Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το βασικό φάρμακο προκάλεσε τοξικότητα στο αίμα


Καλημέρα, καρδούλα μου!!!

Πώς είσαι;

Μιλούσα με το Νίκο [είναι φίλος μας γιατρός που διαπρέπει στις ΗΠΑ] στο τηλέφωνο και μπήκα online [έχουμε πρόσβαση στα Ιατρικά αρχεία της Μέγιο που μας αφορούν] και του διάβασα τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις του παιδιού.

Μου είπε: «Έχουμε θέμα, το φάρμακο δημιούργησε τοξικότητα στο αίμα και πρέπει να δούμε εάν συνεχίσουν να πέφτουν οι τιμές". Αυτό που πιστεύει πως πρέπει να γίνει είναι να μειώσουμε το Ντεπακότ και να γίνουν πάλι αναλύσεις σε μία βδομάδα. Ο ίδιος θα πρότεινε και άλλο αιματολογικό έλεγχο, που φαίνεται πως δεν κάναμε, αλλά πιστεύει θα τον ζητήσει ο γιατρός μας. Πάντως ενδεχόμενο λευχαιμίας μου είπε δεν υπάρχει, να μην ανησυχούμε για αυτό. Στην παρούσα φάση όμως μου είπε, η ΜΦ κινδυνεύει από λοιμώξεις (μου είπε να αποφεύγουμε μολ και γενικά κλειστούς χώρους) και αιμορραγίες (εσωτερικές-μώλωπες και εξωτερικές από τυχόν χτυπήματα αλλά και από εγκεφαλική αιμορραγία σε περίπτωση κρίσης ακόμα και σε πετίτ μαλ, δηλαδή τα χεντ ντροπς!!!). Πολύ ωραία!!! Έμεινα άναυδη. Μου είπε ακόμα, πως, αν η κατάσταση τεθεί υπό έλεγχο τώρα εδώ στην Αμερική, τον αιματολογικό αυτό έλεγχο θα πρέπει να τον συνεχίσουμε και στην Κύπρο, όταν επιστρέψουμε, σε τακτή βάση. Θα περιμένει σήμερα να τον πάρω τηλέφωνο μόλις επιστρέψουμε από το γιατρό για να του πω τι και πώς.

Κώστα μου, με αυτά τα δεδομένα, ίσως δεν θα πρέπει να φύγω για το συνέδριο [στις 15 Αυγούστου είναι το παγκόσμιο συνέδριο για το  Ντραβέ στη Μινεάπολη και έχει δηλώσει συμμετοχή και η Αντιγόνη, ως πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου για την Επιληψία]. Τι λες κι εσύ; Να περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει κι ο γιατρός μας και βλέπουμε; Αν, πάντως, μειώσουμε το Ντεπακότ, ίσως το παιδί αρχίσει πάλι τις κρίσεις και αυτό, μου είπε ο Νίκος, θα είναι πάλι πολύ ανησυχητικό. Γιατί αν μειώσουμε το Ντεπακότ και αρχίσουνε οι κρίσεις και δεν έχει μειωθεί η τοξικότητα στο αίμα, τότε το παιδί κινδυνεύει από εγκεφαλική αιμορραγία…

Αχ, πάμε να ελέγξουμε το ένα και χαλούμε το άλλο. Κώστα μου, ήξερα πως σε κάποια χρονική στιγμή οι παρενέργειες των φαρμάκων θα δυσκόλευαν την κατάσταση. Δεν είναι δυνατό, ένα παιδί, επί μια δεκαετία, να παίρνει τόσα χημικά από μωρό, χωρίς επιπτώσεις… Ήταν θέμα χρόνου… 
Μακάρι να σε είχα εδώ, ψυχή μου...

Άντε, πάω να ξαπλώσω, γιατί η Μαρία-Φωτεινή ίσως  ξυπνήσει πάλι τα άγρια χαράματα και  πρέπει να έχω το μυαλό μου καθαρό.

Σε φιλώ, αγαπούλα μου, ψυχή μου!
Η Αντιγόνη σου

----------------------------------
  
Αντιγόνη μου, καρδούλα μου. Και να κλάψουμε και να μην κλάψουμε, δεν ωφελείται το παιδί μας. Αν κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και την αισιοδοξία μας, θα το ωφελήσουμε. Εχουμε καλό γιατρό και μας καθοδηγεί σωστά. Επί τόσα χρόνια βρίσκει λύσεις για πολύ χειρότερα. Κάτι θα σκεφτεί και για την τοξικότητα του αίματος. Να δούμε τι θα σου πει σήμερα.
Για το συνέδριο. Ρώτα το γιατρό, ζήτα τη γνώμη του.  Η δική μου γνώμη είναι πως δεν πρέπει να το χάσεις.
Τα λέμε σε λίγες ώρες τηλεφωνικώς.
σε λατρεύω - ο Κώστας  σου

4 σχόλια:

harrysmatic είπε...

Αλα της αγαπες...

Μαγκες,η τεχνολογια δινει λυση...

Η Αντι θα συμμετασχει στο συνεδριο...ηλεκτρονικα,μεσα απο το Skype...
Εικονα & ηχος σχεδον τζαμι...

Ακομα καλυτερα,πηγαινει σε μια τοπικη εταιρεια κινητης με δικτυο
4G & κανει βιντεοκληση μεσα απο κινητο με υψηλη ευκρινεια & χαμηλο κοστος...
Το Σκαηπ ειναι τζαμπε...

Τσεκαρετε τα ...
Φιλια...

Ουλα θα πασιν καλαν...( ...αλα μου,το πλησιαζω το Τσιπρεικον...)

paragrafos είπε...

Οι αιματολογικές δείχνουν ότι η κατηφόρα σταμάτησε. Τα επίπεδα τοξικότητα παραμένουν υψηλά και αυτό αποδυναμώνει τις αντιστάσεις του οργανισμού της Μαρίας-Φωτεινής.

Ωστόσο ο γιατρός έκρινε πως αν δεν χειροτερέψει η κατάσταση, είναι προτιμότερο να επεκτείνουμε την υπερπροστασία του παιδιου (όχι μονο να μην αρωσταίνει αλλα και να μην χτυπάει, να μη γρατσουνιέται κλπ), παρά να μειώσουμε το Ντεπακότ.

Θα ξαναγίνουν εξετάσεις σε μία βδομάδα, οπότε βλέποντας και κάνοντας

Με αισιοδοξία,
Κώστας

Sarah είπε...

Ελπιζω οι νέες εξετάσεις να δειξουν σταθερότητα. Θα θέλαμε να μαθαίναμε τα νεότερα από το συνέδριο αν τελικά η Αντιγόνη πάει.
Οι εξελίξεις ακούω είναι σημαντικές. Σήμερα μάλιστα διάβασα αυτό το άρθρο:
Tiny microchip that detects an epileptic seizure
http://www.thenational.ae/news/uae-news/technology/tiny-microchip-that-detects-an-epileptic-seizure

Maria Nefeli D είπε...

... :(

GIATI??

OSA GIATI DEN OFELOUN POTE... ALLA GIATI TO PAIDI?? GIATI H PRIGKIPESSA MOU/MAS?? KAI OLA TA PAIDIA...

SAS AGAPW... MAKARI NA HTAN ARKETO TO PAIDI NA GINEI KALA... MAKARI ALLA SAS AGAPW KAI PROSEUXOMAI DIARKWS...

YPARXEI OMWS ENA POLU KALO, PWS LEUXAIMIA APOKLEISTHKE... OMWS KAI OI AIMORRAGIES EGKEFALIKES PALI... DEN 3ERW.. DEN EXW LOGIA..

AFIERWNW EDV KATI STHN PRIGKIPESSA MOU, SE SENA ANTIGONAKI MOU KAI SE SENA K. KWSTA MOU... PERISSOTERO TAIRIAZEI GIA TO MIKRO PAPAKI... DIKO SAS APO MENA ME POLU AGAPH, APERIORISTH... :

.........

Μήπως έχεις ένα χάρτη να μου δώσεις? Ναι σε σένα μιλάω όμορφη μου πριγκιπέσσα..
Γιατί χάθηκα στα μάτια σου, μάτια μου όμορφα αληθινά πονεμένα..!!!

..........

Μαράκι1985