Τρίτη 18 Ιουλίου 2006

Τώρα το DVD και με ελληνικούς υποτίτλους

To DVD με ελληνικούς υποτίτλους είναι προσφορά ενός εθελοντή που γνώρισα χάρη στο μπλογκ του αγαπημένου ΝικόΔημου. Παραθέτω τις επιστολές του (δίχως τις αποκρίσεις μου) αφού πρώτα εξασφάλισα την συγκατάθεσή του. Είναι ο εκλεκτός Somebody.

Αγαπημένη Παράγραφος,

Κατ αρχήν, να συστηθώ. Είμαι ο somebody στο blog του Νίκου Δήμου. Λέγομαι (...)

(Πω πωωω! Το νετ μας έκανε ...εγκληματίες! Τόσα ψευδώνυμα! Εχεις ανάγκη το γέλιο, έτσι δεν είναι;)

Ο λόγος που σου γράφω είναι ο εξής: Ταρακουνήθηκα τόσο πολύ με την ιστορία με το παιδί σου, διάβασα και για την ευγενική προσφορά του ανώνυμου κυρίου σχετικά με την ταινία first do no harm και την βρήκα και την νοίκιασα σε vhs εχτές. Μπορώ να την περάσω σε dvd για μένα και αυτό θα κάνω σε λίγο.


Αυτό που θα ήθελα, σαν ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης σε ότι περνάς, είναι το εξής: Αν υπάρχουν φίλοι που θα ήθελαν την ταινία εδώ στην Αττική, να μου το πεις. Μπορώ να βγάλω αντίγραφα και να τους τα στείλω! Να τα πάρουν μία μέρα έστω νωρίτερα. Να νιώσω ότι προσφέρω και εγώ κάτι...

Επίσης να σου πω και για την κυρία με την καλοπροαίρετη κριτική. Λυπάμαι και θλίβομαι που είναι όντως καλοπροαίρετη! Το γεγονός μας (ψιλο)νοιάζει, όχι το ποιός το βιώνει!

Λέμε στην Κρήτη (από όπου κατάγομαι): Ο θεός μη δίνει του γονιού, όσα μπορεί να αντέξει. Γμτ, δεν θα ήθελα να μπορώ να αντέχω τόσα...

Να σου δίνει ο Θεός δύναμη και κουράγιο...
Να προσέχεις τον εαυτό σου!

-----------------------------------------------------------

Αγαπημένη Α.
Και όμως! Την βρήκα [την ταινία] στα ελληνικά!
Μου χάρισες απίστευτη χαρά!
Τη χαρά της προσφοράς! Σε ευχαριστώ!
Τελειώνω με μία δουλειά ρουτίνας και ΑΜΕΣΩΣ θα την μεταφέρω σε dvd!
Μόλις την τελειώσω επιτυχώς, θα σου την στείλω! Πρωί πρωί!
Θα σε ενημερώσω για τα τυπικά σε 3 ωρίτσες περίπου.
Πόση ευτυχία, πόση επικοινωνία αλήθεια μας προσφέρει το νετ...
Πόσο ειρωνικό ακούγεται σε εμάς "η αποξένωση των υπολογιστών" που λεν οι
δήθεν κουλτούρηδες...
Να μου προσέχεις!
---------------------------------------------------------

Αγαπητή Α. !

Φυσικά και μπορείς [να δημοσιοποιήσεις την επικοινωνία μας] ! (...) φυσικά και μπορείς!Ξεκινάω τώρα την αντιγραφή, τελείωσα με τη χαζοδουλειά που είχα μόλις!

---------------------------------------------------------

Λοιπόν, την ξεκίνησα εδώ και 25 λεπτά.
Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αλλά κάποιος με χαλασμένη συσκευή νοίκιασε την
ταινία και τα πρώτα 10 περίπου λεπτά λόγω τσαλακώματος της ταινίας κάνει
κάποια παράσιτα. Καταλαβαίνεις όμως άνετα το τι συμβαίνει
Συγκλονίστηκα με τη σκηνή που το παιδάκι είναι πεσμένο κάτω με σπασμούς
και τα μάτια γυρισμένα...
Ω Θεέ μου...
Θα σου τη στείλω το πρωί στη διεύθυνση που μου έστειλες και φυσικά θα
αναζητήσω και δεύτερο αντίγραφο πιό ποιοτικό.
Θα σου ξαναγράψω όταν την τελειώσω.
Take care...

----------------------------------------------------------

Αγαπητή Α. ,

Μόλις τελείωσε!
Τι να πω για το τι ένιωσα που την είδα. Ξέρεις εσύ...
Το πρωί την στέλνω.

----------------------------------------------------------

Κουράγιο Α., κουράγιο... Ισως η πιό καλή ευχή. Εχει ελπίδα μέσα της [η ταινία], παρότρυνση και μήνυμα πως οι άσχημες στιγμές είναι προσωρινές. Για αυτό,Κουράγιο... Το πρωί θα στείλω την ταινία με τα πρώτα 10 λεπτά με λίγα παράσιτα δυστυχώς. Θα την βρω και σωστή και θα την ξαναστείλω. Ας το καλό μου, συγκινήθηκα... Να μου προσέχετε εκεί στην Κύπρο..

[somebody]

---------------------------------------------------------

1. Συνεχίζεται κανονικά η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ τού DVD με την ταινία τού Τζιμ Αμπραχαμς "First do no harm" (Μέριλ Στρηπ). Θυμίζουμε ότι η εν λόγω ταινία αναφέρεται στη θεραπεία τής επιληψίας μέσω τής κετογενικής δίαιτας.

2. Αυτήν τη θεραπεία εφαρμόζουμε εμείς στην κόρη μας και σχεδόν έχουν εξαφανιστεί οι κρίσεις: από εκατό επιληπτικά επεισόδια που είχαμε την ημέρα, φτάσαμε να έχουμε μόνο ένα σε 14 μήνες!

3. Μέχρι τώρα ταχυδρομούσαμε, εντελώς δωρεάν, μόνο την "αγγλόγλωσση" έκδοση, επειδή δεν βρίσκαμε την ταινία με ελληνικούς υποτίτλους.

4. Σύντομα η ταινία θα ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ, πάλι ΔΩΡΕΑΝ, και με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ, χάρη στις προσπάθειες του αθηναίου εθελοντή Somebody.

5. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ εντελώς δωρεάν την "ελληνόγλωσση" ΤΑΙΝΙΑ, σας παρακαλούμε να μας στείλει ΤΩΡΑ με ιμέιλ τη διεύθυνσή του ή την ταχυδρομική του θυρίδα. Περιμένουμε!

6. Όσοι, επίσης έχουν ήδη την ταινία στα αγγλικά και θέλουν να την έχουν ΚΑΙ στα ελληνικά, προκειμένου να την δουν τα παιδιά τους ή να την χαρίσουν σε φίλους τους, τους παρακαλουμε να μας ειδοποιήσουν ΤΩΡΑ αμέσως, ΚΑΙ θα τους αποστείλουμε πάλι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ την ταινία με τους ελληνικούς υποτίτλους.

Σας ευχαριστούμε

Παράγραφος - με αγάπη.

7 σχόλια:

paragrafos είπε...

@ harry reloaded

Σας ζηλεύω! Μακάρι να μπορέσουμε κι εμείς (ως οικογένεια) κάποτε να μιμηθούμε τον κύριο... Μπλογκίδη...

Σας εύχομαι ολόψυχα,
Καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε σας και τους αγαπημένους σας φίλους, γνωστούς και συγγενής

Με ειλικρίνεια και αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Η γλυκύτατη Τιτίκα μου έστειλε ένα ιμέλ. Σας παρουσιάζω τη συζήτησή μας, αφού πρώτα εξασφάλισα την συγκατάθεσή της.
***********************************************


Αγαπητή μου Α. καλημέρα,

Εχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όλων των καναλιών υπήρχε μια πολύ σημαντική είδηση. Πραγματοποιήθηκε μια επέμβαση στον εγκέφαλο ενός 20χρονου ο οποίος έπασχε από μια σπάνιας μορφής νευρολογική ασθένεια. Δεν θυμάμαι τον όρο αλλά το σύμπτωμα ήταν οτι το παιδί δεν
μπορούσε να σηκώσει τον κορμό του και περπατούσε με αφάνταστη δυσκολία εντελώς σκυφτός.

Η επέμβαση έγινε χωρίς νάρκωση, του εμφύτευσαν κάποια ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο τα οποία λειτουργούν με μια μορφή μπαταριάς και το παιδί έγινε εντελώς καλά.

Αυτό συνέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ο θεράπων ιατρός, αν δεν με απατά η μνήμη μου, λέγεται Σακκάς.

Όταν του πήραν συνέντευξη δήλωσε οτι στο σύντομο μέλλον η ίδια μέθοδος θα εφαρμόζεται για πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές είπε οτι είναι και οι ανθεκτικές μορφές επιληψίας.

Βρήκα την είδηδη εξειρετικά σημαντική και σκέφτηκα να σας ενημερώσω.

Σας στέλνω την αγάπη μου - Τιτίκα
------------------------------------------------

Αγαπημένη μου Τιτίκα,

σ΄ ευχαριστώ πάρα πολυ για το ενδιαφέρον σου και τη συμπαράστασή σου!

Χαίρομαι που αρχίζει να διαδίδεται και στην Ελλάδα (μας), λέω "μας" γιατί την αγαπώ πολύ -έχω τόσους φίλους εκεί- χαίρομαι, λοιπόν, που διαδίδεται και στην Ελλάδα μας η "εμφύτευση βηματοδότη" (VNS).

Κι εμείς γι΄ αυτό πήγαμε στην Αμερική, για εμφύτευση ηλεκτροδίου στον εγκέφαλο, το οποίο τροφοδοτεί συνεχώς τον εγκέφαλο με το απαιτούμενο ηλεκτρικό φορτίο.

ΈΤσι, όταν γίνει κάποια ηλεκτρική εκκένωση ή αποφόρτιση (αυτό είναι επιληψία: η ραγδαία τμηματική ή ολική ηλεκτρική αποφόρτιση τού εγκεφάλου), όταν λοιπον γίνει κάποιο επεισόδιο αποφόρτισης, τότε ο βηματοδότης συμπληρώνει το απαιτούμενο φορτίου σε ηλεκτρισμό και αποτρέπει την επιληπτική κρίση.

Γι΄αυτον τον λόγο πηγαμε, επαναλαμβάνω, κι εμείς στην Αμερική (το γνωρίζαμε απο τη σχετική βιβλιογραφία), για να αντιμετωπιστεί η φαρμακοανθεκτική επιληψία του παιδιού μας, μέσω της εμφύτευση ηλεκτροδίου στον εγκέφαλο.

Ομως εκεί, ο Γιατρός (με γάμα κεφαλαίο) μας είπε ότι πρώτα θα πρέπει να δοκιμάσουμε την κετογενική δίαιτα και μόνον αν η διαιτα (που συνήθως έχει 75% επιτυχία)αποτύχει, μόνον τότε θα πρέπει να καταφύγουμε στον Βηματοδότη ή και σε εγχείρηση.

Ευτυχώς για την ώρα, Τιτίκα μου,η δίαιτα κρίνεται επιτυχής. (Σε 14 μήνες είχαμε μόνο ένα επεισόδιο -ενώ πριν είχαμε 100 την ημέρα...)

Μπράβο στην Ελλάδα (μας) που έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα. Και ξαναλέω, χαίρομαι που δημοσιοποιήθηκε τόσο πολύ η επιτυχής εφαρμογή τους συστήματος του εμφυτευμένου βηματοδότη με μπαραρία (VNS).

Από την άλλη, σκέφτομαι, κρίμα που ακόμα ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ενάντια στην φαρμακοανθεκτική επιληψία (η κετογενική δίαιτα, η οποία δεν χρειάζεται νοσοκομεία,εξειδικευμένο προσωπικό, χρόνο αναμονής και χειρουργεία) να παραμένει ακόμα στο σκοτάδι.

Θα σε πείραζε αν το διάλογο αυτόν τον έβαζα στα σχόλια τού σημερινού μου ποστ; (αφήνοντας, φυσικά,μονο τα νικς)

Με πολλή εκτίμηση, αγάπη και ευγνωμοσύνη που μας σκέφτεσαι τόσο πολυ!!!

η φίλη σου, Α...

-------------------------------------------------

Δεν χρειάζεται καν να ρωτάς!
Με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

Σας φιλώ και τους τρεις,

Τιτίκα

apousia είπε...

Καλησπέρα!
Δυστονία και καμπτοκορμία ήταν αυτό που παρουσίασε ο φοιτητής της Νομικής που είναι και πάλι όρθιος χάρη στον κύριο Σακά και την ομάδα του.

Απλά γράφω πως διάβασα ,ότι ο κύριος Δαμιανός Σακάς έχει στενή συνεργασία με τον Τούρκο νευροφυσιολόγο Ούνερ Ταν,με τον οποίο θα εργαστεί μαζί σε περιστατικά ανάλογα,τον Σεπτέμβρη που θα μεταβεί στην Τουρκία.

Να που η επιστήμη και η αγάπη για τη ζωή και την προσφορά,δε γνωρίζει σύνορα!



Υ.Γ.
Να χρησιμοποιήσω καταχρηστικά τον
χώρο σου,για να ευχηθώ στον harry καλές διακοπές.
Μόλλον τον κακοκάρδισαν όσοι κατεφέρθησαν εναντίον του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
(Εμένα μου είναι συμπαθής ιδιαίτερα,και ελπιδοφόρος-πλην στάσης σε σχέδιο Ανάν-το λέω να προλάβω τυχόν σκάγια)

hardrain είπε...

Την θυμάμαι την περίπτωση αυτής της εξαιρετικής επέμβασης από τον κύριο Σακά, αλλά έχει αρκετό καιρό τώρα. Μάλιστα ασθενής, ήταν μία κοπέλα από την Ελληνική επαρχία και, έπασχε όπως ορθά λέει η Απουσία από καμπτοκορμία.

Να υποθέσω λοιπόν εφ όσον οι ειδήσεις αυτές είναι πιο πρόσφατες, πως υπήρχε συνέχεια και αυτό ασφαλώς είναι εξαιρετικά παρήγορο.


Σε σχέση τώρα, με όλα τα άλλα που λέγαμε στο προηγούμενο ποστ της Παραγράφου, η αναφορά της Απουσίας στη συνεργασία του κυρίου Σακά με του Τούρκο επιστήμονα, να πω πως μου θύμισε κάτι που είχα λησμονήσει εδώ και χρόνια.

Την περίπτωση ενός λαμπρού καρδιοχειρούργου στο Λονδίνο, Τουρκοκύπριου πρόσφυγα (ξεσπιτώθηκε η οικογένειά του από τη Λάρνακα με την εισβολή και στη συνέχεια την "κοπανησε" για την Αγγλία) ο οποίος παρά τις δελεαστικές προτάσεις του καθεστώτος Ντεκτάς, δεν επέστρεψε λέγοντας πως θα γυρίσει όταν η Κύπρος θα είναι ολόκληρη ελεύθερη.

paragrafos είπε...

@ apousia

@ Δυων Ανατελλων

και γενικώς σε όλους.


Σας ευχαριστώ που μας θυμίσατε την ευθύνη των επιστημόνων (να υπηρετούν τον άνθρωπο).

Στο εξωτερικό όπου πήγα, ο Έλληνες νευρολογοι και νευροχειρουργοί έχουν πολύ καλή φήμη. Οι πιο πολλοί έρχονται στην Ελλάδα, αφού έχουν ήδη διαπρέψει στο εξωτερικό.

Και στην Κρήτη είχε γίνει μια πρωτότυπη (επιτυχής) επέμβαση (με νευροπλοηγό) στον εγκέφαλο από νευροχειργό που διεπρεψε στη Γερμανία.

Και στο Ωνάσειο επίσης έχει δημιουργηθεί ένα εργαστήριο (δωρεά Κόκκαλη, Λάτση κλπ) για επεμβάσεις στον εγκέφαλο, με λέιζερ εκπληκτικής ακριβείας, (με GPS σύστημα!) σε περιπτώσεις εντοπισμένης εστίας φαρμακοανθεκτικής επιληψίας...

Και στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης είναι ένας παιδονεύλόγος χειρουργος που "εφαρμόζει" ηλεκτρόδια με μπαταρία (έξω από το δέρμα) (VNS) σε παιδιά με φαρμακοανθεκτική επιληψία.

Τώρα και στον Ευαγγελισμό είναι ο κος Σακκάς.

Ως πηγή χρησιποιώ τα "ιατρικά" της "ελευθεροτυπίας" (αφιερώματα Τρίτης).

Όλα αυτά είναι θαυμαστά, εκπληκτικά τιμούν την επιστημονική κοινότητα των ελληνων νευρολόγων. Κάθε επιτυχία τους είναι "είδηση" και είναι "είδηση" γιατί τα περιστατικά είναι μεμονωμένα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα υπάρχουν περί τις 15.000 άτομα (ενήλικες) με φαρμακοανθεκτική επιληψία.

Πότε θα εγχειρισθούν όλοι αυτοί οι ασθενείς;

- Ποτέ!

Υπάρχει όμως η λύση της κετογενικής δίαιτας με 75% αποδειγμένη επιτύχία. Την ξέρει κανείς;

- Όχι

Κι εμείς τη μάθαμε αφού βασανιστήκαμε σχεδόν επί τρία χρόνια και περάσαμε πάνω από τον Ατλαντικό και λίγο έλειψε να μην προλάβουμε...

Η ψυχή μου κλαίει για την βρεφική κα παιδική φαρμακοανθεκτική επιληψία. Υπάρχουν τουλάχιστον χιλιάδες βρέφη και νήπια στην Ελλάδα και Κύπρο που υποφέρουν χωρίς λόγο, όπως υπέφερε η κορούλα μας...

Πόσοι εφαρμόζουν την κετογενική δίαιτα, κατά της επιληψίας, στην Ελλάδα;

- Απ΄ό,τι ξέρω ΚΑΝΕΙΣ ή τρεις κι ο.. κούκος...

Πόσοι στην Κύπρο;

Μόνο εμείς και όχι επειδή τη μάθαμε εδώ στην Κύπρο ή στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, αλλά στην Αμερική

Τη μάθαμε στην Αμερική γιατί εκεί υπάρχει η κατάλληλη υποδομή να σου υποδείξει καποιος για δυο τρεις μέρες πώς να φτιάχνεις τη δίαιτα του παιδιού. Πολύ απλά πράγματα.

Στην ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ. Δεν έχουν μέθοδο. Εδώ στην Κύπρο, η παιδονευρολόγος δίνει το τηλέφωνό μας (εμείς της ειπαμε) στους γονείς με άρρωστα παιδιά κι εκείνοι (επειδή υπάρχει το στίγμα του δαιμονισμένου...) προτιμούν να αφήνουν στα παιδιά τους να πεθαίνουν λίγο γίγο παρά να μας τηλεφωνήσουν! Κι όσοι έρχονται, σε ακούνε και δεν πιστεύουν... (όπως δεν πίστευε και ο σύζυγός μου... αλλά εκείνος όμως δεν μας εμπόδισε, κάθε άλλο,)

Τα λέω στη νύφη να τ΄ ακούσει η... πεθερά...

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο στιγματισμός, η προκατάληψη, η φοβία, η άγνοια.

Δυστυχώς, η κετογενική δίαιτα προυποθέτει ή πολλή αγαπη για το παιδί ή πολλή παιδεια, αλλιώς τα παιδιά αφήνονται να σβήσουν λίγο-λίγο.

Πήρα φόρα πάλι...

Με αγάπη

Α.

silk123 είπε...

Εγω χαιρομαι που πατε καλα και ευχομαι να αποκτησετε οπαδους της κετονικης διαιτας.
Ευχομαι να μην χρειαστειτε ποτε τον κ. Σακκα, αν παντως χρειαστειτε να τον παρετε τηλεφωνο, προετοιμαστειτε για πολυ ψυχρη υποδοχη....η τουλαχιστον αυτο επαθα εγω για να κλεισω ενα ραντεβου για εναν δικο μου ανθρωπο μεγαλης ηλικιας με parkinson.

paragrafos είπε...

silk123 said...
Εγω χαιρομαι που πατε καλα και ευχομαι να αποκτησετε οπαδους της κετονικης διαιτας.
Ευχομαι να μην χρειαστειτε ποτε τον κ. Σακκα, αν παντως χρειαστειτε να τον παρετε τηλεφωνο, προετοιμαστειτε για πολυ ψυχρη υποδοχη....η τουλαχιστον αυτο επαθα εγω για να κλεισω ενα ραντεβου για εναν δικο μου ανθρωπο μεγαλης ηλικιας με parkinson.

24 Ιούλιος, 2006 14:54
-------------------------

Δυστυχώς, κάποτε οι μεγάλοι επιστήμονες γίνονται τότε περιζήτητοι, πιέζονται τόσο πολύ που στο τέλος φοράνε το προσωπείο του ψυχρού για να αντέξουν.

Με αγάπη

Παράγραφος