Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ετοιμασίες και νέες αγάπες...

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τη νέα εξόρμηση στις ΗΠΑ (φεύγουν σε 17 ημέρες) και η κόρη μας το πήρε χαμπάρι, οπότε μάς... μοίρασε τους γνωστούς ρόλους: "εσύ, μπαμπά, να μας στο αεροδρόμιο κι εσύ, μαμά, να με πας στο Μέιγιο Κλίνικ για να γίνω καλύτερα...".

Εν τω μεταξύ, μια βδομάδα μετά την αδικαιολότηγη (κατά τη γνώμη μας) άρνηση τού Υπουργείου Υγείας (της 5ης Απριλίου), ξαφνικά και από το πουθενά, πλημμύρισε το σπίτι μας "άνοιξη":  Παλιοί φίλοι που νομίζαμε ότι μας είχανε ξεγράψει διαπαντός, εμφανίστηκαν (ύστερα από μια δεκαετία) με συμπυκνωμένη στοργή. Μάλιστα, φέρανε στη Μαρία-Φωτεινή δώρα και δώρα να δουν τα μάτια σας! Τι άλλο; Τα παιδάκια τους για να παίξουν μαζί της! Κι εκεί που η Μαρία-Φωτεινή στέναζε από μοναξιά κι εγκλεισμό, τώρα ξυπνάει και δεν ξέρει ποιο φιλαράκι να πρωτοθυμηθεί και με ποιο να πρωτοπαίξει!

Επισκεφτόμαστε όμως κι εμείς (τώρα που υποχώρησαν οι ιώσεις) παιδάκια σαν κι εμάς, κι άλλα με πολύ περισσότερες από εμάς δυσκολίες. Παιδάκια σαν τον Ραφαήλ (που του έτυχαν αντί για γονείς, άγγελοι θεόσταλτοι), σαν τον Ραφαήλ, που δεν μιλάει ούτε κινείται, παρά μόνο ακούει, νιώθει, γελάει (όταν του μιλάνε), και κλαίει όταν τον μετακινούν (για να τον πλύνουν), επειδή πονάει... (Α, ρε ζωή, πόσο σκληρή είσαι για μερικά πλασματάκια...)

Με το που τον είδε η Μαρία-Φωτεινή, αμέσως έτρεξε κοντά του κι άρχισε να του χαϊδεύει πότε το ένα ακίνητο χεράκι και πότε το άλλο. Σταματούσε για λίγο, λέγοντάς μας "ο Ραφαήλ δεν είναι άρρωστος, θα γίνει καλά", και μετά συνέχιζε να του χαϊδεύει τα αγκυλωμένα χεράκια προφέροντας, σαν... προσευή: "Ραφαήλ... Ραφαήλ.... Ραφαήλ..."

Ο Ραφαήλ,  όντας άμαθος από επισκέψεις και χάδια άλλων παιδιών (εκτός των τριών μικρότερων αδελφών του που τον αγαπούν και τον φροντίζουν), ξαφνιάστηκε και χάρηκε τόσο πολύ με τη Μαρία-Φωτεινή, που γέμισε το στόμα του σάλια και κόντεψε να πνιγεί από ευτυχία, όπως μας εξήγησε η μανούλα του, η Κατερίνα. Σώθηκε για άλλη μια φορά χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της, αλλά και στην πρόβλεψη τού πατερούλη, του Δώρου, που έχει μετατρέψει το σαλόνι σε... Εντατική, με πλήρη ιατρικό εξοπολισμό!!!

Κι η κορούλα μας παθαίνει κάτι ανάλογο όταν την επισκέπτονται παιδάκια. Τραντάζεται τόσο πολύ το στέρνο της, που θαρρείς ότι μέσα στα σωθικά της χτυπάει με δύναμη τα φτερά του ένα πουλάκι που ετοιμάζεται αγωνιωδώς για το πρώτο του μεγάλο ταξίδι πάνω από "χώρες, πολιτείες και βουνά"...

Με αγάπη,
Κάπα

9 σχόλια:

paragrafos είπε...

Ο/Η harrysmatic άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ετοιμασίες και νέες αγάπες...":

Ειχα βλαβη στο κομπιουρε (σικ) γι αυτο αργησα να γραψω..
Το αλλο αρθρο με τη " συζευξη " εχει...κουλτουρα & δεν το πολυκαταλαβα...
Τελικα,διευκρινησε μας τι εγινε...

Σας καλυπτει τα εξοδα το Υπουργειο,του γνωστου συνθηματος 1,2,3...η ολα τα εξοδα δικα σας..?

Εγω θα λεγα να ψαξετε εσυ κι Αντι για 2 θεσεις καλομισθες στο ΝΥ & να ριξετε μαυρη πετρα...αν καποιος ειναι σε επιπεδο Μαστερ,παιρνει πρασινη καρτα σε 6 μηνες...



Ανάρτηση από τον/τη harrysmatic στο keimeno - Το βιωματικό μπλογκ της Αντιγόνης και του Κώστα τη 25 Απρ 2012 12:33:00 π.μ
------------------

Φίλε Χάρρυ, ενώ ήρθε το σχόλιό σου με... ιμέιλ, ωστόσο δεν εμφανίστηκε εδώ στα σχόλια και δεν ξερω γιατί.

Το λοιπόν, επιδότηση φέτος γιοκ. Πάμε στην ΗΠΑ με δικά μας έξοδα.

Γιατί δεν επιδοτούν φέτος το παιδί:

Πριν εφτά με οχτώ μήνες, επισκεφτήκαμε μία ιδιώτη παιδονευρολόγο της οποίας η συμπεριφορά ήταν απαξιωτική, ιδίως προς τα ιατρικά αρχεία του παιδιού που της παρουσιάσαμε.

Από αυτόν τον... καλό άνθρωπο ζήτησε ο υπουργός γνωμάτευση...

Ράντος Θοδωρής είπε...

Καλησπέρα και καλή δύναμη στο ταξίδι σας.
Θέλω να επισημάνω σε σχέση με το σχόλιο σου Κώστα.
Εγώ βλέπω λόγο να κινηθείτε νομικά κατά της συγκεκριμένης κυρίας ,δεν γίνετε να έχει δώσει αντικειμενική γνωμάτευση...είναι άνω ποταμών ο εγωισμός της. Οι σπάνιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται σε κέντρα που έχουν εμπειρία ,και το κράτος είναι υποχρεωμένο να συνδράμει. Εδώ μιλάμε για ολόκληρες τις ζωές σας, τις ζωές μας.Τα παιδιά μας θα πάνε εκεί που έχουν ελπίδα!Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά το κράτος είναι αυτό που θα πληρώσει νοσηλείες και πάνω νοσηλείες και θα αναγκαστεί να δώσει πολλαπλάσια χρήματα ... σταματάω εδώ με πόνεσε το κεφάλι δεν μπορώ να χωνέψω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.

paragrafos είπε...

Φίλε Θοδωρή, Είναι όπως τα λες.

Δυστυχώς ο Υπουργός επέλεξε να πιστεψει έναν άνθρωπο ο οποίος μάς κατασυκοφαντούσε επί μία ώρα.

Δεν το αδικώ. Θα έχει τους... λόγους του ο άνθρωπος...

harrysmatic είπε...

Το βρισκω κουφο 1 ατομο να αποφασιζει. Επρεπε να υπαρχει Γνωμοδοτικο Οργανο.
Κανε ο,τι νομιζεις πρεπον...

Maria Nefeli D είπε...

χαιρομαι... πολυ για την πριγκιπεσσα μας.. ευχομαι να εκανε κατι το υπ. υγειας..

θα σας δουμε πριν φυγετε

σας αγαπω πολυ

Maria Nefeli D είπε...

Συγνώμη. Τώρα διάβασα τα σχόλια ξανά και κατάλαβα πως τελικά δεν θα κάνουν κάτι. Περί υπ. Υγείας εννοώ :(

Θα ήθελα τόσο Πολύ μια μέρα να πάρω το αίμα μου πίσω. Είμαι αδύναμη να το κάνω και προφανώς δεν θα γίνει όσο ζω..Μα το θέλω τόσο πολύ και ΟΧΙ για μένα. Αλλά γι αυτα τα πλασματακια όπως την πριγκιπέσσα μου οπως το αγγελουδι το ραφαηλ

Και δεν το ΚΑΝΩ για να εκδικηθώ κανένα γιατί η καλύτερη εκδίκηση είναι να δείξεις επίπεδο και να πορευτεις...
Ο θεός θα κρίνει όλους μας. Αλλά κάποιος πρέπει να εμποδίσει αυτά τα ανθρωπάκια να μας στερούν κάθε μας ανάσα

Σας αγαπω και συγνώμη ξανά που ρώτησα για το υπ. Υγείας ενώ ήξερα. Απλά είμαι αρκετά ζαλισμενη

Μαράκι1985

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώστα κατάλαβα για ποια κυρία μιλάς, και εμένα όταν της είπα ότι ήθελα να πάρω το παιδί μου εξωτερικό μου είπε δεν είναι ανάγκη, στη συνέχεια όμως όταν εγκρίθηκα από το υπουργείο θέλοντας και μη υπέγραψε και φύγαμε, προσπαθήστε ξανά.
Σας χαιρετώ
Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Χριστόσ ανέστη!
Καλό σασ ταξίδι. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
οταν λετε όλα τα εξοδα είναι δικά σασ τιέννοείτε: (εισητήρια, εξετάσεισ φάρμκα κτλ) Αν είναι έτσι είναι πολλά τα λεφτά!

Pashya είπε...

Εύχομαι καλό ταξίδι και όλα να πάνε πάρα πολύ καλά για την κουκλίτσα σας! Χαιρομαι που έχει παρέα τώρα και άλλα παιδάκια και χαίρεται. Αλλά τι ωραία ψυχούλα που είναι η κορούλα σας που πήγε στον Ραφαήλ και του έδινε αγάπη! Επειδή έχει πάρει πολύ αγάπη από εσάς έχει μάθει να αγαπάει πολύ και η ίδια της. Να είστε πάντα καλά και εύχομαι από καρδιάς το καλύτερο για όλους σας.