το Διδακτορικό Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2000, καθώς επίσης και MPhll στα Νομικά (1998) και Πτυχίο Νομικής (1996) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Η ακαδημαϊκή έρευνα του επικεντρώθηκε, κυρίως, στις επιδράσεις από την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου επί της εθνικής νομοθεσίας και των συνταγματικών εξελίξεων. Τα ερευνητικά προγράμματα του περιλαμβάνουν μια περιεκτική ανάλυση της Συνταγματικής Συνθήκης της ΕΕ και των Εξωτερικών Σχέσεων των κρατών μελών της ΕΕ: Αρμοδιότητες, Μικτές Συμφωνίες, Διεθνείς Υποχρεώσεις και Επιδράσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Δρ Χρίστος Πατσαλίδης διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στις 16 Ιουλίου, 2007.

Κατά το χρόνο διορισμού του ως Υπουργός, ο Δρ Πατσαλίδης ήταν Διευθυντής του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής στο Cyprus College από το 2005. Προηγουμένως κατείχε διάφορες θέσεις στο Cyprus College, περιλαμβανομένων αυτών του Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών (2003-2005), του Αναπληρωτή Καθηγητή Νομικής και Διευθυντή Προγράμματος Σπουδών.

Επίσης, δίδαξε σε άλλα ιδρύματα, περιλαμβανομένων του Κυπριακού Ινστιτούτου Τραπεζικών Μελετών, της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, της Αστυνομικής Ακαδημίας, του Κέντρου Παραγωγικότητας, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Hull, και του Γραφείου Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιπρόσθετα, ο Δρ Πατσαλίδης υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων κατά Αστυνομικών Μελών, θέση στην οποία διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2006 για περίοδο πέντε ετών, ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτικού Προγραμματισμού του Δημοκρατικού Κόμματος με ευθύνη στον τομέα των θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Ειδικός Σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών Αναλύσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ως συνεκδότης της Κυπριακής Νομικής Επιθεώρησης και ως ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Πληροφορικής Εταιρείας (CINFOSO), ενός Μη Κυβερνητικού Οργανισμού (NGO), ο οποίος παρέχει πληροφορίες, κυρίως, επί θεμάτων ΕΕ.

Ο Δρ Πατσαλίδης είναι ο συγγραφέας της έκδοσης «Η Εφαρμογή του Κοινοτικού Δικαίου στην τελευταία Κυπριακή Νομοθεσία» (Φθινόπωρο 2007). Έχει, επίσης, εκδώσει αριθμό άρθρων σε ερευνητικές επιθεωρήσεις και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά επαγγελματικά και ακαδημαϊκά συνέδρια.

Ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Υγείας στις 29 Φεβρουαρίου 2008.