Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ραγδαία επιδείνωση και ελπίδα

Δύο μήνες μετά, και δεν έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την επιληψία του παιδιού μας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία. Εκτός από τις ασταμάτητες και παρατεταμένες αϋπνίες του παιδιού (και των μεγάλων), τις γενικευμένες κρίσεις του που μας επισκέπτονται κάθε πέντε μέρες, έχουμε τώρα και τις καθημερινές αιφνίδιες λιποθυμίες, που σε κλάσματα δευτερολέπτου, κυριολεκτικά πετάνε το παιδί στο πάτωμα με ορμή.

Κι αν η κορούλα μας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά μέχρι τώρα, είναι λόγω της συνεχούς επίβλεψης και της αγωνίας και της αγρύπνιας και των αντανακλαστικών της μανούλας και της νταντάς, οι οποίες επανειλημμένα έχουν αρπάξει το παιδί στον αέρα. (Κυρίως της νταντάς, γιατί εδώ και δέκα μέρες η μανούλα έσπασε τον καρπό του δεξιού χεριού, θα το έχει στο γύψο για μερικές βδομάδες και θα είναι κατά το ήμισυ εκτός μάχης - Έχουμε καλή ασφάλεια ταξιδίου και δεν πληρώνουμε τίποτε στο Μέιγιο)

Προκειμένου να μειωθεί κάπως ο κίνδυνος τραυματισμού του παιδιού, από τις συχνές ακαριαίες και απροειδοποίητες λιποθυμίες που το ρίχνουν κάτω σαν κούτσουρο, ο γιατρός μάς σύστησε μια εταιρία που κατασκευάζει ειδικά καροτσάκια, στα μέτρα των παιδιών που έχουν παρόμοια με μας προβλήματα. Παραγγείλαμε, επίσης και ένα ειδικό "κράνος" που μπορεί να προστατεύσει κάπως το κεφάλι της κορούλας μας, από το τσιμέντο, τα πλακάκια, τους τοίχους, τις γωνίες, τα κράσπεδα και τις σκάλες, σε περίπτωση που δεν προλάβει κανείς να την κρατήσει.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη (δηλαδή τα χεντ ντροπς) να μην ξέρεις πότε το παιδί θα σωριαστεί ανήμπορο, νομίζω ότι τους έχει τσακίσει το ηθικό. Όλες οι ελπίδες μας πια έχουν στραφεί σε ένα νέο πειραματικό φάρμακο που κατασκευάζεται στη Ευρώπη. Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει με τον όνομα Rufinamide, μετά από καιρό, αφού προηγηθούν δοκιμές και πάρει την τελική έγκριση. Στην βρετανική αγορά κυκλοφορεί μάλλον με το όνομα Benzel, ενώ στην Γαλλία έχει άλλη ονομασία που για την ώρα μας διαφεύγει. Εκεί ένας πολυαγαπημένος ξάδερφός μας γιατρός, έψαξε και το εντόπισε στις λίστες και μόλις το πάρει στα χέρια του, θα το ταχυδρομήσει στις ΗΠΑ. (Εκείνο που δεν ξέρει ακόμα είναι εάν το φάρμακο αυτό κυκλοφορεί στα γαλλικά φαρμακεία ή είναι μόνο για ενδο-νοσοκομειακή χρήση.)

Αυτήν την περίοδο, η υγεία της κορούλας μας πνέει τα λοίσθια. "Επιστρέψαμε" στο 2005, όπως δηλαδή ήμασταν πριν πάμε Αμερική και αρχίσουμε την Κετογενική Δίαιτα.

Φαίνεται πως η επιληψία της κόρης μας μοιάζει με ορμητικό ποτάμι που συνεχώς του φράζουμε το δρόμο με φάρμακα, η στάθμη όμως ανεβαίνει, υποτροπιάζει, βρίσκουμε άλλο φάρμακο, ωστόσο πάλι η στάθμη ανεβαίνει, βρίσκουμε άλλο φάρμακο (τη Δίαιτα) και μετά από τέσσερα χρόνια ξεμείναμε από φράγματα. Ελπίδα υπάρχει και έχει όνομα: Rufinamide ή Benzel.

.

Με αισιοδοξία

Κάπα



49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθε πολεμος εχει τις Αρδεννες & το Αρνεμ του...

Η νικη τελικα θα ερθει...

Kαπα είπε...

Το φάρμακο, στη Γαλλία, είναι, με υπουργική εντολή, μόνο για ενδονοσοκομειακή χρήση. Στα φαρμακεία θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο... Αυτό είναι άσχημο. Τι θα κάνουμε μέχρι τον Οκτώβρη; Ισως αν βρίσκαμε κανένα άλλο γνωστό μέσα σε κάποιο γαλλικό νοσοκομείο παίδων, ίσως να μας έδινε μερικά χάπια να δοκιμάσουμε.

με αισιοδοξία

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Η κατ' ευθεια επαφη ειναι η καλυτερη.

Τηλεφωνο ,οχι ημεηλ που ξεχνιουνται αδιαβαστα & χανονται μεσα στα σπαμ

Τηλ εδω & τωρα στο γραφειο υπουργου.

Πριν τη 1η Αυγουστου, που την κοπανανε κατα ορδες...

Αντε να περασουμε το Καβο Ντορο...

Φιλια & κουραγιο.

inthesweetshop είπε...

Λυπαμαι που το μονο που μπορω να σας στειλω ειναι η αγαπη και πολλες ευχες απ'την καρδια μου...ειστε παντα στη σκεψη μου.

Νινα

Pashya είπε...

Δεν ξέρω τι να πω...
Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω έμπρακτα. Δεν ξέρω κανέναν γιατρό στην Γαλλία ούτε και κανέναν υπουργό.
Σας εύχομαι κουράγιο, καλή δύναμη και να καταφέρετε να βρείτε το φάρμακο πριν "εξαφανιστούν" όλοι οι αρμόδιοι για τις διακοπές τους.
Μήπως παίρνατε κανένα τηλέφωνο κανέναν Γάλλο υπουργό ή οποιονδήποτε άλλον; Η μήπως οι γιατροί της Κλινικής ΜΜάγιο θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς στην Γαλλία να τους στείλουν το φάρμακο;
Κρατήστε γερά, μια ακόμα μάχη είναι κι αυτή. Να έχετε όσο το δυνατόν θετικές σκέψεις κι όλα θα πάνε καλά.
Με αγάπη
Ισμήνη

Kαπα είπε...

Δυστυχώς από τη Γαλλία δεν έχουμε καλά νέα. Το φάρμακο διατίθεται μονον ενδονοσομομειακώς. Ο ξάδελφός μας προσέγγισε ένα νοσοκομειακό γιατρό και τον παρακάλεσε. Η απάντηση ήταν "θέλεις να πάω φυλακή;"

Η μανουλα πάει τώρα πάλι στο Μέιγιο να ενημερώσει το γιατρό οτι εμείς δεν καναμε τίποτε και να προχωρήσουμε μέσω του Νοσοκομείου. Ξέρουμε όμως ότι μέσω του Μέιγιο θα αργήσει η διαδικασία. Μήπως όμως κι εμείς δεν αργήσαμε. Ήδη χασαμε μία βδομάδα μάταιης αναζήτησης.

Με αισιοδοξία

Κάπα

ΥΓ. Στη Βρετανία δεν καταφέραμε να το εντοπισουμε το φάρμακο.

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ μη πηγαινεις μεσω τριτου...

Παντα απ ευθειας,χωρις μεσαζοντες,φατσα καρτα...

Παρτε τηλ το γραφειο Υπουργου,

πειτε του τη δραματικη κατασταση,

οτι ειστε διατεθειμενοι να υπογραψετε οποιαδηποτε δηλωση περι μη ευθυνης ,

( οτι δεν θα μηνυσετε κανεναν αν το φαρμακο δεν... κλπ)

& ζητειστε να σας στειλουν το φαρμακο με κουριερ.

Καντε γρηγορα γιατι 1η Αυγουστου την κοπανανε ολοι στη Φραγκια...

Kαπα είπε...

Φίλε Χάρρυ, το φάρμακο, με υπουργική απόφαση του γάλλου Υπουργού Υγείας, διατίθεται ενδονοσοκομειακώς μονάχα στα γαλλικά νοσοκομεία για τους ασθενείς των γαλλικων νοσοκομείων.

Ο μονος τρόπος να το πάρουμε είναι να βρεθεί ενας παιδονευρολόγος γνωστός στη Γαλλία, ο οποιος έχει κάποιο παιδί άρρωστο όπου χορηγείται το εν λόγω φάρμακο... Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο.

Ηδη ομως η Α. μίλησε με το Μέιγιο κι εκείνο θα κινήσει τις διαδικασίες για να πάει το φάρμακο στις ΗΠΑ.

Μόλις έχουμε νέα, θα σας ενημερώσουμε.

Με αισιοδοξία

Κάπα

gnik είπε...

Αχ Κ.
Πολλές καρπαζιές φέτος και πώς τα το παλέψεις
Από βάθους καρδιάς να πάνε όλα καλά

Μήπως κάποια επαφή με την φαρμακευτική εταιρία ή με τις θυγατρικές.

Τις ευχές μου στα κορίτσια.

gnik είπε...

Ψάξε το και μέσω δικτύου

https://braininstitute.mch.com/wiki/Banzel

http://www.eisai.co.jp/enews/enews200856.html

όλο και κάτι θα βρεθεί
Κουράγιο

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Koυράγιο παιδιά...
Και ελπίδα...
Δεν ξέρω τι άλλο να πω....
Εύχομαι όλες οι προσπάθειες, τόσο οι δικές σας όσο και του Mayo να έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Με αισιοδοξία

athanasia είπε...

Καλή δύναμη - περαστικά - να ελπίζετε. :)

An-Lu είπε...

Σας σκέφτομαι ακόμα και στο Μπακού...έχετε πάντα την αγάπη μου...

Ανώνυμος είπε...

Αγάντα.
Πρεσβύωψ

Ανώνυμος είπε...

Παμε λιγο πολιτικολογια,να ξεχαστουμε...

Πες μας,
απ' οσα γραφονται για τον Αττιλα,
τι ειναι αληθεια
& τι αντιτουρκικη προπαγανδα...

Kαπα είπε...

Φίλε Χάρρυ,

η κατάσταση του παιδιού επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Μέσα σε πέντε μέρες είχε οχτώ κρίσεις. Και από χτες μέχρι σήμερα τρεις γενικευμένες. Τα πράγματα είναι πολυ δύσκολα. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε.

Απ΄εδώ που είμαι δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Ούτε όμως θέλω να αφήνομαι σε μαύρες σκέψεις. ΈΤσι όταν τελειώνω τη δουλειά και τα γραφτά, διαβάζω Ιστορία και πάλι Ιστορία.

Τις τελευταίες μέρες διάβασα δυο εκπληκτικά βιβλία το ένα είναι του Χάγκν Φλάισερ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ και το άλλο είναι το Πέρυ Αντρερσον, ΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Στο τελευταίο βιβλίο θα βρεις και αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η τουρκική εισβολή ήταν πράγματι ειρηνευτική αποστόλή, ότι δεν βιάστηκε καμία γυναίκα, ότι κανείς δεν σκοτώθηκε και πως οι αγνοουμενοι είναι μύθος, όπως μύθος είναι και οι ομαδικοί τάφοι...

Στα σοβαρά τώρα:

Ο Πέρυ Αντερσον (αδελφός του Μπενεντικτ Αντερσον - που διατύπωσε τον περίφημο ορισμό του έθνους) γράφει μεταξύ άλλων ότι αν στη θέση των ελληνοκυπρίων βάλουμε τους Βρετανούς, τότε οι νεκροί είναι 300 χιλιάδες, οι τραυματίες ένα εκατομμύριο και οι πρόσφυγες (προσθέτω εγώ) είναι 25.000.000.

Με εκτίμηση

Κάπα

ΥΓ. Το βιβλίο του Φλάισερ είναι, κατά τη γνώμη μου, ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η νεοελληνική ιστοριογραφία της τελευταίας 25ετίας.

Kαπα είπε...

Βέβαια, ηθικοί αυτουργοί της τουρκικής εισβολής ήταν οι χουντικοί και οι εοκαβητατζήδες, οι εθνικιστές.

Αυτοί έδωσαν στο πιάτο την ευκαιρία/πρόσχημα που η Τουρκία έψαχνε από το εξήντα.

Κι όλα αυτά, σε μια εποχή κατά την οποια οι σχέσεις ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων είχαν αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιουνται κάπως.

Πάντως, πολλές φορές η συζήτηση για το παρελθόν είναι ύπουλη. Όσοι έχουν εξουσία, φτιάχουν το παρελθόν όπως τους γουστάρει. Και όσοι ορίζουν το παρελθόν, επιδιώκουν να ελέγχουν και το μέλλον.

Από αυτή την άπόψη, το παρελθόν έχει μέλλον! (Κάπως έτσι τα λέει ο Χάγκεν, μέσω ενός ρωσικού παραθέματος)

Με εκτίμηση

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Ωχ...

Τεσπα,να ξαναμιλησουμε πολιτικα σε ευθετοτερο χρονο...

Παντως,ειναι περιεργο να διαβαζεις βιβλια για γεγονοτα που εχεις ζησει...

Προτιμω τη προσωπικη γνωμη...

Kαπα είπε...

Φίλε Χάρρυ, τα βιβλία που αναφέρω είναι η γη και αυτά που έχω ζήσει εγώ είναι (ούτε καν) το... χωρκό μου.

Αυτά που ζούμε (τα βιώματα), άντε να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μιά προσωπική γνώμη, άποψη.

Τα βιώματα, όμως, δεν έχουν απαραιτήτως σχέση με τη γνώση. Η γνώση, σήμερα παρά ποτέ, απαιτεί πρόσβαση σε έγκυρες πηγές πληροφοριών και αυτές είναι μονάχα οι πανεπιστημιακές εκδόσεις και τα πονήματα διακεκριμένων συγγραφέων.

Εν προκειμένω, Ο Πέρυ Αντρερσον δίνει μια εικόνα του κυπριακού που καλύπτει την περίοδο 1878 μέχρι σήμερα, ενώ ο Χάγκεν Φλάισερ μας παρουσιάζει τη "δημόσια ιστορία", ή καλύτερα τις "δημοσιες ιστορίες" της μεταπολεμικής Ευρώπης. Εκ των πραγμάτων, λοιπον, δεν μπορώ (λόγω ηλίκίας - είμα 45άρης) να έχω σημαντικά βιώματα για αυτές τις περιόδους, πόσω μάλλον να διαμορφώσω και προσωπική γνώμη.

Τέλος, το βίωμα είναι μεγάλη παγίδα, εάν δεν συνοδεύτεται από τον κατάλληλο επιστημονικό, μεθοδολογικό και γνωριοθεωρητικό εξοπλισμό. Το συναίσθημα, εν γένει, είναι πέρα για πέρα απρόσφορο, ένα κάποιος θελει να έχει ακριβή (ασφαλή) εικόνα των πραγμάτων που αφορούν την κοινωνία και την ιστορία.

Με εκτίμηση

Κάπα

Kαπα είπε...

Για το παιδί:

1. Σταματάμε σιγά-σιγά την Κετογενική Δίαιτα. Φαίνεται ότι δεν δουλεύει πια. (ΈΤσι γίνεται συνήθως, όταν περάσουν τέσσσερα με πέντε χρόνια.)

2. Ύστερα από έρευνα καταφέραμε να βρεθεί το φάρμακο στην Αμερική και να το παραγγείλει το Μέιγιο. Δεν μπορουμε ακόμα να το δοκιμάσουμε. Πρώτα θα πρέπει να φύγουμε από τη Δίαιτα.

3. Αυτό θα γίνει μέσα σε ένα διάστημα τριών βδομάδων. Ήδη τα γεύματα του παιδιού εμπλουτίζονται και μέχρι τα τέλη Αυγουστου θα έχουν γίνει σαν τα δικά μας.

Ολο αυτό το διάστημα θα παρακολουθείται το παιδί γιατί κάποτε, φτάνοντας στη μέση της δίαιατα, τα παιδιά ξαναβρίσκουν την υγεία τους. Σπανιότερα, με το τέλος της δίαιτας, επέρχεται και έλεγχος των κρίσεων!

3. Μετά από τρεις βδομάδες, εάν η κατάσταση περαμείνει ίδια, τότε θα αρχίσουμε το νέο φάρμακο.

Εν τω μεταξύ, το παιδάκι, παρά τις συνεχιζόμενες κρίσεις του, είναι μέσα στην τρελή χαρά. Ισως γιατί έχιε μια μανούλα με απέραντα αποθεματα αγάπης.

Με αισιοδοξία

Καπα

Ανώνυμος είπε...

Οσο για την ηλικια,ειμαστε...ομοιοπαθεις...

Αν οι γυναικες μας ειναι εξυπνες. θα μας στειλουν,
σαν αυτοκινητα που εφαγαν τα ψωμια του
& καλυτερα να τα δωσουν...
Στο εξης,θα βγαζουν ολο βλαβες...

Για τα πολιτικά,η αληθινη ιστορια δεν ειναι τιποτε αλλο απο τεκμηριωση μαρτυριων.

Αφου το 74 ησουν 10,θυμασαι καλα & βεβαια ακουσες πολλες προσωπικες μαρτυριες...

Για το Κυπριακο,αυτο που τρελλαινει ειναι η διαιωνιση του προβληματος.
Να τελειωσει η εκκρεμοτητα,με τον ενα ή τον αλλο τροπο...

Για να δουμε το νεο φαρμακο...

Kαπα είπε...

Το παιδί είναι στην Κετογενική Δίαιτα απο το Μάη του 2005, δηλαδή τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την πειρα του γιατρού και της διαιτολόγου, η Κετογενική Δίαιτα, μετά από ένα χρονικό διάστημα τριών ή τεσσάρων ετών, παύει να λειτουργεί.

Οπότε θα πρέπει το άρρωστο παιδί να απομακρυνθεί απο την Δίαιτα, σταδιακά και με προσοχή. (Αυτό κανουμε κι εμείς, με στόχο προς τα τέλη του Αυγουστου να δοκιμάσουμε το νέο φάρμακο)

Συμβαίνει, κάποτε, είπαν, κατά τη σταδιακή απομάκρυνση από τη Δίαιτα, να έχουμε πάλι θεραπευτικό αποτέλεσμα!!!

Δεν ξέρουμε εάν πρόκειται για σύμπτωση, πάντως οκτώ μέρες μετά τη σταδιακή μείωση της δίαιτας (οι κετόνες ήδη έπεσαν στο 75%), σταματάτησαν εντελώς οι κρίσεις, οι οποίες κατά τις προηγουμενες βδομάδες ήταν καθημερινές και απανωτές!

Να πρόκειται για σύμπτωση;

Ιδωμεν.

Με αισιοδοξία

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Τι σου ειναι ο ανθρωπος...

Αισιοδοξια & καλη καρδια......

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Αγαπητέ Κάπα.... Ελπίζω η ευνοϊκή κατάσταση που διαμορφώνεται με την σταδιακή μείωση της δίαιτας να είναι μόνιμη. Παράλληλα διάβασα τελευταία ότι και η επιστήμη στον τομέα της κατανόησης και αντιμετώπισης της επιληψίας κάνει τεράστια βήματα με την εύρεση ενός ελαττωματικού γονιδίου το οποίο θεωρούν ότι ευθύνεται για την μετάδοση της από γενιά σε γενιά.

Με αισιοδοξία ότι τα καλύτερα έρχονται
Μία καλημέρα από την Αθήνα

Kαπα είπε...

Φίλε Φιλόσοφε, σ΄ ευχαριστούμε πολυ για την παραπομπή.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Κάπα

mtryfo είπε...

ελπίζουμε απο δώ και πέρα να εξελιχθεί η κατάσταση της μικρής προς το καλύτερο....
πολλές πολλές ευχές απο καρδιάς για το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Ανώνυμος είπε...

Λυσσαξαν για τους αγνοουμενους...

Πες μας τι εκανε η ΕΟΚΑ Β στους Τουρκους ν. Κυπρου...

Kαπα είπε...

Φίλε Χάρρυ,

η αλήθεια είναι οτι ο τουρκικός στρατός εκτελούσε αιχμαλώτους και ολοκληρες οικογένειες. Υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες και τώρα προέκυψαν και αδιάσειστα στοιχεία.

Από νομικής πλευράς όμως αυτά τα εγκληματα πολέμου δεν μπρορουν να "προσωποποιηθούν". Δηλαδή οι μάρτυρες δεν μπορουν να καταγγείλουν τον τάδε λοχαγό ή τον δείνα τούρκο διοικητή. Έτσι, δεν υπαρχει ύποπτος, άρα μηδεν εις το πηλίκον...

Το ΕΔΑΔ ωστόσο, υποχρεώνει την Τουρκία να δώσει πληροφορίες για τις εκατοντάδες αγνοουμένους. (σιγά μην τις δώσεις)

Φίλοι μας όμως τουρκοκύπριοι μας είπαν ότι οι περισσότεροι ομαδικοί τάφοι βρίσκονται εντός των τουρκικών στρατοπέδων, τα οποία χτίστηκαν επί τουτου, για να καλυψουν δηλαδή τις δολοφονίες αιχμαλώτων.

Ξέρετε, είναι πολυ δύσκολο να κρύψεις πτώματα δολοφονημένων.

Εδώ δεν έχουμε δολοφονίες από ατάκτους ή λιτζαρίσματα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δολοφονίες από τον τακτικό στρατό.

Το 74 σε ένα τουρκοκυπριακό χωριό, κάποιοι ελληνοκύπριοι βούτηξαν 15 με είκοσι άντρες από μια οικογένεια και τους σκότωσαν όλους. Η μητέρα τους, που ζει ακόμη, ξέρει τους δολοφόνους. Αρα έχουμε έγκλημα προσωποποιημένο. Δυστυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έκανε τίποτε, παρά το γεγονός ότι η γριά τουρκοκύπρια τους κατονόμαστε και τους καταράστηκε δημοσίως.

Με εκτίμηση

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Οι χαρακτηρισμοι ε/κ & τ/κ ειναι του κατεστημενου...

Εσυ ποιους θεωρεις ορθους ?

Εγω θεωρω το Κυπριος & Τουρκος,
2 ξεχωριαστα εθνη.
Τωρα,οποιοι Κυπριοι θεωρουν εαυτους " ελληνες " (Γραικους ),
να ζητησουν " ελληνικη " υπηκοοτητα.

Να ξεκαθαρισουν τα πραγματα.

'Η στο ενα εθνος ή στο αλλο.

Νισαφι...

Kαπα είπε...

Ορθός είναι ο αυτοχαρακτηρισμός. Οποιος δηλαδή θεωρεί εαυτόν έτσι, ας ονομαστεί έτσι΄ όποιος θεωρεί εαυτόν αλλιώς, ας αποκληθεί αλλιώς΄ κι όποιος να λέγεται έτσι και αλλιώς, με γεια του με χαρά του!!!

Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει το διακαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατικό το να επιλέξουν κάποιοι άλλοι την ταυτότητα του ενός και του άλλου.

Εκτός αν πρόκειται για αστείο. Και είναι πολύ αστείο κάποιος να λέει ότι είναι... παναθηναϊκός κι εμείς να του επιμένουμε ότι είναι αεκτζής.

Προσωπικά δεν ανήκω σε καμια αγέλη. Αισθάνομαι ελληνόφωνος ευρωπαίος πολίτης/άνθρωπος, δίχως χρώμα. Εχω όμως σημαία και αυτη είναι ο... Ανθρωπος: όταν ξυλοκοπούνται λαθρομετανάστες, νιώθω λαθρομετανάστης, όταν βιάζονται γυναίκες, νιώθω βιασμένος, όταν πεθαίνουνε παιδιά από την πείνα, η τους πυραύλους, πεθαίνω κι εγώ μαζί τους.

Ολες αυτες οι ψυχωτικές μου πλέον υπερευαισθησίες, μού ήταν ξένες μέχρι πριν επτά χρόνια. Μετά την αρρώστια του παιδιού και την αυτοθυσία της Αντιγόνης, άρχισα κι εγώ σιγά-σιγά να ξυπνάω... Βοήθησε φυσικά και η μελέτη (η δουλειά) όπως και η "πλάγια" συναναστροφή με τον ΝικόΔημο (στο οποιο οφείλω μια μεγάλη βεβαιότητα: την αμφισβήτηση των πάντων).

Με ειλικρινή εκτίμηση

Κάπα

Yannis H είπε...

Ό,τι καλύτερο!

Μακάρι τα καλά τελευταία νέα να συνεχιστούν - και να γίνονται πλέον όλο και καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικοι ομως ειναι το αντιθετο απο σενα...

35 χρονια,ενω στα λογια συμφωνουν,στη πραξη δεν γινεται τιποτα...

Καλυτερη λυση η " διχοτομηση¨,το καθε εθνος να εχει τη χωρα του...

Πες μας κανα καλο νεο για εκεινη τη δραστικη εγχειρηση εγκεφαλου,οπου βαζουν " ασφαλεια " στα 2 ημισφαιρια...

Απλοτητα & σοφία...

Που ειναι η Αντι & νοσταλγουμε τη γραπτη φωνουλα της ?

Kαπα είπε...

Αυξήσαμε από προχτές το Τοπαμάξ στην φουλ δόση. Η Δίαιτα παρέμεινε μειωμένη κατά 25% (την εμπλουτίσαμε με κανονικά γεύματα).

Το θετικό: σταμάτησαν τα απανωτά επεισόδια.

Το αρνητικό: ένα εννιάλεπτο μεγάλο επεισόδιο και ένα μικρότερο τρίλεπτο. Γι΄αυτό και ο γιατρός πρότεινε την αύξηση του Τοπαμάξ.

Τώρα που σταμάτησαν τα απανωτά επεισόδια, ηρέμησε λίγο το παιδί, ησυχάσαμε κι εμειός λιγάκι.

Με αισιοδοξία

Κάπα

mtryfo είπε...

Σημαντική μείωση των επεισοδίων... αυτά κι αν ειναι καλά νέα....
αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά...
σας σκεφτόμαστε πάντα...

Ανώνυμος είπε...

Παμε ενα νεο ποστ...

Kαπα είπε...

Τα επιληπτικά επεισόδια επανήλθαν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Με αισιοδοξία

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Ωχ...

Yannis H είπε...

Αναμένουμε νέα...

Φιλιά.

Kαπα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kαπα είπε...

Φίλε Γιάννη, όταν έχουμε καλά νέα, αμέσως θα τα διαβιβάσω.

Εν τω μεταξύ, θα ηθελα βοήθεια στο μπλόγκ. Κάτω δεξιά είναι ένα μικρό σύμβολο: μια κλειδαριά και ένα θαυμαστικό. Όταν πάω εκεί το μάους λέει "Προειδοποίηση: περιέχει περιεχόμενο δίχως πιστοποίηση". Τι να κάνω; ανησυχώ μήπως μας διαγράψουν το μπλογκ.


Τις προάλλες μάλιστα έλαβα και το παρακάτω μήνυμα:


------------------------
Χαίρετε,

Το ιστολόγιό σας στη διεύθυνση: http://epilhpsia.blogspot.com/ έχει επισημανθεί ως ιστολόγιο με πιθανώς ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Για να το διορθώσετε αυτό, μπορείτε να ζητήσετε έναν έλεγχο συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.blogger.com/unlock-blog.g?lockedBlogID=33008128

Εάν δεν ελεγχθεί, το ιστολόγιό σας θα διαγραφεί μέσα σε 20 ημέρες. Κατά το διάστημα αυτό οι αναγνώστες σας θα βλέπουν μια προειδοποιητική σελίδα. Αφού λάβουμε το αίτημά σας, θα ελέγξουμε το ιστολόγιό σας και θα το ξεκλειδώσουμε μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες. Μετά τον έλεγχο και εφόσον αποφασίσουμε ότι το ιστολόγιό σας δεν περιέχει ανεπιθύμητο περιεχόμενο, θα ξεκλειδώσουμε το ιστολόγιο και θα σταματήσει να εμφανίζεται το μήνυμα στον πανόπτη Blogger σας. Αν αυτό το ιστολόγιο δεν σας ανήκει, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα και δεν θα επηρεαστούν τυχόν άλλα ιστολόγια που έχετε.

Για τον εντοπισμό του ανεπιθύμητου περιεχομένου, χρησιμοποιούμε έναν αυτοματοποιημένο ταξινομητή. Ο αυτόματος εντοπισμός ανεπιθύμητου περιεχομένου είναι εγγενώς ασαφής και ενδέχεται κάποιες φορές να επισημανθούν κατά λάθος ιστολόγια σαν το δικό σας. Σας ζητούμε συγγνώμη για αυτό το λάθος. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αυτού του τύπου, μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, εύρος ζώνης και τεχνολογικούς πόρους σε συντάκτες ιστολογίων όπως εσείς, αντί να ασχολούμαστε με τους αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη Βοήθεια του Blogger: http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=42577

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και για τη συνδρομή σας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ανεπιθύμητου περιεχομένου.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του Blogger

Υ.Γ. Μια τελευταία υπενθύμιση: Σε περίπτωση που δεν ζητήσετε έλεγχο, το ιστολόγιό σας θα διαγραφεί μέσα σε 20 ημέρες. Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο για να ζητήσετε τον έλεγχο: http://www.blogger.com/unlock-blog.g?lockedBlogID=33008128
---------------------

Αγαπητοί φίλοι, έκανα ό,τι μου ζητήσανε. Τώρα όμως βλέπω σε αυτό εδώ το μπλογκ (και όχι στο επιληψία) αυτήν την προειδοποίση και ανησυχώ. Αν ξέρει κάποιος, αs με ενημερώσει.

Σας ευχαριστώ εκ προοιμίου

Με εκτίμηση

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Τωρα βγαζει & λεκτικη επαληθευση...

Αυτα τους μαραναν...

Τεσπα,κανε κολπα εκει να φυγει το λουκετο...

Παμε κανα νεο ποστ,με φωτο,
με ταξιδ. εντυπωσεις,
για αλεγκρο μα νον τροπο...

Yannis H είπε...

Εμένα στο epilipsia δεν μου βγάζει ούτε κλειδαριά ούτε θαυμαστικό (χρησιμοποιώ Mozila). Εδώ μου βγάζει μια κειδαριά, αλλά δηλώνεται σαν "πιστοποιητικό κρυπτρογράφισης" (αν και στο δικό μου μπλογκ δεν βγαίνει τέτοιο πράγμα).

Μακάρι κάποιος που ξέρει να βοηθήσει, μη γίνει καμιά στραβή...

Kαπα είπε...

Δεν υπάρχει βελτίωση. Προχτές είχαμε κι άλλη επιληπτική κρίση.

Ο γιατρός είναι πολυ σκεφτικός. Για να δοκιμάσουμε τα άλλα φάρμακα, θα πρέπει να σταματήσουμε τα υφιστάμενα. Τότε όμως είναι βέβαιο ότι οι κρίσεις θα χειροτερέψουν, τουλάχιστον μέχρι να αποδώσουν τα νέα φάρμακα που θέλουν δυο μήνες μέχρι να αφομοιωθουν.

Ενδέχεται όμως τα νέα φάρμακα να μην κανουν απολύτως τίποτε και τότε το παιδί θα βρεθεί μόνο του σε τρικυμία και χωρίς το παραμικρό σωσίβιο.

Εν τω μεταξύ, όλες αυτές οι κρίσεις του τελευταίου τετραμήνου, έχουν αρχίσει να αφήνουν τα ίχνη τους: το παιδί κουτσαίνει.

Το ένα πόδι, όταν περπατάει, το ανασηκώνει από το γόνατο, όμως το πέλμα δεν συντονίζεται, δείχνει σαν παράλυτο.

Κάθε φορά προστίθεται και κάτι. Για παράδειγμα, η πρώτη φορά που απεκτησε το τρέμουλο, ήταν σε ηλικία έξι μηνων, όταν ξύπνησε ξύπνησε ύστερα από μία κρίση δύο ωρών, την οποία η γιατροι δεν μπορουσαν να καταστείλουν.

Με εκτίμηση

Κάπα

Yannis H είπε...

Το κοιτάω από προχτές, και βγαίνει μόνο ένας αναστεςναγμός.

Το γράφω για να ξέρετε πως σας σκέφτομαι (και πολλοί άλλοι, είμαι σίγουρος).

inthesweetshop είπε...

Οπως το λεει ο Yannis H...εισαστε παντα στη σκεψη μου κι ας μην ξερω τι να σας γραψω, περα ισως απο το να σας ευχηθω κουραγιο κι αντοχη...
Νινα

Kαπα είπε...

Πριν μπούμε στη διαδικασία αλλαγής φαρμάκων, θα δοκιμάσουμε για δέκα μέρες μία βιταμίνη που την παραλάβαμε χτες. Αυτή η βιταμίνη υποτίθεται βοηθάει τον εγκέφαλο να συγκρατεί τον ηλεκτρισμό του.

Με αισιοδοξία

Κάπα

Yannis H είπε...

Άντε, να πάνε όλα καλά με τη μετάβαση...

Φιλιά.

Μαριλένα είπε...

καλησπέρα. να ξέρετε πάντα σκέφτομαι την κορούλα σας κι εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου, ολα να πανε καλά!

θέλω να πω για τη μπάρα στο επάνω μερος του μπλογκ σου.
καλύτερα θα ειναι να τη βγάλεις, γιατι κακοβουλοι υπάρχουν πολλοί.

βγάζοντας την, αποφεύγεις ανοητες αναφορες για "ακατάλληλο περιέχομενο" κλπ κλπ

αν δεν ξέρεις πως να το κανεις, πες μου, θα θυμηθώ πως το έκανα εγώ και θα σε βοηθήσω.
ούτως ή άλλως, η μπαρα όχι μονο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά μπελάδες φέρνει (όπως του κακόβουλου που σε κατήγγειλε)

θα βάλεις ένα σήμα του μπλογκερ στο κατω μέρος της σελίδας σου κι αυτο θα χρησιμοποιείς αντί της μπαρας.

συγγνώμη για το φλυαρο του ποστ
και ξανά εύχομαι το καλύτερο!

Kαπα είπε...

Αγαπητή Μαριλένα,
ευχαριστούμε πολυ για το διαφωτιστικό σχόλιο.

Σας παρακαλούμε, γράψτε τη διεύθυνσή σας στο paragrafos@cytanet.com.cy
για να μας διαφωτίσετε καλύτερα. Εχω ορισμένες απορίες.

Σας ευχαριστούμε πολυ

Κάπα