Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2006

Η μνήμη...

Αρχικά πιστεύαμε ότι έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, λόγω των χιλιάδων μικρών επιληπτικών επεισοδίων, αλλά και των εκατοντάδων επεισοδίων μακράς διαρκείας που υπέστη κατά τα πρώτα τρία χρονια της ζωής της. Ένα από τα μεγάλα επεισόδια κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Ηταν, θυμάμαι, Δεκέμβρης του 2004. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα ξυπνήσει, ούτε και πώς θα ήταν, αν ξυπνούσε. Αχ..., η αγωνία και το κλάμα εκείνης τής νύχτας!

Την άλλη μέρα το πρωί ξύπνησε και άρχισε να με ζητάει με παράπονο. Την πλησίασα προσεχτικά, εξεταστικά, κρύβοντας όσα περισσότερα δάκρυα μπορούσα. Την είδα που προσπαθούσε ν΄ απλώσει το χεράκι της προς το μάγουλό μου. Προσπαθούσε... όμως δεν μπορούσε να το κρατήσει σταθερό... έτρεμε και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έπεφτε στο σεντόνι σαν κούτσουρο (ήταν τότε που η βαρύτητα είχε αρχίσει να συνωμοτεί εναντίον μας) μετά, το τραβούσε προς το μέρος της, λες κι ήταν ξένο σώμα, το κοιτούσε παράξενα, το έδειχνε με το άλλο χέρι και έκλαιγε σπαρακτικά, κοιτώντας με στα μάτια...

[Συγγνώμη που τα θυμάμαι και θλίβομαι χρονιάρες μέρες. Όλο λέω και υπόσχομαι, μέσα μου, να πάψω να θυμάμαι, να διαγράψω εκείνες τις ατελείωτες πίκρες, μα δεν μπορώ. Μάλιστα, όσο περισσότερο καταπιέζω τα συναισθήματά μου, τόσο πιο πολύ δυναμώνουν, πεισμώνουν, θυμώνουν και σαν μέγκενη φίγγουν τα μηνίγγια, την καρδιά και το στομάχι, όπως τώρα. Αν όμως τολμήσω να "θυμηθώ" και να κλάψω, ηρεμώ κάπως, έστω λικάκι...]

... μας έδειχνε, λοιπόν, το χεράκι της και σαν κάτι να μας έλεγε.. Τι όμως; Οτι την πονούσε; Ότι μυρμήγκιαζε (συμπτώματα εγκεφαλικού), ότι δεν είχε τον έλεγχο όπως παλιά; Κάτι μας έλεγε και για το δεξί της πόδι, το νιώθαμε επειδή κουνούσε με νόημα το αριστερό ενώ το δεξί μόλις που υπάκουε. Νομίσαμε ότι συνέβη το κακό. Οι εξετάσεις όμως στο δεξί μάτι, όπως και το δεξί αφτί, μας καθησύχασαν. Κάτι άλλο, λοιπόν, είχε συμβεί, μόνο που κανείς δεν ήξερε, ούτε οι γιατροί, αν και ανεπίσημα κάτι σιγανοψιθύριζαν για "ελαφρά ημιπληγία", γι΄ αυτό κι εμείς, ως συνήθως, σπαράσσαμε ο καθένας χώρια και κρυφά από τον άλλον...

Τώρα, ενάμιση χρόνο μετά το οριστικό (;) τέλος τών μεγάλων συμφορών, κάνουμε τον απολογισμό και βρίσκουμε ότι παρά τις πολλές απώλειες, ένα μέρος του εγκεφάλου της είναι άθικτο, εντελώς άθικτο: η μνήμη της!

Θυμάται τα πάντα! Ακόμα χτες, θυμήθηκε τα σκυλάκια στο νοσοκομείο (συνέβη τον Μάιο του 2005 στις ΗΠΑ) και ήθελε να πάμε στην... «α..κική», δηλαδή στην... Αμερική!

Ότι, για την ώρα, η μνήμη και οι αισθήσεις της (όραση και ακοή) είναι υπέρ το δέον ακέραιες, είναι ολοφάνερο. Και τι άλλο είναι ο άνθρωπος, έξω από τη μνήμη του;

Η μνήμη μας! Αυτό δεν «είμαστε»;
.
.
.
Χρόνια πολλά σε όλους σας, με υγεία και ευτυχία!

Με απέραντη αγάπη - Παράγραφος

.

83 σχόλια:

paragrafos είπε...

Παρ΄όλα αυτά...
------------------

Για την κορούλα μας, τον αγαπημένο μου, τον πεθερό μου κι εμενα, αυτή η μέρα και η αυριανή και όλες οι μέρες και νύχτες που έχουν ως επίκεντρο το οικογενειακό τραπέζι, είναι απαγορευμενες.

Το παιδί έχει συγκεκριμένα γεύματα την ημέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τρώει εναλλάξ πότε ένα ρόφημα/σκεύμασμα και πότε λίγα (δέκα ή είκοσι γραμμάρια) λαχανικά και αλλα τόσα κοτόπουλο ή ψάρι. Τίποτε άλλο - τα εξηγώ αυτά στο άλλο μπλογκ που έχω για την επιληψία.

Ως εκ τούτου, κρύβουμε από το παιδί την πραγματική ζωή των άλλων ανθρώπων, των υγιών, που τρέφονται φυσιολογικά: δεν ξέρει ότι ο κόσμος τρώει ό,τι του κετεβαίνει και άφοβα. Νομίζει ότι όλα τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, τρώνε πολυ συγκεκριμένα πράγματα και αυστηρά ελεγμένες μικροποσότητες.

Για να μην την φέρνουνε σε δύσκολη θέση, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα εξελιχθεί η θεραπεία της, η ζωή μας κυλάει έτσι: δεν τρώμε ποτέ και τίποτε μπροστά στο παιδί. Κι όταν είναι ξύπνιο, κρυβομαστε για να φάμε κάτι, είτε μεσημεριανό είναι αυτό είτε βραδυνό.

Συμπαραστεκόμαστε με τον τρόπο μας στην σπαρτιατική, αλλά Σωτήρια δίαιτα, που όμως δεν έχει ούτε κυριακές ούτε σκόλες ούτε γιορτάδες.

Από την άποψη αυτή, όλες οι μέρες για την κορούλα μας και για μας είναι ίδιες. Δυστυχώς...

Αυτή είναι η ουσιαστική δυσκολία της Κετογενικής Δίαιτας - ειδικά για πολυμελείς οικογένειες. Εμείς, ένα παιδάκι έχουμε και τρέχουμε και το περιορίζουμε. Αν μια οικογένεια έχει περισσότερα, τι κάνει; πώς τα καταφέρνει; ή μήπως δεν τα καταφέρνει;

Κάπως έτσι εγκαταλείπεται η Δίαιτα και μαζί της επιστρέφουν και τα δεινά για τα παιδιά με φαρμακοανθεκτική επιληψία. Λέγεται, μάλιστα, πως όταν "πιάσει" η Κετογενική Δίαιτα και διακοπεί αναίτια και απρογραμμάτιστα, τότε η επιληψία επανέρχεται με θανάσιμες διαθέσεις. (Ξέρουμε μια περίπτωση)

Θα μου πείτε, τώρα, σχόλιο είναι αυτό, Χριστουγεννιάτικα; Πράγματι, δεν είναι σχόλιο Χριστουγεννιάτικο.

Είναι ομως τα δικά μας Χριστουγεννα... Ενας λόγος, δηλαδή, παραπάνω, να γλεντήσετε εσείς και για μας, να τα χαρείτε δυο φορές!

Και του χρόνου με υγεία και ευτυχία!


Σας φιλώ όλους σας

Με πολλή αγαπη και άπειρες ευχές

Α.

(σχόλιο που άφησα προ ολίγο στο μπλογκ του αγαπημένου μου ΝΔ)

Ανώνυμος είπε...

Σου απάντησα στο blog του ΝΔ.
Απλά να συμπληρώσω ότι θαυμάζω τον αγώνα σου.
Δεν ξέρω αν θα το άντεχα.
Και μόνο ότι σκέφτομαι αυτά που έχετε περάσει η καρδιά μου ραγίζει.
Είσαι τόσο γενναία που οι λέξεις "οίκτος" ή "λύπηση" δεν έχουν θέση.

Καλές γιορτές.
Να είστε αισιόδοξοι.

doctor

paragrafos είπε...

doctor said...
Σου απάντησα στο blog του ΝΔ.
Απλά να συμπληρώσω ότι θαυμάζω τον αγώνα σου.
Δεν ξέρω αν θα το άντεχα.
Και μόνο ότι σκέφτομαι αυτά που έχετε περάσει η καρδιά μου ραγίζει.
Είσαι τόσο γενναία που οι λέξεις "οίκτος" ή "λύπηση" δεν έχουν θέση.

Καλές γιορτές.
Να είστε αισιόδοξοι.

doctor

24 Δεκέμβριος, 2006 22:57
----------------------------
Φίλε Δημήτρη,

όπως έλεγε κι ένας εκλεκτός οικογενειακός μας φιλος, εξαιρετικός άνθρωπος, κυριολεκτικά θεοσεβούμενος, "προσεύομαι στο Θεό να μη μου δώσει όσα μπορώ να... αντέξω..."


Με πολλή εκτιμηση και αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας σχεδόν ένα χρόνο προσπάθειες και αγώνες δικές σου και του συντρόφου σου, σας θαυμάζω ευχόμενος σας Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και να είναι πάντοτε υγιής και δυνατή η πανέμορφη κουκλίτσα σας.

Zontas είπε...

Αχ βρε Α. αυτή η πραγματική ζωή των άλλων ανθρώπων, πόσο δύσκολος λογαριασμός, πόσοι σήμερα σκέφτομαι στέκονται μπροστά σε ένα γεμάτο τραπέζι και δεν έχουν να πουν ο ένας στον άλλον μια πραγματική κουβέντα.

Δεν λέω ότι είναι εύκολο αυτό που περνάει η μικρή, αλλά να το είπες καταπληκτικά στην απάντηση σου στο προηγούμενο ποστ, 'ένα μικρό θαύμα'...

κι άλλο ένα που σκαρφαλώνει στις τσουλήθρες...

κι άλλο ένα, το πιό μεγάλο, η δική σας αγάπη, που αυτό κι αν είναι θαύμα...

Είναι ήδη Χριστούγεννα, κι επειδή εγώ πιστεύω στα θαύματα, εύχομαι να διαβάζουμε κάθε μέρα κι από ένα εδώ...

aphrodite είπε...

Αχ Παράγραφε, καρδούλα που μας χωράει όλους!!!

Για τέτοιες ματάρες, όχι τρως κρυφά, όχι αλλάζεις τη ζωή σου, την ανταλλάσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα, έτσι δεν είναι?

Χτες που η μικρή δεν κοιμόταν (έλεος, εγώ να καταρρέω, να λέω τώρα θ'αποκοιμηθώ και θα τις πλακώσω με το βάρος μου και τις δυο τους!) και πιάσαμε το κουβεντολόι στο κρεβάτι, μιλούσαμε για όοολα τα παιδάκια του κόσμου, εννοείται για την Μ-Φ και την Μπρεν, και με παρακάλεσε να τους πάει ο Αη-Βασίλης πολύ μαλακά παιχνίδια, να μην κουράζονται να τα σηκώνουν, μέχρι να μεγαλώσουν και να έχουν δύναμη...

Τι να σου πω, κουρέλι μ'έκανε το σκατουλάκι... Πώς είναι δυνατόν να ξεκινάμε τόσο καθαροί άνθρωποι, και στο δρόμο να στραβώνουμε και τελικά να ζούμε σ'αυτόν τον κόσμο που τα παιδεύει τόσο πολύ τα έρμα τα αθώα τα καινούρια παιδάκια...?

Τουλάχιστον εσύ Παράγραφε, τα καταφέρνεις περίφημα. Η καρδιά σου το ξέρει βέβαια, κι εσένα και του αγαπημένου σου. Κοίτα όμως πόσο μακριά έχετε φτάσει. Και μαζί πόση ανακούφιση προσφέρετε σε όλους τους άλλους που θα ήταν χαμένοι χωρίς εσάς...

Σκέψου μόνο εκείνους που φέτος θα γιορτάσουν Χριστούγεννα χάρη σε σας και την Μ-Φ!!!! Μακάρι να μπορούσαν όλοι και να μη χανόταν καμμιά μάχη, αλλά από το να χαθούν όλες...

Μακρύς ο αγώνας, αλλά καθε νίκη, όσο μικρή, ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!

Με πολλή πολλή πολλή αγάπη σε όλους, να έχετε σπίτι σας, τα φετεινά Χριστούγεννα σαν τα πρώτα της υπόλοιπης προόδου της Μασκώτ μας!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!

Τι όμορφη που είναι, τι παιδί είναι αυτό!!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΒΡΕΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΜΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ!!!
:))))

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Pegasus είπε...

Εχεις τόσο δίκιο... χωρίς τη μνήμη μας, δεν είμαστε πια εμείς... αυτό που είμαστε είναι αυτό που ζήσαμε!

Η φώτο είναι της μικρής; Να είναι πάντα έτσι χαμογελαστή! Για φάγωμα είναι! :)))))

Καλά Χριστούγεννα!!! Με υγεία και αγάπη (από αυτή έχετε μπόλικη και περισσεύει νομίζω για όλη τη γη και ακόμη παραπέρα)

Nemertes είπε...

Καλημέρα παραγραφούλα. Ξέρω πως είναι, ειδικά για την μικρή. Σιγά, σιγά θα συνηθίσει ότι αυτό που είναι καλό για τους άλλους, είναι κακό για εκείνη. Θα μάθει να λέει όχι και να είναι πολύ περήφανη για αυτό. Οι σοκολάτες και τα γλυκά και όλα τα απαγορευμένα δεν θα της κάνουν αίσθηση πλέον και θα έχει τα δικά της μοναδικά φαγητά τα οποία θα τρώει με τεράστια χαρά μπροστά στους άλλους, την ώρα που εκείνοι δεν θα μπορούν να τα αγγίξουν (μαγιονέζα, αυγά, τυριά τα αγαπημένα μου).
Είπες ότι θυμάται. Όταν θα βλέπει κάποιον άλλον να τρώει κάτι που εκείνη δεν μπορεί, να είσαι σίγουρη ότι ένα πράγμα θα θυμάται. Τις μέρες φαρμάκων και κρίσεων. Αυτό θα τις διώχνει κάθε ανάγκη για κάτι απαγορευμένο...

Φιλιά πολλά στην μικρή και σε όλους! :)

anke είπε...

Aγαπημενοι μας φιλοι χρονια πολλα γεματα υγεια χαρα και αγαπη.
Η χαρα που σας γεμιζει η αγαπημενη σας-μας Μ-Φ ειναι πιστευουμε το καλυτερο γιορτινο δωρο, το πιο πλουσιο γιορτινο τραπεζι που μοιραζει σ ολους μας δυναμη, ελπιδα, και συναισθηματα αγαπης.
Ευχομαστε στην οικογενεια σας και σ ολους τους αναγνωστες η αγαπη του Χριστου να γεννηθει στις καρδιες μας και να βρει δρομο εκφρασης στις ζωες μας ωστε ο κοσμος μας να αλλαξει θεττικα.
ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ - ΧΑΡΑ
Να ειστε παντα καλα

Σας αγαπαμε πολυ

Αννα και Σταυρος

Zontas είπε...

Αφροδίτη είπε...
Για τέτοιες ματάρες, όχι τρως κρυφά, όχι αλλάζεις τη ζωή σου, την ανταλλάσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα, έτσι δεν είναι?

Με κάλυψε η προλαλήσασα σύντροφος... :)

Έτσι είναι.

ΥΓ Α. σου εύχομαι μετά από πολλά χρόνια να είσαι καλά να την καμαρώνεις να ξεπληρώνει το χρέος της αγάπης που πήρε, στα δικά της παιδιά, σε εσάς, σε οποιονδήποτε...

gravoura είπε...

Ευχές για υγεία και χαρά στο σπιτικό σου αγαπημένη Α.
΄Ηδη έχουν φανεί δείγματα και ο δρόμος ανοίγει για μια οικογενειακή ευτυχία "αλέκιαστη".
Το αξίζετε όλοι σας και το εύχομαι απο καρδιάς.
Καλές Γιορτές.

paragrafos είπε...

ant13 said...
Παρακολουθώντας σχεδόν ένα χρόνο προσπάθειες και αγώνες δικές σου και του συντρόφου σου, σας θαυμάζω ευχόμενος σας Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και να είναι πάντοτε υγιής και δυνατή η πανέμορφη κουκλίτσα σας.

24 Δεκέμβριος, 2006 23:59
---------------------------

Πράγματι, κοντεύει ένας χρόνος!!! Το πρώτο κείμενο μπήκε τέλη Φεβρουαρίου. Εχω την εντύπωση ότι το μπλογκ αυτό έκλεισε τον κύκλο του, από μια άποψη. Ειδικά τώρα που αναλαμβάνω καθήκοντα περισσότερο "επώνυμα" (στον Κυπριακό Σύνδεσμο για την Επιληψία) αισθάνομαι κάπως άβολα... Εκτός αυτού, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο ταξίδι, την ερχόμενη άνοιξη: ταξίδι, πάλι στις ΗΠΑ για να δούμε πώς θα πορευτούμε. Ολα αυτά δεν με αφήνουν να εκραζομαι όπως θα ήθελα εδώ μέσα στο μπλόγκ. Μόνο όταν ξεχειλίσει η μνήμη...

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ευχές σας και αντεχόμαστε υγεία σε σας και στους αγαπημένους σας! Υγεία και ευτυχία!

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

Ανώνυμος είπε...

Η τρελοκοτσιδού με τον Άι Βασίλη!!!!
Φτου σου, μάτια μου!
Τι δώρα της έφερε φέτος;

Το μεγαλύτερο και το ομορφότερο το έχει κερδίσει με τους αγώνες σας και την δύναμή της, το κουράγιο της και το δικό σας, μα πάνω από όλα με την αγάπη.

Χρόνια πολλά, αγαπημένοι μας, και οι ευλογίες όλου του κόσμου να είναι πάντα μαζί σας.

Οι γιορτές δεν είναι οι συνεστιάσεις, αλλά να είσαι με τους πιο κοντινούς αγαπημένους σου, για αυτό είμαστε σίγουροι ότι περάσατε υπέροχα!

Σας φιλούμε και μας λείπετε!
Σ+Γ

Υ.Γ Το φιλί...ξέρεις, ε;

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσετε μαζί πολλές ευτυχισμένες γιορτινές μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Τί όμορφο παιδί, Παναγιά μου!!
Μωρέ ας με καλούσαν εμένα στις γιορτές να παίξω με ένα τέτοιο κουκλάκι και θα καθόμουν νηστική όλη την ώρα για να μην το κάνω να ζηλέψει... (Βέβαια για εσάς κάθε μέρα καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολα...)
Καλές γιορτές, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

Eleni63 είπε...

Χρόνια Πολλά παιδιά σε όλους!!! Να ζήσει και η κούκλα μας!!! και η Μαμά και ο Μπαμπάς της. Πόσα καλά μας έφερε αυτό το χρόνο αυτή η οικογένεια μακάρι να το ήξερε!!!
Με όλη μου την αγάπη!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την κοριτσάρα την αγαπήσαμε όλι εδώ μαζί με την υπέροχη οικογένεια σας.

Πολλές πολλές ευχές χρόνια πολλά και καλά!

Αγάπη, αγάπη αγάπη σε όλους σας!
Να τελειώσουν τα βάσανα όσο πιο σύντομα!

Και όταν έρθει ο καιρός και η κουκλάρα βρει το γαμπρό στο λόγο μου στο λέω θα 'ρθω περπατώντας και θα της φτιάξω τα πιο όμορφα λουλούδια στο κόσμο!!!

Φιλιά πολλά πολλά!

paragrafos είπε...

Zontas said...
Αχ βρε Α. αυτή η πραγματική ζωή των άλλων ανθρώπων, πόσο δύσκολος λογαριασμός, πόσοι σήμερα σκέφτομαι στέκονται μπροστά σε ένα γεμάτο τραπέζι και δεν έχουν να πουν ο ένας στον άλλον μια πραγματική κουβέντα.

Δεν λέω ότι είναι εύκολο αυτό που περνάει η μικρή, αλλά να το είπες καταπληκτικά στην απάντηση σου στο προηγούμενο ποστ, 'ένα μικρό θαύμα'...

κι άλλο ένα που σκαρφαλώνει στις τσουλήθρες...

κι άλλο ένα, το πιό μεγάλο, η δική σας αγάπη, που αυτό κι αν είναι θαύμα...

Είναι ήδη Χριστούγεννα, κι επειδή εγώ πιστεύω στα θαύματα, εύχομαι να διαβάζουμε κάθε μέρα κι από ένα εδώ...

25 Δεκέμβριος, 2006 00:31
---------------------------

Το θαύμα.
Λέξη κι αυτή!
Από μια άποψη, αφάνταστα σκληρή! Γιατί όταν έχεις εναποθέσει όλες τις ελπίδες σου εκεί,
πάει να πει
ότι ουσιαστικά δεν περιμένεις από πουθενά βοήθεια.

Είναι οι στίχοι από ενα ποίημα που έγραψα πριν φύγουμε για τις ΗΠΑ και προτού βρεθεί η θεραπεία...

Η ειρωνεία είναι ότι η θεραπεία (Κετογενική Δίαιτα) συγκαταλέγεται ακόμα στις "εναλλακτικές θεραπείες" επειδή ουσιαστικά βλέπουμε την ευεργετικής επίδραση, όμως δεν ξέρουμε τον ακριβή μηχανισμό που φέρνει αυτό το αποτέλεσμα. Οταν η επιστήμη τον βρει τότε θα παρασκευάσει φάρμακο που θα υποκαταστησει τη Διαίτα, άρα... θα πεινάσουν φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακοβιομηχανίες...

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ για τις ευχές σας.

Με αγάπη

Α.

Πατουσίτσα είπε...

Παραγραφούλα μου γλυκιά σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ. Όσο γι'αυτή την κούκλα με τα όμορφα μάτια τι να πω ?? Ενα μεγάλο φιλί και μια αγκαλιά μόνο να της στείλω.
Θέλω να σου πω ότι το κουράγιο και η δύναμή σου, η τόσο μεταδοτική, με βοήθησαν πολλές φορές σε στιγμές δικές μου, προσωπικές.
ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΑ και να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι..

Σας φιλώ γλυκά όλους σας...

mpampakis είπε...

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά. Γεροί και καλότυχοι. Τις θερμότερες ευχές μου σε μια Οικογένεια που δίνει άλλο νόημα στη λέξη σεβασμός με τον καθημερινό αγώνα της.

Θέλω να ευχηθώ το 2007 να είναι το πρώτο από μια μακρά σειρά ετών φωτός για σας. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό, αλλά αυτό θέλω να ευχηθώ - και αυτό θέλω να ελπίζω.

Φυσικά, το χαμόγελό της είναι ήδη ένας ήλιος μόνο του. Σωστά;

Yannis H είπε...

Παράγραφος… γράφεις τόσο φυσικά – τα ζεις – και νομίζω θα γράψω κοινοτυπίες. Είμαστε όντως η μνήμη μας. Και εσείς, είστε χαρούμενοι επειδή ξέρετε, θυμόσαστε από τι γλιτώσατε – και μακάρι να αυξάνεται αυτή η αίσθηση μέσα σας καθώς προχωράτε. Όπως επίσης ναι, κάνεις καλά να τα μοιράζεσαι αυτά. Να ξεσπάς.

Επέτρεψέ μου, με όλο το θάρρος και νοιάξιμο που πιστεύω πως ξέρεις ότι έχω, να ξαναδεις την εναλλακτική και για ακόμα ένα παιδί. Τα εμπόδια είναι πολλά - αλλά ξεπερνιούνται. Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από αυτό που ήδη ζείτε, ενώ αξίζετε την ευλογία που αυτό θα φέρει!

αθεόφοβος είπε...

Νομίζεις ότι η κορούλα σου είναι μόνο δικό σου παιδί;
Όλοι μας πλέον το θεωρούμε σαν μέλος της οικογένειας μας και μέσα από τα τόσο αυθόρμητα κειμενα σου ζούμε μαζί σου τις χαρές και τα προβληματα του γιατί είναι πια και δικό μας παιδί.
Εύχομαι το 2007 μόνο χαρές να σας δώσει.

paragrafos είπε...

Yannis H said...
Επέτρεψέ μου, με όλο το θάρρος και νοιάξιμο που πιστεύω πως ξέρεις ότι έχω, να ξαναδεις την εναλλακτική και για ακόμα ένα παιδί.
--------------
Πολυαγαπημένε φίλε Γιάννη,
άνοιξες ένα πολυ σημαντικό ζήτημα. Τις προάλλες το συζήτησα και με άλλους γονείς των οποίων τα παιδια πάσχουν από επιληψία και σ΄ευχαριστώ πάρα πολυ που με το ερώτημά σου μου δίνεις την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Θα επανέλθω όμως. Βλέπεις, όλα αυτά εδώ τα σχόλια θέλω να τα υποδεχθώ όσο πιο ζεστά γίνεται. Γι΄αυτό και αργούν οι αποκρίσεις μου.

Σε φιλώ

Σε ευχαριστώ για τα αποσπάσματα της καρδιάς και της οικογενειακής σας χαράς που μου έστειλες

με απέραντη εκτίμηση και αγάπη

Α.

Yannis H είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Yannis H είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...

@ aphrodite

Καλη μου Αφροδίτη, σου εύχομαι ολοψυχα να γλυκά σου παιδάκια να σφύζουν από ζωή κι ας σε βασανίζουν!!!

Δεν υπαρχει τίποτε πιο όμορφο από το να βλέπεις υγιή παιδάκια να χαίρονται, ακόμα και να τσακώνονται και να... μαλλιοτραβιούνται!!!

Κάθε βράδυ που γέρνεις καταταλαιπωρημένη και κουρασμένη για ύπνο, να λες ευχαριστώ θεέ μου που είναι καλά και μου βγάζουν τον λάδι!!!

Σε φιλώ

με απέραντη αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

@ Pegasus

Καλη μας φίλη, σ΄ευχαριστούμε για τις ευχέ σου! Μακάρι η ζωή, ό,τι πήρε από την δική μου οικογένεια να τα δινει διπλά σε όλους τους καλούς ανθρώπους όπως εσύ!

Χρόνια πολλα και καλή χρονιά

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Αγαπημένε μου ΝικόΔημε,

Σήμερα το πρωί έχασα και το δεύτερο pc (και ψιλονευρίασα λιγάκι...) και τώρα γράφω από το λαπτοπ (Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χάσουμε και τις δουλειές που έχουμε εκεί μέσα ή ότι η ζημιά δεν είναι μεγάλη.)

(Το πρώτο pc ήταν τεσσάρων ετών, το δεύτερο, τριών και το λάπτοπ είναι ενάμισι. Τι να συνέβη άραγε; Ποιος ξέρει.)

Τώρα όμως που διάβασα και ξαναδιάβασα τα κάλαντα, γέλασα με την ψυχή μου!!!

Είστε υπέροχος!!!

Σας φιλώ κι εύχομαι πάντα να είστε καλά και του χρόνου και του παραχρόνου και του παραχρόνου και κάθε χρόνο να μας λέτε τα κάλαντα με την ίδια, ζέση, ευρηματικότητα και χάρη!!!

Με απέραντη αγάπη

Α.


ΥΓ. Η παρουσία σας στη ζωή μου και στη ζωή της οικογένειάς μου, είναι ό,τι πιο όμορφο μου συνέβη γενικώς και δικτυακώς, κατά τον τελευταίο χρόνο.

Πέραν όμως αυτού, το κυριότερο είναι (και το πιστεύω ακράδαντα) ότι, από ιδεολογική και φιλοσοφική σκοπιά, το ΝιΔημπλόγκ είναι ό,τι πιο επαναστατικό συνέβη στην ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα.

Γιατί άλλο να διαβάζει κανείς το Αμφιβολίας Εγκώμιον και να συγκατανεύει σιωπηλά και φοβισμένα (μπας και τον ακούσουνε και τον πούνε... αιρετικό) και άλλο να συζητάει κάθε μέρα με το συγγραφέα της Αμφιβολίας και να κοινωνεί τον έρωτά του για τον υγιή και ανθρωπιστικό ορθολογισμό.

Έχει δίκιο η Αφροδίτη και υπερθεματίζω: Το 2006 θα μείνει στην ιστορία τού πολιτισμού τής νεότερης Ελλάδας ως Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ !

mary είπε...

Καλή χρονιά με την αγάπη μου σε όλη την οικογένεια :)

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά εύχομαι και στους τρεις σας καλή μου, όλα, ΟΛΑ να πάνε καλά, όλο και καλύτερα από δω και πέρα, να το χαίρεστε το αγγελούδι σας (μα, τι κούκλα που είναι, φτού, φτού της μη βασκαθεί!).
Σε σένα ιδιαίτερα, εύχομαι να είσαι καλά, γι΄αυτόν τον φωτεινό κύκλο που έφτιαξες εδώ μέσα... Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε κι από κοντά.
Καλή δύναμη.

Πανάσχημη είπε...

Παραγραφε
Εχω την Μπρεν διπλα μου που στελνει φιλακια στην οθονη.
Σου τραγουδα και τα κάλαντα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

aggelos-x-aggelos είπε...

Καλή χρονιά και όλα τα κακά να μείνουν πίσω για πάντα! Το 2007 να έχει μόνο χαρές!

Zontas είπε...

Παράγραφε,

εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα, να είναι παρελθόν κάθε έγνοια, να έχετε ανακαλύψει οικογενειακά τη βαρεμάρα, να ψάχνετε να βρείτε με τι θα ασχοληθείτε, για να περάσετε καλύτερα τις γιορτές...

Κι αν δεν έχετε βρει τίποτε πιό συναρπαστικό, να ηχογραφείτε τη μικρή να λέει τα κάλαντα και να τα ποστάρετε εδώ σε podcast...

Υγεία και δύναμη σε όλους σας να χαίρεστε ότι αγαπάτε, εσείς εκείνη κι εκείνη τις τσουλήθρες.

Καλή Χρονιά

mickey είπε...

Καλή χρονιά και εύχομαι όλα να πάνε καλά το 2007!

Με όλη μου την αγάπη,

Μιχάλης

gravoura είπε...

Μια χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά για όλους σας, αφετηρία μιας νέας μνήμης για όλη σας τη ζωή!!!

Ανώνυμος είπε...

Σας αγκαλιάζω και τους τρεις.
Σας φιλώ και τους τρεις.
Σας ευχαριστώ και τους τρεις.
2007 ευχές,αυτή η χρονιά να σφραγίσει την οριστική,περιφανή και θριαμβευτική νίκη του αγγέλου σας!

Χρόνια πολλά!
Μαρίνα

andy dufresne είπε...

Xρόνια Καλά, Καλή Χρονιά.

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη απ' όλες τις άλλες.

Πολλά φιλιά σε όλους και πάρα, πάρα, πάρα πολλά φιλιά στην κούκλα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,
Δύναμη, κουράγιο όλα να είναι κατ' ευχήν.

mtryfo είπε...

Χρόνια πολλά καλή χρονιά
Ολα τα δύσκολα να μείνουν στο παρελθον, ξημέρωσε καινούργια χρονιά με λιγώτερα βάσανα και λιγώτερες πίκρες και πολλή πολλή ελπίδα και αγάπη για την κουκλίτσα σας και όλα τα παιδιά του κόσμου
Μαρία

paragrafos είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
-------------

Αγαπητοί φίλοι, ξεμείναμε από pc και περιμένουμε τον τεχνικό να μας σώσει. Εχουμε ένα λαπτοπ και τα χρησιμοποιούμε με φειδώ, μέχρι να το ελέγξει και αυτό ο τενχικός. Για την ώρα επιβιώνει. Ομως είμαι χαρούμενη επειδή ό,τι κι αν έπαθαν τα άλλα pc, o τεχνικός είπε ότι δεν θα χάσουμε τις δουλειές μας.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολυ για τις ευχέ σας, όμως θα προτιμούσα να τις ανταποδώσω στα μπλόγκ σας ή και με ιμέιλς.

Και οι τρεις μας σας ευχόμαστε υγεία-υγεία-υγεία και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

Με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.

McKat είπε...

Καλή Χρονιά, χίλια καλά για σας και την υπέροχη μικρή σας.

Filomila είπε...

Καλή Χρονιά!

Τι να πρωτοευχηθώ σε εσένα Α...
Μια χρονιά ξέγνοιαστη, χαρούμενη, τρυφερή, με γέλια, αγκαλιές, φιλάκια, ναζάκια, χαδάκια!(Και μη ζητάς συγνώμη που τα "θυμάσαι και θλίβεσαι". Λέει μια μαντινάδα:
το να πονείς και να το λες
αυτό δεν είναι πόνος,
μα να πονείς και να μην κλαις
και να το ξέρεις μόνος...)


με αγάπη,

Φιλομήλα

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά να έχετε!

Με υγεία και πολλά χαμόγελα.
ακόμα και στα οικογενειακά-επαγγελματικά PCs!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά.

Δημοσιεύω και εδώ την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό στο blog του ΝΔ:

Στην αρχή όταν έμπαινα ως επισκέπτης, ανάμεσα στους πολλούς και αξιόλογους σχολιαστές του blog με εντυπωσίαζε μια κοπέλα:

διαύγεια σκέψης,

σωστό απόσταγμα.

Αγάπη προς όλους, απέραντη.

Ακόμη και σε αυτούς που της επιτίθεντο.

Ηρεμία,

εξυπνάδα,

ευθυκρισία.


Ορθολογισμός και αμφισβήτηση κάθε της βήμα.

Για να βγάλεις γλώσσα στα παραισθησιογόνα της ζωής
(Θεός, εθνικισμός) πρέπει να έχεις τεράστια αυτοπεποίθηση,
μα πάνω απ’όλα πρέπει να χαίρεις άκρας υγείας,
εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι.

Με εντυπωσίασε η σκέψη της,
την ακολούθησα:
Μπήκα στο blog της.

Και τότε μου κόπηκαν τα πόδια:

Αυτό το αγέρωχο μυαλό,

αυτός ο αετός,

αυτό το ατσάλι...

ζει αγκαλιά με τον πόνο.

Ζυμωμένη η ψυχή της με την αρρώστια της κόρης της,
όμως διδάσκει ορθή σκέψη την ώρα που όλοι μας δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι!

Αγωνίζεται,
Επιμένει
και διάγει συνεχείς νίκες.

Θα μπορούσε να λυγίσει
και να περπατάει στα γόνατα σε μοναστήρια,
να ζητά μάγια,
ξόρκια,
φυλαχτά,
ξόανα
και μεσαίωνες.

Όχι!
Με τη λογική να κυριαρχεί πλήρως,
ψάχνει,
ερευνά,
χαμογελά
και βρίσκει ό,τι καλύτερο για το παιδί της.

Δεν έχω ζήσει μεγαλύτερο θαυμασμό για άνθρωπο σε όλη μου την ζωή.

Δεν έχω δει τέτοιο μεγαλείο ψυχής και τέτοια λεβεντιά.

Ώρες, ώρες νομίζω ότι ο Übermensch του Νίτσε συχνάζει εδώ...

doctor

Ανώνυμος είπε...

πολλά φιλιά και ευχές για την οικογένειά σας.

όλα να είναι φωτεινά στη ζωή σας.

Reactor69 είπε...

Να πω μόνο ότι ο Doctor, παρά την αξιόλογη προσπάθειά του, δεν με καλύπτει!

Παράγραφε μήπως να αλλάξεις το nickname σου σε "Έπος";

Εύχομαι με το πέρασμα του κάθε έτους, να φαντάζει ο αγώνας σας όλο και πιο μακρινός, έως ότου γίνει ένα κακό όνειρο που άφησε μόνο ανακούφιση, κατανόηση και αγάπη.

Ο,τι καλύτερο για τη μικρή που μας έκανε όλους, λίγο ή πολύ, καλύτερους!

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Γρηγόρης.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σ' εσένα, τον αντρούλη σου και την κορούλα σου, γλυκιά Παράγραφε!

Ανώνυμος είπε...

Ο doctor τα έγραψε όλα!
My respects!!!!

KΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

maika είπε...

γλυκιά παράγραφος Καλή χρονιά!!
Όλα να πηγαίνουν όλο και καλύτερα,όλο και καλύτερα
για το αστέρι σου και την μοναδική οικογένειά σου!
πολλά φιλιά

paragrafos είπε...

paragrafos said...
Pegasus said...
(...)Η φώτο είναι της μικρής; Να είναι πάντα έτσι χαμογελαστή! Για φάγωμα είναι! :)))))
(...)

25 Δεκέμβριος, 2006 08:31
-----------------------------

Το ίδιο χαμογελαστή να είσαι κι εσύ καλή μου, και του χρόνου και για πάντα στη ζωή σου!!! Χαμογελαστή και υγιής!

Σε φιλώ με αγάπη - Α.

Nemertes said...
Καλημέρα παραγραφούλα. Ξέρω πως είναι, ειδικά για την μικρή. Σιγά, σιγά θα συνηθίσει ότι αυτό που είναι καλό για τους άλλους, είναι κακό για εκείνη. Θα μάθει να λέει όχι και να είναι πολύ περήφανη για αυτό. Οι σοκολάτες και τα γλυκά και όλα τα απαγορευμένα δεν θα της κάνουν αίσθηση πλέον και θα έχει τα δικά της μοναδικά φαγητά τα οποία θα τρώει με τεράστια χαρά μπροστά στους άλλους, την ώρα που εκείνοι δεν θα μπορούν να τα αγγίξουν (μαγιονέζα, αυγά, τυριά τα αγαπημένα μου).
Είπες ότι θυμάται. Όταν θα βλέπει κάποιον άλλον να τρώει κάτι που εκείνη δεν μπορεί, να είσαι σίγουρη ότι ένα πράγμα θα θυμάται. Τις μέρες φαρμάκων και κρίσεων. Αυτό θα τις διώχνει κάθε ανάγκη για κάτι απαγορευμένο...

Φιλιά πολλά στην μικρή και σε όλους! :)

25 Δεκέμβριος, 2006 12:51
----------------------------

Καρδούλα μου,
χρόνια πολλά! Νομίζω ότι οφείλω και πάλι να σου δώσω ένα μεγάλο φιλί κι ένα ευχαριστώ για το θάρρος που βρήκες να εφαρμόσεις μόνη σου τη Δίαιτα Ατκινς που είναι παρεμφερής με την Κετογενική. Σε έχουμε στην καρδιά μας και στη ζωή μας ως πρότυπο αποφασιστικότητας, αξιοπρέπειας και πείσματος! Μακάρι να σου μοιάσει η κορούλα μας!

Σε φιλούμε, με αγάπη - Α.
anke said...
Aγαπημενοι μας φιλοι χρονια πολλα γεματα υγεια χαρα και αγαπη.
Η χαρα που σας γεμιζει η αγαπημενη σας-μας Μ-Φ ειναι πιστευουμε το καλυτερο γιορτινο δωρο, το πιο πλουσιο γιορτινο τραπεζι που μοιραζει σ ολους μας δυναμη, ελπιδα, και συναισθηματα αγαπης.
Ευχομαστε στην οικογενεια σας και σ ολους τους αναγνωστες η αγαπη του Χριστου να γεννηθει στις καρδιες μας και να βρει δρομο εκφρασης στις ζωες μας ωστε ο κοσμος μας να αλλαξει θεττικα.
ΥΓΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ - ΧΑΡΑ
Να ειστε παντα καλα

Σας αγαπαμε πολυ

Αννα και Σταυρος

25 Δεκέμβριος, 2006 13:08
-------------------------

Αγαπημένοι μας Αννα και Σταύρο, σας εύχόμαστε και από εδώ υγεία και χαρά και καλή πρόοδο στα παιδιά. Μακάρι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Χριστό να είναι σαν κι εσας, την Απουσία μας, τον Αντώνη και το Γιώργο με την ανόθευτη αγάπη και αφοσίωση στον συνάνθρωπο.
Καλή Χρονιά, Με αγάπη - Α, Κ και Μ-Φ

Zontas said...
σου εύχομαι μετά από πολλά χρόνια να είσαι καλά να την καμαρώνεις να ξεπληρώνει το χρέος της αγάπης που πήρε, στα δικά της παιδιά, σε εσάς, σε οποιονδήποτε...

25 Δεκέμβριος, 2006 13:19
--------------------

Μακάρι να γίνει έτσι, μακάρι οι πικρίες που από μικρή άρχισε ήδη να εισπράττει (την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδάκια που τρέχει ατσούμπαλα) να μην την κάνουν κακιά και μοχθηρή! Μακάρι!!!
Καλη Χρονιά, Με αγάπη - Α.
(ΥΓ. Το σχόλιο με τον πατέρα σας μου έφερε δάκρυα στα μάτια. Εγώ θα σας έδινα το πρώτο βραβείο.)

gravoura said...
Ευχές για υγεία και χαρά στο σπιτικό σου αγαπημένη Α.
΄Ηδη έχουν φανεί δείγματα και ο δρόμος ανοίγει για μια οικογενειακή ευτυχία "αλέκιαστη".
Το αξίζετε όλοι σας και το εύχομαι απο καρδιάς.
Καλές Γιορτές.

25 Δεκέμβριος, 2006 19:06
-------------------------

Καλή μου, μακάρι, μακάρι το όνειρο να μην τελειώσει ποτέ!!!
Υγεία και Καλή Χρονιά!
Σε φιλώ, με πολλή αγάπη - Α

Artanis said...
Η τρελοκοτσιδού με τον Άι Βασίλη!!!!
Φτου σου, μάτια μου!
Τι δώρα της έφερε φέτος;

Το μεγαλύτερο και το ομορφότερο το έχει κερδίσει με τους αγώνες σας και την δύναμή της, το κουράγιο της και το δικό σας, μα πάνω από όλα με την αγάπη.

Χρόνια πολλά, αγαπημένοι μας, και οι ευλογίες όλου του κόσμου να είναι πάντα μαζί σας.

Οι γιορτές δεν είναι οι συνεστιάσεις, αλλά να είσαι με τους πιο κοντινούς αγαπημένους σου, για αυτό είμαστε σίγουροι ότι περάσατε υπέροχα!

Σας φιλούμε και μας λείπετε!
Σ+Γ

Υ.Γ Το φιλί...ξέρεις, ε;

25 Δεκέμβριος, 2006 20:52
--------------------------

Δεν μπορώ να καταλάβω, καλη μου φίλη, γιατί όταν διαβάζω τα λόγια σου, τα αισθάνομαι τόσο οικεία!!! Νά ΄ξερες πόση χαρά μου δίνεις!!!
Αχ, και να σου να εδώ να μας μαθαίνεις μουσική!!!
Σας φιλουμε και τους δυο σας
Καλή Χρονια με αγάπη - Α.

proinos said...
Να ζήσετε μαζί πολλές ευτυχισμένες γιορτινές μέρες.

25 Δεκέμβριος, 2006 22:18
-------------------------

Να ζήσουμε πολλές ευτυχισμένες γιορτινές μέρες σαν κι αυτές που ευχόμαστε να ζήσετε κι εσείς και να ζείτε κάθω πρωί!!!
Με πολλή αγάπη - Α.
Anonymous said...
Τί όμορφο παιδί, Παναγιά μου!!
Μωρέ ας με καλούσαν εμένα στις γιορτές να παίξω με ένα τέτοιο κουκλάκι και θα καθόμουν νηστική όλη την ώρα για να μην το κάνω να ζηλέψει... (Βέβαια για εσάς κάθε μέρα καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολα...)
Καλές γιορτές, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

25 Δεκέμβριος, 2006 23:08
-----------------------------

Καλη μου Ανώνυμη, είθε μόνο χαρές να σας φέρει ο Νέος Χρόνος, μονο χαρές, υγεία και ξανά χαρές και υγεία!
Σας φιλώ - με αγάπη, Α.
Eleni63 said...
Χρόνια Πολλά παιδιά σε όλους!!! Να ζήσει και η κούκλα μας!!! και η Μαμά και ο Μπαμπάς της. Πόσα καλά μας έφερε αυτό το χρόνο αυτή η οικογένεια μακάρι να το ήξερε!!!
Με όλη μου την αγάπη!

26 Δεκέμβριος, 2006 01:34
---------------------------

Ελένη μου, εσείς δεν ξέρετε πόση δύναμη και χαρά μας έχετε δώσει με τη συμπαράστασή σας!!! Δεν ξέρετε!!!
Σε φιλώ -Με πολλή αγαπη - Α.

Stavros Katsaris said...
Αυτή την κοριτσάρα την αγαπήσαμε όλι εδώ μαζί με την υπέροχη οικογένεια σας.

Πολλές πολλές ευχές χρόνια πολλά και καλά!

Αγάπη, αγάπη αγάπη σε όλους σας!
Να τελειώσουν τα βάσανα όσο πιο σύντομα!

Και όταν έρθει ο καιρός και η κουκλάρα βρει το γαμπρό στο λόγο μου στο λέω θα 'ρθω περπατώντας και θα της φτιάξω τα πιο όμορφα λουλούδια στο κόσμο!!!

Φιλιά πολλά πολλά!

26 Δεκέμβριος, 2006 18:13
-----------------------

Άντε ρε Σταύρο! Μ΄έκανες κι έκλαψα βραδιάτικά!!
Σε φιλώ κι εύχομαι το κουκλάκι σου να είναι πάντα πάντα πάντα πάντα πάντα υγιές!!! Πάνταααααααααα!
Με απέρνατη αγάπη - Α.

03 Ιανουάριος, 2007 21:59

paragrafos είπε...

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ

ΕυχαριστώΜε απέραντη αγάπη


Παράγραφος

Ανώνυμος είπε...

Α.

ήταν από τα πιό ζυγισμένα πράγματα που έχω διαβάσει γι' αυτό που έζησε η Κύπρος. Δεν του έλλειπε το συναίσθημα, αλλά ήταν καθαρό από υπερβολές, δεν του έλλειπε η Ιστορία, αλλά είχε νόημα.

Alogaki είπε...

Αγαπημένη Παράγραφε,
Εδώ και καιρό, ήθελα να γράψω πολλά, δεν ήξερα από που να αρχίσω... μέχρι που διάβασα το κείμενο του Doctor. Τα είπε όλα!

Πάντα απορρούσα για το κουράγιο σου κι αναρωτιόμουν τί είναι αυτό που σου δίνει τόση δύναμη...μέχρι που είδα στη φωτογραφία τα μάτια της. Τώρα εξηγούνται όλα!

paragrafos είπε...

Zontas said...
Α.

ήταν από τα πιό ζυγισμένα πράγματα που έχω διαβάσει γι' αυτό που έζησε η Κύπρος. Δεν του έλλειπε το συναίσθημα, αλλά ήταν καθαρό από υπερβολές, δεν του έλλειπε η Ιστορία, αλλά είχε νόημα.

05 Ιανουάριος, 2007 09:44
--------------------------

Σας ευχαριστώ και δεν ξεχνώ εκείνα τα τρυφερά μισόλογα του πατέρα σας...

Για χάρη σας έριξα το κλάμα της ζωής μου.


με πολλή αγάπη και συγκίνηση

Α.

paragrafos είπε...

Alogaki said...
Αγαπημένη Παράγραφε,
Εδώ και καιρό, ήθελα να γράψω πολλά, δεν ήξερα από που να αρχίσω... μέχρι που διάβασα το κείμενο του Doctor. Τα είπε όλα!

Πάντα απορρούσα για το κουράγιο σου κι αναρωτιόμουν τί είναι αυτό που σου δίνει τόση δύναμη...μέχρι που είδα στη φωτογραφία τα μάτια της. Τώρα εξηγούνται όλα!

05 Ιανουάριος, 2007 10:08
--------------------------

Αγαπημένο μου αλογάκι,

το κείμενο το doctor ήταν ένα εγκώμιο που μου έκοψε τη φωνή... Δεν μπορώ όμως να πως περισσότερα για ένα κείμενο αγάπης που με ανέβασε τόσο ψηλά... ντρέπομαι που άκουσα τόσο καλά λόγια... Ομως ο doctor έχει μέσα του αγάπη και τη δίνει στους ανθρώπους. Μίλσα μαζί του ιδιωτικά...

Σας ευχαριστώ για τα "ματια". Η κόρη μας είναι η ζωή μας... Επί 24 ώρες το 24ωρο ελέγχουμε τα πάντα. Διακριτιά όμως. Αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Δεν θέλουμε να "φύγει" επειδή αμελήσαμε...

με πολλή αγάπη

Παράγραφος

Ανώνυμος είπε...

Η ευγένειά σας είναι πραγματικά συγινητική και σπάνια.

Και βλέποντας τι περνάτε, ίσως και ευεξήγητη...

Εύχομαι ό,τι καλύτερο για σας και τους αγαπημένους σας ...και καλή δύναμη.

Ευχαριστώ για το ποδαρικό, btw!

Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά αγαπημένη Παράγραφος! Και στο μικρό σας αγγελούδι πάνω απ'όλα :)
Τι να πω για την Λευκανσία? Με άγγιξε πολύ.Η συμβίωση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων είναι κάτι που τρομάζει τόσο πολύ μερικούς, ενώ είναι κάτι τόσο φυσιολογικό για άλλους...

mickey είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, η Μαρία-Φωτεινή έχει δυο ονόματα και σήμερα είναι η δεύτερη γιορτή της (περάσαμε τα μεσάνυχτα).

Μια και δε στάθηκε δυνατό να της ευχηθώ τον Δεκαπενταύγουστο, ελπίζω να ...ξεχρεώσω με τον σημερινό "σεφτέ".


Μαρία-Φωτεινή, Πολύχρονη και Ευτυχισμένη!

Έχεις όλη την αγάπη μας!

paragrafos είπε...

@ Christophorus

Αγαπητέ Χριστόφορε,

Επιτρέψτε μου και από εδώ να σας ευχαριστήσω για την ουσιαστική παρέμβαση σας (στο μπλόγκ του ΝΔ), σχετικά με την "Λευκανσία".

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

amelaco said...
Καλή χρονιά αγαπημένη Παράγραφος! Και στο μικρό σας αγγελούδι πάνω απ'όλα :)
Τι να πω για την Λευκανσία? Με άγγιξε πολύ.Η συμβίωση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων είναι κάτι που τρομάζει τόσο πολύ μερικούς, ενώ είναι κάτι τόσο φυσιολογικό για άλλους...

05 Ιανουάριος, 2007 22:45
-----------------------

Καλη μου Αμ.,

σας ευχαριστώ πολυ για τις ευχές σας αλλά και για την τρυφερότητα με την οποία περιβάλλατε την "Λευκανσία".

Απ ότι θυμάμαι, εσείς όχι μονο δεν φοβάστε τους άλλους, αλλά σπεύδετε να τους βοηθήσετε!!!

σας φιλώ

με πολλή αγαπη

Α.

paragrafos είπε...

@ mickey

Φίλε Μιχάλη,

ελπίζω να μη σας ενόχλησε που αποκάλυψα τη... συνωμοσία των 32!!!

Εχω όμως μια απόρία: εκείνο το απόσπασμα (την "ομολογία" [χρειάστηκαν 60 μέρες κλπ] που παραθέτω, ποιος το έγραψε; Εσύ, η Αφροδίτη, ο Τάκης, η Αρτάνις, ποιος; Είναι φοβερό κομμάτι; Μπορείς να μου αποκαλύψεις το συγγραφέα ή μήπως ειναι ομαδίκή δουλειά;

Σ΄ ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ελπίζουμε από του χρόνου να γιορτάζουμε επίσημα. Μακάρι η ερχόμενη άνοιξη να βοηθήσει!

σε φιλω

σε ευγνωμονούμε

με πολλη αγάπη

Α.

mickey είπε...

Paragrafos:

Δε μπορώ να το αποκαλύψω, αλλά δεν ήμουν ...εγώ ;)

Να 'στε όλοι καλά!

paragrafos είπε...

Πατουσίτσα said...
Παραγραφούλα μου γλυκιά σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ. Όσο γι'αυτή την κούκλα με τα όμορφα μάτια τι να πω ?? Ενα μεγάλο φιλί και μια αγκαλιά μόνο να της στείλω.
Θέλω να σου πω ότι το κουράγιο και η δύναμή σου, η τόσο μεταδοτική, με βοήθησαν πολλές φορές σε στιγμές δικές μου, προσωπικές.
ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΑ και να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι..

Σας φιλώ γλυκά όλους σας...

27 Δεκέμβριος, 2006 09:56
------------------------

Γλυκειά μου Πατουσίτσα,
δεν ξέρω πώς τα καταφέρνεις και οι ευχές σου μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά μας!
Καλή Χρονιά με υγεία!
σε φιλώ, με αγάπη - Παραγραφούλα

mpampakis said...
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά. Γεροί και καλότυχοι. Τις θερμότερες ευχές μου σε μια Οικογένεια που δίνει άλλο νόημα στη λέξη σεβασμός με τον καθημερινό αγώνα της.

Θέλω να ευχηθώ το 2007 να είναι το πρώτο από μια μακρά σειρά ετών φωτός για σας. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό, αλλά αυτό θέλω να ευχηθώ - και αυτό θέλω να ελπίζω.

Φυσικά, το χαμόγελό της είναι ήδη ένας ήλιος μόνο του. Σωστά;

27 Δεκέμβριος, 2006 12:59
---------------------------

Καλέ μας φίλε, σ΄ευχαριστούμε για τις ευχές. Θα τις χρειαστούμε! Το προγραμματισμένο για την άνοιξη ταξίδι μας στις ΗΠΑ, θα κρίνει το μέλλον.
Καλή Χρονιά με υγεία
Πολλά φιλιά, με αγάπη - Α.

Yannis H said...


Επέτρεψέ μου, με όλο το θάρρος και νοιάξιμο που πιστεύω πως ξέρεις ότι έχω, να ξαναδεις την εναλλακτική και για ακόμα ένα παιδί. Τα εμπόδια είναι πολλά - αλλά ξεπερνιούνται. Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από αυτό που ήδη ζείτε, ενώ αξίζετε την ευλογία που αυτό θα φέρει!

27 Δεκέμβριος, 2006 14:42
--------------------------

Καλέ μας φίλε Γιάννη,

το δεύτερο παιδί μας έχει απασχολησει πολυ. Οπως σου είπα θα ετοιμάσω ένα ξεχωριστό ποστ με το σχόλιό σου και την τοποθέτησή μας. Είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσω τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζου οι οικογένειες που έχουν παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Γιατί η κόρη μας είναι ένα παιδί που χρειάζεται συνέχως φροντίδα, προσόχή, επίβλεψη. Σύντομα θα επανέλθω.
Πολλά φιλιά, καλή χρονιά
Με αγάπη - Α.αθεόφοβος said...
Νομίζεις ότι η κορούλα σου είναι μόνο δικό σου παιδί;
Όλοι μας πλέον το θεωρούμε σαν μέλος της οικογένειας μας και μέσα από τα τόσο αυθόρμητα κειμενα σου ζούμε μαζί σου τις χαρές και τα προβληματα του γιατί είναι πια και δικό μας παιδί.
Εύχομαι το 2007 μόνο χαρές να σας δώσει.

27 Δεκέμβριος, 2006 18:56
--------------------------

Φίλε μας, σ΄ ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις αγωνίες μας και δίνεις τόσο απλόχερα τις εγκάρδιες ευχέ σου. Θα τις χρειαστούμε, ειδικά για την ερχόμενη άνοιξη που θα πάμε στις ΗΠΑ. Εκεί θα κριθούν πολλά...
Χρόνια Πολλά, με υγεία
Πολλά φιλιά, με αγάπη - Α.Ξανά με ευγνωμοσύνη και αγάπη προς όλους σας

Παράγραφος

paragrafos είπε...

mickey said...
Paragrafos:

Δε μπορώ να το αποκαλύψω, αλλά δεν ήμουν ...εγώ ;)

Να 'στε όλοι καλά!

06 Ιανουάριος, 2007 13:34
--------------------------

Ισως δεν έπρεπε να ρωτήσω. Το έκανα όμως επειδή προτίθεμαι να το κάνω ποστ. Οπότε...

Και πάλι σ΄ ευχαριστώ για ΟΛΑ

με ευγμωνομοσύνη και αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, γερά και καλά στη Μαρία-Φωτεινή.

Και εμείς οι υπόλοιποι περιμένουμε αυτό το post περί συνωμοσίας των 32 διότι ευρισκόμεθα εις το σκότος!

Eleni63 είπε...

Χρόνια Πολλά Μαρία Φωτεινή!!!
Σήμερα Γιορτάζουμε όλοι μαζύ σου!

anke είπε...

Χρονια πολλα, ευτυχισμενα, γεματα χαρα και υγεια στην αγαπημενη μας Μαρια-Φωτεινη. Μια ζεστη αγγαλια και ενα χαδι απο μακρια οσον αφορα την αποσταση αλλα γεματο συναισθηματα και θερμη.
Αγαπουλα μας να νικησεις για να μας δινεις χαρες.
Α-Κ τις ευχες και την αγαπη μας.

Αννα και Σταυρος

gravoura είπε...

Mικρούλα μας Μαρία-Φωτεινή,

Χρόνια σου Πολλά και χαρούμενα!!! Θέλω να σε πω δυο λογάκια. Γνωρίσαμε τη μανούλα σου σε ένα ημερολόγιο του κ. Νίκου Δήμου και την αγαπήσαμε σύντομα όλοι. Μάθαμε για σένα και σε αγαπήσαμε ακόμα πιο πολύ από τη μανούλα σου. Να ξέρεις πως έχεις ανθρώπους που σε σκέφτονται σε πολλές χώρες του κόσμου όλου και σου στέλνουν τις ευχές τους. Να το θυμάσαι αυτό και να το λες σαν παραμύθι στα παιδιά σου όταν μεγαλώσεις και να το ξεκινάς κάπως έτσι:

Μια φορά κι έναν καιρό, η μανούλα μου είχε κάνει φίλους ανθρώπους από όοοοοοοολο τον κόσμο. Γιατί η μανούλα μου και γιαγιά σας με την καλοσύνη, την ευγένεια, την όμορφη γραφή της και πολλά άλλα, ήταν μια σπουδαία γυναίκα και είχε έναν εξίσου αγαπητό άντρα, τον μπαμπά μου και παππού σας. ΄Ετσι έμαθαν για μένα και με αγάπησαν πιο πολύ ακόμα από εκείνους. …………….

Και ζήσανε εκείνοι καλά (οι φίλοι της μαμάς μου και δικοί μου) και εμείς καλύτερα!!!

Γιατί κοριτσάκι μου, η ιστορία αυτή μοιάζει με παραμύθι.

Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά και πολλάααααααααα δώρα.

Filomila είπε...

Πέρασε η μέρα, αλλά θέλω να ευχηθώ στο κοριτσάκι μας
Χρόνια Πολλά να έχει και γεμάτα αγάπη!

Τίποτα παραπάνω δε θα πω...η gravoura μίλησε μέσα από την καρδιά όλων μας.

Yannis H είπε...

Αγαπητή Παράγραφος, σ' ευχαριστώ πολύ.

Δεν ήθελα να κάνω "κατάληψη" στο μπλογκ του ΝΔ απαντώντας στις ευχές, οπότε το κάνω εδώ.

Και... καταχάρηκα τα λόγια σου περί της προσέγγισής μου στη "Λευκανσία" :)

Yannis H είπε...

Επίσης, μια διευκρίνηση: το μήνυμα περί δεύτερου παιδιού το έστειλα μια φορά, αλλά το απάντησες δύο. Το διευκρινίζω, διότι δεν θα μπορούσα να επιμείνω σε κάτι τόσο προσωπικό σου – θα ήταν απρέπεια και δεν μου πέφτει λόγος.

paragrafos είπε...

Yannis H said...
Επίσης, μια διευκρίνηση: το μήνυμα περί δεύτερου παιδιού το έστειλα μια φορά, αλλά το απάντησες δύο. Το διευκρινίζω, διότι δεν θα μπορούσα να επιμείνω σε κάτι τόσο προσωπικό σου – θα ήταν απρέπεια και δεν μου πέφτει λόγος.

07 Ιανουάριος, 2007 15:14
---------------------------

Φίλε Γιάννη,

δεν σε ξέρω "χτες" για να αντιμετωπίσω τα περί δεύτερου παιδιού ως "απρέπεια".

Ξέρω πάρα μα πάρα πολυ καλά ότι νοιάζεσαι και για μένα και για την οικογένειά μου και το έχεις αποδείξει όχι μονο φανερά αλλα΄και ιδιωτικώς.

Τα περί δεύτερου παιδιού είναι πολυ σημαντικά. Και το κρατάω ως θέμα για ανάλυση. Γιατί όσες οικογένειες έχω γνωρίσει με δυο παιδιά, εκ των οποιων το ένα έχει βαριά επιληψία, σε πληροφορώ ότι δεινοπαθεί και αυτό και οι οικογένειες, ιδιαίτερα οι ευπαθείς, εκείνες των χαμηλών εισοδηματων.

Δεν πρόκειται λοιπόν για δήθεν απρέπεια αλλά για σημαντική επισήμανση, για ένα θέμα που στις συναντήσεις μας με τους γονείς το κουβεντιάζουμε συνεχώς και εκείνο που τους λέμε χωρίς φόβο και πάθος είναι: μην κάνετε δεύτερο αν δεν έχετε την οικονομική άνεση να στηρίξετε το άρρωστο παιδάκι. Γιατί τότε είναι βέβαιο ότι το άρρωστο θα πεταχτει στη γωνιά σαν έπιπλο που μονίμως μετακινείται και σκονταφτουμε πανω του.

Σε φιλώ και παλι

με αγάπη

Α.

mtryfo είπε...

Χθές λείπαμε όλη μερα και δεν μπόρεσα να ευχηθώ στη μικρή
Μαρία-Φωτεινή πολύχρονη, γερή και παντα χαρούμενη...

paragrafos είπε...

Yannis H said...

Και... καταχάρηκα τα λόγια σου περί της προσέγγισής μου στη "Λευκανσία" :)

07 Ιανουάριος, 2007 15:08
---------------------------

Φίλε Γιάννη,

το σκεπτικό της βραβευσης από το ΝικόΔημο, το δικό σου κριτικό σχόλιο και το άλλο του Χριστόφορου αποτελούν ουσιαστική φιλολοφική συνεισφορά στο ταπεινό μου κείμενο, με την έννοια ότι το αναδεικνύουν σε κάτι, ίσως σε κάτι πολυ περισσότερο από αυτό που φιλοδοξούσα εγώ να είναι, όταν το εγραφα.

Αρκετά μάλιστα, συγχαρητήρια ιμέιλς που έλαβα, βασίζονται στη δική σου προσέγγιση.

Σε υπέρ-υπέρ-υπέρ-ευχαριστώ

με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

proinos said...
Χρόνια πολλά, γερά και καλά στη Μαρία-Φωτεινή.

Και εμείς οι υπόλοιποι περιμένουμε αυτό το post περί συνωμοσίας των 32 διότι ευρισκόμεθα εις το σκότος!

06 Ιανουάριος, 2007 17:21

------------------

Ευχαριστούμε για τις Ευχές!!!

Οσον αφορά το κείμενο για τους 32, κι εγώ είμαι ακόμα στα σκοτάδια!!! Ξέρω τους βασικούς συντελεστές και τους συμμετάσχοντες, όμως δεν μου λένε λεπτομέρειες από ευγένεια ο ένας προς τον άλλον: δεν θέλουν ο ένας να φανεί οτι έκανε κάτι περισσότερο απο τον άλλον!!!!!

Θα επανέλθω, όμως!!!

Πολλα φιλιά - με αγάπη Α.

Eleni63 said...
Χρόνια Πολλά Μαρία Φωτεινή!!!
Σήμερα Γιορτάζουμε όλοι μαζύ σου!

06 Ιανουάριος, 2007 17:52
---------------------------
Ελενη μου, Ελένη μου, Ελένη μου, σας ευχαριστουμε. Χαιρετισμούς στον αγαπημένο σου.

Σε φιλώ, με αγάπη Α.


anke said...
Χρονια πολλα, ευτυχισμενα, γεματα χαρα και υγεια στην αγαπημενη μας Μαρια-Φωτεινη. Μια ζεστη αγγαλια και ενα χαδι απο μακρια οσον αφορα την αποσταση αλλα γεματο συναισθηματα και θερμη.
Αγαπουλα μας να νικησεις για να μας δινεις χαρες.
Α-Κ τις ευχες και την αγαπη μας.

Αννα και Σταυρος
---------------------
Σας ευχαριστούμε και αντευχόμαστε υγεία σε ολους ΣΑΣ !!!
Φιλιά στα παιδιά!!! Στις κούκλες σας!
Με αγάπη Α + Κ
@ gravoura

Καλη μας gravoura,
Χρονιάρα μέρα μάς έκανες και κλαίγαμε οικογενειακώς. Ακόμα και ο παππούς έκλαψε.
Και μακάρι να κλαίμε κάθε μέρα με τέτοιες ευχες με φαντασία και τρυφερότητα!!!
Σ΄ ευχαριστούμε
με αγάπη Α + Κ + παππούς

Filomila said...
Πέρασε η μέρα, αλλά θέλω να ευχηθώ στο κοριτσάκι μας
Χρόνια Πολλά να έχει και γεμάτα αγάπη!

Τίποτα παραπάνω δε θα πω...η gravoura μίλησε μέσα από την καρδιά όλων μας.

07 Ιανουάριος, 2007 13:08
-----------------------

filomila μου, σ΄ευχαστούμε. Πράγματι, η gravoura μας, μιλησε μέσα απο την καρδιά όλων σας, στην καρδιά όλων μας!!!

σε φιλώ, με αγάπη - Α.


mtryfo said...
Χθές λείπαμε όλη μερα και δεν μπόρεσα να ευχηθώ στη μικρή
Μαρία-Φωτεινή πολύχρονη, γερή και παντα χαρούμενη...

07 Ιανουάριος, 2007 16:32
-------------

Θερμές ευχαριστίες για τις εγκάρδιες ευχες!!! Δεν μπορει, τόσες ευχες, καποια θα πιάσει... Θα τις χρειαστουμε την ερχόμενη άνοιξη. Ηδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. Επίκεινται, μετά το Πάσχα, σημαντικές εξετάσεις στο Μέιγιο Κλινικ τη Μινεσότα.

Με αγάπη - Α.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία-Φωτεινή, ολόθερμες ευχές και από μενα έστω και καθυστερημένα.

Ανώνυμος είπε...

A) @gravoura: two thumbs up!!!!

Β) @Μαρία-Φωτεινή: Χρόνια πολλά, ζουζούνα μας!!! Συγγνώμη, που άργησα τόσο :-(

Γ) @Παράγραφος:
Αυτό το "οι 32" με τρελλαίνει!!!!!
Μου φέρνει στο μυαλό εικόνες γιάφκας! ΛΟΛ!
Μας "άδειασες" κανονικότατα, φιλενάδα, αλλά με το χουνέρι που σας κάναμε, καλά έκανες! Σιγά μην σου πούμε και λεπτομέρειες...Εκεί, να βράσεις στο ζουμί σου!

Φιλάκια και χρόνια πολλά από μένα και τον cyrus και να την χαίρεστε!

paragrafos είπε...

Artanis said...
A) @gravoura: two thumbs up!!!!

Β) @Μαρία-Φωτεινή: Χρόνια πολλά, ζουζούνα μας!!! Συγγνώμη, που άργησα τόσο :-(

Γ) @Παράγραφος:
Αυτό το "οι 32" με τρελλαίνει!!!!!
Μου φέρνει στο μυαλό εικόνες γιάφκας! ΛΟΛ!
Μας "άδειασες" κανονικότατα, φιλενάδα, αλλά με το χουνέρι που σας κάναμε, καλά έκανες! Σιγά μην σου πούμε και λεπτομέρειες...Εκεί, να βράσεις στο ζουμί σου!

Φιλάκια και χρόνια πολλά από μένα και τον cyrus και να την χαίρεστε!

08 Ιανουάριος, 2007 00:13

-----------------------------Καρδούλα μου, εσύ μας εύχεσαι κάθε μέρα να είμαστε καλά, τι φταις που εμείς έχουμε δυο ονόματα και τουλάχιστον πέντε γιορτες: αυτό που δεν ξέρει ο πολυς ο κόσμος ειναι οτι υπάρχει και... Αγία Φωτεινή!!!

Θα μας χρειαστούν όμως πολλές ευχές για την ερχόμενη άνοιξη...

Για τους 32: το αρχικό κείμενο ήταν 650 λέξεις. Κόψε απο εδώ, κόψε από εκεί, τι έμεινε; Η ουσία: δλδ τα ονόματα και το δικό σας κείμενο απο τα παρασκήνια. Ηθελα να κερδίσετε εσείς το βραβείο. Το κείμενο εκείνο εσείς το γραψατε, άσχετα από το εάν δεν μου αποκαλύπτετε τον συγγραφέα. Ηθελα όμως να το ξέρω γιατί θα το κάνω ποστ. Δεν θέλω όμως να σας φέρω σε δύσκολη θέση και το ότι αρνείστε οι συνωμότες να μου πείτε το ονομά του, αυτό σας τιμά όλους σας. Γιατί τελικά εκεί μέσα είναι οι ψυχούλες σας και η δική μου, όμως... και η δική μου εκεί μεσας γυροφέρνει, συχνά...

σε φιλώ, καρδούλα μου, σε φιλώ

Εχεις πολλούς χαιρετισμούς και ευχες από τον Κ.

Με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.

ΥΓ. Καρδούλα ,να είστε καλά και να σας ευχηθώ για το 2007 να γίνετε... κολλητικότεροι με τον cyrus !

sofi-k είπε...

Καλημέρα και Καλή Χρονιά καλή μου!!!!

Να είσαι καλά και από δω και πέρα να χαίρεστε μόνο όμορφες στιγμές με την κορούλα σας!!!

paragrafos είπε...

@ giant13 said...
Μαρία-Φωτεινή, ολόθερμες ευχές και από μενα έστω και καθυστερημένα.

07 Ιανουάριος, 2007 23:26
------------------------

Ευχαριστούμε κι εμείς (αργοπορημένα μεν, εγκάρδια όμως όπως κι εσείς! Και ευχομαστε Καλη χρόνια με υγεία!!!

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

sofi-k said...
Καλημέρα και Καλή Χρονιά καλή μου!!!!

Να είσαι καλά και από δω και πέρα να χαίρεστε μόνο όμορφες στιγμές με την κορούλα σας!!!

09 Ιανουάριος, 2007 12:22
------------------------

Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολυ, καλή μου και αντεύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους σας!!!

Σε φιλώ, με αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Επιτέλους μετά τις γιορτές μια μέρα ανάπαυσης και ξεκούρασης.
Δεν βγήκα από το σπίτι όλη μέρα και ούτε θα βγω και απόψε.
Θα περάσουμε οικογενειακά.
Ξενύχτια, πολύ φαγητό και ποτό στις γιορτές και αμέσως μετά στην δουλειά βουτιά όχι απλά στα βαθιά, αλλά στην άβυσσο.
12ωρα για πλάκα...

Αγόρασα το εξαιρετικό βιβλίο "Πραγματεία περί αθεολογίας" του Michel Onfray.
Διάβασα 87 σελίδες καθαρής φιλοσοφίας με μιας, σα να έφαγα 5 πίτα γύρο!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

doc

paragrafos είπε...

@ doctor

Αγαπητέ φίλε,

σ΄ευχαριστώ πάρα πολυ που με σκέφτεσαι και σε υπέρ-ευχαριστώ για το συγκινητικό σου κείμενο. Αν δεν είπα περισσότερα για εκείνο το κείμενο είναι επειδή τα καλά σου λόγια με φίμωσαν.

Σου ευχόμαστε ολόψυχα να περνάς καλά.

Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και οι βιβλιοπροτιμήσεις σου είναι υπέρ το δεόν απαραίτητες.

Με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.