Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007

Παραλίγο ατύχημα - σχέδια για ειδικό ανεκλυστήρα

Το μικρών διαστάσεων σπιτάκι μας, που χτίσαμε σε ένα, επίσης, μικρούτσικο οικοπεδάκι, έχει ισόγειο και δυο πατώματα.

Στο ισόγειο έχει μεταφέρει το γραφείο του ο αγαπημένος, για να είναι συνεχώς κοντά μας, τόσον επειδή μακριά του με πιάνουν πολύ εύκολα ταχυπαλμίες, όσο και γιατί, σε ώρα ανάγκης, πρέπει, εδώ και τώρα, να έχουμε στο τιμόνι κάποιον ψύχραιμο που θα μας πάει στο νοσοκομείο με ασφάλεια και εύστοχες οδηγίες.

Στο πρώτο πάτωμα είναι μια μικρούλα κουζινο-σαλο-τραπεζαρία. Παραδίπλα το δωματιάκι «πρώτων βοηθειών» (με τα πράγματα τού παιδιού: οξυγόνα, φάρμακα, σάξιον κλπ) και στο... μπαλκόνι (που το κλείσαμε όμως με ξύλο, κεραμύδια και τζαμαρία) είναι το πλέυ ρουμ.

Στο δεύτερο πάτωμα, από τη μια μεριά έχουμε το γραφείο μου με το μπάνιο τού παιδιού και παραδίπλα το μεγάλο υπνοδωμάτιό μας με όλα τα χρειώδη και για τους τρείς μας. Έτσι μπορουμε στα δύσκολα, ο αγαπημένος κι εγώ, να μοιράζουμε εύκολα τις... σκοπιές.

Με άλλα λόγια, το σπιτάκι μας είναι ό,τι χειρότερο για την περίπτωση τής κορούλας μας που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες: ενώ δεν μπορεί τα σκαλιά, ωστόσο βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με δύο μεγάλες σκάλες, από είκοσι, τουλάχιστον, σκαλιά εκάστη. Αναγκαστικά, λοιπόν, καθημερινά την ανεβοκατεβάζουμε, ουκ ολίγες φορές με τα χέρια!

Οσο και να προσέξει κανείς, το κακό θα συμβεί. Και συνέβη τρείς φορές μέχρι τώρα: μία με τη νοσοκόμα μας (χωρίς ζημιά), μία, προ μηνών, με μένα (πάλι ανώδυνη για το παιδί αλλά με διάστρεμμα στο πέλμα μου) και μία ακόμα, σήμερα το πρωί: εγώ χτύπησα στο γόνατο και η κορούλα μας στραμπουληξε τον καρπό της - ευτυχώς δίχως κλάματα (μας έσωσε το σπρέυ που έχουμε για τα στραμπουλήγματα, το είχα φέρει από την Αμερική).

Σωθήκαμε και η δυο από μια αμέλεια του αγαπημένου: του είχα πει από χτες να απλώσει στο πλέυ ρουμ το καινούργιο χαλί, αλλά εκείνος το άφησε απέναντι από τη σκάλα, στην άκρη του τοίχου, για να το τακτοποιησει σήμερα το απόγευμα. Εκεί πάνω, στα μαλακά, βρεθήκαμε, όταν παραπάτησα στο προτελευταίο σκαλί!

Αποφασίσαμε λοιπόν, χωρίς άλλη αναβολή, εντός των ερχομένων εβοδομάδων (άλλη μια σπαζοκεφαλιά) να κάνουμε χρήση των ευεργετημάτων που προβλέπει η πολιτεία (μεγάλη γραφειοκρατία), για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και να εγκαταστήσουμε έναν ανελκυστήρα, όχι κανονικό, τεράστιο και πολυέξοδο, αλλά από εκείνους που παραγγέλνονται για μικρά σπιτάκια που έχουν άτομα με αναπηρίες.

Ο μάλλον γυάλινος πύργος του, κολλάει έξω από το σπίτι στο οποίο θα δημιουργηθούν τρία ανοίγματα με πόρτες συρόμενες, ένα και μία, αντιστοίχως, σε κάθε πάτωμα. Ολος ο χειρισμός γίνεται μέσα από την καμπίνα, ημιαυτόματα: όσο πατάς το κουμπί, ανεβαίνεις, υπολογίζοντας με το μάτι που θέλεις να σταματήσεις. Η καμπίνα κινείται αργά: δέκα πόντους το δευτερόλεπτο - είκοσι δεύτερα το πάτωμα. Δεν είναι κι άσχημα.

Η καμπίνα, από μέσα είναι προστατευμένη από κιγκλίδωμα και η εσωτερική της πόρτα, ανοίξει με το χέρι. Χειροκίνητα θα ανοίγουν και οι πόρτες τού σπιτιού. Ολος ο χειρισμός γίνεται από μέσα από την καμπίνα. Δεν μπορείς δλδ να καλέσεις το ασανσεράκι αυτό από άλλο πάτωμα (έτσι νομίζω). Θα το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για τις πάνω-κάτω μετακινήσεις του παιδιού, γιατί πρέπει να σας πω και το άλλο: αν συνεχιστεί το κουβάλημα, σύντομα θα πάμε και οι τρεις μας (ο αγαπημένος, η νταντά μας και εγώ) για... εγχείριση σπονδύλου!

Αυτά μας τα είπε, πριν λίγο, ένας φίλος ενός φίλου μας, που ήλθε εκτάκτως, να είναι καλά ο άνθρωπος, επί τουτου. Μας συστησε και μια εταιρία (δεν ξερω αν είναι σωστό να πω το όνομά της). Μέσα στις επόμενες δυο-τρεις μέρες, θα μας επισκεφτούν για τα περαιτέρω.

Δεν ήταν μεσα στα σχέδιά μας να γίνει τώρα ο ανελκυστήρας, οπότε το πρόγραμμα μας φορτώνεται με έξτα υποχρεώσεις. Μάλλον όμως ήταν κάτι που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και πολυν καιρό. Μας είχαν προειδοποιήσει οι αμερικάνοι, αλλά που μυαλο...

Με αγάπη - Παράγραφος
.

42 σχόλια:

harrygrath είπε...

Μπλογκαρουμε με αφελεια,μη γνωριζοντας τα προβληματα σας στην εκταση τους. Μηπως πρεπει να κανουμε κατι,ολοι ,για αντιμετωπιση εξοδων ? Ενας λογαριασμος στη Eurobank. Κι ο καθενας,ο,τι ψυχη εχει. Εν οψει ταξιδιου,να μαζευτει ενα ποσο.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Μπλογκαρουμε με αφελεια,μη γνωριζοντας τα προβληματα σας στην εκταση τους. Μηπως πρεπει να κανουμε κατι,ολοι ,για αντιμετωπιση εξοδων ? Ενας λογαριασμος στη Eurobank. Κι ο καθενας,ο,τι ψυχη εχει. Εν οψει ταξιδιου,να μαζευτει ενα ποσο.

04 Φεβρουάριος, 2007 14:51
--------------------

Κε Χάρρυ,

Ειλικρινά με συγκινεί το ενδιαφέρον σας. (Δεν λέω ποτέ κάτι που δεν το εννοώ και δεν το αισθάνομαι.)

Πάντως,εκτός από τη δική σας καλή ψυχή, έχουν προθυμοποιηθεί και αρκετοί φίλοι να μας βοηθήσουν.

Ναι χρειαζόμαστε βοήθεια: όποιος θέλει, όμως, να μας βοηθήσει πραγματικά, τον παρακαλούμε να εισφέρει τον οβολόν του στην ΕθΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ (εφόσον διαμενει στην Ελλάδα).

Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να βοηθησει ο κοσμος την αντίστοιχη ομοσπονδία της χώρας του, τον αγώνα της για ενημέρωση του κοινου.

Αυτο χρειάζονται τα άτομα με επιληψία.

Αυτό χρειαζόμαστε κι εμείς.

Απευθύνουμε λοιπόν, ξανά, έκκληση σε όλον τον κοσμο (της Γραικίας) που μας επισκέπτεται, να βοηθήσουν την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ

http://www.epilepsy-greece.com/index.html


Με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη

Α.

Sarah είπε...

Η Ντων και ο Τιμ, οι γονεις της Μπρεν, ειχαν απελπιστει οτι η κορη τους δεν θα περπατουσε. Το αναπηρικο καροτσακι ηταν η λυση. Οταν πηγαν να τα κοιταξουν ειδαν με φρικη τους οτι οι διαστασεις ήταν τετοιες που σε ορισμενους διαδρομους και πορτες δεν θα χωρουσε. Ο ειδικος τους ειπε. "Οποοιος εχει αναπηρο παιδι το λεει στον εργολαβο πριν κτισει, να διερυνει τα κουφωματα. "

"Πρεπει να μετακομισουμε", μου ειχε πει... "που να γκρεμιζει κανεις;Και να αγορασουμε σπιτι ενος επιπεδου, για να μη βαλουμε μηχανισμο στη σκαλα που ανεβαζει την πολυθρονα."


Η Μπρεν, λογω του συνδρομου, δεν ειχε καθολου δυναμη στους γοφους. Ουτε μπουσουλουσε. Προχωρουσε με το ποπο. Πρωτα ο ενας γλουτος, μετα ο άλλος. Και ξαφνικα μια μερα, μπροστα μου, εδωσε μια, και σταθηκε ορθια για λιγα δευτερολεπτα.
Δεν μπορεις να φανταστεις τι χειροκροτημα και σφυριγμα επεσε. Ουτε το Super Bawl να ειχαμε νικησει.


Προχθες πηγα να την φυλαξω γιατι θα ελειπε η μητερα της λιγο, και με τρελανε να μου φερνει παιχνιδια. Την κοιτουσα, πηγαινε, ερχοταν,πηγαινε, ερχοταν, ανεβηκε και σε ενα σκαμπο για να κατεβασει ενα ποτηρι και σκεφτηκα
"You've come a long way baby."

paragrafos είπε...

@Πανάσχημη

Καλη μου Πανωραία,

να δώσεις πολλά φιλιά στην Μπρεν και θερμούς χαιρετισμους στην Ντων και τον Τιμ.

Πάνω απ΄ όλα όμως θέλω να δου δώσω εσενα προσωπικά ένα μεγάλο φιλί που συμπαραστέκεσαι (αν και έχει τόσες πολλές οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις) στην Μπρεν και στην οικογένειά της.

Ανθρωποι, σαν κι εσένα Πανωραία μου, δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εποχή μας.

Εν τω μεταξύ θέλω και μία χάρη που μόνο από εσένα μπορώ να την ζητήσω: ξέρεις αυτον τον καιρό σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι και λοιποί του κινηματογραφου τρέχουν και δεν φτάνουν.

Δεν θέλω να ενοχλησω τον κο Τζιμ, (ντρέπομαι κι όλας να τηλεφωνώ σε ανθρώπους) όμως προσπάθησε επανειλημμένα κάποιος από εδώ (την Κύπρο) να κανει μια προσφορά στο Τάρλυ Φαουντέισν και δεν τα κατάφερε. Δοκίμασε από πολλές κάρτες του, μάταια.

Στείλαμε ιμέιλ και στον κο Τζιμ και δεν πήραμε απάντηση, ίσως τρέχει ο άνθρωπος αυτόν τον καιρό.

Σε παρακαλώ, αφού είσαι εκεί, κάνε, όταν βρεις χρόνο, ένα τηλεφωνημα στο Τσάρλυ Φαουντέισν και μάθε, πρώτα, πρωτα άν είναι καλά οι άνθρωποι (τι κάνει ο Τζάρλυ) και δεύτερον, ρώτα γιατί δεν μπορεί κάποιος από την Κύπρο να προσφέρει λίγα χρήματα, ή ζήτησέ τους σε παρακαλώ έναν τρόπο για να εισφέρει κάποιος χρήματα από την Κύπρο.

Θα μπορουσα να ρωτήσω και την Μπεθ αλλά, όταν πρόκειται να ζητήσω χάρη από κάποιον, ζορίζομαι πολυ. Ενώ εσένα που σε έχω στην καρδιά μου, βρίσκω το θάρρος να σε αγγαρέψω!

σε φιλώ πολυ πολυ

και την κορούλα σου (που την σκέφτομαι)

Με απέραντη αγάπη

Α.

Sarah είπε...

Θα το κανω αυριο που θα ειναι ανοιχτα. Θα σε ενημερωσω.

Αμαν καλε... χαρα στην αγγαρια, ή στην εξυπηρέτηση....
Αντε τωρα ...

Sarah είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Sarah είπε...

Το λινκ για online δωρεές ειναι εδω

Δεχεται απο όλα τα μερη του κοσμου, εχει και την Κυπρο μεσα, δεν καταλαβαινω γιατι δεν δεχτηκαν την καρτα.
Θα τηλεφωνησω αυριο και θα μαθω.

Αρχαίος είπε...

Το πρόβλημα του ανελκυστήρα.

Αγαπητή παράγραφε
αντιμετωπίζουμε ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά με τελείως άλλες διαστάσεις. Έχουμε και εμείς φτιάξει ένα σπίτι στην Αθήνα με δύο ορόφους και με δύο αρκετά μεγάλες σκάλες. Όταν το φτιάξαμε είμασταν αρκετά νεότεροι δεν είχαμε προβλήματα υγείας (ευτυχώς ούτε και τώρα έχουμε)και δεν μας πέρασε απο το μυαλό η περίπτωση να μην μπορούμε να ανέβουμε τις σκάλες. Το διαπιστώσαμε πολύ αργότερα απο τους γονείς μας που δυσκολεύονται και απο μια φίλη που αντέγραψε το σπίτι μας αλλά αυτή έχει ένα μικρό πρόβλημα κίνησης. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν μπορούμε να βάλουμε κάποιο εξωτερικό ασανσερ λόγω σχήματος του κτιρίου. Ακόμα δεν επιτρέπεται απο την πολεοδομία. Η φίλη μας έχει βάλει δύο πανάκριβα συστήματα πολυθρόνας στις σκάλες. Η απορία μας είναι γιατί δεν μας το είπαν οι μηχανικοί του κτηρίου(χρησιμοποιήσαμε δύο), τοτε μπορούσε να βρεθεί λύση, έπρεπε εμείς να το σκεφτούμε;
Ελπίζω το ασανσέρ να σας λύσει αυτό το πρόβλημα, τα παιδάκια κουβαλιώνται μέχρι 2 ετών απο εκεί και πάνω είναι μεγάλο πρόβλημα ακόμα και για μεγαλόσωμους άνδρες.
Ευχαριστώ για το site της Ελληνικής οργάνωσης για την επιληψία θα το χρησιμοποιήσω αν και προσωπικά θα προτιμούσα αυτό που πρότεινε ο harry (παραμένοντας -εγώ- πάντα ανώνυμος). Η Πανάσχημη (γιατί βρε κορίτσι μου διάλεξες τέτοιο κακόηχο όνομα;) αν και πολυάσχολη business woman είναι μεγάλη ψυχή.

Φιλικά

Αρχαίος

paragrafos είπε...

Αρχαίος said...
Το πρόβλημα του ανελκυστήρα.

(..) Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν μπορούμε να βάλουμε κάποιο εξωτερικό ασανσερ λόγω σχήματος του κτιρίου
----------------

Αγαπητέ φίλε, ευχαριστούμε πολυ για την ανταπόκριση.

Σχετικά με τον εσωτερικό ανεκλυστήρα/πολυθρόνα, είναι μια λύση για ενήλικες οι οποίοι δεν έχουνε μεγάλο πρόβλημα κίνησης.

Για παιδια όμως ή και άλλα άτομα που χρειάζονται συνοδό, απαιτείται κάποιος υποτυπώδης ανελκυστήρας, έστω και ημιαυτόματος.

Για την άδεια από την πολεοδομία: εδώ είναι εύκολα τα πράγματα αρκεί να συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Στην κύπρο "οι ανθρωπιστικοί λόγοι" είναι πανάκεια, φτάνει να προκύπτουν από ντοκουμένα και όλες οι παρεκκλίσεις επιτρέπονται.

Και ο δικός μας ανελκυστήρας, υπό κανονικές συνθήκες, δεν επιτρέπεται. Το καλό όμως στις περιπτώσεις σαν τη δική μας είναι ότι (εδώ) μπορείς να κάνεις τις μετατροπές που απαιτούνται και να πάρεις την έγκριση εκ των υστέρων.

Οσο για την Πανάσχημη, είναι πράγματι πανέμορφη. Αλλά και ο κος Χάρρυ, μην το βλέπετε που προσποιείται τον πανάσχημο και μας τσαντίζει. Να ξέρετε, στην πραγματικότητα είναι πανέμορφη ψυχή.


Σας ευχαριστώ και πάλι

με πολλή αγάπη

Α.

harrygrath είπε...

Να συνεισφερουμε γενικα,στην Ενωση,αλλα & ειδικα,σε σας. Δεν ειναι ζητιανια. Σε λαους που δεν εχουν αλληλεγγυη,τετοιες κινησεις εκλαμβανονται σαν εξευτελισμος & μειωση εγωισμου. Ανοιξτε λογαριασμο & οποιος καλοπροαιρετος ας παει να βαλει ενα μεροκαματο. Πως λεγαν τα κομμουνια " ενα μεροκαματο για το κομμα ". Εκεινοι για τη τρελλα τους,εμεις δια την σωτηριαν των ψυχων ημων.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι φοβερή Παράγραφος. Λέω κ εγώ ότι είμαι αισιόδοξη αλλά έχω την άνεση να το κάνω γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα ουσίας. Κ εσύ με τόσα, να διατηρείς αυτή την στάση κ να συνεχίζεις. Καλή συνέχεια, φιλιά στο κουκλί σου κ εύχομαι να είστε πάντα καλά.

ΥΓ. Επίσης έχεις πολύ καλή πένα. Αυτό που έγραψες με τον παππού κ τις πορτοκαλιές, στου Γάτου, ήταν υπέροχο.

Artanis είπε...

Κούκλα μου, καλησπέρα από την χειμωνιάτικη Αθήνα (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, γιατί λαλήσαμε με τα 17άρια και 18άρια που χτύπησε ο παλαβόκαιρος).

Που να την κουβαλάτε πια τον κορίτσαρο, τώρα που θέριεψε, βρε Παράγραφε;;;;;;
Είστε καλά, ε; Δεν χτυπήσατε;
Δεν μου λες; Σου είπε και το θεϊκό:
"Πάλι, μαμά", όπως τότε που στραμπούληξες το πόδι σου;;;;

Σε φιλώ και έχω να σου πω ένα μυστικό:
Αύριο δεν θα πάω για δουλειά (μάλλον), γιατί θα χιονίζει (μάλλον)...
Ουιιιιιιιιιι!!!!!!!!!

paragrafos είπε...

harrygreco said...

" Πως λεγαν τα κομμουνια " ενα μεροκαματο για το κομμα ". Εκεινοι για τη τρελλα τους,εμεις δια την σωτηριαν των ψυχων ημων."

--------------------------

Κε Χάρρυ, τα λέτε με έναν τρόπο, (πώς να το πω χωρίς να παρεξηγηθώ;), τα λέτε με έναν τρόπο πολυ διασκεδαστικό!!!

Ακούς εκεί "για την σωτηρίαν των ψυχών ημών!"

Αν ο θεός είναι φεμινιστής, με αυτά που έχετε πει εδώ μεσα, δεν σας σώζει καμία φιλανθρωπία!!!



Τώρα στα σοβαρά: και ανάγκη να είχαμε (που δεν έχουμε) δεν θα δεχόμαστε χρήματα.

Άλλωστε, και να βρεθουμε στην ανάγκη, παλι δεν θα χρειαστούμε ρευστό. Απλώς, θα εγκαταλείψουμε τον ξενοδοχείο και θα παμε στο σπιτάκι που μας έχει προσφέρει (χωρίς ενοικιο) επανειλημμένα ο Ελληνική Κοινότητα του Ρότσεστερ.

Τα νοσήλια είναι μέχρι και 200 χιλιάδες δολάρια είναι καλυμμένα από το κράτος.

Ακόμα και η πιο δύσκολη εγχείριση, το πολυ να κοστίσει 250 χιλιάδες, δολάρια. Αλλά και τότε, πάλι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθηθούμε από το κράτος - μην ξεχνάτε πως είμαι δημόσια υπάλληλος και ως τέτοια δικαιούται και η οικογένειά μου δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απεριορίστου κόστους στην Ευρώπη και μέχρι 200 χιλ. δολ στις ΗΠΑ.

Είστε πολυ γλυκος. Θα μιλησω με την Πανωραία αν μπορούμε από εδώ να βοηθήσουμε οικονομικά άλλη οικογένεια. Είναι λεπτό όμως το ζήτημα. Τα υπόλοιπα με ιμέιλ.

Σας φιλω

με αγάπη

Α.

APOTINEDRA είπε...

Οσον αφορά την Κύπρο αγαπημένη μου παράγραφος, πως μπορούμε να βοηθήσουμε από εδώ; Υπάρχει κάποιος λογαριασμός;

paragrafos είπε...

APOTINEDRA said...
Οσον αφορά την Κύπρο αγαπημένη μου παράγραφος, πως μπορούμε να βοηθήσουμε από εδώ; Υπάρχει κάποιος λογαριασμός;

04 Φεβρουάριος, 2007 21:24
--------------------

Καλησπερα σας! Κοπιάστε!

Εντός του μήνα θα ανακοινώσουμε την Επίσημη Ιστοσελίδα του "Κυπριακού Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων Με Επιληψία".

Είναι σωματείο αναγνωρισμένο από την Ευρώπη και από την πολιτεία.

Εκεί θα έχουμε και ένα λογαριασμό για δωρεές.

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον! Ελπίζω, όταν γυρίσω με το καλό (και δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα) να δραστηριοποιηθώ κι εγώ περισσότερο ανοιχτά και να γνωριστουμε από κοντά!

Σας φιλώ

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

zoi20 said...
Είσαι φοβερή Παράγραφος. Λέω κ εγώ ότι είμαι αισιόδοξη αλλά έχω την άνεση να το κάνω γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα ουσίας.
-----------------

Ακόμα και τώρα το συζητάμε με τον αγαπημένο μου: εκεινος μου θυμίζει διαρκώς ότι δεν πίστευε πως θα βρίσκαμε λύση στην Κετογενική Δίαιτα κι εγώ του λέω ότι το πίστευα απόλυτα!

Εδω που τα λέμε, δεν είχα και πουθενά αλλού να ελπίζω...

Τελικά, η πίστη και η αισιοδοξία, μερικές φορές γεννιούνται από την απελπισία.

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

@ Artanis

Καρδούλα μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που σε "ακούω"!

Δεν χτυπησαμε, όμως με λίγη... ατυχία ποιος ξέρει τι θα μας συνέβαινε! Μας λέγανε οι αμερικάνοι πως είναι ζήτημα πιθανοτήτων: μια μητέρα που ανεβοκατεβαίνει σκάλες κρατώντας το παιδί της που μεγαλώνει, θα έχει τουλάχιστον τρία ατυχήματα στα πέντα χρόνια, ή έξι στα δεκα, με ένα από αυτά πολυ σοβαρό.

Κι έτσι είναι. Τρόμαξα από το ενδεχόμενο να πάθουμε ζημιά χωρίς λόγο.

Δεν είπε το "πάλι" γιατί τρόμαξε η καημένη και όλη μέρα σήμερα δείχνει το χεράκι της στο μπαμπά και ψευτοκλαίε, αλλά μετά την... παράσταση, γελάει.

Εχει τους δικούς της τρόπους να ξεπερνάει τις δυσκολίες.

Πέρα όμως από τον κίνδυνο ατυχημάτων, υποφέρω και υποφέρουμε από τη μέση μας!

Μακάρι να χιονίζει και να μείνετε μέσα στη ξεκούραση!!!

Ταλεντάρα μου, εσύ! Και τι δε θά΄δινα να μάθαινε από σένα μουσική η κορούλα μας!

σε φιλώ- σε φιλώ - σε φιλώ

με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.

Sarah είπε...

paragrafos said...

"Αν ο θεός είναι φεμινιστής,..."

Κουρασμενη εισαι σημερα μου φαινεται.
Αν;;;;
Γυναικα ειναι ο Θεος Παραγραφε.
Παντα ήταν, πάντα θα ειναι.
Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία.

APOTINEDRA είπε...

Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστείτε στο νεοσύστατο σύνδεμο. Όταν με το καλό επιστρέψετε θα τα ξαναπούμε σίγουρα...

harrygrath είπε...

Θα τ' ακουσουμε ολα εδω μεσα,μεχρι οτι & ο Θεος ειναι γυναικα. Τζηζας.

Sarah είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Sarah είπε...

O Jerusalem, Jerusalem, you who kill the prophets and stone those sent to you, how often I have longed to gather your children together, as a HEN gathers HER chicks under HER wings, but you were not willing." (Matthew 23:37)

Psipsinel είπε...

agapimeni mou paragrafe sou efhome ta kalitera apotelesmata sto taxidi sas stin ameriki!
oso gia ton anelkistira kala tha itan na to valete, den tha ithela na matho oti xtipisate :)

Fraoula είπε...

Paragrafos, kaneis ola ta provlhmata mou na fainontai mikra kai anousia. Kai me kaneis na skeptomai posh dunamh mporei na kruvei h psuxh mias manas kai posh apofasistikothta gia na voh8hsei to paidi ths. H korh sou einai tuxerh, afou exei esena gia mama.

(Gnwrizw elaxista gia thn epilhspsia. H kollhth mou einai epilhptikh. Dhladh htan treis fores sth zwh ths, opote den kserw an einai h oxi. Shmera einai 23 kai edw kai 15 xronia den eixe kanena provlhma.)

athanasia είπε...

Παράγραφε, με το καλό ο ανελκυστήρας, είναι ανάγκη και για τους μεγάλους και για την μικρούλα σου, που μεγαλώνει και ωφελείται από οτιδήποτε της δίνει αυτονομία.

Γιατί όμως δεν μπορώ να μπώ στο site που έδωσες; Kάνω κάτι λάθος ή δεν είναι σωστό;

Harrygreco, και μόνον γι'αυτό το "μπλογκάρουμε με αφέλεια, μη γνωρίζοντας τα προβλήματα και την έκτασή τους", ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους

paragrafos είπε...

athanasia said...

"Γιατί όμως δεν μπορώ να μπώ στο site που έδωσες; Kάνω κάτι λάθος ή δεν είναι σωστό;"
----------------------

Καλή μου Αθανασία, αυτό το σάιτ εννοείς;

http://www.epilepsy-greece.com/index.html

Αν εννοείς αυτό, το δοκίμασα και δουλεύει.

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗς Κας ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ.

http://mariansdiablog.blogspot.com/index.html

Με αγάπη

Παράγραφος

athanasia είπε...

Τα κατάφερα! Προφανώς κάτι έκανα λάθος...

Για το μπλόγκ της Μαριάννας, έχει δίκιο η Παράγραφος, είναι το λιγότερο αξιέπαινη η πρωτοβουλία.

paragrafos είπε...

athanasia said...
Τα κατάφερα! Προφανώς κάτι έκανα λάθος...

Για το μπλόγκ της Μαριάννας, έχει δίκιο η Παράγραφος, είναι το λιγότερο αξιέπαινη η πρωτοβουλία.

05 Φεβρουάριος, 2007 21:52
-----------------

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε: η κα Μαριάννα είναι η σύντροφος του ΝΔ.

Με αγάπη

Α.

harrygrath είπε...

Για ευκολια,στις παραπομπες σας βαζετε το "εδω",να παταμε & να μπαινουμε.
Για τις...φεμινοθεουσες ( sic ) : Μωραινει Κυριος ουσα βουλεται απωλεσαι...

Sarah είπε...

“Ridicule is the tribute paid to the genius by the mediocrities.”

OSCAR WILDE

harrygrath είπε...

Ελεγε τσαχπινιές η αδερφαρα...

Αρχαίος είπε...

Παράγραφος :
"Αλλά και ο κος Χάρρυ, μην το βλέπετε που προσποιείται τον πανάσχημο και μας τσαντίζει. Να ξέρετε, στην πραγματικότητα είναι πανέμορφη ψυχή".

Δυστηχώς εγώ δεν την βλέπω αυτή την ψυχή. Σεβόμενος εσας δεν θέλησα να σχολιάσω την τελευταία δήλωσή του "Οι πόντιοι είναι γένος γελωτοποιών" Δεν είμαι πόντιος αλλά δεν μπορείς να προσβάλεις ένα ολόκληρο λαό επειδή ο Χάρρυ Κλύν είναι πόντιος!!.
(μην ανησυχείτε δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω)

Μέσα στην ατυχία σας είσαστε τυχεροί που ζείτε στην Κύπρο, εδώ αμφιβάλω αν το κράτος μας διέθετε 200.000$ για νοσηλεία στο εξωτερικό.
Ήρθα πρίν 3 χρόνια μια εκδρομή στην Κύπρο και εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία. Πως και δεν αποκτήσατε;, πάντα είχατε τόσα ιδιωτικά αυτοκίνητα;

Sarah είπε...

"Ridicule is the first and last argument of a fool”


Charles Simmons

harrygrath είπε...

Only a fool woman I cannot drive crazy...

Sarah είπε...

Παραγραφε
Επικοινωνησα με το ιδρυμα όπως μου ζητησες και βαζω την απαντηση εδω διοτι αρκετοι ενδιαφερονται για την υγεια του Charlie.

How thoughtful to enquire about Charlie.

Charlie is very well. He is fourteen years old and in eighth grade.
He hasn't had a seizure, taken any medication, or been on the ketogenic diet for seven or eight years. He can eat whatever he wants--which is usually a lot.

He does have afew delays due to his early seizures, but he is almost constantly happy, has many friends, and does well in school.

In terms of much needed and appreciated donations, the best way to give them is to send a check to:

The Charlie Foundation
1223 Wilshire Bl.
Box 815
Santa Monica, CA 90403

Please let me know if that works, or if there is anything else I can
answer about Charlie.

Jim Abrahams

Sarah είπε...

Τωρα που γυρισα σπίτι μου βρηκα ενα σημειωμα που μου ανακοινωνε την αποτομη επιδείνωση της υγείας ενός μικρού κοριτσιου στη γειτονια, της Κέλλυ, και με παρακαλούσαν να δεσω και εγω και όλοι οι γείτονες μια κιτρινη κορδελλα γυρω από το ταχυδρομικο μου κουτι σε ένδειξη συμπαραστασης. Θα ήθελα να παρακαλέσω λοιπόν αν θελετε να δειτε την ιστοσελιδα του κοριτσιού εδω και να βάλετε κάποιο αισιόδοξο μήνυμα προς αυτήν εδω

Sarah είπε...

Παντως τα νεα του Τσαρλυ ήταν πολυ ενθαρρυντικά.

paragrafos είπε...

Πανάσχημη said...
Παντως τα νεα του Τσαρλυ ήταν πολυ ενθαρρυντικά.

06 Φεβρουάριος, 2007 13:25
-----------------

Ταυτόχρονα με το δικό σου ιμέιλ, έστειλε και σε μας. Δεν ξέρω αν του μίλησες για μένα και την ανησυχία μου.

Ενώ ο Τσάρλυ είναι καλά, ο ίδιος ο κος Τζιμ είχε κάποιες σοβαρές δικές του "δυσκολίες", αλλά τώρα, δόξα τω θεώ, είναι καλά!

Μου είπε ότι η Μπεθ θα έλθει στη Ρωσία για ένα σεμινάριο και πως για για ερχόμενο έτος διοργανώνει ένα Διεθνές Σεμινάριο για την Κετογενική Δίαιτα στις ΗΠΑ.

Να είναι καλά ο άνθρωπος, να είναι καλά! Ολες οι ελπίδες για την Κετογενική Δίαιτα και το μέλλον της στηρίζονται στις πλατες του και μόνον. Είναι πολυ σπουδαίος άνθρωπος. Τον υπεραγαπώ!

Για τις δωρεές μου έστειλε μια νέα διεύθυνση και είναι η ίδια με αυτην που σου έδωσε και σένα, οπότε, λύθηκε και ένα τεχνικό πρόβλημα. Θα δοκιμάσουμε όμως ξανά από την άλλη οδό, γιατί είναι κρίμα να θέλει ο κόσμος (από την Ευρώπη) να εισφέρει κάτι στο Τσάρλυ Φαουντέσν και να μην μπορεί!!!

Σε φιλώ

Με ευγνωμοσύνη και αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Psipsinel said...
agapimeni mou paragrafe sou efhome ta kalitera apotelesmata sto taxidi sas stin ameriki!
oso gia ton anelkistira kala tha itan na to valete, den tha ithela na matho oti xtipisate :)

05 Φεβρουάριος, 2007 04:15
---------------------

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ευχές και τα γλυκόλογα της καρδιάς!!!

πολλά-πολλά φιλά

με περισσότερη αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Fraoula said...

(Gnwrizw elaxista gia thn epilhspsia. H kollhth mou einai epilhptikh. Dhladh htan treis fores sth zwh ths, opote den kserw an einai h oxi. Shmera einai 23 kai edw kai 15 xronia den eixe kanena provlhma.)

05 Φεβρουάριος, 2007 09:30
------------

Καλή μας φίλη,

το ότι η φίλη σας είχε τρία επεισόδια σε όλη τη ζωή, σημαίνει ότι δεν έχει τίποτε!

Στην Κύπρο το 1,5% του πληθυσμού (στις άλλες χώρες είναι περίπου 1%) πάσχει από επιληψία.

ΣΤα 100 πάσχοντα (αλλά με φαρμακευτική αγωγή) άτομα με επιληψία, τα 25 υποτροπιάζουν, δηλαδή δεν έχουν ικανοποιητικό έλεγχο στις κρίσεις.

Από αυτά τα 25 άτομα, το δέκα τοις εκατό έχει το δικό μας πρόβλημα (φαρμακοανθεκτική επιληψία).

Ως εκ τουτου η φίλη σας είναι μια χαρά! Να της δώσετε εκ μέρους μας πολλά φιλιά!

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Αρχαίος said...
Παράγραφος :
"Αλλά και ο κος Χάρρυ, μην το βλέπετε που προσποιείται τον πανάσχημο και μας τσαντίζει. Να ξέρετε, στην πραγματικότητα είναι πανέμορφη ψυχή".

Δυστηχώς εγώ δεν την βλέπω αυτή την ψυχή. Σεβόμενος εσας δεν θέλησα να σχολιάσω την τελευταία δήλωσή του "Οι πόντιοι είναι γένος γελωτοποιών" Δεν είμαι πόντιος αλλά δεν μπορείς να προσβάλεις ένα ολόκληρο λαό επειδή ο Χάρρυ Κλύν είναι πόντιος!!.
(μην ανησυχείτε δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω)

Μέσα στην ατυχία σας είσαστε τυχεροί που ζείτε στην Κύπρο, εδώ αμφιβάλω αν το κράτος μας διέθετε 200.000$ για νοσηλεία στο εξωτερικό.
Ήρθα πρίν 3 χρόνια μια εκδρομή στην Κύπρο και εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία. Πως και δεν αποκτήσατε;, πάντα είχατε τόσα ιδιωτικά αυτοκίνητα;

05 Φεβρουάριος, 2007 23:18

--------------------

Αγαπητέ φίλε Αρχαίε,

Μέχρι να μου απαγορεύσει ο κος Χάρρυ να μιλώ μαζί σας για κείνον, θα συνεχίσω. Θα διακόψω μονον όταν το απαιτήσει, είναι δικαίωμά κάθε ανθρωπου να επιλέγει ποιος θα τον πιάνει στο στόμα του επί προσωπικού και ποιος όχι.

Ο κος Χάρρυ είναι καλόψυχος και φαίνεται από τη συμπαράστασή του, τοσο την φανερή όσο και τη διακριτική προς εμένα και την οικογένειά μου (αυτό είναι ένα δεδομένο, που δεν μπορώ να το παραβλέψω)παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχω διαφωνήσει μαζί του σε καίρια ζητήματα και ίσως για κείνον σε θέματα ταμπού (πχ Αραβοισραηλική διαμαχη και εξωτ. πολ. των ΗΠΑ).

Ασφαλώς, όπως εκείνος εχεις πολλές επιφυλάξεις για τις θέσεις μου και τη συμπεριφορά μου (εδώ μέσα) έτσι κι εγώ του έχω κοινωποιήσει τις διαφωνίες μου (και κατ΄ ιδίαν) για τον τρόπο που μιλάει είτε για τις γυναίκες είτε για του Αλβανούς είτε για τους ομοφυλοφίλους είτε για του ποντιους είτε για τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας είτε για το πότε μια γυναίκα είναι... π**τάνα (από πεντε φίλους και πάνω) και άλλα πολλά και κατά την γνώμη μου ευτράπελα.

Θεωρώ μάλιστα παράξενο το πώς η Αλβανική πρεσβεία δεν του έχει κάνει ακόμα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!!!

Επίσης, σε δυο τρεις περιπτώσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη διέπραξε μεγάλα ατοπηματα τα οποία τσάντισαν πολυ τον ΝικόΔημο (αποκάλεσε τον κο Χαρρρυ διασπαστικό στοιχειο).

Πέραν όμως αυτών, σιγά-σιγά, διαπίστωσα ότι αν και ο κος Χάρρυ κάνει λαθος (αφου γενικολογεί, πιστεύει τάχα στα στερεότυπα κλπ κλπ), ωστόσο έχει δηκτικό χιουμορ, κάνει πλάκα, υπερβάλλει εσκεμμένα, προβοκάρει, σατιρίζει. Η δε πολιτική και ηθική του αχρωματοψία (κατά μαύρων, Αλβανών, γυναικών και ομοφυλοφίλων, αλλά υπέρ Εβραίων και Αμερικανών παντός είδους) είναι πολυ χαριτωμένη και μάλλον βλάπτει του αμερσημιτες όταν δεν εξοργίζει του άλλους.

Τα σχόλια του κου Χάρρυ, είναι καρικατούρες, δυνατές γελοιγραφίες, δηλητηριώδεις σάτιρες που δοκιμάζει τα όρια της μισαλλοδοξίας μας.

Αν είχε αποφύγει τις προσωπικές επιθέσεις, αν ήταν απολυτως συνεπής στον τομέα αυτό και στηλίτευε τον κόσμο με λιγότερο μένος και περισσότερη διακριτικότητα, νομίζω πως τα σχόλιά του θα ήταν, τουλαχιστον για λογους ισοσθένειας, απολύτως απαραίτητα όχι μόνο εδώ στα μπλόγκς, αλλά και στη ζωή μας.

Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην κύπρο: αν έχεις τύχη διάβαινε...


Σχετικά με τις συγκοινωνίες της Κύπρου: δεν υπαρχουν, δεν είναι συνεπείς, οπότε έχει δεν έχει ο άλλος παιρνει αυτοκίνητο. Αλλά και ποιος τρελός τη σήμερον ημέρα μπορεί να μεινει μέσα στα πεπαλαιωμένα λεωφορεία επί μία ώρα κάτω από τον καλοκαιρινό κυπριακό ήλιο;

Φαύλος κύκλος: ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την συγκοινωνία, άρα δεν τη χρησιμοποιεί συστηματικά, άρα οι αστικές συγκοινωνίες δεν θα έχουν κεφάλαια για εκσυγχρονισμό, έτσι τα λεωφορεία θα είναι πάγος το χειμώνα και φούρνοι τα καλοκαίρα, ασυνεπή κοκ. Γι΄ αυτό είπα πριν, φαύλος κύκλος.

Υπάρχουν βέβαια και τα οχταθέσια ταξί που σκοτώνουν τις μαζικές συγκοινωνίες λόγω ανταγωνισμού.

Αυτά εν ολίγοις

Με πολλή αγάπη

Παράγραφος