Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2006

Φθορά

Ο αγώνας που δίνουμε (υπέρ των ατόμων με επιληψία) σκοντάφτει συστηματικά στην αδιαφορία της κρατικής γραφειοκρατίας. Επί δύο συνεχείς βδομάδες σπαταλάμε το χρόνο μας τρέχοντας από το ένα ηλίθιο "γραφείο" στο άλλο και από τον έναν παράλογο υπάλληλο στον άλλον.

Δεν κλαίω τόσο τις ατελείωτες χαμένες ώρες μακριά από την οικογένειά μου. Με εξοργίζει το γεγονός ότι είμαστε μια χούφτα άνθρωποι αποφασισμένοι να συνδράμουμε τους συνανθρώπους μας (παιδιά, συγγενείς και φίλους με επιληψία) και ορισμένοι "καλοθελητές" όχι μόνο δεν μας διευκολύνουν, μας βάζουν και εμπόδια από πάνω!

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβλεπα συμπλεγματικά "παιγνίδια εξουσίας" και χαζοσυμφερόντων να λαμβάνουν χώρα στην πλάτη ατόμων με αναπηρίες!!!

Προσωρινά απογοητευμένη, αλλά πάντα με αγάπη - Παράγραφος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
------------------
Κάποιοι δυστυχώς παραλάβατε (προ μηνός) προβληματικά dvds (ταινία για την επιληψία) με ελληνικούς υποτίτλους.

Την περασμένη εβδομάδα, σας ταχυδρομήσαμε από ένα νέο αντίγραφο dvd (πάλι με ελληνικούς υποτίτλους) που δεν έχει παράσιτα.

Ελπίζω να το παραλάβετε εντός αυτής της εβδομάδας.

Με αγάπη - Παράγραφος

14 σχόλια:

Jason είπε...

Θλιβερό, αγαπητή φίλη.

Πραγματικά θλιβερό.

Aphrodite είπε...

Καλημέρα Παράγραφε και οικογένεια!

Είναι να μην βγαίνεις από τα ρούχα σου?

Συνεχίζεις όμως... Πρέπει, από σένα περιμένουν εκείνοι που δεν μπορούν να μιλήσουν για λογαρισμό του εαυτού τους...

Καλή δύναμη, NEVER GIVE UP!!!

Με πολλή αγάπη, ζεστή καλημέρα, φιλιά στην κοράκλα ΚΑΙ σήμερα!

Μου λείπεις, αλλά ξέρω, ο σκοπός είναι ιερός!


(Το e-mail μου το πήρες? Είναι κάποιων ημερών, κι από χαζή κόπια, πολύ φοβάμαι ότι το recovery... έφαγε και τα τελευταία ίχνη των αρχείων μου!)

paragrafos είπε...

@ Jason

Φαίνεται πως αυτός είναι ο λόγος που εγκαταλείπουν τον αγώνα οι άνθρωποι. Από θλιψη!


@ harry reloaded

"Με αγώνα και με Ευρώπη": στο συνέδριο (Κοπεγχάγη) γνώρισα πρόσωπα (ευχάριστα) και πράγματα (δυσάρεστα) κι όταν επέστεψα στην καταθλιπτική μας Κύπρο κατάλαβα ότι ζούμε πίσω από τον πολιτισμό! Κι εκεί φυσικά υπάρχει το στίγμα. Εκεί όμως υπάρχει ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και μια φιλική δημόσια γραφειοκρατία. Οχι εθχρική όπως εδώ.


@ aphrodite

Καρδούλα μου, σήμερα ο Κ. μου υποσχέθηκε να ψάξει να βρει το ιμέιλ σου. Εγώ δεν τολμάω να παίξω με το πισι επειδή τις προάλλες έκανα μια βλακεία και έχασα ενα ποστ που δούλεβα μια βδομάδα. Πάντως δεν ξέρω αν έχει σχέση με την ταινία: την ταινία την ξαναστείλαμε σε αρκετούς (και σε σένα) επειδή κάποια αντίγραφα προηγουμένης κόπιας ήταν προβληματικά. Αυτο το αντίγραφο (στα ελληνικά) είναι συμπαθητικό.

Με αγάπη και προς τους τρεις σας

Παράγραφος

Finteias είπε...

Το γεγονός που αναφέρεις, Παράγραφε, παρά το ότι έχει γίνει τόσο σύνηθες, δεν χάνει τίποτα από το θλιβερό στοιχείο του.
Δυστυχώς, αυτός ο γρανίτης της γραφειοκρατίας δεν αλλάζει πρόσωπο ούτε μπροστά σε αναπηρίες.

Καλή δύναμη

Γ.

Artanis είπε...

Πάρτε το από την ανάποδη: "Θα βρω μπροστά μου όλα τα ντουβάρια και εμπόδια του κόσμου, αλλά θα ξεπεραστούν". Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιβιώσεις από την μάχη με την γραφειοκρατεία...

NEVER GIVE UP!!!!

Φιλάκια και στους τρεις και ένα τεράάάαστιο στην μασκώτ μας.

Stavros P (isisdoros) είπε...

To dvd έφτασε πρίν 2 ημέρες.Ευχαριστούμε πολύ.Δε το έχω δει ακόμα αλλά υπολογίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο να χαλαρώσω λίγο.

Πολλά φιλιά
Σταύρος.

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Αλλοιμονο στους μεγαλους,που εζησαν/ζουν σαν λεπροι.
----------------------------

Μία φίλη του μπλογκ (η synas) έστειλε ένα δυο κείμενά μου σε μια τοπική εφημερίδα της Αθήνας. Το δημοσιευμα (ένα ή δύο, δεν ξέρω, δεν έχω τα φύλλα της εφημερίδας)κινητοποίσησε αρκετούς ανθρώπους (φαίνεται πως αυτή η τοπική εφημερίδα έχει μεγάλη ανταπόκριση). Αρκετοί μάλιστα επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά. Η πιο συγκλονιστική επικοινωνία ήταν αυτή με τον κο Μενέλαο: "εγώ ζω 50 χρόνια με την επιληψία" μου είπε... Τον παρακάλεσα να μας στείλει, αν θέλει, με λίγα λόγια, τις εντυπώσεις του... Αυτο θα είναι και το επόμενο ποστ. Το κειμενο του κυρίου Μενέλαου. Αυτό συνέβη εδώ και ενάμιση μήνα περίπου.

Για το ζήτημα της επιστήμης: είδα στο ντισκάβερι έναν αισθητήρα για φλέβες!!! Αν βγει στην αγορά θα σωθούν από τα βασανιστήρια πολλά παιδάκια σε Κύπρο και Ελλάδα που τα κατατρυπάνε χωρίς λόγο και τα ταλαιπωρούν πολλοί αδέξιοι ειδικευόμενοι!

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

Stavros P (isisdoros) said...
To dvd έφτασε πρίν 2 ημέρες.Ευχαριστούμε πολύ.Δε το έχω δει ακόμα αλλά υπολογίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο να χαλαρώσω λίγο.

Πολλά φιλιά
Σταύρος.
---------------------

Για τις οικογένειες που έζησαν και ζουν την επιληψία, τη ταινία είναι πολύ σκληρή: ο καλός μου άντεξε μόνο το πρώτο εικοσάλεπτο... Αν όμως κι εσείς ζοριστείτε, αφήστε την για άλλη φορά.

Πάντως, και για τους "εκτός επιληψίας" η ταινία είναι συγκλονιστική και φυσικά ενημερωτική.

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Artanis said...
Πάρτε το από την ανάποδη: "Θα βρω μπροστά μου όλα τα ντουβάρια και εμπόδια του κόσμου, αλλά θα ξεπεραστούν". Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιβιώσεις από την μάχη με την γραφειοκρατεία...

NEVER GIVE UP!!!!

Φιλάκια και στους τρεις και ένα τεράάάαστιο στην μασκώτ μας
-----------------------

Καρδούλα μου, σ΄ευχαριστούμε πάρα πολυ!

Η αληθεια είναι ότι χωρίς οργάνωση και χρήματα δεν γίνεται καμία δουλειά της προκοπής. Παρά ταύτα εμείς και τα οργανωτικά και τα οικονομικά τα φροντίσαμε και τα φροντιζουμε. Εκείνο που μας εξέπληξε ήταν η "φοβία" της γραφειοκρατία: ότι θα της πάρουμε τη δουλειά άμα προσφέρουμε έργο...

Τι να πω...

Με αγάπη

Α.

paragrafos είπε...

@ Φιντεία & anke

Αγαπημένοι φίλοι,

σιγά-σιγά ανακαλύπτουμε (δυστυχώς) ότι έχετε δίκιο: πώς το μεγαλύτερα τελικά εμπόδιο είναι ο "γρανίτης" της γραφειοκρατίας επειδή απαιτεί τεράστια όχι τοσο ψυχικά αποθέματα αλλά τεράστια αποθέματα χρόνου!

Οι οικογένειες, ωστόσο, που έχουν προβληματα επιληψίας κλπ, ΔΕΝ διαθέτουν χρόνο επειδή όλο τους το είναι το αφιερώνουν στα πάσχοντα μέλη τους. Εκτός εάν έχουνε τεράστια έσοδα, οπότε αναθέτουν την ευθύνη σε εξειδικευμένο προσωπικό και βρίσκουν χρόνο.

Μόνο που τον διαθέσιμο χρόνο τον αφιερώνουν συνήθως στον εαυτό τους κι όχι στους άλλους (δεν το λέω με επικριτική διάθεση - ανθρώπινο είναι...)

Με αγάπη

Α.

Eleni63 είπε...

Παράγραφε Προσοχή Προσοχή. Τη φθορά καλείσαι άμεσα να την κάνεις φίλη. Εξηγούμαι:
τα κοινωνικά ζητήματα είναι πολιτικώς ελκυστικά ή απωθητικά. Η γραφειοκρατία είναι μέρος του πολιτικού συστήματος. Αν δεν έχουν να κερδίσουν κάτι (πχ ψήφους οικογενειών το αθωότερο) σε ψήνουν. Θα πρέπει να κάνεις γερή κοιλιά και να έχεις μεγάλο χιούμορ. Παράλληλα κάλυπτε και την πλάτη σου όσο μπορείς.
Στην ανάγκη βάλε και τη γάτα (θυμάμαι ότι έχεις και γάτα) να κλαίει. Πάρτο απόφαση και πολέμα. Αν παραζορίζεσαι πέρνε κανένα τηλέφωνο, γράφε κανένα μαιλ κλπ. Εδώ είμαστε όπως βλέπεις όλοι.

paragrafos είπε...

Eleni63 said...
Παράγραφε Προσοχή Προσοχή. Τη φθορά καλείσαι άμεσα να την κάνεις φίλη. Εξηγούμαι:
τα κοινωνικά ζητήματα είναι πολιτικώς ελκυστικά ή απωθητικά. Η γραφειοκρατία είναι μέρος του πολιτικού συστήματος.
-------------------

Αρχίζω να μπαίνω στο νόημα! Συνειδητοποιώ ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες εντελώς διαδικαστικά και όχι συναισθηματικά. Ενδέχεται, αγαπημένη μου Ελένη, να σε αξιοποιήσουμε κάποια στιγμή!

Σε φιλώ

Με αγάπη

Α.

andy dufresne είπε...

O ηλίθιος είναι ανίκητος.

Θέλει υπομονή και υπέρβαση - αγάπη.

Εμπόδια βρίσκουν οι ρόδες που κινούνται.

Εύχομαι κουράγιο.

paragrafos είπε...

andy dufresne said...
O ηλίθιος είναι ανίκητος.

Θέλει υπομονή και υπέρβαση
------------------------

Στα δύσκολα θα διαβάζω το ποστ με τη γραφειοκρατία του ληξιαρχείου!

ΜΕ αγάπη

Α.