Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Κείμενό τής Αντιγόνης που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο "Εμείς ζούμε την... πανδημία επί 18 χρόνια"

11 Μαρτίου 2020

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες, Όπως ζείτε εσείς τώρα, υπό την απειλή τού κορωνοϊού, και προσέχετε για να έχετε την υγεία σας, έτσι ζούμε κι εμείς επί 18 χρόνια! Διαβάστε τι λέει η Αντιγόνη μου για τη Μαρία-Φωτεινή μας και το πώς ζούμε και την προστατεύουμε καθημερινά.

Antigoni Kokkinou Kallimachou:

Μπορεί ένα άτομο να δείχνει και να φαίνεται "μια χαρά", δεν σημαίνει όμως ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι κι αυτό "μια χαρά". Η κόρη μας, η Μαρία-Φωτεινή, ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ πριν 2 χρόνια ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ από γρίπη Β’, πνευμονία και σηψαιμία, αλλά και πιο πρόσφατα ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ από πιο συνηθισμένες και ήπιες ασθένειες, όπως η γαστρεντερίτιδα και η ανεμοβλογιά.

Η οικογένειά μας, για 18 σχεδόν χρόνια, ζει έναν πολύ απομονωμένο τρόπο ζωής.

Δεν κάνουμε τίποτα που να εκθέτει την κόρη μας σε πιθανές εστίες μικροβίων: δεν κάνουμε οικογενειακές συνάξεις ποτέ, δεν πηγαίνουμε ποτέ σε πάρτι γενεθλίων ή χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Αποφεύγουμε πάντα τούς δημόσιους χώρους, πλην νοσοκομείων! Την κόρη μας δεν την στέλνουμε ούτε σχολείο.

Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κάθε λεπτό της ώρας.

Όταν μπαίνουμε στο σπίτι μετά τη δουλειά, αμέσως κάνουμε μπάνιο κι αλλάζουμε ρούχα. (Τα παπούτσια τα αφήνουμε πάντα στην είσοδο.)

Ακόμη, αποφεύγουμε να την αγκαλιάσουμε ή να την φιλήσουμε, εάν στον χώρο εργασίας μας συναντήσαμε άρρωστα άτομα.

Διατηρούμε καθημερινά τούς χώρους τού σπιτιού μας καθαρούς και όσο μπορούμε πιο αποστειρωμένους.

Είναι απαράβατος κανόνας στο σπίτι μας, να μπαίνουμε σε απομόνωση εάν αρρωστήσουμε ο Κώστας ή εγώ, ακόμα και με μια απλή ίωση.

Γιατί; Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει έστω κι ένα απλό κρυολόγημα σε κάποιον με σύνδρομο Dravet, όπως τη Μαρία-Φωτεινή. Μπορεί να την σκοτώσει. Και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή!

Με υπομονή και αισιοδοξία και προπαντός με όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη, για μέρες χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις εν όψει κορωνοϊού...

11 Μαρτίου 2020

Κωνσταντίνος Καλλίμαχος., συγγραφέας-εκπαιδευτικός - Δημοσιεύσεις | Facebook

Antigoni Kokkinou Kallimachou | Facebook