Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2006

Εκκλησία, θρησκεία και Επιληψία

---
Α. Η απόκρισή μου σε ένα επικριτικό ιμέιλ που έλαβα

Έλαβα ένα επικριτικό (όχι απαραιτήτως κακοπροαίρετο) ιμειλ που μεταξύ άλλων αναφέρει: "ειδικά εσείς που έχετε άρρωστο παιδί θα έπρεπε προσέχετε πώς μιλάτε για τον Προκαθήμενο και να προσεύχεστε κάθε μέρα για την υγεία του παιδιού σας".

Πρώτα-πρώτα, για τον Προκαθήμενο δεν μιλάω εγώ, αλλά τα έργα του. Θέλω να πω, ενώ η πεμπτουσία του Χριστιανισμού είναι η αγάπη, εκείνος αφήνει απέξω τους ομοφυλόφιλους (έχουν "κουσούρι") γιατί τάχα υπάρχει ρητή αναφορά στη Γραφή εναντίον τους.

Μα, η Γραφή καταφέρεται και εναντίον τών υπερφίαλων, μεγαλοσχημόνων λειτουργών τού οίκου τού θεού (Φαρισαίων) και όχι μόνο κατά τών ομοφυλοφίλων. Προς τι λοιπόν τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά;

Δεύτερον, τι σχέση έχει η κριτική κατά του Αρχιεπισκόπου με την προσευχή που μπορεί να κάνω ή να μην κάνω; Εκτός εάν θα πρέπει να προσεύχομαι και στον... Αρχιεπίσκοπο.

Τρίτον, η επίσημη Εκκλησία, εδώ και αιώνες, αφήνει να αιωρείται μια φριχτή, ρατσιστική, απεχθής και οδυνηρή μομφή για τα άτομα με επιληψία, που τα ωθεί στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνίας: ότι τάχα είναι δαιμονισμένοι!!!

Στο συλλογικό μας υποσυνείδητο έχει εμφιλοχωρήσει ο φόβος προς τα συμπτώματα τής επιληψίας, ο οποίος όμως δεν είναι έμφυτος (φίλε Αντώνη). Αν ήταν έμφυτος, γιατί στην αρχαία Ελλάδα τα άτομα με επιληψία αντιμετωπίζονταν ως... θεόσταλτα και έχαιραν τιμών και στοργής; Σημειωτέον ότι τότε η επιληψία θεωρούνταν "ιερά νόσος", δηλαδή ευλογία!

Οι εξορκισμοί και όλα τα συναφή εκκλησιαστικά "εργαλεία" αφορούν στα άτομα με επιληψία ή άλλες νευρολογικές καταστάσεις όπως η έκσταση, η καταληψία και η γλωσσολαλία. [Πληροφορίες στην ενότητα Δ. του ποστ http://epilhpsia.blogspot.com/2006/08/blog-post.html ]

Αντί, λοιπόν, ο Προκαθήμενος να ασχοληθεί με το πώς θα βοηθηθεί ο μέσος πιστός να ζήσει εν αρμονία και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, απαλλαγμένος από δεισιδαιμονίες και λανθάνοντες ρατσισμούς, αντί να πάρει δυο καλούς θεολόγους και να απαλλάξει από το στίγμα τους ομοφυλοφίλους και τα άτομα με επιληψία, αντί να πρωτοστατήσει στη εκστρατεία ανέγερσης τζαμιού από αγάπη προς τον αλλόδοξο συνάνθρωπο, αντί να ζητήσει συγγνώμη για τον ποταπό ρόλο της Εκκλησία κατά τον εμφύλιο και τη Χούντα, εκείνος προτιμά την... τουρκοφαγία και τον παπαφλεσσισμό (εντίνον τίνος;), την εθναρχία και τον καισαροπαπισμό.

Δεν κρίνουμε τον άνθρωπο, κρίνουμε τον εκπρόσωπο ενός τόσο ευαίσθητου θεσμού όπως η εκκλησία, κρίνουμε τον επικεφαλής ενός θεσμού ο οποίος υπηρετεί περισσότερο την εξουσία τής Εκκλησίας (προνόμια), παρά την ουσία της πίστης (αγάπη).

Κλείνω λέγοντας, ότι σύντομα στο μπλογκ μου θα φιλοξενήσω τις θέσεις (σε ποστ) γνωστών (συμπλόγκερς) γιατρών επιστημόνων, όπως πχ ο φίλος Αντώνης Λιόλιος και όχι μόνο, που θα τοποθετηθούν στο ζήτημα "Επιληψία και Δαιμονισμός".

Μακάρι στο ζήτημα αυτό η ενημέρωσή μου να είναι ελλιπής και να μου αποδείξουν ότι κανω λάθος.

ΜΕ αγάπη, Παράγραφος - Τετ Οκτ 04, 11:41:55 πμ
---
---

Β. Η αντίδραση του Νίκου Δήμου στο ιμέιλ που έλαβα

Nikos Dimou
said...paragrafos said...Ελαβα ένα επικριτικό (οχι απαραιτήτως κακοπροαίρετο) ιμειλ που μεταξύ άλλων αναφέρει: "ειδικά εσείς που έχετε άρρωστο παιδί θα έπρεπε προσεχετε πώς μιλάτε για τον Προκαθήμενο και να προσεύχεστε κάθε μέρα για την υγεία του παιδιού σας".

AΔΙΑΝΟΗΤΟ! Χρησιμοποιεί [εννοεί τον επιστολογράφο] την αρρώστια του παδιού ως εκβιαστικό μέσο. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! "Κοιτάχτε εσείς να τα έχετε καλά με τον Νονό, γιατί έχετε και πρόβλημα." ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!
---
---

Γ. Η θέση μου στο ερώτημα εάν "ο Θεός στέλνει την... επιληψία"

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί καλόπιστοι, παραδοσιακοί χριστιανοί, για τους οποίους η πίστη είναι το πρωτεύον στη ζωή τους, δεν εκβιάζουν εκ του πονηρού όταν σου λένε, αν δεν πιστεύεις στο Θεό, χάθηκες κι εσύ και το παιδί σου. (Υπάρχουν βέεβαια και οι κατ΄επάγγελμα εκβιαστές που ζουν από την φοβία τού κοσμάκη). Άπλώς έχουν τον κακώς εννοούμενο "φόβο θεού", δηλαδή ζουν υπο την σκιάν ενός θεού εκδικητή, τιμωρού.

"Τόσα χρόνια και δεν έβλαψα άνθρωπο ποτέ μου, γιατί μου το έκανε εμένα αυτό ο θεός;", αναρωτιότανε μια φίλη με παιδάκι σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση από το δικό μας.

Νόμιζε ότι ο Θεός την "τιμωρούσε για κάτι", ή ότι "δοκίμαζε την πίστη της" και άλλα παράλογα κατ΄ εμέ, αναμενόμενα όμως για έναν παραδοσιακό πιστό (μάλλον θρησκόληπτο) ο οποίος αισθάνεται ότι στο κέντρο τού σύμπαντος βρίσκεται η "θέληση τού Θεού" που "ξέρει καλά τι κάνει και γιατί το κάνει" (δογματική τελεολογία).

Η πίστη στον θεό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει νόημα όταν είναι πρωτίστως πίστη στον Άνθρωπο, όταν δηλαδή έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο, την αγάπη στον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αποδοχή τού "άλλου", ακόμα και του απολωλότος προβάτου, και κυρίως όταν δεν συγκρούεται με τον επίσης ανθρωποκεντρικό Ορθό Λόγο, ο οποιος ως γνωστόν υπηρετεί την αξιοπρέπεια του ανθρώπου (π.χ. ανθρώπινα δικαιώματα).

Εδώ βίσκεται, νομίζω, η Λυδία λίθος για κάθε θρησκευτική ιεραρχία: ή είναι φωτισμένη (δηλ ενεργεί φιλάνθρωπα μέσω του Θεού) ή φανατική, άρα είναι δυνάμει απάνθρωπη. Μάλλον, δεν υπάρχει μέση λύση.

Με αγάπη, Παράγραφος - Τετ Οκτ 04, 01:14:25 μμ
---
---

44 σχόλια:

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Θεοπνευστο εργο ειναι μονο η Παλια & Νεα Διαθηκη. Ο ιδιος ο Χριστος δεν εκανε αναφορα σε ο/φ
------------------------------
Αν ερχόταν τώρα ο Χριστός, που θα διάλεγε να γεννηθεί; Η σε γύφτικο τσαντίρι, ή στην Αιθιοπία, σε προσφυγικό καταυλισμό.

Κι αν επισκεπτόταν μια πόλη, που θα πήγαινε πρώτα;
Θα πήγαινε να παρασταθεί στους κατατρεγμένους: πόρνες, ναρκομανείς, ομοφυλόφιλους και αρρώστους.

Ούτε που θα διανοούνταν να επισκεφτεί πατριάρχες και επισκόπους.

Αλλά είπεμε, εκείνοι Τον... υπηρετούν, άρα τον... τιμούν με τα χρυσάφια τους...

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Ενδιαφερομαι για την αληθεια & το παρασκηνιο για τις εκλογες αρχιπαπα στη Κυπρο. Τι παιζει εκει ? Θετει κανεις θεμα καταργησης αγαμιας,εισαγωγης γυναικων ?
------------------------

!!!

Αστειεύεστε;;;;;;

Θα επανέλθω όμως!

Με πολλή αγάπη


Α.

Jason είπε...

Δυστυχώς στην Ελλάδα η παιδεία του κόσμου δεν επαρκεί για να αντιληφθεί αυτό το διαχωρισμό μεταξύ της Εκκλησίας και της θρησκείας.
Έτσι, οι ανόητες δισειδαιμονίες που με κάποιο περίεργο τρόπο έχουν συνδεθεί με τη θρησκεία, οι κανόνες που χωρίς λόγο και χωρίς κανένα αντίκρυσμα έχουν εισαχθεί με το πέρασμα του χρόνου στην παράδοση της Εκκλησίας, τα οπισθοδρομικά κηρύγματα και οι προκλητικοί χειρισμοί των παροντικών αρχόντων της Εκκλησίας, όλα αυτά αποτελούν για πολλούς "ευαγγέλιο". Μεταφορική είναι η χρήση της λέξης, αλλά καθόλου τυχαία επιλεγμένη, καθώς και κυριολεκτικά πολλοί πιστεύουν ότι οι ίδιες οι Γραφές εκπορεύουν την εγκυρότητα σε όλων αυτών των ανόητων ιδεολογιών και τη δικαιοδοσία των των αρχόντων της Εκκλησίας να εκφέρονται ως φωνή Θεού...

Προσφάτως διάβασα έναν φωτισμένο άνθρωπο, το Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, να σημειώνει κάτι που για μένα αποτελεί την πεμπτουσία των όσων προσπαθώ να εξηγήσω σε αυτό το comment: ότι η θρησκεία είναι μία υπαρξιακή προσέγγιση και όχι κανόνας εθιμικού δικαίου, και μόνο ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Δυστυχώς, πέρα από τα θετικά της πίστης που συζητήσαμε στο προηγούμενο post, η τυφλή προσήλωση σε οτιδήποτε είναι βλαβερή.
Γι' αυτό και δε νομίζω πως θα καταλήξει κάπου η κουβέντα με το συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ο ίδιος ο ΑΠπστολος Παύλος έχει αφήσει ένα πολύ ωραίο ρητό για την εμμονή και την ξερκοκεφαλιά:
"Μωράς δε ζητήσεις, και έρεις, και μάχας νομικάς, περιίστασο. Εισίν γαρ ανωφελείς και μάταιοι. Αιρετικόν άνθρωπον, μετά πρώτην αι δευτέραν νουθεσίαν, παραιτού, ειδώς ότι εξέστραπται ο τοιούτος και αμαρτάνει, ων αυτοκατάκριτος."

(Απόστολος Παύλος - Επιστολή προς Τίτον, Κεφ.Γ΄, εδάφ.9-11)

Jason είπε...

Συγχωρέστε μου τα πολλά ορθογραφικά λάθη που παρατηρώ κι εγώ εκ των υστέρων...

paragrafos είπε...

Jason said...
Συγχωρέστε μου τα πολλά ορθογραφικά λάθη που παρατηρώ κι εγώ εκ των υστέρων...
----------------------

Ολοι μας γράφουμε γρήγορα και εκ των υστέρων θυμόμαστε την ορθογραφία! Κι εγώ είμαι πρώτη στις ορθογραφικές αβλεψίες.

Μακάρι όμως, φίλε Jason, να γράφαμε όλοι μας ψύχραιμα κείμενα για την θρησκεία (σαν τον δικό σου) κι ας ήμασταν ανοθρόγραφοι.

Ο Θεόκλητος Ιωαννίνων και αρκετοί άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι της εκκλησίας, δεν "πουλάνε", δεν "βροντάνε", έτσι μας προέκυψε ο θορυβοποιός Χριστόδουλος που ξέχασε ότι τα ράσα δεν κάνουν το παπά.

Με πολλή εκτίμηση και αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Παντα μιλαω σοβαρα. Λογω μεσαιωνικου κατεστημενου,τα λογια μου ακουγονται αστεια. Δεν υπαρχει καποιος φορεας γυναικων,καποιοι " προοδευτικοι " πιστοι,να θεσουν το θεμα αγαμιας/γυναικων ,στην εκλογικη διαδικασια ?
------------------------

Μεταφορικά μιλούσα με το "αστειεύστε", θέλοντας να σας δέιξω ότι εδω στα θρησκευτικά ζητήματα είμαι ακόμα λίγο μετα την... εικονομαχία.

Σκεφτείτε πως ούτε και μένα δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό κάτι τέτοιο!

Και κάτι ακόμα: αν δεν είχα γνωρίσει τόσες απανωτές οικογενειακές συμφορές μέσα σε μια τετρατία, αν δεν είχε αρρωστήσει και το παιδί μου, νομίζετε πως θα είχα ποτε τη δύναμη να "αμφισβητήσω" ή έστω και να εκφραστώ τόσο "επαναστατικά".

Με πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Φανταζομουν οτι λογω εκλογικης διαδικασιας & επιρροης αγγλικης κουλτουρας,,
-----------------------------
Η αγγλική κουλτούρα, (διακριτικότητα, ευγένεια, ανοιχτοσύνη) κύριε Χάρρυ, είναι παντελώς ανύπαρκτη στα μέρη μας. Λυπάμαι που σας απογοητεύω! Αν μας χαρακτηρίζει κάτι είναι η κατινιά, η ρουφιανιά, η μικροπρέπεια, η υποκρισία και το ρουσφέτι.

Ντρέπομαι που το λέω, όμως δεν θα μπορώ ούτε την αλήθεια να σας κρύψω ούτε ψέματα να πω (προτιμώ να... πεσει το σπίτι μου να με πλακώσει).

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Κάτι έπαθε η σελίδα και δεν βγαίνει σωστά! Τι να κάνω;

Ξέρεις κανείς;

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Τώρα εμφανίστηκε κανονικά η σελίδα. Οκ.

Με αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση. Ό,τι κι αν πιστεύει κάποιος, δεν απαιτούνται μεσάζοντες για να "επικυρώσουν" την πίστη του.

paragrafos είπε...

mpampakis said...
Πολύ σωστή τοποθέτηση. Ό,τι κι αν πιστεύει κάποιος, δεν απαιτούνται μεσάζοντες για να "επικυρώσουν" την πίστη του.
-------------------------

Και μάλιστα, μεσάζοντες... βασιλικότεροι του βασιλέως!!!

Με αγάπη

Παράγραφος

An-Lu είπε...

Τόσο η οικοδέσποινα, όσο και ο μπαμπάκης μα κάλυψαν στα βασικά.
Η θρησκεία όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα εξουσίας βασισμένο σε εθιμικές προλήψεις και μικρονοϊκές αντιλήψεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες των υγιώς σκεπτόμενων ατόμων.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Ειναι σαφες οτι ειμαστε...συγγενες εθνος. Νομιζα οτι σε ορισμενα θεματα,π.χ δικαστηρια ενορκων,η Κυπρος ηταν πιο μπροστα απο εδω. Οταν βρειτε χρονο,να μας διαφωτισετε & για την πραγματικοτητα ως προς Β. Κυπρο,τι επιτρεπεται ,τι απαγορευεται,επισκεψεις,αγορα γης...
---------------
Στην "βόρεια κύπρο", κατεχόμενη τη λέμε εμείς, φυσικά και μπορείτε εσείς να αγοράσετε γη. Ισως όμως είναι η γη να ανήκει στην... μητέρα μου ή στον... πεθερό μου, δηλαδή σε... μενα (μου έχουν μεταβιβασθεί). Εμείς έχουμε τους τίτλους ιδιοκτησίας. Οπότε, αν το αντιληφθούμε εμείς, θα σας... πάμε στο εδώ δικαστήριο, ή σε δικαστήριο στην Ελλάδα, οπου θα βρείτε μπελά :)))
(έμαθα κι εγώ να φτιάχων φατσουλες)

Να προσεχετε, λοιπόν :)))

Οι αγοραστές γης στα "κατεχόμενα" ειναι συνήθως βρετανοί. Ο Ντενκτάς είναι πανέξυπνος. Χάρισε πολυ ωραία κομμάτια, μούχτι (σημαίνει δωρεάν) σε συναξιούχους πολιτικούς της Βρετανίας. Ετσι εκεί δημιουργήθηκε ένα λόμπυ που αγωνιίζεται να νομιμοποιήσει τις αγοραπωλησίες αυτές που τυπικά είναι παράνομες, αφου τα "κατεχομενα" δεν έχουν αναγνωρισμένη υπόσταση ως κράτος, χώρια που το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ιερό για την ΕΕ.

Δικηγόρος όλων των βρετανών που "αγόρασαν" γη στα "κατεχομενα" είναι, μαντέψτε...

... η σύζυγος του Τονι Μπερ.

Οπότε, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας...

Δεν ξέρω αν σας έδωσα μια κάποια εικόνα της κατάστασης.

Για τις μετακινήσεις: μετά τον αρχικό οίστρο (μαζικές επισκέψεις από και προς τα κατεχόμενα) εκείνοι που πηγαινοέρχονται τώρα είναι Ε/Κ χαρτοπαίχτες και υπόκοσμος προς τα κατεχόμενα, και η καλοστεκούμενοι οικονομικά Τ/Κ που έρχονται σε μάς (λίγοι είναι) για ψώνια.

Αυτά πολυ-πολυ βιαστικά

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

An-Lu said...

"Η θρησκεία όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα εξουσίας βασισμένο σε εθιμικές προλήψεις και μικρονοϊκές αντιλήψεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες των υγιώς σκεπτόμενων ατόμων."

---------------------------

Αυτή, όπως θα έλεγε και ο φιλος μας ο Γιαννης Χ., είναι η τέλεια επιτομή!!!

Καρδούλα μου, σ΄ ευχαριστούμε που με δυο λόγια συνόψισες όσα έχουμε πει μέχρι τώρα!

σε φιλώ με πολλή-πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Το εννουσα διαφορετικα. Αν οι Κυπριοι μπορουν να αγορασουν,εργαστουν,εγκατασταθουν σε Β. Κυπρο & αντιστροφα Τουρκοι στο Νοτο. Θελω να μαθω που ειναι η δυναμη των καθεστωτων & πώς μπορουν να εκβιαζουν καταστασεις.
------------------

Οι Τ/Κ είναι φτωχοί με μισθούς της πείνας, έτσι αρκετοί έρχονται και εργάζονται στους Ε/Κ με τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι ε/κ εργαζόμενοι. Συνδικαλίζονται στα συνδικατα του ΑΚΕΛ κλπ. Το αντίθετο δεν ισχύει: κανείς ε/κ δεν πάει από εκεί, παρά μονο για φτηνές διακοπές, φτηνό ψάρι κλπ. Αλλά και αυτά πλέον έχουν κοπεί γιατί οι καημένοι οι τ/κ μόλις δουν ε/κ βγάζουν ειδικό τιμολόγιο!!! Δεν το έπαιξαν έξυπνα, να κρατήσουν δηλ τις τιμές σε ένα κάποιο λογικό επίπεδο.

Δεν ξέρω αν σας έδωσα μια ιδέα.

Με αγάπη

Α.

Artanis είπε...

"ειδικά εσείς που έχετε άρρωστο παιδί θα έπρεπε προσέχετε πώς μιλάτε για τον Προκαθήμενο και να προσεύχεστε κάθε μέρα για την υγεία του παιδιού σας".

Καλά, από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις....

Οπότε, το ρίχνω στο χιούμορ και μάλιστα κακό:

Σου έχω κρατήσει καζάνι, πρώτο τραπέζι πίστα, δίπλα στο δικό μου. Θα είμαστε παρεϊτσα! Το έχω διακοσμήσει, το έχω κάνει υπέροχο!

Περιττό να συμφωνήσω σε όσα έγραψες εσύ, ο mpampakis και η γοργόνα και περιττό να υπογραμμίσω τον αισχρό εκβιασμό του όλου θέματος.
Περιττό, επίσης, να προσθέσω κι εγώ στου ΝικόΔημου την ιαχή: ΝΤΡΟΠΗ!
Ντροπή, να παίζει κάποιος με τον πόνο κάποιου άλλου. ΝΤΡΟΠΗ!

Αϊ σιχτίρ, πάλι τα πήρα στο κρανίο!

Καρδούλα μου, σταματάω εδώ, γιατί φοβάμαι ότι θα γράψω κι άλλα πολλά και δεν κάνει...

Σας φιλώ και τους τρεις σας.

Η δική σας artanis knarf (γεια σου, harry...)

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Οι γυναικες του ΑΚΕΛ δεν ...κανουν τιποτα ?
---------------------------
Κύριε Χάρρυ, πάλι θα σας... προσγειώσω!!!

Το ΑΚΕΛ είναι ενα από τα πιο συντηρητικά κομματα... παγκοσμίως! Είναι κομμουνιστικό (με διακήρυξη), δοξολογεί τον Λενιν δημοσίως, και φυσικά είναι κρυπτοσταλινικό με τα ναι μεν αλλά... Οσο για τους ε/κ κομμουνιστές είναι ταυτόχρονα και... Χ.Ο. με βούλα! Ο Χριστόφιας έχει πάνω από το κεφάλι του τον Λένιν και δίπλα την... Παναγία...

Με εξαίρεση τον Τάκη Χ"γεωργίου (απορώ πώς επιβιώνει εκεί μέσα) οι άλλοι είναι...

Τα λέω από προσωπική πειρα.

Οσο για τις γυναίκες τους ΑΚΕΛ, είναι ανύπαρκτες και χωρίς προσωπικότητα.

Νεποτισμός παντου και πάντα. Σας είπα, η Δυστυχία του να είσαι έλληνας, μας παραταιριάζει, ο Νικόδημος έγραψε κάτι πριν τόσες δεκαετίες που διατηρεί την επικαιρότητα του και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Συγγνώμη αν σας απογοητεύω. Δυστυχώς η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη!

Με πολλή αγάπη

Α.

ΥΓ. Το Ελληνοκύπριος και το Τουρκοκύπριος ειναι πολιτικοί όροι που αποτυπώνονται στο σύνταγμα το 60 και σε όλα τα άλλα σχέδια. Συνήθως μάλιστα όλοι οι πολιτικοί - μηδέ εξαιρουμενου και του ΑΚΕΛ - μιλουν για Ελληνες Κύπριους. Τώρα δεν ξέρω πώς σας φαίνονται αυτά, εμείς τα έχουμε συνηθίσει.

paragrafos είπε...

@ Artanis

Καλησπέρα καρδούλα μου!!! Μην ανησυχείς για μένα. Εγώ ανησυχώ για τόσον κόσμο που γνώρισα κι αντίς να μας παρει στα σοβαρά και να πάνε τα παιδιά τους για εγκεφαλογράφημα, τα σέρνουν στα μοναστήρια και στα τάματα... Καλά βρε παιδί μου τα τάματα, τι να σου κάνουν άμα δεν πάρεις το φάρμακο;

Να μου σου πω για τη δίαιτα: ούτε ν΄ ακούσουν δεν θέλουν!!! Τους χαλάει την... νηστεία!

Η θρησκοληψία, εδώ στην Κύπρο, βασανίζει πολλά παιδάκι με επιληψία!!! Μερικές φορές που σκέφτομαι ορισμένες περιπτώσεις, κλαίω, κλαίω επειδη τα παιδάκια δεν φταίνε τίποτε...

Τέλος πάντων...

Σ΄ αγαπώ πολυ, να το θυμάσαι!

Κι εφτακόσια χρόνια να περάσουν, πάλι θα σ΄ αγαπάμε το ίδιο.

φιλιά

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Ισως ειναι & θεμα μεγεθους. Οι Κυπριοι ειναι οσοι & οι Κρητικοι.Δεν υπαρχει...πνευματικη ενδοχωρα,για...προοδευτιλικια. Οσο για το θεμα υγειας,καθε εμποδιο για καλο. Ισως ο διαιτολογος μπορει να πρωτοτυπησει,βγαζοντας μια Καιτη για νηστευοντες/χορτοφαγους,αλλα & για μωαμεθανους ( Ραμαζανι κ.ο.κ).Εκεινοι σκοταδι,εμεις φως.
--------------------------
Τα καλά (ανήσυχα) μυαλά ανέκαθεν έφευγαν από το νησί. Οι μισοί για την Ελλάδα και οι άλλοι ένας θεός ξέρει για που (κυρίως για Βρετανία και ΗΠΑ). Ετσι εδώ έμενε πάντα η... δευτεράτζα. Γι΄αυτό δεν έχουμε ηθοποιούς της προκοπής, συγγραφής της προκοπής, γιατρους της προκοπής κοκ.

Ασφαλώς τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει ένα μεγάλο ποιοτική βήμα. Ωστόσο όλα είναι παγιδευμένα από τον κρατισμό: όλοι θέλουμε να... κρατικοποιηθούμε. Το δημόσιο δίνει μισθούς γενναίους ενώ ο Ιδ. τομέας δίνει μισθούς πείνας. Εχουμε δηλ τους προνομιούχους (δημ. υπαλληλους) και τους μη προνομιούχους, τους ιδ. υπαλλήλους. Οιπρώτοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και οι δεύτεροι με τα απομεινάρια.

Αυτή η κατάσταση δίνει ζωή στα κόμματα που ζουν και βασιλεύουν ως γνήσιοι πάτρωνες. Συχνά μάλιστα, γίνονται διακομματικές επιτροπές και μοιράζονται οι θέσεις στα υψηλά κλιμάκια, άρα και τα το άρμεγμα του κορβανά.

Άλλωστε ένας βασικός λόγος που κατά τη γνώμη μου δεν θα περπατήσει εύκολα κανένα σχέδιο ενοποίησης είναι τα συμφέροντα των κρατικοδίαιτων: αν μπουν στη μοιρασιά και οι Τ/Κ, τότε θα πρέπει να μειωθούν οι δικοί μας οι μισθοί. Ποιος θα το δεχθεί αυτό;

Προσωπικά (οικογενειακά και οικονομικά) μας συμφέρει μιας λύση ανανική επειδή έχουμε παραθαλάσσια περιουσία (όχι πολυ μεγάλη, ούτε όμως αμελητέα) στην περιοχή Μόρφου. Τόση ώστε να εξασφαλιστεί το παιδί μας (δεν ξέρουμε τι το περιμένει). Ομως ο φόβος..., φοβάμαι... Τελευταία ο Ταλάτ συμπεριφέρεται όλοένα και περισσότερο ως φερέφωνο του κατοχικού στρατού: αφήνουν το ένα πολυβολείο και πάνε πιο μέσα σε άλλο, μετά φτιάχνουν άλλο φυλακιο παρακάτω, ύστερα μπαίνουν στη νεκρή ζώνη με το ζορι και καλλιεργούν εκτάσεις ε/κ. Ποιος πυροβολούσε και σκότωνε κόσμο όλα αυτά τα χρονια στην... νεκρή ζώνη;

Ολα αυτά τα χρόνια η κατοχική διοίκηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας τρομάξει, να μας καλλιεργήσει την καχυποψία. Νομίζω πια ότι το έχει καταφέρει. Ελάχιστοι τους εμπιστευόμαστε. Σκεφτείτε το άλλο που συνέβη: πολλοί ε/κ έπαψαν να πηγαίνουν στα κατεχόμενα και για έναν ακόμα λόγο, επειδή ξαφνικά, μετά από καιρό είδαν τις πιστωτικές στους κάρτες να διπλο και τριπλοχρεώνονται! Καταλαβαίνετε τι συνέβη.

Εν ολίγοις: η κατοχική εξουσία με κάθε τρόπο ενσπείρει την καχυποψία μεταξύ ε/κ και τ/κ και όπως σας είπα το έχει καταφέρει. Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά δεν εμπιστεύτηκα τα χρονοδιαγράμματα του σχεδίου Ανάν. Ποιος θα αναγκάσει τις κατοχικες δυνάμεις να τα τηρήσουν αφού όλοι (οι μεγάλοι) νίπτουν τας χείρας τους;

Βλέπετε οτι δεν μιλάτε μόνο εσείς πολιτικά (άρα, να μιλάτε όσο θέλετε).

Για την "καίτη". Δυστυχώς είναι... αντιχριστιανική: όσο ζωικό λιπος!!! Πώς συμβιβάζεται αυτό με τους νηστεύοντες θρησκόληπτους;

Με πολλή αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Τα πολιτικα θα τα συνεχισουμε. Για τη Καιτη ομως,δεν μπορει να εισαχθουν φυτικα λιπη ? Θεωρητικα ειναι εφικτο. Ψαξτε το & θα μπειτε στη πρωτοπορεια διεθνως.
--------------------------
Με βρίσκεται αδιάβαστη. Θα το κοιτάξω. Σκέφτομαι όμως ότι πιο εύκολα μπορεί να φάει ένα παιδί ζωικό λίπος (με τη μορφή φρέσκιας κρέμας στο χρώμα γάλακτος) παρά... λάδι.
Το ανεκτότερο (στο στομάχι και τα έντερα) και ποιοτικά καλύτερο και αποδεκτό (γευστικά) σκεύασμα (σε σκόνη - εμπλουτισμένο με ολες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες) ειναι αυτό που δίνουμε στον κόρη μας: το Ketocal. Αν οι Αμερικάνοι έβρισκαν κάτι άλλο στη βάση το ελαιολάδου, θα μας το έλεγαν. Αλλά και να το βρουν, δεν έχει κανένα νόημα αν δεν καταπίνεται. Θυμάστε το ... μουρουνέλαιο (από συκώτι μουρουνας (ψάρι είναι λέει το λεξικό); Ε, αυτό το πράγμα είναι απείρως ανεκτότερο από το σκέτο ελαιόλαδο.

Ελπίζω να μη λέω και πολλές κουταμάρες, από πείρα μιλάω, δεν έχω θεωρητική κατάρτιση κι ενδεχομένως να λέω και καμιά αρλουμπα.

Με αγάπη

Α.

resident είπε...

Καλημέρα σας.
Φυτικά λίπη υπάρχουν σε κάψουλες πχ λαδί από λιναρόσπορο κ.α όπως και ιχθυέλαια σε κάψουλες και έτσι δεν έχουν άσχημη γεύση.Δεν γνωρίζω σίγουρα εάν είναι κατάλληλα για την κετογενη δίαιτα ,αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινά από τα ζωικά, ειδικά για την καρδιά.Διαβάζοντας τα συστατικά του Ketocal είδα ότι έχει αρκετά φυτικά λίπη oποτε είναι ότι καλύτερο.

paragrafos είπε...

the resident said...
Καλημέρα σας.
Φυτικά λίπη υπάρχουν σε κάψουλες πχ λαδί από λιναρόσπορο κ.α όπως και ιχθυέλαια σε κάψουλες και έτσι δεν έχουν άσχημη γεύση.Δεν γνωρίζω σίγουρα εάν είναι κατάλληλα για την κετογενη δίαιτα ,αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινά από τα ζωικά, ειδικά για την καρδιά.Διαβάζοντας τα συστατικά του Ketocal είδα ότι έχει αρκετά φυτικά λίπη oποτε είναι ότι καλύτερο.
-------------------------

Καλώς το φίλο μας!!!

Να που όντως έλεγα αρλουμπες!

Και μια ερώτηση: γιατί στην Ελλάδα δεν το ξέρουν το Κετοκάλ (αφου από εκεί το φέρνουμε κι εμείς!) και ρωτάνε εμένα την άσχετη, και τι να τους πω εγώ; Τους στέλνω με φάξ το... εξώφυλλο του κουτιού!!!

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Βουρ( αραβικη λεξη ? ) λοιπον για πρωτοπορεια διεθνως !
-----------------------
Στα νέα ελληνικά το βουρ απαντά άκλιτο. Εμεις έχουμε επίσης το βουρώ, βούρησα και το βούρητός-ή-ό

Είναι τουρκική προστακτική (λένε τα λεξικά) και σημαίνει "χτύπα" (μάλλον το... άλογο)

Με αγάπη

Αντιγόνη

Ανώνυμος είπε...

"Ετσι εδώ έμενε πάντα η... δευτεράτζα. Γι΄αυτό δεν έχουμε ηθοποιούς της προκοπής, συγγραφής της προκοπής, γιατρους της προκοπής κοκ.

Ασφαλώς τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει ένα μεγάλο ποιοτική βήμα. Ωστόσο όλα είναι παγιδευμένα από τον κρατισμό: όλοι θέλουμε να... κρατικοποιηθούμε."
___________

Αυτά τα λόγια σας θα έπρεπε να τα διαβάσουνε ο Μούστρας,(+) ο Καυκαρίδης(+ Βλαδίμηρος), αλλά και ο Στέλιος Καυκαρίδης, ο σκηνογράφος Αθηαινίτης, η Μπεμπεδέλη,η Γαϊτανοπούλου, ο Π. Μηχανικός (+), ο Αν. Μακρίδης,ο Κ.Κολώτας, ο Χαραλάμπους, ο Γαβριηλίδης, ο Γ. Λανίτης, η Π. Γαλάζη, ο Κ. Χαραλαμπίδης, ο Μόντης, ο Λιπέρτης,
ο Α. Παστελάς ο Αντώνης Γεωργίου, ο Κ.Ωσηέ, ο Παντ. Γεωργίου, ο Χ. Δημοσθένους, ο Κώστας Χαραλαμπίδης,
ο Χαμπής ο χαράκτης,
και λυπάμαι πολύ θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα να αραδιάζω ονόματα μιας χώρας που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει(δικοί της) άνθρωποι είτε γιατί δεν την αγάπησαν πραγματικά - και με τις αδυναμίες της δηλ. και με κείνους που το παίζουν συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες, και που τους βρίσκει κανείς άλλωστε παντού - είτε από μια διαστρεβλωμένη αίσθηση "αντικειμενικότητας". Άλλους λόγους δεν θα ήθελα να επικαλεστώ.

Και βέβαια δεν μπορούν να τα διαβάσουν γιατί, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουνε τέτοια σχέση με το κομπιούτερ όσο εσείς μαζί τους.

Σημ. πολλοί από αυτούς αφήσανε τα κοκαλάκια τους προσφέροντας τον αντικείμενό τους με άφατη αγάπη στους ανθρώπους, πολύ πριν από τα 15 χρόνια που αναφέρετε.

Μόνο ο λόγος ο γλυκύς, η καλοπροαίρεση και η ανιδιοτελής πράξη θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι κι όχι η συνεχής κατηγόρια και γκρίνια.

Stavros Katsaris είπε...

Καλησπέρα!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτή την απαράδεκτη λογική του παραλόγου!
Προέρχεται συνήθως από ανθρώπους που πιστεύουν ανταποδωτικά!
Θεωρούν οτι ανάβοντας κεριά και υποστηρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο δεν θα συμβεί κανένα κακό στην δική τους οικογένεια!
Μέχρις εκεί!
Ο κάθε άνθρωπος δικαιούτε να πιστεύει με τον τρόπο που εκείνος νιώθει καλύτερα!
Αλλά το να φτάνει να συσχετίζει την αρρώστια με το βαθμό πίστης και να παρουσιάζει έναν Θεό τιμωρό πάει πολύ!
Δυστυχώς η έλειψη παιδείας είναι και πάλι η απάντηση και σε αυτό το φαινόμενο!
Οι υπερτιμημένοι σε βαθμό άσπρου ελέφαντα που λέει και μια ψυχή προγόνοι που έχουν κάνει τεράστια ζημιά!
Φτήνεια και υποκουλτούρα παντού θρησκοληψείες και υπερβολές δημιούργησαν μια κοινωνία τέρας που γίνετε ανθρώπινη μόνο όταν ο πόνος χτυπήσει τη δική μας πόρτα!

Λυπάμαι για αυτούς που σκέφτονται έτσι!

Την αγάπη μου και τις ευχές μου!

resident είπε...

paragrafos said
"Και μια ερώτηση: γιατί στην Ελλάδα δεν το ξέρουν το Κετοκάλ (αφου από εκεί το φέρνουμε κι εμείς!) και ρωτάνε εμένα την άσχετη, και τι να τους πω εγώ; Τους στέλνω με φάξ το... εξώφυλλο του κουτιού!!!"


Μάλλον δεν το ξέρουν,γιατί οι γιατροί δεν θα είναι ενημερωμένοι για να το συστήσουν.Επίσης γιατί στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένα τόσο πολύ τα συμπληρώματα διατροφής γενικώς.Πολλοί τα νομίζουν φάρμακα και άλλοι πιστεύουν πως είναι άχρηστα.Το κετοκαλ από αυτά που κατάλαβα διαβάζοντας τα συστατικά του,δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα συμπλήρωμα διατροφής (αναπληρωτής γεύματος)με τις σωστές αναλογίες καλών λιπαρών,υδατανθράκων, πρωτεϊνών,οι οποίες αναλογίες προφανώς πρέπει να είναι 4 λιπαρά προς 1 υδατάνθρακες +πρωτεΐνες, και βιταμινών.Ολα αυτά το καθιστούν ένα πλήρες γεύμα για άτομα που ακολουθούν κετογενη δίαιτα.

resident είπε...

Μια μικρή συμβουλή αν επιτρέπετε: αν η κετογενης δίαιτα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον γιατρό σας μήπως πρέπει να μειώσετε τα ζωικά λιπαρά και να προσθέσετε στην θέση τους λιναρελαιο(Flax Seed oil) ιχθυέλαια κλπ για να προφυλάξετε το παιδί σας από της βλαβερές συνέπειες των ζωικών λιπαρών.

Όσο για την εκκλησία πιστεύω ότι είναι ένα εξουσιαστικό οικοδόμημα που όπως έγραψα και στου ΝΔ, ρίχνει σταχτή στα μάτια με αγαθοεργίες και γλυκόλογα, που μπορεί τώρα πια να μαλάκωσε κάπως και να μην καίει μάγισσες και αιρετικούς (η αλλαγή αυτή έγινε από τις πιέσεις των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων) αλλά το δηλητήριο της εκεί, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να απελευθερωθεί.

paragrafos είπε...

the resident said...
Μια μικρή συμβουλή αν επιτρέπετε: αν η κετογενης δίαιτα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον γιατρό σας μήπως πρέπει να μειώσετε τα ζωικά λιπαρά και να προσθέσετε στην θέση τους λιναρελαιο(Flax Seed oil) ιχθυέλαια κλπ για να προφυλάξετε το παιδί σας από της βλαβερές συνέπειες των ζωικών λιπαρών.
----------------------

Αγαπητέ φίλε,

δεν σας κρύβω ότι από τα σχόλιά σας έχω μάθει πολυ περισσότερα απ΄όσα με έμαθαν δεκάδες διαιτολόγοι δικοί μας (κύπριοι) και ελλαδίτες (που έχουν άγρια μεσάνυχτα από κετοκάλ).

Στις ΗΠΑ μας είχαν πει ότι το κετοκαλ ειναι ένα πληρες διατροφικό σκεύασμα. Μας το πρότειναν αυτό όταν την πρώτη μέρα δώσαμε στην κορούλα μας φρέσκια κρέμα και την έκανε εμετό. Την ίδια αντίδραση είχε και σε κάτι συμπληρώματα βιταμινών. Οπότε μας πρότειναν το κετοκάλ που είναι κάπως εύγευστο και έχει και τις θρεπτικές του ουσίες δίχως στομαχικά ή άλλα προβλήματα.

Από τον προπερασμένο Μάϊο έχουν περάσει 14 μήνες κετογενικής Δίαιτας. Εδώ δεν μας βοηθάνε, δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Και στην Ελλαδα δεν βρήκαμε ακόμα κάποιον που να ξέρει την Διαιτα (μάς πρότειναν κάποιον διαιτολόγο ο οποίος...).

Σε όλο αυτόν το διάστημα των 14 μηνών, το παιδί (που τώρα είναι 4 1/2 ετών) πήρε ύψος μόνο δύο πόντους: ήταν 100 cm κι έγινε 103 cm. Μία διαιτολογος στην Αθήνα μας είπε ότι θα πρέπει να ελέγξουμε τις πρωτεϊνες, αφού περάσουν ακόμα τρεις μήνες, για να δούμε αν φταίνε εκείνες για την διακοπή της ανάπτυξης.

Σήμερα αποφασίσαμε να βάλουμε τα μεγάλα μέσα, να φέρουμε την Μπεθ Κανια, μέσω του Τζιμ Αμπράχαμς, την πιο σημαντική διαιτολογο στην Κετογενική Δίαιτα. Είχαμε σχεδιάσει να την φέρουμε εδώ για να βοηθήσει και στο εδώ νοσοκομείο παίδων, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου περί άλλων τυρβάζει. ΈΤσι θα την φέρουμε μόνο για μας. Ομως δεν ξερουμε ποτε θα καταφέρει να έλθει.

Σας τα λέω όλα αυτά επειδή από τα λόγια σας τόσους μήνες που σας ξέρω, φαίνεστε άνθρωπος που κατέχετε αρκετά για τη δίαιτα. Παίρνω λοιπόν το θάρρος να σας ρωτήσω μήπως έχετε εσείς κάποιον διαιτολόγο να μας συστήσετε ή μήπως είστε εσείς διαιτολόγος!!!

Σας παρακαλώ μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το ιμέιλ μου (από το οποίο, τις τελευταίες μέρες δέχομαι μόνο... ευλογίες φανατικών χριστίανών...)

Αναμένω με αγωνία την απόκρισή σας

με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Α.

paragrafos είπε...

Stavros Katsaris said...
Καλησπέρα!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτή την απαράδεκτη λογική του παραλόγου!
--------------------
Φίλε Σταύρο, σ΄ ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.

Τις τελευταίες μέρες στο ιμέιλ μου βρήκα αρκετή φανατίλα, απίστευτη φανατίλα και απορώ με αυτους τους ανθρώπους που πιάνουν και το Χριστό!!!

Παλαιότερα με δίωκε ο "σαλτάρω" ένας άνθρωπος κάπως ιδιόρρυθμος ο οποίος στο κάτω κάτω ουδέποτε υπηρξε κήρυκας της αγάπης.

Τώρα με διώκουν οι... κηρυκες της αγάπης επειδή με... αγαπούν και θέλουν να με βάλουν στο σωστό δρόμο, προφανώς για να γλιτώσει το παιδί μου από τα...δαιμόνια!!! Τέτοιο μίσος, είχα να δω από την εποχή του... πατέρα μου!

Αυτο δίδαξε ο Χριστός; Μισος; Ακόμα κι αν εμείς οι "άλλοι" κάνουμε λάθος, οι καλοί χριστιανοί θα πρέπει να μας αντιμετωπίζουν με κατάρες. Είνα λυπηρό! ΚΑι τί είπα, δηλαδή, ότι είναι λάθος η επίσημη εκκλησία να διώκει τους ομοφυλόφιλους και τα άτομα με επιληψία, τα δεύτερα τα διώκει έμμεσα, με ευχέλαια, εξορκισμους και με την ευχή τα δαιμόνια να πάνε στους... χοίρους!!!

Ας είναι καλά οι άνθρωποι, ας έχουν υγεία κι ας μας καταριούνται.

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Α.

paragrafos είπε...

@ Anonymous


Αγαπητή κυρία
ή αγαπητέ κύριε,

αρπαχτήκατε από μια λέξη ενός εκτεταμένου κειμένου, την ερμηνεύσατε κατά το δοκούν και φτιάξατε ένα αρκούντως γενναιοδωρο σχόλιο.

Σας εύχομαι ολοψυχα, να είστε καλά.

Και μην ανησυχείτε, σε σχέση με τα κείμενα των "αγανακτισμένων" χριστιανών που έλαβα τις τελευταίες ημέρες, το δικό σας σχόλιο είναι τρυφερό!

Τουλάχιστον εσείς ούτε εμένα ούτε το παιδί μου καταραστήκατε.


Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Καταργηστε το φανερο ημεηλ. Καντε με την Μπεθ videoconference μεσω Skype.Ουτε πηγαινε ουτε ελα.Τεχνολογοφιλια. Χρειαζεστε μονο μια συνδεση ADSL & μια καμερα.
------------------------------

Κε Χάρρυ, το συζητήσαμε αυτο σήμερα οικογειακώς και είπαμε πρώτα να έλθει εδώ η Μπεθ, για μια βδομάδα μαζί μας, να εκπαιδεύσει τουλάχιστον μια φίλη μας διαιτολόγο κι ύστερα να επικοινωνούν μεταξύ τους με όποιον τρόπο μπορουν. Βλέπετε εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά από τη Δίαιτα, ενώ οι διαιτολογοι μεταξύ του έχουν κοινή γλώσσα (άλλα που είπε η γυναίκα και άλλα κατάλαβα) .

Να σας πω, δεν εμπιστεύομαι τις γνώσεις μου και την αντιληψή μου όταν πρόκειται για το παιδί. Με πιάνει ανασφάλεια και χάνω το μυαλό μου. Ο καλός μου, από την άλλη, είναι παντελώς άσχετος, ούτε ένα γεύμα δεν έχει φτιάξει. Η νοσοκόμα που είναι και νταντά του παιδιού, είναι πόντια με σπασμένα ελληνικά, άρα.

Πάντως κύριε Χάρρυ, είστε όλο χάρη! Είστε ωραίος Ανθρωπος.

Με απέραντη αγάπη

Α.


ΥΓ. Ειλικρινά σας ευχαριστώ παρα πολύ για την συμπαράσταση. Εχασα έναν πολυτιμο αδελφό και βρήκα έναν άλλον, έστω και από μακριά, έστω και για λίγο...
Σας ευχαριστώ μεσα από την καρδιά μου, ήθελα από πολυν καιρό να σας το πω, να σας πω ότι ξέρετε τι κανετε, οτι μου συμπαραστέκεστε, κιαν υπαρχει θεός, να σας προσέχει, κι όσο υπάρχουν άνθρωποι, να σας το χρωστάμε.)

ΥΓ.2 Σήμερα είχαμε ένα μικρό μνημοσυνο του αδελφού μου... συγχωρέστε μου την συγκίνηση. Τέτοιες μέρες παραείμα κλαψιάρα.

paragrafos είπε...

@ harrygreco

Καλημέρα κυριε Χάρρυ!

Κάθε μέρα και μια καινούρια ελπίδα!

Σημερα με ξύπνησε η κόρη μας με ολοκληρωμένες προτάσεις: "σήκω μαμά, πάμε κάτω, έχει μπάρνυ"!!!

Σήμερα εγινε ένα μικρό θαύμααααα!



σας φιλώ

με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Καταργηστε το φανερο ημεηλ.
----------------------------

Κυριε Χάρρυ, το ιμέιλ δεν το απέσυρα τότε που είχα δυσκολότερες επιθέσεις, τώρα θα το αποσύρω!!!

Και τόσος κόσμος που χρειάζεται την ταινία και άλλοι που μας ζητουν πληροφορίες, τι θ΄απογόνουν;

Και μη νομίζετε ότι δεν ανεμενα τέτοιες αντιδράσεις (χριστιανικής... αγαπης). Απλώς δεν μπορουσα να φανταστώ (όπως και τότε με την "Αννίτσα" ότι υπάρχει και ανεξήγητη κακία και μισαλλοδοξία στο όνομα τάχα της... αγάπης!!!

Σας φιλώ

Καλή σας μέρα

Με πολλή αγάπη

Α.

proinos είπε...

Την καλημέρα μου

Εκπληκτος παρατηρώ τη συμπεριφορά ανθρώπων που αντί να σας χρησιμοποιούν ως υπόδειγμα αγάπης, υπομονής, καρτερίας, έστω και για τη δική τους λογική, στέκονται και επιμένουν σε μια -τελικά- χουλιγκανική στάση του τύπου "δεν είναι και η paragrafos οπαδός του ΑΠΟΕΛ όπως εμείς, άρα βάρα"...

Περισσότερο έκπληκτος παρατηρώ την "ικανότητά" σας να βγάζετε τον καλύτερο εαυτό απο τους συνομιλητές σας...

Χαίρομαι μαζί σας για το σημερινό πρωινό. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω πιό ουσιαστικά...

Καλή συνέχεια

paragrafos είπε...

proinos said...
Την καλημέρα μου

Εκπληκτος παρατηρώ τη συμπεριφορά ανθρώπων που αντί να σας χρησιμοποιούν ως υπόδειγμα αγάπης, υπομονής, καρτερίας, έστω και για τη δική τους λογική, στέκονται και επιμένουν σε μια -τελικά- χουλιγκανική στάση του τύπου "δεν είναι και η paragrafos οπαδός του ΑΠΟΕΛ όπως εμείς, άρα βάρα"...
--------------------------

Καλημέρα αγάπητέ φίλε,

η πλάκα ειναι ότι δεν είμαι ουτε οπαδες της "ομόνοιας", αλλά οπαδός της νηφάλια κρίσης, προσπαθώ να παραμένω, όσο μπορώ βέβαια, γιατί κάποτε λυπάμαι, όχι τόσο για μένα, όσο επειδή γίνομαι αιτία να ξυπνήσει σε μερικούς ανθρώπους η μισαλλοδοξία.

Ξέρετε, δεν είναι η πρώτη φορά. Το κακό άρχισε με ένα διήγημα που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του ΝΔ.

Τώρα, επειδή εναντιώνομαι στον "δαιμονισμό" (έτσι αντιμετωπίζει την επιληψία η εκκλησία και τον υποβάλλει στους αφελείς πιστούς) ήλθε η δεύτερη δόση.


Με αγάπη και εκτίμηση

Α.

paragrafos είπε...

Anonymous said...
"Ετσι εδώ έμενε πάντα η... δευτεράτζα. Γι΄αυτό δεν έχουμε ηθοποιούς της προκοπής, συγγραφής της προκοπής, γιατρους της προκοπής κοκ.

Ασφαλώς τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει ένα μεγάλο ποιοτική βήμα. Ωστόσο όλα είναι παγιδευμένα από τον κρατισμό: όλοι θέλουμε να... κρατικοποιηθούμε."
________

Αυτά τα λόγια σας θα έπρεπε να τα διαβάσουνε ο Μούστρας,(+) ο Καυκαρίδης(+ Βλαδίμηρος), αλλά και ο Στέλιος Καυκαρίδης, ο σκηνογράφος Αθηαινίτης, η Μπεμπεδέλη,η Γαϊτανοπούλου, ο Π. Μηχανικός (+), ο Αν. Μακρίδης,ο Κ.Κολώτας, ο Χαραλάμπους, ο Γαβριηλίδης, ο Γ. Λανίτης, η Π. Γαλάζη, ο Κ. Χαραλαμπίδης, ο Μόντης, ο Λιπέρτης,
ο Α. Παστελάς ο Αντώνης Γεωργίου, ο Κ.Ωσηέ, ο Παντ. Γεωργίου, ο Χ. Δημοσθένους, ο Κώστας Χαραλαμπίδης,
ο Χαμπής ο χαράκτης,
και λυπάμαι πολύ θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα να αραδιάζω ονόματα μιας χώρας που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει(δικοί της) άνθρωποι είτε γιατί δεν την αγάπησαν πραγματικά - και με τις αδυναμίες της δηλ. και με κείνους που το παίζουν συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες, και που τους βρίσκει κανείς άλλωστε παντού - είτε από μια διαστρεβλωμένη αίσθηση "αντικειμενικότητας". Άλλους λόγους δεν θα ήθελα να επικαλεστώ.

Και βέβαια δεν μπορούν να τα διαβάσουν γιατί, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουνε τέτοια σχέση με το κομπιούτερ όσο εσείς μαζί τους.

Σημ. πολλοί από αυτούς αφήσανε τα κοκαλάκια τους προσφέροντας τον αντικείμενό τους με άφατη αγάπη στους ανθρώπους, πολύ πριν από τα 15 χρόνια που αναφέρετε.

Μόνο ο λόγος ο γλυκύς, η καλοπροαίρεση και η ανιδιοτελής πράξη θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι κι όχι η συνεχής κατηγόρια και γκρίνια.

07 Οκτώβριος, 2006 19:28

-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

Αγαπητή Ανώνυμη
ή αγαπητέ Ανώνυμε,

βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο να μιλήσουμε επί της ουσίας κι ελπίζω να προφτάσω να αποκριθώ στα λεγόμενά σας.

Α.1 Ενόσω συζητούσα με άλλον άνθρωπο, εσείς απομονώσατε τη μισή παράγραφο από ένα εκτενές κειμενό μου για να ασχοληθείτε τελικά, όχι μαζί της (με τη επίμαχη φράση) αλλά... μαζί μου και μάλιστα με... αγάπη.

Αν εσείς αυτό το θεωρείτε σωστό (ως προς το ήθος που πρέπει αν διεπει έναν διάλογο ή έναν αντίλογο, εν προκειμένη περιπτώσει τον δικό σας), τότε, δεν πειράζει, συνεχίζουμε.

Α.2 Για χάρη λοιπόν της συζήτησης, θα σας διευκολύνω με το να γίνω περισσότερο διεξοδική:

ναι, πιστεύω ότι η ντόπια πολιτιστική Μας κληρονομιά είναι πτωχή και οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αλλά ακόμα και ο εξαιρέσεις μας (σαν τον Μόντη, για να ασχοληθώ με τον επιφανεστερο όλων από εκείνους που αναφέρετε) ακόμα και ο Μόντης λοιπόν, πασχει, από μια άποψη, καλλιτεχνικά, κατά την ταπεινή μου γνώμη - φυσικά (θα τεκμηριώσω πιο κατω την κρίση μου).

Α.3 Εξέφρασα, λοιπόν, μια θέση (σε ανύποπτο χρόνο και στο περιθώριο μιας συζήτησης) για τη (δεύτερη) ποιότητα των καλλιτεχνών και καλλιτεχνημάτων στον τόπο Μου.

Δεν είπα ότι αυτοι οι καλλιτέχνες μισησαν ή μισούν τον τόπο, δεν είπα ότι όσοι διαφωνουν μαζί μου είναι κακοί άνθρωποι, δεν αναφέρθηκα πουθενά στο ήθος των καλλιτεχνών ή των αντιφρονούντων μου, ούδεποτε είπα ότι κάποιος από εκεινους ή του άλλους έχουν ιδιοτελή κίνητρα. Ούτε μια στιγμή δεν τους απαξίωσα ηθικά τους καλλιτέχνες ως ανθρώπους.

Α.4 Εσείς όμως αυτό κάνατε με μένα. Ελλείψει επιχειρημάτων (από πότε τα ονόματα είναι επιχειρήματα;) καταφερθήκατε εναντίον μου, εναντίον του ήθους μου, εναντίον της αγάπης μου για τον τόπο Μου, υπαινισσόμενη μάλιστα και ιδιοτελή τάχα κίνητρά μου... (μήπως ξέρετε κάτι που δεν... γνωρίζω εγώ;). Αυτό κι αν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση.

Α.5 Τέτοια συμπεριφορά, αγαπητή, φίλη Ανώνυμη, ή αγαπητέ φίλε Ανώνυμε, δεν συνάδει με τους στοιχειώδεις κανόνες που πρέπει να διέπουν μια ακαδημαϊκή συζήτηση. Δεν ανακατεύουμε δηλαδή τη λογική με το συναίσθημα (μισαλλοδοξία), δεν επιχειρηματολογούμε καταφερόμενοι ταυτόχρονα και εναντίον του ήθους του συνομιλητή μας.

Εκτός εάν με γνωρίζετε προσωπικά, εκτός εαν ξέρετε τον βίο και την πολιτεία μου, εκτός εάν έχετε τεκμήρια της "ιδιοτέλειάς" μου ή και της παλανθρωπιάς μου.


Β. Στο επίμαχο σχόλιο μου, είπα επι λεξει:

"Τα καλά (ανήσυχα) μυαλά ανέκαθεν έφευγαν από το νησί. Οι μισοί για την Ελλάδα και οι άλλοι ένας θεός ξέρει για που (κυρίως για Βρετανία και ΗΠΑ). Ετσι εδώ έμενε πάντα η... δευτεράτζα. Γι΄αυτό δεν έχουμε ηθοποιούς της προκοπής, συγγραφής της προκοπής, γιατρους της προκοπής κοκ.".

Β.1 Αυτό το είπα ως παράπονο για κείνους που φεύγουν και όχι για τους άλλους που μένουν. Και πάλι ομως, νομίζω ότι είτε το θέλουμε είτε όχι, ναι, στη Κύπρο Μας, έμενε πάντα η δευτεράτζα. Οι σπουδαίοι (ανήσυχοι και αμφισβητίες, πρωτοπόροι και παραγωγικοί καλλιτέχνες και επιστήμονες ) εν γένει οι άνθρωποι του πνεύματος και της Τέχνης έφευγαν μεταξύ άλλων είτε και γιατί γιατί κάποιοι από αυτούς ήταν ομοφυλόφιλοι οπότε δεν τους σηκωνε ο τόπος είτε κι επειδή άλλοι ασφυκτιούσαν από το παπαδαριό και το κομματικό κατεστημένο που παρέπαιε ανάμεσα στο φασισμό (δεξιοί-ρουσφέτια) και το σταλινισμό (αριστεροί-μισαλλοδία) δίχως να τους αφήνει περιθώρια να εκφραστουν καλλιτεχνικά.

Β.2 Οι διαλεκτικοί ποιητές της Κύπρου, τιμούν την Κύπρο και μιλούν στην καρδιά, την ψυχή και το αίμα Μας. Απ΄εκεί και πέρα είναι τουλάχιστον σοβινιστικό να τους θεωρήσουμε το άπαν της πανελληνιας ή ευρωπαικής λογοτεχνικής παραγωγής, λαϊκής ή λογιας, τη στιγμή που είναι συγκρισιμοι, κάπως, μονο με το έργο του Κρυστάλλη ή με τις "ποιητικές-θεατρικές" συνθέσεις του Φωτιάδη που εδράζονται στην δημοτική παράδοση της "παραλογής".

Β.3 Μάλιστα ο πιο επιφανής και καταξιωμένος στο πανελλήνιο (λόγιος όμως) ποιητής, ο Κ. Μόντης ) είναι κόκκινο πανί, σας το λέω αν δεν το ξέρετε γιατί μάλλον δεν το ξέρετε, για ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς των ε/κ όπως και για όλους τους Τουρκοκυπρίους. Δεν μπορεί να εκφράσει καλά-καλά ούτε τους μισούς κυπρίους, ποσο μάλλον να αγγίξει και κάθε ανθρώπινη ψυχή που θα τον διαβάσει (ποια είναι η οικουμενικότητα του Μόντη;). Άλλωστε, χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ο εξώφθαλμος ενθοκεντρισμός ("ένωση" και πριν το ΄60 και πολυ μετα το ΄70) και γι΄ αυτό η αριστδερα, ανέκαθεν κρατουσε αποστάσεις από τον Μόντη (που στα γεράματά του βεβαιώς αξιώθηκε μεγάλες τιμές - όχι από την αριστερά ούτε από τους τ/κ ) όπως επισης δεν θέλουν να τον δουν και να τον ακουσουν οι Τ/κ καλλιτέχνες και πολιτες.

Β.4 Πιο κάτω λέτε:

"θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα [γιατί δεν συνεχίσατε; ποιος σας εμπόδισε;] να αραδιάζω ονόματα μιας χώρας που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει(δικοί της) άνθρωποι είτε γιατί δεν την αγάπησαν πραγματικά - και με τις αδυναμίες της δηλ. και με κείνους που το παίζουν συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες, και που τους βρίσκει κανείς άλλωστε παντού - είτε από μια διαστρεβλωμένη αίσθηση "αντικειμενικότητας". Άλλους λόγους δεν θα ήθελα να επικαλεστώ."

Β.5 Ωστε εμείς δεν αγαπάμε τη χώρα μας και... "ταλαιπωρήσαμε αυτά τα... ονόματα", επειδή λέμε αυτό που πιστεύουμε, αυτό που λέει η λογική μας και μας επιτάσσει η νηφάλια κρίση μας. Και ήλθατε εσείς τωρα να μας υποδείξετε πώς πρέπει να αγαπάμε τή χώρα μας, τι πρέπει να κανουμε για να αποδείξουμε ότι αγαπάμε τη χώρα μας!!!

Β.6 Φαίνεται, ξεχνάτε ότι τα μεγαλύτερα εγκληματα σε βάρος της Κύπρου έγιναν από τους... "πατριώτες" που προσπάθησαν να μας μάθουν πώς να αγαπάμε την πατρίδα μας και φέρανε εδώ μέσα τη Χουντα και τον κατοχικό στρατό. Εχουμε πικράν πείραν από δασκάλους... πατριδογνωσίας και πατριδολατρίας που ζητούσαν πιστοποιητικά εθνολατρίας με χίλια δυο προσχήματα όπως "δεν δεχεσαι αυτό, άρα δεν είσαι πατριώτης"!!!

Β.7 Κι αν δεν "προσκυνήσουμε" το έργο του Μοντη, πάει να πει ότι δεν αγαπαμε την πατρίδα μας!!! Ομολογώ ότι με εκπλήσσει αυτή σας η συλλογιστική σας.

Πάντως, το "παραμυθι" αυτό το ακούω χρόνια (το άκουσα και προ μηνών με αφορφή ένα διηγηματάκι που δημοσίευσα στου ΝΔ) απο τους καρεκλοκέντραυρους, γραφειοκράτες του υπουργείου παιδείας (που μου κήρυξαν τον πόλεμο) που έχουν μετατρέψει την λογοτεχνία του γυμνασίου και του λυκείου, ειδικά της Τριτης Λυκείου, σε... ένα απέραντο νεκροταφείο και χώρο νεκρολαγνείας. Σε ολη την ύλη της Τρίτης Λυκείου έχουμε νεκρούς, ξανά νεκρούς και δώσ ΄του πάλι νεκρους (αν θελησετε λεπτομερειες, ή και συζήτηση, στη διάθεσή σας - αλλά δεν ξέρω αν είστε ενήμερη), ό,τι πιο... χρήσιμο για έναν έφηβο!!!

Θέλω να πω ότι το υπουργείο παιδεία επιδίδεται σε μια πατριδο-λαγνο-νερκο-λατρία με την... ελπίδα να πετύχει την ΤΥΦΛΗ ανάταση του εθνικού τάχα φρονήματος... Για όλα φταινε οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι, εμείς είμαστε αγνοι, αμόλυντοι... Ωραία λογοτεχνία και ιστορία! Να τη χαιρόμαστε!

Και φυσικά, το υπ. παιδείας, χρησιμοποιεί ως... βαρύ πυροβολικό, τον Κ. Μόντη και προβάλλει συνεχώς παντου και πάντα το "Δεν μπορώ να πιστέψω πως μας τους έφερε η θάλασσα της Κερύνειας"... (προφανώς για να βγουμε... λάδι)!

Ωστε, η θάλασσα της καημένης της Κερύνειας μας τους... έφερε...

Β.8 Οσο για τις τρεις τελευταίες παράγράφους σας, ξεχειλίζουν πολιτισμό...

Εσείς να είστε καλά!


Με αγάπη

Α.


ΥΓ. Οταν λέω ότι μπροστά στα κείμενα των φανατισμένων χριστιανών τάχα, το σχόλιό σας είναι τρυφερό, το εννοώ!

Ανώνυμος είπε...

Παραγραφε, αυτο το ποστ ειναι το καλυτερο που εχεις γραψει.

ειναι ενα βημα κατα του σκοταδισμου, ελπιζω να το αναπτυξετε σε αρκετα μελλονικα ποστς γιατι δεν αφορα μονο την επιληψια αλλα ενα ευρυ φασμα "καταραμενων" ασθενειων

προσωπικα αμφισβητω τους λεγομενους "εξορκισμους" (χρησαφιζουν απ'αυτους οι παπαδες)

paragrafos είπε...

@ Aννούλα

Σύντομα, μόλις βρούμε χρονο και ταχτοποιηθεί το "αρχιεπισκοπικό" με υπόμνημά μας θα ζητήσουμε από τον εδώ Αρχιεπίσκοπο να πάρει θέση στο ζήτημα "επιληψία και δαιμονισμός".

Εάν δεν λυθεί αυτό το ζήτημα οριστικά, εδώ στην κύπρο, όχι μονο δεν θα μπορέσουμε να βρουμε εθελοντες και να αγωνιστουμε υπέρ τον ατομων με επιληψία και υπέρ τον οικογενειών τους, αλλά μάλλον θα σκεφτουμε το ενδεχόμενο να μεταταστεύσουμε κάποια στιγμή, στην Ευρώπη (μάλλον βρετανία).

Ο κόσμος ντρέπεται να μας βοηθήσει! Φοβάται να μας βοηθήσει! Υποσυνείδητα έχει δηλητηριαστεί με τα "δαιμονια" και τους εξορκισμους.

Αγαπητή Αννούλα,

σ΄ ευχαριστούμε για την ενθάρρυνση

ΜΕ αγάπη

Παράγραφος

Ανώνυμος είπε...

Μα για ποια ...νηφαλιότητα και ποια αγάπη μιλάτε;

Αν μπορούσαν οι λέξεις να πυροβολούν στ' αλήθεια οι δικές σας θα έπαιρναν το πρώτο βραβείο.

Μην ανησυχείτε. Εγώ καθόλου πάντως. Κάποτε όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Κι εντάξει. Όλοι έχουμε ελαττώματα και ένα σταυρό να κουβαλήσουμε.

Τι προσπαθείτε να πετύχετε τάχα;
Λέτε τους Άγγλους ευγενείς κι ανοιχτούς και φυλάγετε τα χειρότερα για τους Κυπρίους. Και βεβαίως υπάρχουν καλοί Άγγλοι όπως και ..κακοί Κύπριοι. Σας αρέσει να προκαλείτε ή να κερδίζετε σε εντυπώσεις; Υποβόσκει μια κάποια εμπάθεια ή και πάλι λανθάνομαι;
Αλλά δεν μπορεί, θα λανθάνομαι γιατί εμπάθεια και ορθολογισμός;...

Αν δεν γνωρίσατε καλούς και αξιόλογους Κυπρίους τις πταίει; Ό,τι τάχα δεν διαθέτει τέτοιους το νησί;
Μιλάτε για μεγέθη, μιλάτε για το Μόντη και ποιους αγγίζει ο Μόντης...Έλεος. Τι άκρατος εγωισμός. Κι ας μην σας αγγίζει ποσώς ούτε ο Μόντης ούτε και κανείς. Εσείς θα εξουσιάσετε και τα δικά μας γούστα ή μας απαξιώνετε όσους δηλ. τολμήσαμε να συγκινηθούμε βαθιά με την ποίησή του και να αμφισβητούμε και συγκρίσεις και τεστ και αυθεντίες;

Και όχι μονάχα με την ποίηση του Μόντη αλλά και με πολύ "αξιότερους" στα παγκόσμια συγκρίσημα. -Τη λέξη τη βάζω σε εισαγωγικά όχι γιατί δεν είναι όντως υπεράξιοι αλλά γιατί εγώ στέκομαι διστακτικά απέναντι σε τέτοιες λέξεις και τα νοήματά τους.

Ξέρετε ότι διηγηματογράφοι της Κύπρου θεωρούνται από τους καλύτερους; Και δεν εννοώ από εμένα αλλά από ειδικούς, από πανεπιστημιακούς αν θέλετε. (Από αυτούς μάλιστα που χωρίς να είναι ομοφυλόφιλοι ή πολιτικά κατατρεγμένοι διάπρεψαν επί χρόνια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και επέστρεψαν για να προσφέρουν με αγάπη την εμπειρία τους στην Κύπρο.)

Αν αγαπάτε την πατρίδα σας ή όχι εσείς και μόνο το ξέρετε. Εγώ τα λόγια σας κρίνω.

Ας τελείωνε κάπου με τη χτεσινοβραδινή σας απάντηση.

Θα επανέλθετε ίσως. Εγώ όμως σταματώ εδώ. Αυτό που ήθελα να πω το είπα, όχι ολόκληρο σίγουρα(!)
(Και μην ειρωνεύεστε γιατί τάχα δεν αράδιασα κι άλλα ονόματα αφού δεν με εμπόδιζε κανείς, τη στιγμή που εσείς η ίδια είχατε πει ότι το σχόλιο μου ενόχλησε τη συζήτηση που είχατε με φίλο και ήτανε μάλιστα και ...γενναιόδωρο ως προς την έκτασή του!)

Οσον αφορά τους υπόλοιπους που σας στέλλουν μηνύματα, γιατί επιμένετε να με συγκρίνετε μαζί τους; Εγώ την προσωπική σας περίπτωση και το αν πιστεύετε στο Θεό δεν την άγγιξα.
Κι ούτε θα το θεωρούσα σωστό να το κάνω.

Για πατριδολαγνείες που λέτε κλπ δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια γιατί ούτως ή άλλως βρίσκω το μεγαλύτερο μέρος του σχολίου σας άσχετο ως προς το δικό μου και με καθόλου νηφάλια τη διάθεσή σας.Υπάρχει. έχω την αίσθηση, μια παθιασμένη ανάγκη για εντυπώσεις.
Το γιατί και αν ευσταθεί αυτό που λέω, πάλι εσείς το ξέρετε.

Συγγνώμη για την έκταση του σχολίου. Δεν θα επανέλθω παρ' εκτός ίσως κι αν αρχίσετε και πάλι να θολώνετε το τοπίο.

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ούτε και τότε. Δικό σας τοπίο είναι κάνετέ το ό,τι θέλετε.

Με αγάπη.

paragrafos είπε...

Anonymous said...
Μα για ποια ...νηφαλιότητα και ποια αγάπη μιλάτε;
---------------------

Αγαπητή κυρία,
ή αγαπητέ κύριε,

Δεν είδα κανένα επιχείρημα. Φαίνεται πως δεν σας ενδιαφέρει η συζήτηση με επιχειρήματα. Αντ΄ αυτού ψάχνετε να βρείτε σκόρπιες φράσεις από συζητήσεις που κανω μέ άλλους, για να με ψέξετε!!!

Από το πόστ που διαβάσατε (αν το διαβάσατε για τη στάση της εκκλησίας) εσάς σας κίνησαν το ενδιαφέρον τρεις κουβέντες που είπα εδώ μέσα με άλλον άνθρωπο!!!

Και για να μη κουράζεστε, με την ίδια αυστηρότητα κρίνω τον πατέρα μου που υπήρξε ένα κτήνος.

Με την ίδια αυστηρότητα θα επικρίνω και όσες κτηνώδεις όψεις έχει η κοινωνία στην οποία ζω και ζει το παιδί μου (αν ζήσει τελικά).

Τέλος, μια κοινωνία κρίνεται (κι εγώ μαζι και ο σύζυγός μου και όσοι ζωντανοί απέμειναν από το σόι της μητέρα μου) από τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στις μειονότητες.

Άπό τό πώς φέρεται απέναντι στους ομοφυλοφίλους και στους... δαιμονισμένους!!!

Και η κυπριακή κοινωνία συμπεριφέρετε τόσο απέναντι στους ομοφυλοφίλους όσο και στα άτομα με επιληψία αρκούντως κτηνωδώς!

Πόσους ομοφοφυλόφιλους έχετε δει να διαπρέπουν στην κύπρο;

Πόσα άτομα με επιληψία είδατε να έχουν "βραχιόλι";

Τα λέω αυτά επειδή μιλήσατε για τους εγγλέζους.

Ε, ναι, οι εγγλέζοι στα ζητήματα αυτά είναι άνθρωποι, ενώ εμείς κτηνη.

Με αγάπη

Α

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Don't lose your cool...Αυτος ο Μοντης,ειναι της εκφρασης..." The full Μοντη " ?
----------------------

Κύριε Χάρρυ, καλησπέρα σας.

Κάτι ήξερε ο Αριστοφάνης και τα διακωμωδούσε ολα! Οχι που θα καθότανε να σκάσει!

Με πολλή αγάπη

Α.

ΥΓ. Στην ίδια μακαριότητα με τον/την ανώνυμη/ο ζούσα κι εγώ μέχρι τα τριά-ένα μου. Νομιζα ότι βρισκόμουνα σε... παράδεισο! Είχα τα πάντα: υγεία, αγάπη, δουλειά, οικογένεια, περιουσία και χαρά.

Επρεπε να αρρωστήσει το παιδί μου, να μάθω ότι υπαρχουν 5000 άτομα με επιληψία στην Κύπρο (που σουν στον ίσκιο και τη σιωπή σε συνθήκες εξευτελιστικές) για να ενδιαφερθώ για ΟΛΑ τα αποπαίδια της κοινωνίας μας.

Φοβερό το τίμημα/"ξύπνημα"!

Μακάρι να μη δώσει ο θεός σε κανέναν τέτοιο μαχητικό "πολιτικό" εγερτήριο.

Ξανά με πολλή αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

"ΥΓ. Στην ίδια μακαριότητα με τον/την ανώνυμη/ο ζούσα κι εγώ μέχρι τα τριά-ένα μου. Νομιζα ότι βρισκόμουνα σε... παράδεισο! Είχα τα πάντα: υγεία, αγάπη, δουλειά, οικογένεια, περιουσία και χαρά."
__________

...Από πού αντλείτε αυτή τη βεβαιότητα; (!!!...)
Μέχρι την ηλικία που λέτε δεν θυμάμαι να ζούσα σε κανέναν παράδεισο και ασφαλώς δεν έχω την ψευδαίσθηση πως σε τέτοιον ζω τώρα.

"μακαριότητα";!!..

Η ...αστοχία σας σπάει κόκαλα!
Σε κάτι τέτοια βασίζεστε άραγε και πορεύεστε αγκαλιά πια, με το αλάθητο;

Εμ επανήλθα... Το έχετε κάνει όχι θολό μα κατασκότεινο το έρμο το τοπίο!

paragrafos είπε...

Anonymous said...
"ΥΓ. Στην ίδια μακαριότητα με τον/την ανώνυμη/ο ζούσα κι εγώ μέχρι τα τριά-ένα μου. Νομιζα ότι βρισκόμουνα σε... παράδεισο! Είχα τα πάντα: υγεία, αγάπη, δουλειά, οικογένεια, περιουσία και χαρά."
__________

...Από πού αντλείτε αυτή τη βεβαιότητα; (!!!...)
Μέχρι την ηλικία που λέτε δεν θυμάμαι να ζούσα σε κανέναν παράδεισο και ασφαλώς δεν έχω την ψευδαίσθηση πως σε τέτοιον ζω τώρα.

--------------

Ειλικρινά λυπάμαι που κάνω λάθος. Μακάρι να είστε καλά τώρα.

Αν θέλετε, μπορώ να το σβήσω το παραπάνω σχόλιο για την "μακαριότητα".

Δεν ήθελα να υποτιμήσω τυχόν βάσανά σας. Ηθελα να τονίσω ότι τα δικά μου βάσανα με "ξύπνησαν" και μου αποκάλυψαν ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες και μικρά παιδιά που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, που βιώνουν την τραγωδία του κοινωνικού αποκλεισμού κάτω από ελεεινές συνθήκες.

Και πάλι συγγνώμη για την "μακαριότητα". Ελπίζω να μη σας συνέβη κάτι κακό.

Αν θέλετε, το εν λόγω σχόλιο το σβήνω.

Οπως και νά΄χει, ανακαλώ και ζητώ ξανά συγγνώμη.

Αν πάλι θέλετε να σβήσω κι άλλα σχόλια ή αποσπάσματα από τα σχόλιά μου, μετά χαράς θα το πράξω.

Αν είμαστε αδέλφια στον πόνο, όλα τα άλλα είναι μηδαμινά

Ειλικρινά με αγαπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτον, η επίσημη Εκκλησία, εδώ και αιώνες, αφήνει να αιωρείται μια φριχτή, ρατσιστική, απεχθής και οδυνηρή μομφή για τα άτομα με επιληψία, που τα ωθεί στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνίας: ότι τάχα είναι δαιμονισμένοι!!!

Μέμφεται η εκκλησία τα πρόσωπα με επιληψία;
Οι μομφές και η κατάκριση δεν μου αρέσουν καθόλου.
Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο του χριστιανισμού.
Φρίκη.