Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006

Ο... απρόβλεπτος αμερικάνος Φίλος

1. Η ΚΕΤΟΓΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑ (κετογενική ή κετονική) είναι αντίδοτο στην βαριά παιδική φαρμακοανθεκτική επιληψία, με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 70%. "Αφού η δίαιτα δουλεύει ένα χρόνο, σημαίνει ότι είναι πολύ πρόωρο για μια επέμβαση στον εγκέφαλο", μας είπαν πρόσφατα οι αμερικάνοι γιατροί και πρόσθεσαν: "επείγει ωστόσο να ρυθμιστεί η δίαιτα βάσει τού μεταβολισμού τού παιδιού".

Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί ενδελεχείς εξετάσεις από εξειδικευμένο προσωπικό. Έστι αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας. Μα είναι εύκολη η μετάβαση στις ΗΠΑ; Γιατί εκτός από το παιδί, εμένα και την παραμάνα, χρειάζεται και συνοδός γιατρός. Και πού να τον βρούμε στα καλά καλούμενα, εδώ και τώρα;

2. Ο εκλεκτός Jim Abrahams μάς πρότεινε, αντί να ταξιδέψουμε όλοι εμείς εκεί, να φέρουμε στην Κύπρο (από τις ΗΠΑ) μια εξαιρετική διαιτολόγο που εξειδικεύεται στην εφαρμογή τής κετογενικής δίαιτας. "Η αμοιβή της είναι πολύ λογική", μας είπε τις προάλλες:

"(...)We do have a dietitian who, in addition to running her own program at an American hospital, does travel to hospitals around the U.S. and has even traveled recently to Slovania to help set up keto programs. She's helped over twenty hospitals set up keto programs and she is excellent. Obviously if she came to Cyprus to help your doctor set up a program, she could help fine tune your daughter's diet. Her fee is very reasonable. Getting back to your original contact, there could be no better way to spread the word about the diet. If this is something you and your doctor are interested in, please let me know.(...)"

3. Η ιδέα του μας ενθουσίασε και αμέσως τον παρακαλέσαμε να επισπεύσει, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι το τελευταίο που μας ανησυχεί είναι το κόστος. Ο κύριος Τζιμ, προφανώς το πήρε προσωπικά κι ενήργησε αμέσως:

"(...)When we last wrote you said you would be interested in contacting Beth Zupec-Kania, the dietitian I mentioned. (...) I told her you might be in touch and she was excited about helping you and your doctor. Again, to my knowledge there is no better keto dietitian or finer person around.(...)"

4. Χτες λάβαμε και την επιστολή τής διαιτολόγου και μείναμε άναυδοι: όχι μόνο μας διαβεβαιώνει ότι προτίθεται να έλθει στην Κύπρο, επιπλέον μας λέει ότι τα έξοδα θα τα καλύψει ο κύριος Jim Abrahams !

Dear A-
I have spoken to Mr. Abrahams and I am willing to travel to Cyprus to provide education to the hospital in Cyprus. I will research the travel costs and determine the fee. Mr. Abrahams is willing to provide scholarship support this trip also. I will contact you within a week to provide this information.
Beth Zupec-Kania, RD, CD


5. Εμείς με τη σειρά μας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, τούς επιφυλάσσουμε μια έκπληξη: σκοπεύουμε, το καλό που μας έκανε ο κύριος Τζιμ να το ανταποδώσουμε στην κοινωνία.

Τέλος, όποιος συμμερίζεται την ευγνωμοσύνη μας, τον παρακαλούμε, αν δεν του κάνει μεγάλο κόπο, να επισκεφτεί το σάιτ του THE CHARLIE FOUNDATION του οποίου ιδρυτής είναι ο ευεργέτης μας Jim Abrahams.

Με αγάπη

Α.

67 σχόλια:

Debby είπε...

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο!!

Δεν είναι θέμα μόνο οικονομικό. Θα είσαι στο σπίτι σου, στην έδρα σου. Όλα όσα χρειάζεσαι μπορείς να τα βρεις πιο εύκολα και αυτό από μόνο του θα σε κάνει να είσαι πιο ήσυχη και ήρεμη.

Εύχομαι να παν όλα καλά.

Οταν θα πάψει η έκπληξη να είναι έκπληξη να μας την πεις.
Μην το ξεχάσεις!

paragrafos είπε...

Debby said...
Αυτό είναι πολύ ευχάριστο!!

Δεν είναι θέμα μόνο οικονομικό. Θα είσαι στο σπίτι σου, στην έδρα σου. Όλα όσα χρειάζεσαι μπορείς να τα βρεις πιο εύκολα και αυτό από μόνο του θα σε κάνει να είσαι πιο ήσυχη και ήρεμη.

Εύχομαι να παν όλα καλά.

Οταν θα πάψει η έκπληξη να είναι έκπληξη να μας την πεις.
Μην το ξεχάσεις!

------------------------------

Σ΄ευχαριστώ Ντέμπυ μου για ΟΛΑ!

Να είστε βέβαιοι ότι για την "έκπληξη" δεν θα αφιερώσω απλώς ένα ποστ αλλά ολόκληρο ρεπορταζ!

Σ΄ αγαπώ

Παράγραφος

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις, πως υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι. Ίσως πάλι να πρέπει να έχεις τα μάτια να τους δεις, τ’ αυτιά να τους ακούσεις… Πρέπει να είσαι Άνθρωπος για να προσελκύεις τους Ανθρώπους.

apousia είπε...

Καλησπέρα!
Όλα ευχάριστα θα είναι από εδώ και στο εξής!

Την αγάπη μου!

Περί κουζίνας και όχι μόνο είπε...

Καταπληκτικό!!!
Οπως είπε η debby το κυριότερο είναι οτι θα είστε στο σπίτι σας. Εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα μ'αυτή την επίσκεψη.
Σας σκεφτόμαστε πάντα.
Την αγάπη μας.

mary είπε...

υπέροχα νέα :)))
καλό βράδυ :)

Takis Alevantis είπε...

Παράγραφε,
θα πρότεινα να οργανώσεις καμιά διάλεξη της διαιτολόγου για γιατρούς και διαιτολόγους έτσι που σε λίγο να έχετε και στην Κύπρο κάποιους που να υποστηρίζουν την μέθοδο. «Κλωνοποιηθείτε» ...
Φιλικά

paragrafos είπε...

Takis Alevantis said...
Παράγραφε,
θα πρότεινα να οργανώσεις καμιά διάλεξη της διαιτολόγου για γιατρούς και διαιτολόγους έτσι που σε λίγο να έχετε και στην Κύπρο κάποιους που να υποστηρίζουν την μέθοδο. «Κλωνοποιηθείτε» ...
Φιλικά
-----------------------------

Φίλε Τάκη,

Χαίρομαι που "αποκάλυψες" μέρος τής έπληξής μας κι αυτό γιατί ίσως και άλλοι σε μιμηθούν κι εχουν να συνεισφέρουν κι άλλες ιδέες.

Εξ ου και η Παράκλησή μας προς όλους:

Χρειαζόμαστε τις ιδέες σας! Όλες, μα όλες είναι ευπρόσδεκτες.

Να σας πω, σε γενικές γραμμές, ότι σχεδιάζουμε μια ευρύτερη καμπάνια, προς ενημέρωση του κόσμου (εδώ στην Κύπρο και όχι μόνο) για την αντιμετώπιση της Επιληψίας και του κοινωνικού στιγματισμού, η οποία θα κορυφωθεί στο εν λόγω συνέδριο-διάλεξη (μόνο γι΄ αυτό γνωρίζει ο κυριος Τζιμ).

Σκέφτομαι μάλιστα, να καλέσω και απο την Αθήνα ανθρώπους και κυρίως κάποιον "πολυαγαπημένο μου" συγγραφέα (ο νοών νοείτω), αλλά δεν βρήκα ακόμα το θάρρος!

Επειδή όλα αυτά χρειάζονται μεγάλη προετοιμασία, λογαριάζουμε να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ζητούνται Εθελοντές και εισηγήσεις!


Με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.

Titika είπε...

Πολυαγαπημένη Παράγραφε, σύζυγε και πιτσουνάκι,

Είναι αυτή η αγάπη που εκπέμπετε που μόνο αγάπη προσελκύει!
Είμαι πολύ χαρούμενη για εσάς.
Πολύ!
Παράγραφε, σε νιώθω να χαμογελάς!

Με πολλή αγάπη και χαρά!

Τιτίκα

Alexandra είπε...

“Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one so that when we finally meet the right person, we will know how to be grateful for the gift"

όπως λένε και στο εξωτερικό :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ευχάριστα νέα!!

Μια ιδέα είναι μήπως μαζί με τό συνέδριο και διαλέξεις, οργανώσετε προβολή των DVD (ταινία και ντοκυμανταιρ) που σας έστειλε ο κ. Jim Abrahams και μετά να ακολουθήσει συζήτηση όχι μόνο με γιατρούς αλλά και ανθρώπους που έχουν ζήσει από κοντά το θέμα της επιληψίας, όπως επιληπτικοί ή και γόνείς επιληπτικών. Ισως η προβολή των ταινιών να βοηθήσει περισσότερο τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για την επιληψία να καταλάβουν τι ακριβώς είναι.

Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε πολύ πολύ καλά !
Με αγάπη Sirina

Takis Alevantis είπε...

Δημοσίεψε και ένα λογαριασμό (σε μορφή IBAN) να βοηθήσουμε και χρηματικά αν χρειάζεται. Πες μας επίσης αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι επιπλέον, δυστυχώς εξ αποστάσεως ...

Jason είπε...

Όντως πολύ ευχάριστα νέα...
Πάντα αξίζει να ελπίζει κανείς.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Γεια σου, Παράγραφε!
Μου φαίνεται, πως θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις μέχρι τον Σεπτέμβρη. Αλλά χαλάλι. Βρίσκεις εύκολα δωμάτιο στην Κύπρο τέλη Σεπτεμβρίου;; Γιατί μάλλον θα ξεblogάρει το δίκτυο και θα μπλο(γ)κάρει η (Γ)κύπρος.
Φιλάκια.

Ελπίδα είπε...

παράγραφε, όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα. Έχετε τόση αγάπη γύρω σας! Μπήκα στο σαιτ, ήθελα να γράψω ένα "μπράβο!", έστω και στα Ελληνικά, αλλά δεν τα κατάφερα.

paragrafos είπε...

Takis Alevantis said...
Δημοσίεψε και ένα λογαριασμό (σε μορφή IBAN) να βοηθήσουμε και χρηματικά αν χρειάζεται. Πες μας επίσης αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι επιπλέον, δυστυχώς εξ αποστάσεως ...
--------------------------
Φίλε Τάκη,

Σχετικά με το λογαριασμό, μάλλον δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορεί ήδη μερικοί εδώ μέσα να ξέρετε τα στοιχεία μου, ωστόσο, επισήμως είμαι "ανώνυμη" και το τελευταίο που θα ήθελα να διακινδυνεύσω είναι η υπόληψή μου. Γι΄αυτό η διαίσθησή μού λέει ότι καλό είναι να προχωρήσω εξ ιδίων πόρων.

Φυσικά έχουμε τον "Κυπριακό Συνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Επιληψία" (με κατασταστικό, νομική κάλυψη, εκλεγμένα μέλη κλπ) που είναι κάπως αναγνωρισμένος και από την εδώ κοινωνία και από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ίσως όμως υπάρχει και άλλη λύση που είναι όμως μπελάς για σένα, το Νίκο Δήμου ή και για κάποιον άλλο επώνυμο εθελοντή: Ανοίγεις εσύ (ο επώνυμος) ένα λογαριασμό (να μη το ξεχνάμε: είσαι από τους λίγους Επώνυμους, και όχι μόνο, συμπολίτες/συμπλογκιστές μας) στέλνουμε εμείς -όποιος θέλει- χρήματα στον Χ λογαριασμό σου και αφού συγκεντρωθεί ένα κάποιο ποσό, σου στέλνω τα απαραίτητα στοιχεία (γνήσια έγγραφα κλπ) και ενεργείς κατά βούληση.

Μια σκέψη έκανα που μάλλον δείχνει ότι στα ζητήματα αυτά είμαι άσχετη.

Κάθε αντιπρόταση ευπόσδεκτη

Με απέραντη ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.

An-Lu είπε...

Καλημέρα!
Έλειψα για λίγο και ήρθαν τα καλά νέα!
Η κινητοποίησή σου είναι πολύ καλή, να κοιτάξουμε μήπως μπορεί να δοθεί από ΕΕ και άποιο κονδύλι για το Σεμινάριο; (απ όσο ξέρω προβλέπονται για παρόμοιες δραστηριότηες).
Πάντα καλά νέα!
(The best is yet to come ;-)

paragrafos είπε...

An-Lu said...
Καλημέρα!
Έλειψα για λίγο και ήρθαν τα καλά νέα!
Η κινητοποίησή σου είναι πολύ καλή, να κοιτάξουμε
-------------------------
Αγαπημένη μου An-Lu,

Να κοιτάξουμε, να κοιτάξουμε!!!

Όποιος μπορεί να συνεισφέρει σε πληροφορίες και διαδικασίες είναι περιζήτητος!!!

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

Ecumene είπε...

Γαλλοι /Αμερικανοι

Παρακολουθω με ενδιαφερον...

Κετογενης διαιτα...
σημαινει πρωτεινες κυριως
και ελαχιστους υδατανθρακες;;..

Οι υδατανθρακες δηλαδη
και καθε γλυκοζη ή διεγερτικο..
π.χ. καφες,τσαι...

κανουν κακο
στην συγκεκριμενη περιπτωση;;..

Καλη συνεχεια..

Ecumene είπε...

Και τα αρνητικα της βεβαια
πρεπει να ειναι η υπογλυκαιμια...


Παντως αν η επιληψια εχει
αιτία ελλειψη ενζυμου
κατα τον μεταβολισμο...

θα βοηθησει..

paragrafos είπε...

Εργοτελίνα said...
Και τα αρνητικα της βεβαια
πρεπει να ειναι η υπογλυκαιμια...


Παντως αν η επιληψια εχει
αιτία ελλειψη ενζυμου
κατα τον μεταβολισμο...

θα βοηθησει..
--------------------------

Αγαπητή φίλη,

όταν ένα άτομο και κυρίως παιδί πάσχει απο φαρμακοανθεκτική επιληψία, η λύση ειναι η επέμβαση στον εγκέφαλο και ο θεός βοηθός.

Από την άλλη μεριά, τα τελευταία δέκα χρόνια, χάρη στον Τζιμ Εϊμπράχαμς, ο κόσμος γνώρισε μια εναλλακτική θεραπεία: την κετογενή δίαιτα.

Για παράδειγμα, η κόρη μου ήταν ξεγραμμένη: είχε φτάσει τις εκατό επιληπτικές κρίσεις την ημέρα!

Στις ΗΠΑ αρχίσαμε την δίαιτα: την πρώτη μέρα οι κρίσεις μειώθηκαν στις εξήντα. Τη δεύτερα στις είκοσι, την τρίτη στις τέσσερις κρίσεις και την τέταρτη εξαφανίστηκαν!

Βέβαια, το παιδί παίρνει ένα αμερικάνικο διατροφικό σκεύμασμα το οποιο προσπαθεί να αναπληρώσει τις θρεπτικές ουσίες που συνήθως χάνει κάποιος που θα κάνει μια σκέτη κετογενή δίαιτα.

Με άλλα λογια, η κετογενής δίαιτα είναι το φάρμακο για την επιληψία, ένα φάρμακο δίχως... φάρμακα, με μια δίαιτα ωστόσο αυστηρή που πρέπει να προκύπτει ύστερα από τη συνεργασία του παιδονευρολόγου με εξειδικευμένο διαιτολόγο.

Αν τα είπα λίγο βιαστικά να επιμείνετε σας παρακαλώ! Έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω γιατί ίσως αυτές οι πληροφορίες ευεργετήσουν κάποιο άλλο άτομο στο μέλλον.

Με αγάπη

Παράγραφος

Ecumene είπε...

...Αν σκεφτει κανεις οτι στο google
βρισκει κανεις μονο δικα σου κειμενα..

και δεν υπαρχει ενας Ελληνας Πανεπιστημιακος να πει κατι....
.................................


Τελικα αυτη ειναι η Μαγικη Δυναμη
του Ιντερνετ...βασιζεται στους
ερασιτεχνες...σε οσους ψαχνονται
με καθε τροπο....

Ευχομαι οι εφημεριδες και τα ΜΜΕ
να ενδιαφερθουν...

paragrafos είπε...

Εργοτελίνα said...
"...Αν σκεφτει κανεις οτι στο google
βρισκει κανεις μονο δικα σου κειμενα..

και δεν υπαρχει ενας Ελληνας Πανεπιστημιακος να πει κατι...."
------------------------

Δυστυχώς αγαπητή Εργοτελίνα, δεν υπάρχει ενημέρωση!

Υπάρχει, επίσης, και μεγάλη δυσπιστία: πώς είναι δυνατόν όσα δεν καταφρέρουν τόσα φάρμακα να τα κατοθρώσει μια δίαιτα;

Κι εμείς καταφύγαμε στη δίαιτα όταν πια απελπιστήκαμε και είπαμε "το χάνουμε το παιδι!"

Αν όμως ξέραμε για την κετογενική δίαιτα το παιδί δεν θα ζούσε σα ζόμπι από έξι μηνών έως τριών ετών! Δυστυχώς δεν το ξέραμε, ή το ξέραμε κάπως αλλά δεν το πιστεύαμε! Ή το χειρότερο απ΄ όλα, τόσοι πανεπιστήμονες και ειδικευμένοι νευρολόγοι στην Ευρώπη, είχαν από άγρια μεσάνυχτα έως κακία και εμπάθεια για τη δίαιτα, καθότι η κετογενική δίαιτα είναι αμερικανικής εμπνεύσεως εναλλακτική θεραπεία και μέχρι πριν λίγα χρόνια τη βάζανε στο ίδιο τσουβάλι με τους κομπογιαννίτες.

ΜΕ αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

@ Εργοτελίνα

Μεταφέρω ένα σχόλιο που είχα κάνει στο ποστ του ΝΔ "επιστήμη ή μαγεία":

------------------

paragrafos said...
Επί δυομισι χρόνια οι επίσημη ευρωπαϊκή ιατρική είχε ξεγράψει την κόρη μου.

Η μόνη μας λύση ήταν η "εναλλακτική" ιατρική: μια διαιτα που την βρίσκουμε στην Βίβλο και στον Ιπποκράτη.

Μέσα στην απελπισία μας, την εφαρμόσαμε και το παιδί γιατρεύτηκε.

Περισσότερα στο ποστ που έχω στον μπλογκ μου.

Θα επιστρέψω όμως εδώ. Γιατί μερικές φορές η επίσημη επιστήμη θεωρεί ως αντιεπιστημονικό ό,τι δεν μπορεί να εξηγήσει. Και ουσιασιατική εξήγηση δεν έχει δώσει ακόμα η επιστημονική έρευνα στο γιατί η ΚΕΤΟΓΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑ απαλλάσσει από τα επιληπτικά επεισόδια το 70 τοις εκατό των πασχόντων από επιληψία.

Έπρεπε να βασανιστούμε τόσα χρόνια;

Γιατί στην Ευρώπη μας έβριζαν οι γιατροί όταν τους μιλουσαμε για την κετογενή δίαιτα;

Γιατί μας βασάνισαν δυομιση χρόνια;

Το παιδί μου, τώρα μπορεί να μιλησει

τώρα να περπατήσει

τώρα να χαρεί.

Επιστήμη δεν είναι μονο ό,τι γνωρίζει η επιστήμη. Επιστήμη είναι και αυτό που η ίδια η ζωή αναγωρίζει ως χρήμιμο, η ίδια η ανθρωπινη πείρα. Κι ας μην υπόρχει επιστημονική εξήγηση πάντα.

αυτά πολύ βιαστικά, πάρα πολυ βιαστικά

θα επανέλθω

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

(παρακληση: ρίξτε μια ματία στο ποστ του ημερολογίου μου: υπάρχει σχετική εξομολόγηση ασθενούς που έπασχε από επιληψία)

Πεμ Μαϊ 18, 11:16:25 πμ 2006


----------------------

[Αυτά έγραφα τότε, γιατί εν τω μεταξύ ήρθανε ξανά για λίγο (ελπίζουμε) βαριές κατάρες... οι οποίες, ωστόσο, μας άνοιξαν νέους δρόμους!!!]


Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

synas said...
Γεια σου, Παράγραφε!
Μου φαίνεται, πως θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις μέχρι τον Σεπτέμβρη. Αλλά χαλάλι. Βρίσκεις εύκολα δωμάτιο στην Κύπρο τέλη Σεπτεμβρίου;; Γιατί μάλλον θα ξεblogάρει το δίκτυο και θα μπλο(γ)κάρει η (Γ)κύπρος.
Φιλάκια
-----------------------

Ήδη τρέχουμε και δεν φτάνουμε - η... ευχή σου εκπήρώνεται! Και μακάρι να μην μας συμβεί πάλι κάτι ξαφνικό. Ελπίζουμε πώς θα αντέξει το παιδί μέχρι να έλθει η αμερικάνα διαιτολόγος και να ρυθμίσει τη δίαιτά της.

σ΄ αγαπώ

πολλά-πολλά φιλιά

Παράγραφος

paragrafos είπε...

anke said...
Θεε μου, τι ομορφοι που ειναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!!

Αγαπημενη μου raragrafos σας φιλω .

ΑΝΝΑ
--------------------

Καλή μου Άννα,

σου έστειλα ιμέιλ και ελπίζω να το έλαβες. Αναμένω την απόκρισή σου για να ξέρω πώς θα προχωρήσω.

Με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη

ΠΑράγραφος

Giramondo είπε...

Αγαπητή paragrafos,

χαίρομαι που τα πράγματα για το παιδί πάνε τόσο καλά!
Πραγματικά θαυμάζω τη δύναμή σας να μην κλείνεστε στον εαυτό σας...αλλά να κάνετε μία δυναμική προσπάθεια για να βοηθήσετε και τους γύρω σας!

Πιστεύω πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να εκδοθεί και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για το θέμα...γιατί μόνο όσοι γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν και να βοηθήσουν στο μέλλον!

Φυσικά είμαι πάντα στη διάθεση σας!

Με αγάπη

paragrafos είπε...

Για να καταλάβετε ποσο διαδεδομένη είναι η γνώση γύρω από την κετονική δίαιτα (ή κετογενική ή κετογενή) διαβάστε την παρακάτω στιχομυθία που βρήκα στο health.in.gr:

---------------------------

http://health.in.gr/questions/quest_doctor.asp?categ=17&quest=6

Αν δεν βγαίνει η σελίδα, πηγαίνετε στο Google, γράψτε "κετονική" και θα σας βγάλει σε παράθυρο του in.gr.health, απ΄όπου προέρχεται και η κάτωθι στιχομυθία:

Ερώτηση

Ο γιος μου υποφέρει από επιληπτικές κρίσεις εδώ και δυο χρόνια που δεν ελέγχονται από τα φάρμακα. σκεφτόμαστε για την κετονική δίαιτα. Εφαρμόζεται στην Ελλάδα;

ΤΑΣΟΣ


Απαντά:

Δρ. Λάζαρος Πουγγίας
Νευρολόγος
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Glaxo - Beacham


Η κετονική δίαιτα (Ketogenic diet) είναι μια εναλλακτική λύση που χρησιμοποιείται για ανθεκτικού τύπου επιληψία, από τη δεκαετία του 1930, όταν ο αριθμός των αντιεπιληπτικών φαρμάκων ήταν μικρός.

Δεν είναι γνωστός ο μηχανισμός αντιεπιληπτικής δράσης της δίαιτας, αν και πιστεύεται ότι δρα μέσω της οξέωσης και της κυτταρικής και εξωκυτταρικής αφυδατώσεως.

Τρεις μορφές της κετονικής δίαιτας χρησιμοποιούνται: η κλασική κετονική δίαιτα, η μεσαίων αλύσεων τριγλυκεριδική δίαιτα και η τροποποιημένη μεσαίων αλύσεων τριγλυκεριδική δίαιτα.

Δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική από κέντρο επιληψίας στην Ελλάδα.

-----------------------------

Σχόλιο:

Αγαπητέ γιατρέ,

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο διευθυντής της Παιδονευρολογικής Κλινικής (αν τη λέω σωστά) εφαρμόζει επιτυχώς την κετονική (κετογενική ή κετογενή) δίαιτα, τουλάχιστον τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια. Αναφέρομαι στον κύριο Κοβάνη με τον οποίο έχω μιλήσει τηλεφωνικά προ ενός έτους.

Αφού λοιπόν γιατρέ μου, δεν είστε παιδονευρολόγος, γιατί δεν παραπέμπατε τον απελπισμένο γονιό σε κάποιον περισσότερο ενημερωμένο συνάδελφό σας ή γιατί δεν κάνατε έστω μια στοιχειώδη έρευνα στη Αθήνα: ούτε τρία τηλεφωνήματα δεν θα σας κότσιζε!

Αγαπητοί φίλοι, τα λεω αυτά επειδή έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με τον παραπάνω γιατρό (μέσω ιμέιλ) και δεν τα έχω καταφέρει.

Κρίμα στον καημένο τον πατέρα με το άρρωστο παιδάκι που μάλλον έχει την ασθένεια της κορούλα μας, τι μάλλον...

Με θλίψη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

1. Σήμερα θα ταχυρδομηθούν τα τελευταία DVDs.

2. Αν το αργότερο μέχρι την άλλη βδομάδα δεν έχετε παραλάβει ΟΛΟΙ σας (όσοι στείλατε τις διευθύνσεις σας) το DVD με την ταινία, σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου! Νη διστάσετε.

3. Δεν έχουμε στείλει το ντοκυμαντέρ επειδή περιμένω από την Αμερική νέα κόπια ολοκληρωμένη. (Αυτή που είχαμε ήταν προβληματική.) Μόλις παραλάβω το ντοκυμαντέρ, θα σας το ταχυδρομήσουμε αμέσως!

4. Για την ώρα δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι επειδή η προσπάθεια που κάναμε ήταν ερασιτεχνική - δεν ταίριαξαν οι υπότιτλοι με τα την ομιλία με αποτέλεσμα να μετατραπεί το δράμα σε... φάρσα! (Να που και το άκομψο και γκαφατζίδικο δράμα μπορεί να βγάλει γέλιο!)

5. Τα έξοδα για την αποστολή ΟΣΩΝ DVDs χρειαστούν τα έχει αναλάβει ένας ευκατάστατος κύπριος γονιός με άρρωστο παιδάκι, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

ΈΧει όμως ένα παράπονο: "Δυστυχώς", μου είπε, "αυτά τα έξοδα είναι ελάχιστα γιατί μόνο 35 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον!Τα έξοδα δηλαδή δεν φτάνουν ούτε για ένα κέρασμα!"

6. Επαναλαμβάνουμε:
Μη διστάσετε, σας παρακαλούμε, να ζητήσετε τα DVDs!!! Χάρη μας κάνετε! Σας εκλιπαρούμε, στείλτε μου με ιμειλ τις διευθύνσεις σας. Η αποστολή δεν θα σας κοστίσει τίποτε!

Εντάξει, ίσως η προβολή της ταινίας σας κοστίσει λίγη ψυχική ταλαιπωρία . Όμως, αυτό δεν είναι η γνώση; Οδύνη δεν είναι;

Αναμένουμε τις ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

Σας ευχαριστούμε!


Με απέραντη αγάπη

Α.

Αρχαίος είπε...

Αγαπητή μου παράγραφε
χαίρομαι που είσαι κοντά μας με ελπίδα και καλή διάθεση που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των τόσων προβλημάτων σου.

Τελικά Άνθρωποι με κεφαλαίο "Α" υπάρχουν παντού.

Εϋχομαι όλα να πάνε καλά.

Artanis είπε...

Κούκλα μου, γλυκιά μου Παράγραφε, σε επισκέπτομαι και σε σκέφτομαι κάθε μέρα. Σου έστειλα ένα e-mail με τη διεύθυνσή μου και κάποιες ιδέες. Θα περιμένω να μου γράψεις ότι το έλαβες (μην έχουμε τις ίδιες ιστορίες), για να στείλω και τα υπόλοιπα.

Σε φιλώ.

paragrafos είπε...

Artanis said...
Κούκλα μου, γλυκιά μου Παράγραφε, σε επισκέπτομαι και σε σκέφτομαι κάθε μέρα. Σου έστειλα ένα e-mail με τη διεύθυνσή μου και κάποιες ιδέες. Θα περιμένω να μου γράψεις ότι το έλαβες (μην έχουμε τις ίδιες ιστορίες), για να στείλω και τα υπόλοιπα.

Σε φιλώ.
--------------------------

Καρδούλα μου,

δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου λείπεις! Και μόνο που είδα το νικ σου θάμπωσαν τα ματια μου!

Δυστυχώς δεν έχω λάβει κανένα ιμέιλ.

Αν θυμάσαι την "άλλη" διεύθυνση, σε παρακαλώ να την χρησιμοποιήσεις. Ειδεμή να σου την ξαναστείλω για να αποφύγουμε πάλι τις καθυστερήσεις στην αλληλογραφία μας!

Σ΄ αγαπώ
Σε φιλώ

Α.

gravoura είπε...

Bούρκωσα αγαπητή Παράγραφος. Δεν μπορεί παρά να εισπράτετε αγάπη αφού αυτό δίνετε. ΄Ολοι στην οικογένειά σας.
Κάθε βήμα σας οδηγεί με ακρίβεια στη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος της μικρής σας.
΄Ολα καλά μέχρι το τελική φάση της πλήρους υγείας της αξιαγάπητης κορούλας σας.
Φιλιά.

Ecumene είπε...

Kαλησπερα τωρα αρχισε
η εκπομπη του Κουλογλου
για τις εναλλακτικες
θεραπειες...
στην Αμερικη..

Ecumene είπε...

εδω το λινκ
Για δεκαετίες, οι «συμβατικοί» γιατροί κορόιδευαν κάθε μορφή εναλλακτικής θεραπείας.

Τώρα, σε κάποια πρωτοποριακά νοσοκομεία, οι ίδιοι γιατροί συνεργάζονται με τους θεραπευτές που κορόιδευαν…

paragrafos είπε...

gravoura said...
Bούρκωσα αγαπητή Παράγραφος. Δεν μπορεί παρά να εισπράτετε αγάπη αφού αυτό δίνετε. ΄Ολοι στην οικογένειά σας.
Κάθε βήμα σας οδηγεί με ακρίβεια στη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος της μικρής σας.
΄Ολα καλά μέχρι το τελική φάση της πλήρους υγείας της αξιαγάπητης κορούλας σας.
Φιλιά.
-----------------------------


Αγαπημένη μου gravoura,

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο μήνα βασανιστήκαμε αρκετά. Εγώ δεν μπορώ πια να γράψω όπως έγραφα. Δεν αντέχει πλέον το στομάχι μου. Πριν, μπορούσα να αφεθώ σε μια θαλασσα συναισθημάτων και να νιώθω λύτρωση. Αντίθετα, τώρα, μόλις πάω να γράψω κάτι βιωματικό, με πιάνει αμέσως πόνος οξύς ψηλά στο στομάχι και σε όλην την κοιλιά που δεν περνάει άμα δεν πάρω μπουσκοπάν και σπασμονάλ...

Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία ήλθε η επικοινωνία με τον κύριο Τζιμ να αναπτερώσει το ηθικό μας.

Τώρα σχεδιάζουμε την αναπαραγωγή της ταινίας (για την κετογενική ή κετονική ή κετογενή δίαιτα και του ντοκιμαντέρ για την επιληψία, με ελληνικούς υποτίτλους και σε DVD.

Παράλληλα προετοιμάζουμε μια μεγάλη καμπάνια για το Σεπτέμβρη.

Αν ήξερε ο κόσμος ότι το να δίνεις είναι τόσο αναλγητικό, τόσο αναζωογονητικό, τόσο ανταποδοτικό, ε, τότε όλοι θα δίναμε στο συνάνθρωπο μόνο και μόνο από συμφέρον!

Η προσφορά, αυτό είναι το φάρμακό μου και εντίμως σου λέω, ισοδυναμεί με εκατό μπουσκοπάν και πενήντα σπασμονάλ.

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

@ Εργοτελίνα

Εργοτελίνα μου, είσαι ακατοπόνητη, φιλότιμη και γενναιόδωρη.

Όσο για το μπλογκ σου, είναι από τα πιο όμορφα, από τα πλέον γλυκόοπιοτα (χάρμα οφθαλμών) και γεμάτο ουσία.

Σ΄ ευχαριστώ

με αγάπη

Παράγραφος

Artanis είπε...

Αν και δεν θέλω να χρησιμοποιώ την "άλλη" διεύθυνση για τους ευνόητους λόγους, το ξαναέστειλα.

Σε φιλώ, κούκλα μου.

paragrafos είπε...

harry reloaded said...

" Ολοι εχουμε ενα ζωο μεσα μας,που θελει να ξεγραφει μικρους,αδυναμους & "ξωφλημενους",ιδιως οταν ειναι & φτωχοι. Παντως,με τη προσπαθεια μας,ο πολιτισμος θα νικησει."
----------------------------

Δυστυχώς, κύριε Χάρρυ, δυστυχώς έχετε δίκιο για "το ζώο που όλοι μας κρύβουμε μέσα μας".

Από την άλλη, σκέφτομαι, κι εγώ ένα ζώον θα ήμουνα αν δεν είχε τραβήξει η κορούλα μας όλα αυτά, αν δεν είχα αναγκαστεί να ευαισθητοποιηθώ.

Κι εσείς, για να είστε τόσο παθιασμένος κηρυκας του γνήσιου ανθρωπισμού και ορκισμένος πολέμιος του ρατσισμού και του φασισμού, κάτι θα έχετε βιώσει περισσότερο από εμάς.

Μακάρι οι πληγές μας να μας δείχουν το δρόμο για τον εξανθρωπισμό μας, κι όσο θα υπάρχουν, θα υπάρχει ελπίδα και για τον πολιτισμό μας.

Τελικά, ίσως η νερομάνα τής γνήσιας ανθρωπιάς να έχει τις πηγές της στα αφιλόξενα και άγρια κορφοβούνια της μοναξιάς, τής δυστυχίας και της απόρριψης.


Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Πριν δυο μήνες πήγα σε μια συγκέντρωση ατόμων με επιληψία. Εκεί γνώρισα μια μανούλα με οργωμένο πρόσωπο απο τις κακουχίες. Δίπλα της είχε ένα παλικάρι με βλέμμα αργό...

Το παιδί ήταν άριστος μαθητής. Αμέσως μετά το Λύκειο πήγε στρατό (έτσι γίνεται εδώ). Μια νταλίκα εμβόλισε το στρατιωτικό όχημα. Το παδι ήταν σε κώμα δύο βδομάδες. Όταν ξύπνησε δεν ήταν όπως πριν. Απλώς επέζησε για να... βασανίζεται από ανεξέλγκες επιληπτικές κρίσεις...

Από τον καημό του ο πατέρα του έφυγε πρόωρα.

Αυτό το παιδί δεν έχει αποζημιωθεί από κανέναν, ούτε παίρνει το παραμικρό επίδομα. Αν και το ατύχημα συνέβη εν ώρα υπηρεσίας κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, αφού δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη (τώρα πάμε κάτι να κάνουμε).

Όπου φτωχός κι η μοιρα του.

Κατά τ΄άλλα "Όμορφη μακρινή πατρίδα..."


Με θλίψη

Παράγραφος

Το σωστό να λέγεται είπε...

Παράγραφος γειά χαρά σου.
Εύχομαι η κορούλα σου να είναι καλύτερα.

Απ'οτι διαβάζω στον Αμερικάνικο τύπο υπάρχουν αρκετές νέες μελέτες για την επιληψία.

Μια απ' αυτές ήταν για επιληπτικούς χωρίς ηλεκτροχημικές διαταραχές στον εγκέφαλο.
Το συμπέρασμα ήταν ότι πολλά απο τα φάρμακα που τους δίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν κανένα ώφελος.

Για τα video απο την Αμερική γιατί δεν τα βάζεις στο blog σου;
Αν δεν είναι μεγάλου μήκους θα μπορούν να τις δουν σχετικά εύκολα και να σχολιάσουν στο ίδιο ποστ.


Για τον πατέρα σου, αυτά τα αισθήματα, σου κάνουν κακό. Εισαι πιο δυνατή απο κείνον. Εκείνος δεν άντεξε τις "συμφορές" στην ζωή του. Εσύ πρέπει να αντέξεις τις δυσκολίες στην ζωή σου για χάρη της κορούλας σου. Δεν χρειάζεται να φορτώνεσαι και το παρελθόν.

Ξέρω είναι δύσκολο να σας ζητήσει συγχώρεση απο τον τάφο. Αν ήξερε πως να σταματήσει την αυτοκαταστροφή θα τόχε κάνει.
Δεν γεννήθηκε έτσι, η ζωή τον έκανε.
Πρέπει να τον συγχωρέσεις για χάρη όλων σας.

Ο Θεός να προστατεύει την κορούλα σας, εσάς και τον σύζυγό σας.

paragrafos είπε...

Το σωστό να λέγεται said...

Για τα video απο την Αμερική γιατί δεν τα βάζεις στο blog σου;
Αν δεν είναι μεγάλου μήκους θα μπορούν να τις δουν σχετικά εύκολα και να σχολιάσουν στο ίδιο ποστ.
---------------------------------

Αγαπητέ φίλε, καλημέρα,

το ένα dvd είναι κανονική ταινία και το άλλο είναι εκτεταμένο ντοκυμαντερ.

Υπάρχει η δυνατότητα αυτά να προβάλλονται και μέσω του Διαδικτύου;

Ρωτάω επειδή στα της διαδικτυακής τεχνολογίας (και όχι μόνον) είμαι απελπιστικά άσχετη!!!

Με αγάπη και περιέργεια

Παράγραφος

Ecumene είπε...

Καλημερα Bρηκα αυτο
αλλα καλυτερα να ρωτησουμε και
τον Μικυ
Εγω μονο μουσικη ξερω
αλλα τωρα θα μαθουμε και απ
αυτα..

Ecumene είπε...

Kαι ενα baby-post
για να ανεβουμε ψυχολογικα..

silk123 είπε...

καλημερα και συγγνωμη για την ερωτηση. Αν καταλαβα σωστα η κορουλα σου ειναι σε κετογενη διαιτα εδω και 1 χρονο αλλα παρα ταυτα συνεχιζει να εχει κρισεις?

Απλα προσπαθω να δωσω πληροφοριες σε καποιον που ενδεχομενως εχει το ιδιο προβλημα και διαβαζοντας ξανα τα post ισως δεν καταλαβα σωστα.
Σε καθε περιπτωση, και οπως ολοι μας εδω, τις ευχες μου για ολους σας και τη συμπαρασταση μου

paragrafos είπε...

silk123 said...
καλημερα και συγγνωμη για την ερωτηση. Αν καταλαβα σωστα η κορουλα σου ειναι σε κετογενη διαιτα εδω και 1 χρονο αλλα παρα ταυτα συνεχιζει να εχει κρισεις?

Απλα προσπαθω να δωσω πληροφοριες σε καποιον που ενδεχομενως εχει το ιδιο προβλημα και διαβαζοντας ξανα τα post ισως δεν καταλαβα σωστα.
Σε καθε περιπτωση, και οπως ολοι μας εδω, τις ευχες μου για ολους σας και τη συμπαρασταση μου
--------------------------------

Όταν ξεκινήσαμε τη δίαιτα είναι πάνω από 100 κρίσεις την ημέρα.

Αμέσως οι κρίσεις εξαφανίστηκαν.

Μετά από ένα χρόνο είχε μία κρίση.

Οι γιατροί λένε ότι δεν τρέχει τίποτε αλλά πρέπει να ταιριάξουμε την δίαιτα καλύτερα στο μεταβολισμός της.

Αναμένουμε

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harry reloaded said...
Κοιταξα στο ιντερνετ,στη πραγματικοτητα οι mind machines ειναι για μεγαλους & αντενδεικνυνται για φωτογενη επιληψια,
---------------------------

Καλημέρα σας, κύριε Χάρρυ,

Αυτό που λέτε μάλλον ευσταθεί. Την περασμένη Δευτερα συναντηθήκαμε με τον ένα ζευγάρι και το γλυκύτατο παιδάκι τους (αμέσως το λατρέψαμε) που έχει προβλήματα υγείας. Το πήγανε σε κάποιον με αυτό το μηχάνημα, που λέτε, και δυστυχώς από τις πρώτες μέρες και μετά το παιδί παρουσίασε εντονότερα μικρά επιληπτικά επεισόδια.

Δεν ξερω αν αυτό ήταν τυχαίο ή όντως έφταινε το μηχάνημα. Ο πατέρας επιμένει ότι το μηχνάνημα επιδείνωσε την κατάσταση, εν αντιθέσει προς τα οφέλη που έχουν αποκομίσει από αυτό, πάρα πολλοί ενήλικες.

Τέλος, αξίζει να προσθέσω ότι προ καιρού από μονοι τους οι εν λόγω γονείς εφάρμοσαν (ερασιτεχνικά) μια δίαιτα στο παιδάκι και αμέσως μειώθηκαν (ή εξαφανίστηκαν) τα επεισόδια. Τώρα είμαστε στη φάση να τους ενημερώσουμε για τα περί κετογενικής (κετονικής ή κετογενούς) δίαιτας.

Πάντως, κύριε Χάρρυ, ομολογώ ότι είστε πολύ καλά ενημερωμένος γύρω από αυτά τα ζητήματα (και όχι μόνο). Θυμάμαι ότι εσείς μου μάθατε πως η "κετογενής" δίαιτα λέγεται και "κετονική και κετογενική" δίαιτα.

Επίσης, θυμάμαι πολύ καλά και την εξήγηση (δοσμένη με χιούμορ) που δώσατε στο ποστ τού ΝΔ ("Επιστήμη ή Μαγεία") για τη διαδιασία της "κέτωσης":

"harry reloaded said...
Η κετογενικη/κετονικη διαιτα στερει απο τον εγκεφαλο το γλυκογονο,στους μεν υγιεις φερνει αδιαθεσια & αλλες παρενεργειες ,οπως μπλογκαρισμα,σε πασχοντες φαινεται φερνει ευεργεσια. Ολα για τους ανθρωπους.
φερνει ευεργεσια. Ολα για τους ανθρωπους. [Πεμ Μαϊ 18, 12:58:10 μμ 2006]"

Εκείνη τη μέρα, κύριε Χάρρυ, είχατε μεγάλα κέφια. Κανονικά θα πρέπει να πάρω όλα τα σχόλια που γράψατε τότε στου ΝΔ και να φτιάξω με αυτά ένα ποστ αφιερωμένο σε σας.

Με αγάπη

Α.

Περί κουζίνας και όχι μόνο είπε...

Οταν σου έγραψα γιά τον Jim Abrahams και την ταινία του, ποτέ δεν φανταζόμουν οτι όχι μόνο θα βοηθούσε εσάς, αλλά και θα ξεκινούσε τέτοια καμπάνια. Είσαι απίστευτη, ΜΠΡΑΒΟ καλή μου.
Ούτε που μπορείς να φανταστείς πόση χαρά μου δίνει το ότι το μικρό μου σχόλιο, το μετέτρεψες σε Ελλαδική καμπάνια γιά το θέμα.
Είμαι πολύ περήφανη που σε γνώρισα, έστω και μέσα από δω.
:)))))

paragrafos είπε...

dora in e-space said...
Οταν σου έγραψα γιά τον Jim Abrahams και την ταινία του, ποτέ δεν φανταζόμουν οτι όχι μόνο θα βοηθούσε εσάς, αλλά και θα ξεκινούσε τέτοια καμπάνια. Είσαι απίστευτη, ΜΠΡΑΒΟ καλή μου.
Ούτε που μπορείς να φανταστείς πόση χαρά μου δίνει το ότι το μικρό μου σχόλιο, το μετέτρεψες σε Ελλαδική καμπάνια γιά το θέμα.
Είμαι πολύ περήφανη που σε γνώρισα, έστω και μέσα από δω.
:)))))

24 Ιούνιος, 2006 08:18
-----------------------------


Αγαπημένη μου Δώρα,

εμείς ΟΛΟΙ είμαστε τυχεροί που μας συνάντησες!!!

σε φιλώ
σε ευγνωμονώ
σε αγαπώ

Α.

Aphrodite είπε...

Δεν φαντάζεσαι πόσο χαρούμενη είμαι που σε διαβάζω και λέω για να είναι ακόμη εδώ, όλα καλά με το μωρό...

Παρακολουθώ από μακρυά, μια και η "άλλη" προσπάθεια για το θέμα μας με τα μέσα με έχει φέρει στα όριά μου - δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσες "επιτροπές" ακόμη κι όταν δοθεί εντολή "άνωθεν" που να μπορούν με βασική αντίρρηση το κόστος και το ότι δεν είναι "πιασιάρικο" να σου κλείνουν την πόρτα.

Επιμένουμε. Και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Απλώς κάποια πράγματα που τα θεωρούσα δεδομένα ("ορίστε ο πόνος, τσακίσου και βόηθα αφού μπορείς") δεν είναι το ίδιο δεδομένα για όλους...

Δε θα σου πω πόσο έχω λυσσάξει και ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το έχω πάρει. Το ψάχνουμε από 10 μεριές. Αναμένουμε τώρα...

Και πληζ, δες λίγο τα άλλα που σου έλεγα, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς μπορεί να κάνει κλικ εκείνος ο τύπος με τη δυτική αντιμετώπιση, πώς μπορεί να βγει αποτέλεσμα μέσω συνέργειας. Αν μη τι άλλο, ίσως κατανοήσουμε όλοι καλύτερα το πώς λειτουργεί η δίαιτα, όχι μόνο σε επίπεδο χημείας, αλλά σε επίπεδο ενέργειας...

Και μη μου πει κανείς ότι βασιζόμαστε μόνο στο χημικό μέρος για τα παντα. Πχ για να χωνέψει το στομάχι το νερό και να φτασει το μηνυμα από κει οκ, ξεδίψασα, περνάει καποια ώρα. Ενεργειακά όμως ξεδιψάς στο λεπτό, οκ?

Παράγραφε, έρχεται η-μαιηλ - απλώς κι εδώ ευχές & πολλη αγάπη, να μη νομίζει κανείς ότι χάθηκα!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

paragrafos είπε...

@ aphrodite

Αφροδίτη μου, μη βιάζεσαι γιατί υπάρχει μια διαδικασία για τα δικαιώματα, την οποία τώρα προσπαθώ να διεκπεραιώσω.

Επιπλέον, αν και μας έχουν παραχωρηθεί τα δικαιώματα της ταινίας και του ντοκιμαντέρ από τον κύριο Τζιμ, ωστόσο και η ταινία και το ντοκυμαντερ θελουν υποτίτλους και μάλιστα επιμελημένους, όχι προχειράτζες.

Κάνε, λοιπόν, τις επαφές σου, κράτα καμιά πόρτα ανοιχτή - αν γίνεται - ωστόσο θα χρειαστούμε κανένα (τουλάχιστον) μέχρι να έχουμε από ένα καλό "μαστερ" (έτσι δεν το λένε;)για την ταινία και το ντοκιμ.

Έπειτα, υπάρχει και η άλλη λύση: ένα κομμάτι να πουληθεί (δίκην συνδρομής) σε ένα πρόθυμο κοινό, και με αυτά τα έσοδα να χρηματοδοτηθεί η δωρεάν διανομή χιλιάδων dvds.

Μη σκας, καρδούλα μου. Άλλωστε, όποιος ζητάει του ανοίγουνε και όποιος ψάχνει βρίσκει. Κι οπως θα έχεις καταλαβει, δεν το βάζουμε εύκολα κάτω.

Κάθε πράγμα στον καιρό του...

Σ΄ αγαπώ

φιλιά στις κορούλες μας - και στη μανούλα σου διπλό φιλάκι, εντάξει;

η φιλη σου

Α.

paragrafos είπε...

harry reloaded said...

"Η κετογενικη διαιτα ειναι (...) Το καλο με το παιδι ειναι οτι οχι μονο δεν θα καταλαβαινει τη δυσφορια που νιωθουν οι μεγαλοι,αλλα θα τρωει ολες τις " απαγορευμενες "
------------------------


Μακάρι, κύριε Χάρρυ, να ήταν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς η κετογενική δίαιτα του παιδιού είναι κομμένη και ραμμένη στον μεταβολισμό του. Ο τελευταιος υπαγορεύει (ύστερα από σειρά μικροβιολογικών εξετάσεων και αναλύσεων) ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο του οποίο ο βασικός κορμός είναι ένα υγρό σκεύμασμα (αμερικάνικο), που μοιάζει με γάλα κι έχει γεύση ΑΠΑΙΣΙΑ. Από αυτό το γευστικά αθλιο πράγμα (που όμως είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες) τρώει το παιδί τέσσερις φορές την ημέρα. Επίσης, μια φορά το μεσημέρι και μια το βράδυ, τρώει ενα κατ΄ ευφημισμόν γεύμα: κάτι γραμμαριάκια τυρί, κάτι άλλα κρέας και ελάχιστα γραμμαριάκια καρότο και μπρόκολο - μιλάμε για δυο κουταλιές φαϊ, όλο κι όλο!

Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε ότι αυτή η δίαιτα ανάστησε το παιδί! Και το πρόσφατο επεισόδιο, λένε οι γιατροί δεν είναι ασυνηθες φαινόμενο, φτάνει να διορθωθεί η δίαιτα.

Σημειωτέον ότι η δίαιτα αυτή κοστίζει μηνιαίως περί τα 700 ευρώ. Κι επειδή είναι "σκεύμασμα" το Υπουργείο Υγείας μάς έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια... Να πάρει, πάλι ξέφυγα...

Με αγάπη

Α.

Eleni63 είπε...

Μια επιληπτική φίλη μου με ρώτησε κάποτε γιατί τότε (εννοώντας τότε που έπαθε επιληψία) την άφησε ο γιατρός να ζήσει. Ξέρεις μου είπε παιδεύομαι αν υπάρχουν σκάλες, με φοβούνται πολλοί άνθρωποι... Η φίλη μου αυτή ζει και διαβάζει. Θα πρέπει να της εξηγήσουμε γιατί έζησε. Και σας παρακαλώ να ξεκινήσετε πρώτη. Το φυσικό σας ταλέντο στη γραφή και η ποιότητα που αναδίδεται θα φέρει απαντήσεις. Σκεφτείτε το παρακαλώ. Η θεραπεία είναι μια σπουδαία προσπάθεια. Ομως και χωρίς θεραπεία πρέπει να υπάρχει χώρος και νόημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!

paragrafos είπε...

Eleni63 said...
Μια επιληπτική φίλη μου με ρώτησε κάποτε γιατί τότε (εννοώντας τότε που έπαθε επιληψία) την άφησε ο γιατρός να ζήσει. Ξέρεις μου είπε παιδεύομαι αν υπάρχουν σκάλες, με φοβούνται πολλοί άνθρωποι... Η φίλη μου αυτή ζει και διαβάζει. Θα πρέπει να της εξηγήσουμε γιατί έζησε. Και σας παρακαλώ να ξεκινήσετε πρώτη. Το φυσικό σας ταλέντο στη γραφή και η ποιότητα που αναδίδεται θα φέρει απαντήσεις. Σκεφτείτε το παρακαλώ. Η θεραπεία είναι μια σπουδαία προσπάθεια. Ομως και χωρίς θεραπεία πρέπει να υπάρχει χώρος και νόημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!

------------------------------

Αγαπητή Eleni63,

Δεν είμαι και το πλέον ψύχραιμο άτομο που υπάρχει στον... πλανήτη. ΈΤσι μόλις διάβασα το ερώτημα της φίλης σας (γιατί την άφησε ο γιατρός να ζήσει...) αμέσως σκέφτηκα την κόρη μου.

Τις είδα τη μια δίπλα στην άλλη να επαναλαμβάνουν την ίδια ερώτηση και έκλεισε η φωνή μου. Δεν νομίζω ότι τα δάκρυά μου τις έπεισαν... Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτώ, να σκεφτώ πολύ... Πάρα πολύ...

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harry reloaded said...
Το μενου του παιδιου ειναι κλασσικη περιπτωση υπερτιμολογησης,εκβιασμου του πασχοντος που βρισκεται σε αναγκη. Υποτιθεται οτι η ουσια ειναι ελεγμενη για αλλεργιες κλπ. Εν πασει περιπτωσει,ας γινει καλα το παιδι & ας χρεωνουν τον γλαρο αστακο. Καλο καλοκαιρι,φανταζομαι θα ειναι το πρωτο χωρις αγωνια.
--------------------------------

Αγαπημένε μου κύριε Χαρρυ,
υπάρχει και η φτηνή δίαιτα που είναι γευστικά απαιχθής έως εξοντωτικά αηδιαστική. Με αυτήν ξεκινήσαμε και λίγο έλειψε να πάθει γαστρορραγία το παιδί!

Εμείς ζητήσαμε τη πιο ανεκτή και την πιο εξελιγμένη και την πιο θρεπτική!

Αυτό με τον "ας χρεώνουνε το γλάρο αστακό" μου έφτιαξε το απόγευμα! (χα χα χα!)

Πράγματι, είναι το πρώτο καλοκαίρι που ζουμε (ή μάλλον, που αρχίζει) χωρίς αρρώστιες και θανατικά κι ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι. Επί τέσσερα χρόνια δεν πήραμε ανάσα... (Είδατε, το πήγα από εδώ το έφερα από εκεί, πάλι σε δράμα κατέληξα... Ευτυχώς που έχω για αντιστάθμισμα το δίδυμο "γλαρος-αστακός" χα χα χα!

Να είστε καλά κύριε Χάρρυ, να είστε καλα!

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Πάντως άμα έχετε κέφια, δεν σας πιάνει κανείς!

Το σωστό να λέγεται είπε...

Ναι η εργοτελίνα έδειξε τον τρόπο να ανεβάζεις video σε html σελίδα.

π.χ. κάνεις edit html στο blog σου και προσθέτεις στην αρχή ή στο τέλος τα εξής:
αριστερό καρέ embed src="http://www.tizag.com/
files/html/
htmlexample.mpeg"
autostart="false" / δεξί καρε
όπου αριστερο καρε είναι το < και δεξί το >

Χρείαζεσαι ένα fileserver (computer που να έχεις κανει upload (αποθηκεύσει) την ταινία) που να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και filesharing.
Υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν το fileserver τους δωρεάν, αν είναι μικρός ο αριθμός αυτών που κατεβάζουν την ταινία (limited bandwidth) ή to video είναι μικρού μήκους.

Μερικά απο τα Web sites με δωρεάν υπηρεσία θα τα βρείς στην παράγραφο Video sharing στο http://www.pcworld.com/
reviews/article/
0,aid,123790,pg,3,00.asp

Search in google "video sharing free" για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες.

paragrafos είπε...

@ Το σωστό να λέγεται

Αγαπητέ φίλε,

με πιάσατε αδιάβαστη μου τα είπατε και χύμα, οπότε κλάταρα!

Θα πρέπει λοιπον να δώσω την υπόθεση σε τεχνικό για να μου τα εξηγήσει όλα αυτά που μου φαίνονται καρακινέζικα και αναπτέρωσαν το ηθικό μου!

Με πολλή πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harry reloaded said...
"Τσαγκαροκυριακη & σκεφτομαι οτι η λεξη κετογενης ειναι εννοιολογικο σφαλμα. Ειναι η διαιτα που...γεννιεται απο κετονες. Κετονικη ειναι σωστη,κετογενικη - που βασιζεται στην παραγωγη κετονων - ειναι ακριβεστερη.Αυτη η λεξη θα γινει συμβολο ζωης."
---------------------------------

Κύριε Χάρρυ, καλησπέρα σας!

Το ζήτημα με έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Δυστυχώς οι μηχανές αναζήτησης βγάζουν στα ελληνικά και τις τρεις λέξεις αλλά ο αριθμός των αντίστοιχων κειμενων είναι ελάχιστος. ΈΤσι χρησιμοποιώ και τους τρεις τύπους ουτως ώστε σε περίπτωση που ψάξει κάποιος στα ελληνικά, να έχει κάτι να βρει κι εδώ σε μένα.

Στο Παν/μιο Θεσ/κης χρησιμοποιούν τον τύπο "κετογενική".

Πρέπει όμως να καταλήξουμε κάπου αλλά δεν είμαι ειδική. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τους κανόνες της γλωσσολογίας, σωστό είναι αυτό που τελικώς γίνεται αποδεχτό. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι έχετε απολύτως δίκιο:
τα σωστά... γραικικα απαιτούν να λέμε "κετογενική".

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harry reloaded said...
" Ποια ειναι η ωραιοτερη πολη/χωριο/περιοχη σε ολη τη Κυπρο για μονιμη κατοικια ?"
-----------------------------

Ο... ιδεολόγος τα είπε πολύ σωστά για το γαϊδουροκαλόκαιρο τής Κύπρου (όπως θα το αποκαλούσε ο Τσίρκας) και μάλλον ο συνδυασμός στεναχώριας-ζέστης προκάλεσε και την ημιπληγία της γιαγιάς.

Προσωπικά με γοητεύει η ευρύτερη περιοχή της Πάφου. Τολμώ όμως να πω ότι το καλύτερο μέρος της Κύπρου είναι η Αμμόχωστος... ή μάλλον η Κερύνεια...

αυτές κι αν ειναι πληγές...


Με πολλή πολλή αγάπη

Α.

25 Ιούνιος, 2006 19:25

evee είπε...

πολύ ευχάριστα νέα

χαίρομαι πάρα πολύ για εσάς

:)

resident είπε...

Καλημέρα αγαπητή παράγραφε.
Mε μια γρήγορη ματιά που έδωσα στη σύνθεση του ketocal,δεν βρήκα κάτι που να δικαιολογεί την υψηλή τιμή του.Δεν γνωρίζω από πού το αγοράζεται,αλλά ψάχνοντας στο ιντερνετ ίσως βρείτε καλύτερη τιμή.
Kάπως αδιάφορο το παραπάνω.
O βασικός λόγος που πέρασα ήταν να πω μια καλημέρα.
Εύχομαι να είστε όλοι καλά.

paragrafos είπε...

the resident said...
Καλημέρα αγαπητή παράγραφε.
Mε μια γρήγορη ματιά που έδωσα στη σύνθεση του ketocal,δεν βρήκα κάτι που να δικαιολογεί την υψηλή τιμή του.Δεν γνωρίζω από πού το αγοράζεται,αλλά ψάχνοντας στο ιντερνετ ίσως βρείτε καλύτερη τιμή.
Kάπως αδιάφορο το παραπάνω.
O βασικός λόγος που πέρασα ήταν να πω μια καλημέρα.
Εύχομαι να είστε όλοι καλά.
----------------------------

Ευχαριστώ για την καλήμέρα σας και την ενημέρωση.

Τελικά έχει δίκιο ο κύριος Χάρρυ: πληρώνουμε γλάρο για.. αστακό!

Πάντως στην Αμερική είχε τη... διπλάσια τιμή, άρα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι!

Με πολλή-πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ για την τιμή του ketocal:

@ harry reloaded

@ the resident

Το ένα κουτί κάνει περίπου 50 ευρώ και όχι 700!

Επειδή όμως το παιδί χρειάζεται περίπου ενάμισι κουτί κάθε δυο μέρες, έτσι η τιμή παει στα... 700 ευρώ!

Το κουτί είπαμε, κάνει περίπου 50 ευρώ.

Συγγνώμη για τις ελλιπείς πληροφορίες που έδωσα πρωτύτερα

Με αγάπη

Παράγραφος

ΥΓ. Από τον περασμένο μήνα (αφού περασε ένας χρόνον και) ανέλαβε τα έξοδα το κράτος. Φαντάζομαι και στην Ελλάδα μπορεί να συμβέί αυτό -ελπίζω δηλαδή.

paragrafos είπε...

bebitsa said...

σκέφτηκα ό,τι πρέπει να κάνω ΚΑΤΙ. Να δώσω χρήματα για να ξεκινήσει μιά στέγη περίθαλψης ή μήπως υπάρχει ήδη κάτι τετοιο; ΄Δεν ξέρω τι άλλο. Κάτι που να φορά στην πρόληψη ίσως , αλλά τι;;
Βοηθήστε με παρακαλώ και χίλια συγνώμη για το χώρο και τον χρόνο σας.
-----------------------------

Καλησπέρα σας εκλεκτή bebitsa,

Νομίζω ότι η αντίδρασή σας σας τιμά ως άνθρωπο. Μπορεί το κλάμα και η θλιψη να είναι η πρώτα αντίδραση, ίσως η βοήθεια, η έμπρακτη δηλ. συμπαράσταστη να είναι περισσότερο χρήσιμη για την κοινωνία μας.

Αν και δεν ζω στην Ελλάδα για να ξέρω, είμαι σίγουρη ότι κι εκεί υπάρχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις. Έχω ακούσει για αρκετές "στέγες ανηλίκων".

Κάντε κάτι απλό: τηλεφωνήστε στις "πληροφορίες". Επισκεφτείτε κάποια "στέγη". Μιληστε με κάποιον εθελοντή. Αν δεν βρείτε άκρη, σε έχω εγω... πολλή δουλειά (χα χα χα!) Ελπίζω να μην τρομάξετε!

Με πολλή-πολλή αγάπη
και πολλή-πολλή εκτίμιση

Παράγραφος

Ανώνυμος είπε...

Έπεσα στα χέρια ειδικών που με απροσανατόλισαν και με ξεπουπούλιασαν οικονομικά.

Έχω μια κόρη 14 ετών που έχει μαθησιακές δυσκολίες. Δεν γράφει στραβά ή ανάποδα, διαβάζει κανονικά, δεν μπορεί να μάθει/ αποστηθίσει/ συλλέξει σημαντικά στοιχεία/ συνοψίσει/ επιλέξει κυριότερά του (ο,τιδήποτε φανταστείτε) μπροστά σε μια σελίδα βιβλίου του σχολείου, κυρίως ιστορίας ή γεωγραφίας.
Λόγω της δυσκολίας της σε κάθε σχολείο επιλέγει να κάνει παρέα μόνο με προβληματικά/ παραβατικά παιδιά και μας φέρνει πάντα μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα που μας σπρώχνουν σε απελπισμένες πράξεις (αλλαγή σχολείου, αλλαγή "ειδικών" κλπ). Ότι χαρίσματα έχει φροντίζει με κάθε τρόπο να τα εξαφανίσει, προκειμένου να μη διαφέρει στην προβληματική φίλη της (φρόντισε να ξεχάσει τα πορτογαλικά της, αποπειράται να κάνει το ίδιο στα γαλλικά της, στράβωσε τα μπροστινά της δόντια για να βάλει σιδεράκια όπως η φίλη της, καθόταν με τα γόνατα να συγκλίνουν προς τα μέσα και να ενώνονται ώστε να στραβώσουν ενώ η ίδια παλιάέτρεχε με τα δυνατά πόδια της σαν δρομέας, προσπαθεί σε πάρτυ να τρώει τούρτα ενώ τη σιχαίνεται κλπ).

Έχει μεγάλη κλιση στο μπαλέτο και στο πιάνο (όπου μαθαίνει και προετοιμάζει περισσότερα από ότι της δίνεται κλπ) Μακάρι να υπήρχε ένας κόσμος που να μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα ταλέντα χωρίς να χρειάζονται και οι λοιπές γνώσεις. Δυστυχώς έχω παρακολουθήσει προφορικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για πρόσληψη καθαριστριών από το δημόσιο και για λόγους συναγωνισμού τις ρώταγαν τι γνωρίζουν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οι θεραπευτικές εισηγήσεις των ειδικών στα χέρια των οποίων έπεσα και με αφαίμαξαν ήσαν (δεν είναι όλες οι απόψεις του ίδιου ατόμου):

- Δεν έχει δυσλεξία (Λες και υπάρχει ένας διαχρονικά ισχύων ορισμός της δυσλεξίας.Και εγώ είχα δυσλεξία τα χρόνια μου και την αντιμετώπισαν με το ξύλο και τον εξευτελισμό).

- Θα ασχοληθούμε με την προσωπικότητά της μόνο. (Δεν μου απαντάνε όμως στο ερώτημά μου "Δέστε δημοσίευμα της Καθημερινής υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για να μαθαίνουν τα δυσλεκτικά παιδιά. Γιατί αυτές τις μεθόδους να τις ανακαλύψουμε εμείς -μαζί με τους κατάλληλους ειδικούς - όταν η κόρη μου θα είναι 26 ετών και όχι τώρα;

- Αφήστε τη να μείνει στην ίδια τάξη. Καλό θα της κάνει( Όμως εγώ έχει διαβάσει διάφορα βιβλία και άρθρα για τη δυσλεξία, και πουθενά δεν λέει ότι θεραπεύεται με το να μείνει το παιδί στην ίδια τάξη).

- Πηγαίνετε στον τάδε που είναι ειδικός στο να προετοιμάζει δυσλεκτικά παιδιά στο σχολείο και στο τέλος τους περνάει η δυσλεξία. Πήγα και πέρασα τη χρονιά με άθλιες συνθήκες. Ο ειδικός κάθε φορά απήύδηζε προσπαθώντας να της μάθει κάτι, δεν τα κατάφερνε, έλεγε ότι η κόρη μου κουράστηκε και "έχει κατεβάσει τα ρολλά" και μου έδινε μερικές σελίδες γεμάτες με κείμενο το οποίο εγώ ο μή ειδικός θα αναλάμβανα να της τα περάσω στο μυαλό -σαν να ήταν ένα φάξ - προτού κοιμηθεί το βράδυ.

- Να κάνετε οικογενειακή θεραπεία. Εσείς η κόρη σας και η γυναίκα σας. Θα είμαι εγώ και ένας άλλος συντονιστής. Γιατί ο άλλος (ο μπακαλόγατος); Γιατί έτσι γίνεται η ομαδική θεραπεία. Μπορείτε κυρία μου να μου δείξετε σε ένα από τα βιβλία της ομαδικής θεραπείας που έχετε στη βιβλιοθήκη σας να αναφέρει ότι θα υπάρχει και δεύτερος θεραπευτής; Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Και τι με αυτό; Και στη Βραζιλία σε ορισμένες περιοχές κάνουν βουντού. Πόσο θα κοστίσει; 140 η συνεδρία (70 αυτή και 70 ο ειδικευόμενος μπακαλόγατος). Τι λέτε κυρία μου;(Και η θεραπεύτρια καπνίζει σαν φουγάρο μπροστά στην κόρη μου χωρίς να ζητάει συγγνώμη ή άδεια, παρόλο που απαγορεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Σκέψου να προστεθεί και ο μπακαλόγατος που να καπνίζει τσιμπούκι!)
- (στη γυναίκα μου) Να μετάσχετε σε ομαδική θεραπεία (σε ένα κατερειπωμένο σπίτι). Θα είναι γονείς παιδιών; Όχι αποκλειστικά, μπορεί μερικοί να είναι γονείς αλλά μπορεί και να μην είναι. Θα το σκεφτώ. Προτού φύγετε, παρακαλώ να με πληρώσετε. 150 Ευρώ. Θα σας ετοιμάσουμε την απόδειξη την επόμενη βδομάδα, να τη ζητήσετε από την κυρία Βάνα.

- Δεν έχει μαθησιακά προβλήματα. Είναι ιδιοφυϊα η κόρη σας. Εσείς οι γονείς έχετε πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνετε ατομικές θεραπείες ο καθένας σας. Και η κόρη μας; Η κόρη σας δεν έχει τίποτα. 120 Ευρώ. Θα μου δώσετε απόδειξη; Όχι, δεν δίνω αποδείξεις, είμαι πανεπιστημιακός. τότε και εγώ δεν πληρώνω. Μα μου φάγατε την ώρα.. Λυπάμαι. Ωραία θα σας δώσω απόδειξη για 30 ευρώ. Τότε και εγώ θα σας πληρώσω 30 ευρώ.

Σας παρακαλώ, μπορείτε να μου δώσετε κάποια κατεύθυνση ως προς το τι να κάνω; Η κόρη μου με τόσες επισκέψεις και τέτοια παραπληροφόρηση δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμα και αν είμαστε φοβεροί εγκληματίες η γυναίκα μου και εγώ (φανταστείτε με να είμαι σαν τον Αυστριακό!), πάλι υπάρχει υποχρέωση των ειδικών να τη βοηθήσουν σήμερα και όχι όταν γίνει 26 ετών. Οι ειδικοι της έχουν βάλει στο μυαλό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις μας και γι' αυτό εκείνη δεν μπορεί να μάθει τη μετάφραση των Αρχαίων.

Φυσικά (στην Ελλάδα πάντα έχουμε συμβουλές και επιχειρήματα) μπορεί να πεί κανείς «γιατί δεν πάτε σε κάποιο ειδικό κέντρο του δημοσίου για τα παιδιά που έχουν μαθησιακά προβλήματα;» Σε αυτούς τους φορείς αν δοκιμάσετε να τηλεφωνήσετε για να κλείσετε ραντεβού, θα πάρετε την απάντηση ότι έχετε σειρά προτεραιότητας για να σας δουν μετά από ένα χρόνο. Δοκιμάστε!

Αν προσφύγετε στο Συνήγορο του Πολίτη σας απαντούν ότι α) "ναι μεν η ιατρική περίθαλψη είναι συνταγματικό σας δικαίωμα, αλλά εδώ υπάρχει αντικειμενική αδυναμία, όπως δηλώνουν οι συγκεκριμένοι φορείς", β)"μπορείτε να κάνετε αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσίου για παραλείψεις των οργάνων του, με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα εάν θεμελιώσετε τη βλάβη που υπέστη η κόρη σας από την παράλειψη...

Η αγωγή εκδικάζεται μετά από 3 1/2 με 4 χρόνια και αν υπολογίσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση κερδίσετε, το δημόσιο θα κάνει έφεση και αναίρεση οπότε μπορείτε να έχετε την απόφαση που θα σας δικαιώνει τελεσίδικη μετά από 7-8 περίπου χρόνια.

Βέβαια δεν είναι εύκολο να έκτέλέσετε απόφαση κατά του δημοσίου, οπότε μπορείτε να προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο), αλλά θα πρέπει να προσέξετε να ασκήσετε την προσφυγή εντός 6 μηνών από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης (μετά από αναίρεση κλπ). Η εκκρεμοδικία κρατάει περίπου 8-10 χρόνια και μάλλον θα κερδίσετε την υπόθεση με μια συμβολική αποζημίωση, εκτός αν στο μεταξύ ο αρμόδιος φορέας αποφασίσει να καλέσει την κόρη σας για εξέταση..".

Kαπα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Μελέτησα το κείμενό σας σχετικά με τους "ειδικούς", την κόρη σας και την οικογένειά σας.

Εμείς, ως οικογένεια, αντιμετωπίζουμε πολυ πιο δύσκολα προβλήματα από τα δικά σας. Μακάρι δηλαδή να είχαμε μία κόρη σαν τη δική σας: να μη διαβάζει, να μένει στην ίδια τάξη, να έχει μία από τις χιλιάδες μορφές της δυσλεξίας, να στραβώνει τα πόδια της, να στραβώνει τα δόντια της κοκ.

Μακάρι να είχαμε μία κόρη σαν την δική σας, μακάρι η κόρη μας να ζήσει και στην εφηβεία της να έχει δέκα χιλιάδες φορές πιο δύσκολα προβλήματα από αυτά της κόρης σας.

Εμείς ξέρουμε (εκπαιδευτικοί είμαστε και εγώ και η σύντροφός μου) ότι όλα τα θεραπεύει η αγάπη, η στοργική επικοινωνία, η υπομονή, η αισιοδοξία και η ελπίδα. Τα πάντα!

Αντίθετα, ο πανικός, η φωνή, η γκρίνια, η απαισιοδοξία και η έλλειψη ψυχραιμίας, σκοτώνουν καθε ελπίδα για ανάνηψη.

Ως εκπαιδευτικοί έχουμε αδυναμία στα δύσκολα παιδιά, μας θυμίζουν τα βάσανα της κορούλας μας. Τα προσεγγίζουμε όπως πρέπει, και φέρνουμε παντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν θέλετε να μοιραστουμε μαζί σας, εξ αποστάσεως, μιας και εμείς ζουμε στη Λευκωσία, την πείρα και την εικοτητά μας, γράψτε μας στη διεύθυνση: paragrafos@cytanet.com.cy ή
sizitisi@cytanet.com.cy


Με εκτίμηση

Κάπα

ΥΓ. Οσο για τα χρήματα που έχετε δώσει μέχρι στιγμής, πόσα είναι; Δέκα χιλιάδες ευρώ, είκοσι χιλιάδες, τριάντα, πενήντα, εκατό. Πόσες χιλιάδες δώσατε μέχρι τώρα για το παιδάκι σας;

Σας ρωτώ γιατί κι εμείς δίνουμε συνεχώς. Ολη μας η ζωή είναι αφιερωμένη στην ζωή της εξάχρονης κορούλας μας. Εχουμε υποθηκεύσει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και μακάρι να έχουμε και να δίνουμε για μία ολόκληρη ζωή, φτάνει να ζήσει το παιδί μας, και μακάρι να ζήσει, και μεγαλώντας να έχει "παραβατική" συμπεριφορά!!!

Με εκτίμηση

Κάπα